Hiç şaşırmadım, siz insanlar arasında cimcikleyen annesiniz o insanlar içinde azitan çocuk...
Siz gelmissiniz 35 yasınıza ofkenizi kontrol edemiyrosunuz da 5 yaşında çocuktan kendini kontrol etmesini bekliyorsunuz!
Anladığım kadarıyla çocuk sadece annesini taklit ediyor. Sizin öfkeli karakteriniz onu böyle bir çocuk haline getirmiş. Belki de istediği ilgiyi almanın tek yolu simarmak, Belki de bu şekilde ilgi çekmeye çabalıyor.
Vicdan azabı duymaniz çok normal, keşke daha çok duysaniz da sinirlerinize hakim olsanız... Benim annem de bana hiç vurmazdi (belki bir iki defa) ama insanlar içinde beni öyle rencide ederdi ki - akşam evde görürsün sen diyerek, bağırarak,bazen sizin gibi cimcikleyerek.
Peki ne oldu? Otuzuma gelicem hala ona karşı mesafeliyim. Sorsan 'bir fiske vurmadan büyüttüm cocuklarimi' diye hava atar. Ama o rencide edişleri benim çocuk kalbimi yaraladı ki hala net bir şekilde hatırlıyorum...
Lütfen çocuğunuza şiddet uygulamayin. Bakın ne kadar sosyal- aktif bir çocuğunuz var. Pisirik değil/uyanık/ daha bu yaşta kendini savunabilir, istemediği şeylere engel olabilir. Okusaniza BDV'yi, kızınızın özgüvenine sahip olamayan onlarca kadın var. Ve siz böyle yaparak kızınızın içe kapanmasına sebep oluyorsunuz. Kusura bakmayın ama iyi bir anne değilsiniz. Çocuğunuzu çok sevebilirsiniz , onun için kendinizi feda edebilirsiniz vs vs...onlar ayrı
Ama iyi bir anne de degilsiniz. Zaten bütün gün kreste, annesiyle olduğu kısa zamanlarda da dur kızım,sus kızım
Size göre geveze, çok konuşuyor . Ama bütün gün sizi görmemiş ve belki de size gun boyuboyu yaşadıkla anlatmak istiyor. Ben de çok geveze bir çocuktum, ne olmuş ne bitmiş ne hissettim..susmazdim konuş konuş konuş. Annemse genelde beni dinlemezdi, o işini yaparken ben konuşup dururdum, bazen 'sus da motorun sogsun' falan derdi... Böyle yıllar geçti ve ben farkettim ki ne konusursam konuşayım o beni zaten dinlemiyor. Sonra ona birseyler anlatmayı kestim . Ne ergenlikte bir derdimi paylaştım ne üniversitede, ne işten neden ayrıldığımi acikladim ne bir sevgilimi cekiştirdim. İletisimimiz asgari düzeyde. Bunlara sebep olan en büyük etken de sizin yaptığınız gibi annemin benim dediklerimi dinlememesi, anlattığım herşeyin ona gevezelik gibi gelmesi.
Dua edin ki siz hal ve hareketlerinize bir çare bulun, böyle olmayın. Yoksa ileride coook sorarsiniz 'kizim arkadaşınla neden kavga ettin? Kızım sevgilin kim nasıl biri? Kızım yurtta herşey yolunda mı?' falan diye ama cevap falan alamazsınız.