- 20 Kasım 2015
- 1.395
- 1.244
- 83
- Konu Sahibi olmazsanolmaz
-
Gerçekten sizi bu şahane ön yargılarınız için tebrik ediyorum
Pardonda sız nıye cocugunuzun basında durmayıp krese verıyorsunuz hemde 15 AYLIKKEN o kreslerde cocuk bezını kırlettıgınde sıra sende sıra sende dıye bakıcı anneler soylenıyorlar bılıyormusunuz o sıralar belırlenene kadarda o cocuk pıs gezıyor pişik oluyor canı yanıyor rahatsız oluyor bunlardan haberınız varmı
annenızın bakma seklını sorguluyorsunuzda krestekı yedı kat el bırının bakmasımı sızın ıcınızı rahat kılan.
bu durumda sızde bır doguran annesınız bellıkı calısmıyorsunuzda.
çalışmayan evde kısır çay partılerınde rahatca dedıkodu yapmak ıcınmı krese verdınız yavrunuzu
Biraz daha büyüdükten sonra daha iyi şartlar için çalışmayı tercih etseniz hem kızınız hem siz mutlu olursunuz.. Daha okul çağına girmemiş hadi 7-8 yaş olsa neyse. Sıkıntınız yok aslında ama kendiniz için sıkıntı çıkarıyorsunuzKeyfi olarak çalışmıyrum..Çok şükür evimiz ve arabamız var..Eğer çalışmazsam tek maaşa talim..Çalışırsam da kızım için daha iyi şartlar için...
1-Evet kreş olmaz,alacak kimsem yok..Sabah 7'de bırakıp akşam iş çıkışı 7'den ben yada eşim alacak.
2-2 saat yol tepemem diye bsy kullanmadım..EŞim bazen geç saatlere kadar kalabiliyor,o yüzden hafta sonu dışında şartları zorlayacağız.
3-Annemde 1 saatlik uzağımda ama başka bir mesajda da yazdım kızı ve gelini 1 hafta arayla doğum yapacak.Ve gelini annemde kalacak..Eşi şehir dışında..O yüzden bu şartlarda kızımı anneme bırakamam..Ancak Temmzu gibi gelini gittiği zaman alacağım kızımı.
Sanırım net oldu cevaplarım ..
Neden vicdanınızi rahatlatmaya ihtiyaç duyuyorsunuz ki ?İçimi rahatlattınız biraz ya da sanırım duymak istediğim bunlar..Yazlık yer,temiz hava,arkadaşlar...
Katılıyorum aynen.kreş olmaz, bakıcı olmaz, annem bakmaz, gelip gidemem, işten ayrılamam... eee neden konu açtınız o zaman? 4 ay ayrı kalın bişey olmaz diyelim diye mi? eğer öyleyse kolay kolay kimse söylemez bunu.
Bende saçma sapan yorum yapanların engellenmesi taraftarıyımben de sizi bol kafa karışıklığı şahane bahane bulmalarınız için tebrik ediyorum.
bi arkadaşın yazdığı gibi ha gayret diyorum.
bir de merak ediyorum tüm alternatiflere kapalıysanız paranız kıymetliyse kreşe vermiyorsanız işten çıkmak aklınızın ucunda yokken çocuğu göndermek zaten aldığınız bir kararsa konu neden açılır ?
neden kapattırılmaz?
Bende saçma sapan yorum yapanların engellenmesi taraftarıyım
Eğer ihtiyacınız yoksa çalışmayın.. Çocugunuz daha çok küçük en güzel zamanları söyle düşünün bir daha hiç bu yaşta olmayacak neleri kaçiriyorsunuz.. Çalismasam mutsuz olacağım diyorsunuz.. Asosyal olmaktan mi çekiniyorsunuz? Alın çocuğunuzu hergün farklı aktivite yapın bol bol foto çekin ilerde birgün lazım olur
Hayatım boyunca çalışan bir annenin kızı olduğum için gurur duydum. Evet bana da babaannem baktı, ben de bazen 2-3 hafta aralıksız annemi göremiyordum. Ama ben çocukken maddi ve manevi açıdan hiç yokluk görmedim. Çünkü kendi ayakları üzerinde duran bir annem vardı ve benimle geçirdiği vakitleri olduğu gibi bana harcıyordu. Çalışmaya alışan kadınlar eve dönünce depresyona girebiliyorlar. Annem de ağlardı, ama ben şimdi düşünüyorum da iyi ki ağlaya ağlaya çalışmış...Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Çalışmanın yanlış olarak nitelendirilebilecek bir yönü olabilir mi? Para kazanmanın, geleceğinize yatırım yapmanın, eş eline bakmamanın, ekonomik özgürlüğe sahip olmanın nesi yanlış?
Kazanılan para ile çocuk ile geçirilecek vakti kıyaslayan irrasyonel kadınlara şaşırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?