Kızım...

Kızım sabah uykusundan olacak,kreşte hastalıklar baş gösterecek ve aklım hep onda kalacak..Kreş yazlıktan babaannesinin yanından daha mı iyi ?

Bakın bu tamamen tercîh meselesi

Bana kalırsa kreş evde annesinin yanından da daha iyi

Çocuğunuz kreşe başlayınca anlayacaksınız ne demek istediğimizi

Kreşe giden hasta olmak zorunda değil

Uykusu hayatı düzene giriyor ayrıca

25 aylık başladı kreşe 6 yaş olacak yakında tek gün pişman olmadım

Yaz için kreş değil de etkinlikli yaz okulu olabilir eşiniz kaç saatleri arasında çalışıyor

Dede babaanne keyif yapacak diye mi ??? Onlar fedakarlık edip bu yaştan sonra çocuk bakıyorlar. Bu bakış açısı anlaşılır gibi değil. Hem insanlar el bebek gül bebek çocuk bakacak bir de raptı zapt altına alınıp hayatlarına müdahale edilecek.

Bence öyle bakmasınlar zaten çocuk o yaştan sonra

Burada Kv baksın mı diyene de asla derim annem baksın mı diyene de

Sonuçta çıcuk bakıyorsa da ana babasından ayırıp yazlığa çocuk küçükken bir dönem gitmeyiversinler ama onlar değil bebek fedakarlık yapmış somut olayda annesiz kalmış geçen yıllarda yazlıkta

valla doğrusu nedir bilemicem ama;

dün oğlumu ilk defa babası ile birlikte babaanneye gönderdim ve 3 gece ayrı geçireceğiz.
dünden beri doğru mu yaptım diye kendime soruyorum.
bence çocukların anne-babadan ayrı bir yerde yatıya kalmaları doğru değil.
ben baba ile birlikte göndermiş olmama rağmen içim hiç rahat değil, üzerinden henüz 24 saat geçmedi,
sanki pişman olmuş gibiyim, ama gittiler artık canlarını sıkmamak için aramamaya çalışıyorum.

sizin yerinizde olsam sağlık sorunları vs olmadığı sürece çocuğumdan o kadar uzun süre ayrı kalmayı hiç bir koşulda kabul etmezdim.

ya az oncede bir anne kizinin bakicisindan sikayetlenmis
ben anlamiyorum cocuklarinizin basinda duramicaksiniz niye dogurdunu demek biraz sert olacak ama niye krese vermiyosunuz
benim kizim 15aylikdi krese basladiginda cok zorlandim gotur getirde ama icim rahatti anneme biraksam yada baskasina ister istemez sorgulayacaktim bakma sekillerindne
ama siz bide yazin kv ile gonderiyosunuz
emin olun o cocuk ilerde sizi buyuten annesi olarak degil doguran annesi olarak bilecek

siz bilirsiniz. dogru olan duymak istedikleriniz değil ne yazikki.
ama yapacak bisi yok .
herkes tercihlerini yasar.

Doğru olan anneyle büyümesi zaten. Bunun tartışalacak yanı yok. Ama o durumda bütün anneler işi bıraksın otursun

olduğu kadar deyip razı olsun. İlköğretimi liseyi falan geçtim okuttun devlet okulunda ama üniversitede devleti kazanamadı

mı (ki şuan iyi bir devlet üniversitesi ilk 50bin giren sayısı 2.5 milyon) ya okutmayacaksın ya da özel üniversite (iyi bir özel

üniversite ilk 200bin) seçeneği gelecek önüne. Ha lise mezunu ha üniversite mezunu farketmez durumda ki özel

üniversiteler makul sayılabilir rakamda. Ama sayıları 10 u geçmeyen piyasada saygı gören özel ünv. fiyatları yıllık

40 - 50 binler civarı yemek yol v.s. hariç. O gün geldiğinde bunu yapamamak çok daha acı veriri çocuğa.

Oğlumun arkadaşının başına geldi bu yıl ve çocuğun psikolojisi bozuldu serseri mayın gibi geziyor.

Gün sadece bugün değil.

Bencede maddi durumunuz iyiyse, çocuğunuzu anne sevgisinden mahrum bırakmamak için, kendi onceliginizden çok çocuğunuzun önceliğini dusunmelisiniz.

Evde çocuğunuzla bir sürü mutlu zamanlar geçirip ,her gün yeni bir şey öğrenmesini ,büyümesini izlemek varken ,nasıl çalışmadığınız için mutsuz olabiliyorsunuz ki...

Bir çocuk iserse dünyanın en güzel yerinde olsun ,annesinin yanındaki mutluluğu ,ve huzuru hiçbir yerde bulamaz.

Burda calismak zorunda olan !!! kaç kişi mutsuz ,keşke durumum musait olsada evladıma ben baksam diye sizin ki bencillik bence .

eşim de 7 de çıkıyor evden,eve gelmesi de akşam 7'yi buluyor.Birlikte çıkıp birlikte geliyoruz diyebilirim.

ben her çalışan anne konusuna iyi yapıyorsunuz, işinizi bırakmayın yazan birisiyim.
ama bu konu beni 2ye böldü resmen.

bana çok çok ters.

ki bu sene özlüyorum diyorsunuz, ilk gönderdiğinizde kaç yaşındaydı kızınız?
bebekti daha değil mi?

bir de çalışan annelere diyoruz ki,
çocuğunuzla kaliteli zaman geçirin,
akşam eve gittiğinizde temizlik şu bu gibi şeylere değil bebeğinize odaklanın, o zaman sizin eksikliğinizi hissetmez diyoruz.

sizin çocuğunuz sadece haftasonları sizi görerek tam 4 ay geçiriyor.
burada ne kadar kaliteli bir haftasonu olsa bile eksiklik o kadar uzun süreli ki, giderebilineceğini düşünmüyorum.

çocuğu kreşe gönderebilirsiniz
eve bakıcı alabilirsiniz
ya da gündüz kreşe gönderip akşam oyun ablası eşlik edebilir siz eve gelene kadar
ü
seçenek çok da
sizin tam olarak ne istediğinize bağlı.

bence 4 ay çok uzun bi süre evinden, sizden uzak duruyor

Bakın sizde başında duramıyorsunuz ? O çocuk sabahtan akaşam kadar kreşte üstelik çok küçük bi dönemde vermişssiniz !!! Benimki sadese 3-4 aylığına geçici bi ayrılık,hafta sonları görüş var tabi

Çalışmak için çocuğu illa ki bakılsın diye uzağa gondermek gerekmez. Tabiki çalışın birikiminizi de yapın. Ama yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi aile duzenini buna uydurmak gerekir. Seçeneğiniz iş bırakma olmamalı. Çocuğu kreşe vermek olmalı. Çocuğunuzun yaşı da kreş için küçük değil uygun bir yaş.

Durumum müsait evet ama birikim yapamayacğız işten çıkarsam..Kızım doğduğundan beri babaannesi her an bizimleydi,benden ve babasından sonra o gelir kızımın hayatında..

evet . cocuklugu nasil gecti ona bakmak lazim .
ilerde serseri mayinlar olmasinlar diye cocukken onlarla olmaliyiz. ben kimseye isini biraksin demedim :)

Belki kızınız geleceğini dusunerek birikim yapıyorsunuz daha rhat buyusun iyi okullara gitsin iyi bir mesleği olsun diye.peki cocugunuzun anıları ne olacak?ben küçükken babaannem soyle baktı böyle baktı.ve acı cümle gelecek annem hep işteydi annemden çok ilgilendi emek verdi.maddi durumunuz iyise cocugunuzu kendinizden mahrum bırakmayın

canım . 4 ay kızından ayrı kalamadığını söyle. yazın kreşe yolla. ya da eve bakıcı al . ya da bi komşunla anlaş 4 ay bakması için . ben olsam yollayamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…