- Konu Sahibi olmazsanolmaz
-
Kızım sabah uykusundan olacak,kreşte hastalıklar baş gösterecek ve aklım hep onda kalacak..Kreş yazlıktan babaannesinin yanından daha mı iyi ?
Dertsiz insan dert arar kendine. Sizinki de biraz öyle kafanızı kurcalıyacak daha önemli bir sıkıntınız yok bunu
takmışsınız. Ne kadar şanslısınız farkındamısınız? Gözünüz arkada kalmadan bırakabiliyorsunuz. Çocuğunuz
onu seven ve onun sevdiği insanların yanında büyüyor. Keşke herkes annesiyle büyüse ama şartlar mümkün
kılmıyor.Bunun dışındaki en iyi 2.seçenek sizinkisi. Kreşin acelesi ne ne bu telaşe arkadaşları anlamıyorum.
Hiç gitmeyecek değil ki elbette gidecek ama daha 3 yaşında. Çok iyi geliriniz ve geleceğinizi garanti altında
hissettirecek malınız yoksa asla işi bırakmayın. Hem kendi ruh sağlığınız için hem çocuğunuzun geleceği için.
Asıl masraf lise ve üniversite çünkü. Birikim yapın.
Bu aşamaya kadar takılmamanız ilginç zira küçükken daha ihtiyacı var anneye 4 ay uzun süre
Arkadaşım da bunu yaptı kış boyu ailem fedakarlık ediyor çocuğa bakıyor yazın da ben fedakarlık ediyorum ayrı kalıyorum dedi
Ama bence fedakarlık eden aslında çocuk siz özlüyorsunuz o da özlüyor ve o bizim amalarımızı anlayacak yaşta değil
Bunun alternatifi işi bırakmak değil ki çocuğa aile evinde düzen kurmak
Ben olsam ilk sene göndermezdim ya gitmeyin kalın ya da bakıcı bulurum derdim
Ayrıca o çocuğun da birey olduğunu onun da bir hayatı olduğunu unutmamak lazım dede babaanne yazın keyif yapacak diye çocuk anne babadan ayrı kalmamalı bence
Bence öyle bakmasınlar zaten çocuk o yaştan sonraDede babaanne keyif yapacak diye mi ??? Onlar fedakarlık edip bu yaştan sonra çocuk bakıyorlar. Bu bakış açısı anlaşılır gibi değil. Hem insanlar el bebek gül bebek çocuk bakacak bir de raptı zapt altına alınıp hayatlarına müdahale edilecek.
ya az oncede bir anne kizinin bakicisindan sikayetlenmisMerhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
siz bilirsiniz. dogru olan duymak istedikleriniz değil ne yazikki.
ama yapacak bisi yok .
herkes tercihlerini yasar.
Bakın bu tamamen tercîh meselesi
Bana kalırsa kreş evde annesinin yanından da daha iyi
Çocuğunuz kreşe başlayınca anlayacaksınız ne demek istediğimizi
Kreşe giden hasta olmak zorunda değil
Uykusu hayatı düzene giriyor ayrıca
25 aylık başladı kreşe 6 yaş olacak yakında tek gün pişman olmadım
Yaz için kreş değil de etkinlikli yaz okulu olabilir eşiniz kaç saatleri arasında çalışıyor
Bakın sizde başında duramıyorsunuz ? O çocuk sabahtan akaşam kadar kreşte üstelik çok küçük bi dönemde vermişssiniz !!! Benimki sadese 3-4 aylığına geçici bi ayrılık,hafta sonları görüş var tabiya az oncede bir anne kizinin bakicisindan sikayetlenmis
ben anlamiyorum cocuklarinizin basinda duramicaksiniz niye dogurdunu demek biraz sert olacak ama niye krese vermiyosunuz
benim kizim 15aylikdi krese basladiginda cok zorlandim gotur getirde ama icim rahatti anneme biraksam yada baskasina ister istemez sorgulayacaktim bakma sekillerindne
ama siz bide yazin kv ile gonderiyosunuz
emin olun o cocuk ilerde sizi buyuten annesi olarak degil doguran annesi olarak bilecek
Bencede maddi durumunuz iyiyse, çocuğunuzu anne sevgisinden mahrum bırakmamak için, kendi onceliginizden çok çocuğunuzun önceliğini dusunmelisiniz.
Evde çocuğunuzla bir sürü mutlu zamanlar geçirip ,her gün yeni bir şey öğrenmesini ,büyümesini izlemek varken ,nasıl çalışmadığınız için mutsuz olabiliyorsunuz ki...
Bir çocuk iserse dünyanın en güzel yerinde olsun ,annesinin yanındaki mutluluğu ,ve huzuru hiçbir yerde bulamaz.
Burda calismak zorunda olan !!! kaç kişi mutsuz ,keşke durumum musait olsada evladıma ben baksam diye sizin ki bencillik bence .
evet . cocuklugu nasil gecti ona bakmak lazim .Doğru olan anneyle büyümesi zaten. Bunun tartışalacak yanı yok. Ama o durumda bütün anneler işi bıraksın otursun
olduğu kadar deyip razı olsun. İlköğretimi liseyi falan geçtim okuttun devlet okulunda ama üniversitede devleti kazanamadı
mı (ki şuan iyi bir devlet üniversitesi ilk 50bin giren sayısı 2.5 milyon) ya okutmayacaksın ya da özel üniversite (iyi bir özel
üniversite ilk 200bin) seçeneği gelecek önüne. Ha lise mezunu ha üniversite mezunu farketmez durumda ki özel
üniversiteler makul sayılabilir rakamda. Ama sayıları 10 u geçmeyen piyasada saygı gören özel ünv. fiyatları yıllık
40 - 50 binler civarı yemek yol v.s. hariç. O gün geldiğinde bunu yapamamak çok daha acı veriri çocuğa.
Oğlumun arkadaşının başına geldi bu yıl ve çocuğun psikolojisi bozuldu serseri mayın gibi geziyor.
Gün sadece bugün değil.
canım . 4 ay kızından ayrı kalamadığını söyle. yazın kreşe yolla. ya da eve bakıcı al . ya da bi komşunla anlaş 4 ay bakması için . ben olsam yollayamamMerhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?