Kızım...

Cocugunusun altli ustlu oturmus oldugunuz aile buyugu tarafindan bakilmis olmaso cok avantajli ve guvende geldi bana fakat 4 ay gibi uzun bir sure benim asla kabul edebilecgim bir sey degil isinizi birakmanizi tabiki soyleyememfakat en azindan her aksam cocugunuzu gorebilmeniz onun dasizi gorebilmesi adina krese verebilirsiniz

bende kreş diyorum en azından çocugunuzda kendine arkadaş edinip sosyalleşir..

Valla cnm bence hiç kreşe felan gönderme benim kardeşim kreş te çalışıyor öğretmen olarak söylediği tek şey abla sakın defneyi kreş e gönderme çocuklar sürekli hasta sen Sevgi de versen onlar gün boyu anne diye ağlıyorlar bide zaten özel olduğu için herşey göz boyama diyor sadece fotoğraf çekip face de paylaşıyoruz aileler görsün diye yani aslında çocuk o etkinliklerin hiç birini yapmıyor sadece yapıyor gibi gözüküyor bence babaannesinin yanında sevgiyle büyümesi ondan bin kat iyidir

Bence işten çık biraz ara ver okula başlayınca devam edersin. Maddi durumunda müsaitmiş.

bakıcı tutsanız ? bakıcıyada güvenmiyorsanız mesela aynı apartmanda olduğunuz yada yakınlarınızda oturan tanıdığınız bildiğiniz güvenilir birinede bırakabilirsiniz. yani bi nevi bakıcılığı o yapar, sizinde kafanız rahat olur tanıdığınız için.
kreş istemiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Bunun dışında kalan çarelerde ya yazıklıkta kalacak yada işten çıkacaksınız..

Ben kızınız nasıl davranıyor onu merak ettim.ağlayıp sizi özlediğini söylüyor mu?anne gitme ya da seninle gelmek istiyorum diyor mu?yoksa gayet mutlu davranıp siz varken de yokken de keyfi aynı mı?gülüyor mu?tlfnda konuşurken nasıl?bunlar çok önemli bence. Eğer orayı seviyorsa,babaanneye anne gibi çok yakın hissediyorsa,geceleri uyanıp aglamıyorsa özledim diye,denizine girer yemeğini yer arkadaşları ile oynar gecede yorgunluktan uyuya kalır zaten.mutlu olabilir,sosyal ve dışa dönük yaşayabilir. Burda karar kızınızın bence.ben bırakmazdım o ayrı mesele.4 ay dayanamam ben...her annenin duygu ve düşüncesi aynı olamaz. Bu yüzden herkesin fikri bu konuda muhakkak ki ayrılır. Kimisi bırak der, kimisi olamaz der.yaşam tarzı,eğitim,çalışma durumu,meslek, genel kültür etkin bir rol oynuyor bu görüş ayriliklarinda.o yüzden boşuna tartışmayın bence.fikir belirtmek yeterli.yargılamak doğru değil...

17 aylik kizimi krese verdigim icin kendimi cok acimasiz gordum su anda. fakat bu kadar erken vermeme ragmen cocugumda yararli degisiklikler gormeye basladim, tavsiye ederim. birakin hasta olsun bagisiklik kazansin bu kadar korkmayin. bence 3 yas gayet ideal. biraz sosyal acidan kendini kesfetmesi icin iyi bir donem. ben krese birakirdim yaz doneminde. Sizinki tamamen hem karnim doysun hem pastam dursun misali. cocugu yaninizda istiyorsunuz, calismakta istiyorsunuz ama kresede vermiyorsunuz. Bence isi birakin

birikim ve kendini iyi hissetmek için bu yapılmaz çocuğa yazıktır ya.tüm samimiyetimle söylüyorum.egolarımız evladımızın önüne geçmemeli.sakın onun geleceği için yapıyorum demeyin.yarına çıkmaya kimsenin garantisi yokken

Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Konu sahibi, bizim KK üyeleri bayılır durumun iyi ise çalışma demeye ( calismayinca da erkeğin eline bakan ekonomik özgürlüğü olamayan biri olursunuz) geçmiş yorumları okumadim. Ama çocuğunuz mutluysa biraz ozleyin birşey olmaz. Çalışarak geleceğe yatırım yapıyorsunuz. Şimdi çalışma diyenler 20 yıl sonra çocuğun özgür bırak diyecek.. Herkes kendi için çalışmalı. Sende herşeyden önce ileriyi düşün. Ne olursa olsun sonuna kadar çalışıp emekli olabil. Hakkinizda hayırlısı olsun..

Bu tarz konularda hep sunu merak ediyorum:
O babanne ve dede olmasaydi ne olacakti?
Mecbur basinizin caresine bakacaktiniz öyle degil mi?
İsi falan birakmak cok dramatizd edilmiş dusunceler, bu kadar uclara gitmeye gerek yok.
Dort ayligina yasi genc hatta cocugunuzla yasit cocugu olan biri bulunabilir.
Son care cocuktan o kadar sure ayri kalmak olmali ki bence o da çare degil.

Canım güçlü ayaklarının üzerinde duran anneler güçlü mutlu çocuklar demektir. Çalışmayı bırakma ama mesela yaz başladığında sen de tatil alsan beraber bir hafta kalsaniz. Zaten bayramlar yaza geliyor. Sonra yaz bitmeden 1 hafta daha.

Bu arada daha yaz gelmedi. Sen dayanamıyorum demişsin. Yazlıga gittiler mi zaten yoksa gidecekler yakinda diye mi endiseleniyorsun?
Sezonu biraz erken açtılar ve gittiler..4 gündür orda kızım

Dün akşam eşimle eve yakın bir kreşe görüşmeye gittik.
Sabah 7'de kızım bizimle evden çıkacak ve akşam 7'ye kadar kreşte kalacak.Bu durum bize çok zor geldi,kreş işyerlerimize de yakın değil tabi..
Sonuç olarak Haziran sonuna kadar her çarşamba akşamı ve Cumartesi Pazar full yazlıkta olacağız,
Haziran'dan sonra da kızım 3 gün yazlıkta,2 gün kendi annemde (her akşam görebileceğim mesafede),hafta sonu da bizimle olacak.Zor bi süreç inşallah Rabbim kolaylıkla atlatmayı nasip eder.
Not : Olumlu ya da acımasızca yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

Bence işten çık biraz ara ver okula başlayınca devam edersin. Maddi durumunda müsaitmiş.
Okula başlaması için 3 sene var..Şu an 31 yaşındayım o zaman 34-35 olacağım.Kaldı ki ben okul döneminde işi bırakmak istiyorum ki çocuğumu okuluna götürebileyim,okuldan alabileyim,derslerini iş stresi yorgunluğu olmadan birlikte yapabilelim.

Ben kızınız nasıl davranıyor onu merak ettim.ağlayıp sizi özlediğini söylüyor mu?anne gitme ya da seninle gelmek istiyorum diyor mu?yoksa gayet mutlu davranıp siz varken de yokken de keyfi aynı mı?gülüyor mu?tlfnda konuşurken nasıl?bunlar çok önemli bence. Eğer orayı seviyorsa,babaanneye anne gibi çok yakın hissediyorsa,geceleri uyanıp aglamıyorsa özledim diye,denizine girer yemeğini yer arkadaşları ile oynar gecede yorgunluktan uyuya kalır zaten.mutlu olabilir,sosyal ve dışa dönük yaşayabilir. Burda karar kızınızın bence.ben bırakmazdım o ayrı mesele.4 ay dayanamam ben...her annenin duygu ve düşüncesi aynı olamaz. Bu yüzden herkesin fikri bu konuda muhakkak ki ayrılır. Kimisi bırak der, kimisi olamaz der.yaşam tarzı,eğitim,çalışma durumu,meslek, genel kültür etkin bir rol oynuyor bu görüş ayriliklarinda.o yüzden boşuna tartışmayın bence.fikir belirtmek yeterli.yargılamak doğru değil...
Tabi ki ağlıyor,anne gel artık diyor..Ama aynı şeyi babaannesi yokken ona da yapıyordu,"babaanne senin evin yok mu evine gel artık" diye söyleniyordu.AMa genel olarak durumu iyi,mutlu görünüyor..Babaannesi ve dedesi de zaten kızım orda durmazsa onlar da kıyamazlar söylerler bize.

Konu sahibi, bizim KK üyeleri bayılır durumun iyi ise çalışma demeye ( calismayinca da erkeğin eline bakan ekonomik özgürlüğü olamayan biri olursunuz) geçmiş yorumları okumadim. Ama çocuğunuz mutluysa biraz ozleyin birşey olmaz. Çalışarak geleceğe yatırım yapıyorsunuz. Şimdi çalışma diyenler 20 yıl sonra çocuğun özgür bırak diyecek.. Herkes kendi için çalışmalı. Sende herşeyden önce ileriyi düşün. Ne olursa olsun sonuna kadar çalışıp emekli olabil. Hakkinizda hayırlısı olsun..
Emeklilik primime doldurmama 3 senem kaldı zaten

Okurken sinirlendim kusura bakma da maddi imkanın varken çocuğunu ikinci plana atmışsın. Benim şuan çalışmaya deli gibi ihtiyacım var maddi olarak, annemler biraz uzak onlara bıraksam çocuğumu sadece hafta sonu görebilirim, düşünürken bile içim sızlıyor. Bütün gün ne güzel oyun oynarsınız parka gidersiniz işte bundan daha güzel mutluluk mu var? Çok bencilmişsin gerçekten

calismak istedigi icin kimse kimseyi eksik anne olmakla veya bencillikle suclayamaz kusura bakmayin. "Cocuk da yaparim kariyer de" lafi bosa cikmadi. Bu tip kadinlar kendi ayaklari uzerinde durabilen, parasini kendi kazanan, ozguveni yuksek kadinlardir. Ve anneye bagimlilik derecesinde tapan cocuklar yetistirmezler. Ben de annemden boyle gorup boyle yetistim, ve sonuc olarak ben de calisiyorum, cocugum oldugunda da calismaya devam edicem. Dunyanin her yerinde calisan anneler var, o zaman Avrupali, Amerikali kadinlar da hic calismasin? Evlerinde otursunlar, cocuk baksinlar? Iste bu zihniyet oldugu muddetce zaten biz geriye gitmeye mahkumuz. Daha kendi hemcinslerimiz kadinin calisma hayatinda yerinin olmadigini dusunuyor. Kusura bakmayin ama kimse kimseye "senin ihtiyacin yok ama calisiyorsun, cok bencilsin" gibi yaftalamalar yapamaz. Kimsenin anneligini sorgulamak da kimseye dusmez.

Emeklilik primime doldurmama 3 senem kaldı zaten
Bak ne güzel az kalmış. Çalışmak en iyisidir. Emin olun kızınız bir dersi kötü olduğunda kursa gondermeniz gerektiğinde paraya ihtiyacınız olacak. Ya da üniversite için mecbur para akitacaksiniz. Bunlar için şimdiden birikim şart. Herşeyi bırak kizinizin hayat standartları için bunu yapmalısınız.

Bir kızınız var ve mutluluğu başka yerde arıyorsunuz. Çalışıp kazanıp mutlu olacağınıza inanmissiniz.
Ben yerinizde olsam çalışmam kızınız büyüsün okul çağına gelsin o zaman çalışın.
En güzel zamanları şuan onun
ve siz bunu kacirdiginizin farkında değilsiniz.

calismak istedigi icin kimse kimseyi eksik anne olmakla veya bencillikle suclayamaz kusura bakmayin. "Cocuk da yaparim kariyer de" lafi bosa cikmadi. Bu tip kadinlar kendi ayaklari uzerinde durabilen, parasini kendi kazanan, ozguveni yuksek kadinlardir. Ve anneye bagimlilik derecesinde tapan cocuklar yetistirmezler. Ben de annemden boyle gorup boyle yetistim, ve sonuc olarak ben de calisiyorum, cocugum oldugunda da calismaya devam edicem. Dunyanin her yerinde calisan anneler var, o zaman Avrupali, Amerikali kadinlar da hic calismasin? Evlerinde otursunlar, cocuk baksinlar? Iste bu zihniyet oldugu muddetce zaten biz geriye gitmeye mahkumuz. Daha kendi hemcinslerimiz kadinin calisma hayatinda yerinin olmadigini dusunuyor. Kusura bakmayin ama kimse kimseye "senin ihtiyacin yok ama calisiyorsun, cok bencilsin" gibi yaftalamalar yapamaz. Kimsenin anneligini sorgulamak da kimseye dusmez.

canım bu kadar ayrılığı Avrupada Amerikada da önerdiklerini hiç sanmıyorum.
yani elbette kadınlar çalışsın diyorum ben de, maddi ihtiyacı var veya yok.
ama 1-2-3 yaşında daha bebek statüsündeki bir çocuğun anneden/babadan bu kadar uzun süre ayrı kalması doğru değil.
baba orada olsa olabilirdi veya anne.
ama ikisinden de ciddi sürelerle ayrı geçirilen bir yaz var.

Back
X