- Konu Sahibi yasemin1976
-
öncelikle sizin iyi bir anne olduğunuzu düşünüyorum çünkü kızınız sizden çekinmeden yaşadığı sorunu size anlatabilmiş..onun sizin yanınızda rahat olması çok önemli..eğer siz, kızıp bağırıp çağıracak ya da suçu kızınızın üstüne atabilecek bir anne olsaydınız belkide daha kötü şeyler olunca bile bunu duymayacaktınız..kızınıza yüklenmeyin..ortada normal bişey yok ama hayatına normal devam ediyormuş gibi davranın..yani demek istediğim okul tatilde ama mesela dışardan geldiğinde kızım nasılsın iyimisin vs gibi normalden çok daha fazla sorular sormayın..normal gündelik yaşamınız neyse onu devam ettirin belki biraz daha ilgili olabilirsiniz ama aşırı ilgilenmeniz, kızınızda "o olay için bu kdr ilgileniyor" diye düşünmesine sebep olabilir, istemeden o olayı ona tekrar tekrar hatırlatmış olabilirsiniz..bu konularda okan bayülgenin veya veya daha başka programlarda uzmanlar eşliğinde sohbetler var..youtube dan fln bulup izleyin kesinlikle yardımı olacaktır kızınıza nasıl davranmanız konusunda,sonrasındada bir uzmana danışın..
ayrıca şunu da belirtmeden geçemicem siz ne kdr iyi niyetli olsanızda kızınız 17 yaşında bir genç kız, eniştesi de 25-30 yaşlarında sanırım ve eniştenizin kızınızın yanağından makas alması insanda şüphe oluşturacak bir durumdur..belki araları çok iyidir abi-kardeş gibi diye düşünebilrsiniz doğru ama siz bir annesiniz o nedenle o resim kafanızın bir kenarında bir soru işareti olarak hep kalmalı..(bunu bu konuyu okuyacak diğer bayanlar için söylüyorum bu taciz olayı bu tarz şeylerle kendini belli edebilecek olaylar silsilesidir..önceden önleminizi evladınıza çok da çaktırmadan almanız gerekir ve elbette çocuğunuzla bu tarz şeyler muhakkak konuşun..uzmanlar bile 6-7 yaşlarındaki çocuklar için çok basit olarak öğüt verilmesini istiyorlar..yani mesela şu yerlerine dokunursa hayır dokunma de ve gel bana söyle gibisinden..sakın çocuğunuzla aranıza dağlar koymayın yoksa çok geç olur bazı şeyleri öğrendiğinizde önlem almak için..o nedenle çocuğunuzla aranız arkadaş misali rahat olabilmeli..ancak bunu sağlarsanız çocuğunuz size korkmadan,çekinmeden herşeyini anlatabilir..yoksa kaybeden siz ve çocuğunuz olur..)
kamera kayıtlarını muhakak birşekilde alın..ben o teknik konuları bilemem diyorsanız bi tanıdığınızdan yardım isteyin, ne o kişiye ne de diğerlerine şimdilik bişey söylemeyin,bi bahane uydurup alın bana kalırsa..o kamera kayıtlarını inceledikten sonra, ne yapacağınıza karar verirsiniz..kamera kayıtları diğerlerini inandırmak içindir yoksa sizin kızınıza inanmanız için değil..yarın edinebiliyorsanız yarın gidip kamera kayıtlarını alın..sonrasın da da babayla konuşun..babnın bilmesi gerekli huyu mizacı düşünceleri nasıldır bilmiyorum ama düşünsenize hadi onlara oturmaya gidelim dendi ya da biryerde biraraya geldiniz hep gözünüzün kızınız üzerinde olucak hep bi tedirginlik vs çok şey..hem üstelik o kızınızın babası..bilmeli bence..benim anlamadığım aşkım aşkım diye hitap ediyorda hiç mi etraftakiler duymuyor yada görmüyor yaptıklarını anlamadım..ne demek yani benim kızımı sıkıştırmak,sen kendi tatminin için nasıl benim kızımı sıkıştırırsın adi adam..karısı hamile olduğu için bir arayış içine girmiş belli..ama bu olayın üstünü örterseniz ne sizin, ne kızınızın içi rahat eder....bu öyle bi illetki kadınlar veya adamlar olgunlaştıklarında, 50 yaşında bile hala yaşadıkları olayları unutamıyorlar..kız kardeşiniz üzülecek doğrudur ama kızınız için bunu yapmanız şart..bu sizin akrabanız ilerde biyerde illaki bir araya geliceksiniz, kızınıza aynı acıları yaşatmayın..kız kardeşinizin doğumuna ne kadar var?
Olay cok yeni oldugu icin daha ikimizde soktayiz...inanin ilk 2 dak kizima hic birsey diyemedim sonra bir ara bayilcam sandim ama kendime geldim ben böyle tepki veriyorsam benim kizim neler yasadi kendi ruhunda...kizimin yaninda oldumu söyledim...benim yavrum kendinden cok teyzesini düsünüyor diyorki anne sakin teyzeme söyleme bebegi var üzülmesin...ben daha oraya gitmem bitsin diyor...kimse duymasin..utaniyor...bu beni delirtiyor niye benim kizim utansin niye tacize ugramis kizlarimiz utaniyor o sapiklar utansin...susmayalim diyorum ama kiz kardesime üzülüyorum...
Bana kalirsada cocugun yalan soylemiyor, neden soylesin??? Kaldiki akli basinda bir kizin varmis, kendiliginden tepkisini belli etmis. Ayrica madem sen enistenle konusmuyorsun (herhalde bir sebebi vardir) ne diye kizini yolluyorsun o adamin yanina? Aranizda puruz varsa bir kotuluk yapabilir diye dusunmez mi insan? Olan olmus artik, kizinizi uzak tutun o adamdan ve emin olduktan sonra kiz kardesinize anlatin durumu.
Kaldiki kizkardesinizde size yuva yikan abla olarak bakabilir. Anlayacaginiz iki tarafli b.klu deynek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?