Doğuma Hazırlık Kızıma isim arıyorum yardımcı olunnnn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Duru olabilir

yok bilmiyorum arapça kökenli oldugunu biliyorum. bir arkadasım cok derin bi arastıorma yapıp kızına bu ismi vermisti

Derin bir araştırma derken uyduruk isim sitelerinden bahsediyorsunuz sanırım.
Ben de çok araştırdım ve hiçbir kitapta veya sözlükte geçmiyor Buğlem. Arapça kökenli falan da değil.

Din adamları prgramlarda yani ramazan programlarinda bikac kez denk geldim soruları cvplarken buglemin kur-an da gecmedgni uydurulmus bir anlam oldgunu soyledi butarz isimler koyarken illa kurandan koymak isterseniz bi hocaya danismakta fayda var sonucta gecip gecmedgni kelimenin tam manasını onlar bilir.Bunun gibide bir cok isim sayıldı.

Derin bir araştırma derken uyduruk isim sitelerinden bahsediyorsunuz sanırım.
Ben de çok araştırdım ve hiçbir kitapta veya sözlükte geçmiyor Buğlem. Arapça kökenli falan da değil.

:d siz nasıl arastırdınız bana söyleyin bende arkadasıma iletirim.

Canim ilahiyat fakultesinde okuyan bir tanidign varsa hocasına sorsun daha net bilgi verecektir ilahiyat proflari programa konuk oldugunda ben dinlemistim isimlerden bahsediyordu yanlis anlamlarindan ecrin aleyna vs gibi mesela eski isim kezbandan bahsedildi manasi yalanci kadin anlaminda bilerek koymakta fayda var

Bir sakinca gorulmuyor ama anlami internette yazanlar gibi olmuyor isterseniz bi video gonderebilirim baska bir videosunu buldum oradada belirtilmiş

Site ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama Google'dan: Buğlem ismi fetva
Diye aratabilirsin canım.

Nihat Hatipoğlu da programında bahsetmişti bu isimden.
Buğlem'im Cemnetle bir alakası yok. Anlamı yok. Ama aykırı (şeytan gibi mesela) bir anlamı da olmadığı için yasak bir isim değil demişti Nihat hoca.

Ben geniş kapsamlı arapça sözlükten araştırmıştım mesela bu tur isimlerin çoğunu bulamadım. Arapça bile değil. Yani isim arapça olunca hah iyidir nasılsa diye birşey de söz konusu olamaz zaten. Önemli olan anlamının güzel olması.

Cuburalp,buğlem bunlar nasıl isimler
Gerçekten bazı insanlar isim konusunda çok başarısız :) çocuklar büyüdüğünde isimlerinden utanıcaklar

Nil ismini çok seviyorum,doğacak kızımın ismini de Nil koymayı düşünüyorum.. yeni isimlerden içime sinen isim olmadı..
Esma yalnız başına güzel bence yanına birşey yakışmıyor

öyle bişey idda etmedim. illa arapça olunca tabiki de iyidir demedim.kimsede düşünmez heralde burda. sadece buğlem kulağıma hoş geldi konu sahibine fikrimi söyledim. anlamını da bildiğim kadarıyla yazdım. arkadasıma iletirim uslubunca o da bi baksın

evet onu izlemiştim nihat hatipoğlu cevaplamıştı. dinen bir sakıncası yok diyordu. teşekkür ederim :)

evet biliyorum bu isimleri.. isim olarak konulmamasını bir kaç hoca dan duymuştum.ama buğlem baa çok bilindik geliyor arkadasımın kızının ismi bir kaç ortamda da daha duymuşluğum var.dinen bir sakıncası aykırılığıda yok kulağada hoş geliyor.bilemedim yani.beğenip begenmemek sizlerin takdiridir.

Bu sene doğan tüm kız bebeklerin adı Eslem,Elisa,Elizya,Arya,Alin,Lavin,Ekin,İkra,Sare ve tabi ki Buğlem :)
Bence illa değişik olsun diye uğraşmayın,Işık,Dicle falan gayet güzel isimler :)

Size değil genel konuştum. Bu tur isimlerin de genelinden bahsettim. Niye bu kadar sert çıktınız anlamadım. Çoğu insan Kur-an da geçiyor diye koyuyor. Aleyna mesele bizim üzerimize demek. Ecrin ecir kelimesinin cümlede dilbigisi kuralı sebebiyle farklı yazılışı. Cennetten ..... ilkler diye bir sürü isim var hepsi uydurma. Sizin nezdinizde geneli kapsar şekilde söyledim. Niyetim rencide etmek ya da kırmak değildi.

Buğlem nedir yaa ne kadar cirkin bi isim,abuk subuk isimler yerine bildigimiz guzel isimlerden koyun.yasemin,pınar,muge,zeynep,funda,deniz,yagmur falan filan koyun iste
Merhaba isimlere bakarken yorumunuz hoşuma gitti ve bir kızınız olacak sanırım isim ne düşündünüz acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…