Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
Yok tabi.Bizim kadar Arap ozentisi olan hic yok o da ayri.

Tarih boyunca kazik yedigin milletin dilinden ismi koymak ayrica bir tuhaf, Arap olsam bakip bakip gulerim.

Güzel anlamları da olsa içim yanmayacak. Çoğu Arap tınılı, anlamı genelde "Cennetten düşen bahar pırıltısı" gibi sonradan uydurulmuş sallamasyon isimler. İlla konacaksa Arapça bilen birilerine sorularak konulsun, Buğlem mesela uydurma bildiğin. Asel'in de sadece anlamı "bal", cennetteki bal ırmağı değil. O çocuklar ömür boyu taşıyacak o ismi ve isimler karakteri belli bir ölçüde yansıtıyor benim şahsi fikrime göre. Lütfen rahat söylenebilen, anlamı "gerçek" ve güzel isimler koyun.

Ne Guzel Allah bacislasin. Ben de kiz evladim olsun cok istedim ama uc tane erkek annesi oldum :) napalim kismet degilmis. Gercekten AMA buglem asel hem telfuzu zor hem de kulaga hos gelmiyor. Bir de her 10 yenidogandan sekizinin ismi ayni oluyor
Aynen yaa bu modern isim modası yüzünden her çocuğun adı Aynı
Allah bağışlasın sizin çocuklarınızı da 3 oğlan da çok güzeldir maşallah

İsim konusunda yapılan milliyetçiliğe inanamayrum. Türk tarihini orta asyaya kadar götürürsek öztürkçe isimler koymak kadar anadoluya göçtükten sonra imparatorluğun ikinci ve üçüncü dili haline gelmiş olan arapça ve farsça isimler koymak da o kadar normal karşılanmalı. Bu bir kültür etkileşimidir. Türkçenin etkileşime girdiği dilleri ve kelimeleri yok sayarsak bütün bir divan edebiyatı geleneğimizi kültürümüzü sanatımızı eksik bırakmış oluruz. Ben de buğlem kadar uçalım demiyorum ama türkçe değil diye ayşe zeynep ahmet de mi koymayak yav..

Hic tarihine arapcasina gokturkcesine falan bakmadan uzulerek ikisinide begenmedigimi belirtmek isterim.
Cok agirlar klasik isim candir

Cenneteki ırmağın adı mı? Hiç duymadım. Kim demiş bunu? Cennette konaklayan birileri olmadığına göre sizcede çok farazi değil mi? Benim için mana çok önemlidir. Öykü' de çok anlamsız bir isim. Öyküde bir olay anlatılır. Yine farazidir. Öykü yerine "Olay" yada "Vaka" gibi isimler konulsun madem. En azından gerçek birşeylere işaret etmiş olursunuz. Kusura bakmayın ama çok özenti hareketler bunlar.

Ben iki kızıma da klasik isimler koydum.kuranda geçsin istedim eski isimler bana da hoş geliyor
Buğlem ne yani kız ismini kaç yaşına kadar doğru düzgün söyleyemeyecek.
Elif koy Esma koy Zehra mesela..
Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.

Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.
Arap alfabesindeki harfler Latin alfabesindeki gibi sadece bir sese işaret etmezler. Harflerin tek başına anlamları ve işaret ettikleri şeyler vardır, Japon alfabesindeki gibi. Esma ismide saçma ve anlamsız. Esma diye isim olmaz.

Internetten isimlerin analizine hangi harflerin nasil etki edecegine bakın a harfi sans getirir mesela l sanatsal yetenektir

Buglem ile asel arasında senkronik bir uyum yok çocukta karmaşa yaratır

aysu1927
Ben cocuguma isim koyarken ileride yurtdisinda da zorluk yasamamasi icin standart bir isim dusundum, hem anlami guzel, hem Kuranda geciyor, hem de yabancilar da telaffuz edebilir cinsten yani.
Bence buglem ve oyku suan cok fazla var asel tek basina cok cok guzel bir isim.
Ve son olarak ta benim de iki ismim var inanin cok zor.. hayat boyu sinavlara giriyoruz gereksiz yere o kadar cok kodlama yapmisimdirki adimi.. ve de ben evlendikten sonra kizlik soyadimi da kullanmak isterdim ama ne yazkki zaten iki adim var bir de kizlik soyadi kalsa tam bir facia.. bence iki isim fikrini bir daha gozden gecirin derim. Asel ismi cok guzel.. ben de umay ismine takilmistim bir ara. Ama millet soylemeyi beceremez karistirir diye eledim. Asel de guzel ama karistirilabilir bir isim ama cok guzel cok orjinal, yine de siz bilirsiniz..

Arapçada esma, ismin çoğuludur yani isimler demek... elif ise arap alfabesinin ilk harfi. Asel arapçada "bal" demektir.

Ben 4 aylık düşük yapmıştım cinsiyetini bilmediğim için kızım olursa Tuana Buğlem koycam demiştim o yüzden tabiki Buğlem ama asel buğlem daha kolay geliyor buğlem aselden.

+1

Benim bir kuzen var. Ne namaz ne baska bisey. Tutturdu kurandan isim koyacam diye. O zaman Aleyna modasi vardi. Aleyna asagi, Aleyna yukari. Dedik koyma yapma filan. Kuranda geciyor dedi.

Yani o kadar bilgisiz ki kuranda neler anlatiliyor savaslar, insanlara ögütler var.

Sonuc olarak koydu ve Aleyna 'üzerine' demek.

Allah bağışlasın, isimleri neler Benim de aklımda bir kaç isim var da hayal dünyası işte, bir de kıskanıyorum kimsede o isimlerden olmasın istiyorum. Moda isimlerden değil düşündüklerim aksine seyrekleşmiş pek kullanılmayan isimler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…