Yok tabi.Bizim kadar Arap ozentisi olan hic yok o da ayri.
Tarih boyunca kazik yedigin milletin dilinden ismi koymak ayrica bir tuhaf, Arap olsam bakip bakip gulerim.
Bence eslem asel çok güzel olur bi fikir bendenKizlar sizXe oyku aselmi buglem aselmi bana buglem asel zor gibi geliyor esim buglem.aselde israrci siz ne dusunuyorsunuz
Aynen yaa bu modern isim modası yüzünden her çocuğun adı AynıNe Guzel Allah bacislasin. Ben de kiz evladim olsun cok istedim ama uc tane erkek annesi oldum :) napalim kismet degilmis. Gercekten AMA buglem asel hem telfuzu zor hem de kulaga hos gelmiyor. Bir de her 10 yenidogandan sekizinin ismi ayni oluyor
Yoksa da öykü asel daha güzelKizlar sizXe oyku aselmi buglem aselmi bana buglem asel zor gibi geliyor esim buglem.aselde israrci siz ne dusunuyorsunuz
Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.Ben iki kızıma da klasik isimler koydum.kuranda geçsin istedim eski isimler bana da hoş geliyor
Buğlem ne yani kız ismini kaç yaşına kadar doğru düzgün söyleyemeyecek.
Elif koy Esma koy Zehra mesela..
Arap alfabesindeki harfler Latin alfabesindeki gibi sadece bir sese işaret etmezler. Harflerin tek başına anlamları ve işaret ettikleri şeyler vardır, Japon alfabesindeki gibi. Esma ismide saçma ve anlamsız. Esma diye isim olmaz.Yalnız Elif de sadece bir harf ve esma da Arapça isim demek.
+1Güzel anlamları da olsa içim yanmayacak. Çoğu Arap tınılı, anlamı genelde "Cennetten düşen bahar pırıltısı" gibi sonradan uydurulmuş sallamasyon isimler. İlla konacaksa Arapça bilen birilerine sorularak konulsun, Buğlem mesela uydurma bildiğin. Asel'in de sadece anlamı "bal", cennetteki bal ırmağı değil. O çocuklar ömür boyu taşıyacak o ismi ve isimler karakteri belli bir ölçüde yansıtıyor benim şahsi fikrime göre. Lütfen rahat söylenebilen, anlamı "gerçek" ve güzel isimler koyun.
Allah bağışlasın, isimleri nelerBen ikisini de beğenmedim. Çok fazla popüler olan isimler koymayın. Modası geçince insana gıcık geliyor. Ve o kadar çok ki duya duya insanın midesi bulanıyor. Bir ara ela nur moda idi. Şuan 8 yaşlarındaki çoğu kız çocuğunun ismi aynı sayılır. Bir ara da ecrin. Çok basit bence. Bir de uyduruk mana bulurlar ya Allahin hediyesi demek falan...
Asya mesela çok asil bir isim. Benim 4 kizim var 4 ünün de adı çok değişik. Kimse de yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?