Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
Sadece öykü diyorum buğlem çok itici geliyor bana asel de garip

Bu isimler birbirine hiç yakışmamış. Daha vakit varken farklı isimlere bakın.

Buglem: Cenneti müjdeleyen melek (Bu arada bu isim bu anlam olarak bilinse de bir dini bilgi veren site de Arapça'da bu ismin bu anlama gelmediği yazıyor. Yani anlamını bulamamışlar Arapça'da.. Bunu da belirteyim, karar verirken aklınızda olsun bu durumda)

Asel ise, cennetteki dört ırmaktan birinin adıymış. Bal ırmağı diye de geçiyor..

Yani bu iki isim (Buglem Asel) anlam olarak birbiriyle daha uyumlu sanki.. ama bu mana uyumu dışında ben de Öykü ismini tavsiye ederim.

Allah analı babalı büyütsün inşaAllah yavrunuzu. Hayırlı evlat olsun size.

Allah evlat sahibi olmak isteyen kardeşlerimize de bu tatlı heyecan olan isim arama, isim koyma güzelliklerini yaşatsın (amin)

Son düzenleme:
Nacizane tavsiyem internet anlamlarına bakarak isim koymayın kızınıza,bir sürü uyduruk anlam yazıyorlar.
Sizin için bir anlam ifade etsin,benim ismim merve,kızımın ismi mina. İsmimi aldığım tepeye yakın diye,iki yerde mekkede diye,afgan dilinde ve eski almancada anlamı "aşk" demek diye koydum. Benim kızımda,sizin doğacak kızınızda isimleriyle yaşar inşallah.
Buğlem ve asel itici geldi nedense öykü en iyisi gibi içlerinden

Sadece Asel. Biricik yeğenimin ismi. Çok güzel asil ve manasıyla müthiş bir isim bence.

Ben iki kızıma da klasik isimler koydum.kuranda geçsin istedim eski isimler bana da hoş geliyor
Buğlem ne yani kız ismini kaç yaşına kadar doğru düzgün söyleyemeyecek.
Elif koy Esma koy Zehra mesela..
Ne Guzel Allah bacislasin. Ben de kiz evladim olsun cok istedim ama uc tane erkek annesi oldum :) napalim kismet degilmis. Gercekten AMA buglem asel hem telfuzu zor hem de kulaga hos gelmiyor. Bir de her 10 yenidogandan sekizinin ismi ayni oluyor

Arapça bal demek, ama insanlara tek çağrıştıracaği şey Aselsan

Buglem ne kadar zor söyleniyor, o çocuğa üzülürüm ben şahsen.
Aselsan çok iyiymiş araplar Aseel olarak kullanıyorlar ve esiil olarak okuyorlar. Bu isimleri gören Türkçe isimlerin köküne kıran girdi sanar_O

Peygamberimiz zamanında cennetin bu kadar adı yoktu be. Her gün yeni bir cennet adı öğreniyoruz, kim çıkartıyor acaba?
Asel sadece bal demek, cennet Irmağından akan bal ırmağı falan değil. Öyle bir ırmak var mı? Açıp okudun mu kitabını?
Neyse iki ismi de beğenmedim.

Asel bal demekse bal koyun. Balçiçek güzel isim mesela balgüzel de olabilir.

Bende iki kombinide beğenmedim. Sadece öykü güzel

Aselsan çok iyiymiş araplar Aseel olarak kullanıyorlar ve esiil olarak okuyorlar. Bu isimleri gören Türkçe isimlerin köküne kıran girdi sanar_O
Kesinlikle. Türkçe'nin suyu çıktı galiba. Gına geldi Arapça isimlerden. Merak ediyorum dünyanın bir yerinde çocuğuna Türkçe isim koyan insanlar var mı?

Elkaraf ismi cok guzel.

Saka saka , Arapca b.k demekmis. Entel olucaz diye cocuklara Arapca garip esya, yiyecek isimleri takilmasina karsiyim. Ozturkce cok guzel isimlerimiz var, Goksel, Goksu, Dilahan mesela. Arapca isim koymanin cocuga Michael ismini koymaktan bir farki yok, yabanci bir dilden isim veriyorsun. (Turkce isim veren Arap yok ama tersi cok var, ona zaten deginmicem)

Kesinlikle. Türkçe'nin suyu çıktı galiba. Gına geldi Arapça isimlerden. Merak ediyorum dünyanın bir yerinde çocuğuna Türkçe isim koyan insanlar var mı?

Yok tabi.Bizim kadar Arap ozentisi olan hic yok o da ayri.

Tarih boyunca kazik yedigin milletin dilinden ismi koymak ayrica bir tuhaf, Arap olsam bakip bakip gulerim.

Bizden daha özentisi var mıdır diyosun yani:) walla benim bildiğim şu an Türklere en hayran millet Araplar, onlarda bile görmedim Türkçe isim olayını(benim bilmediğim varsa bilemiyorum ama)..zaten isim olayı hassas bi olay,niye başka bir milletin,dilin çocuğunun ismini verirsin ki kendi çocuğuna..illa entel dantel olucaz,bi farkımız olacak ya diğerlerinden

Duru bebek
Asel bebek
Buglem bebek
Arel bebek
Su bebek
Bence böyle ilginç isimler yerine Zeynep Ayşe Elif gibi kolay anlaşılır ve anlamları gerçekten bilinen isimler verin lütfen çocuklarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…