Yazilmis zaten ama tekrar edecegim. Agladi mizmizlandi diye hayir dediginiz bir seye evet demeyin. Aglamakli konusma huyu bence de rahatsiz edici. Bu yas cocuklarinda oluyor. Benim kizim da ayni yasta ve cok inatci. Mizmizlanarak konustugu bir seyi asla dinlemeyecegimi defalarca anlattim. Dinlemedim. Anlamiyorum bu sekilde konustugunda dedim. Sadece dustugunde veya cani yandiginda aglamasina kizmiyorum. Onun disinda ne zaman aglasa inatlassa odasina gonderiyorum. Eskiden cok cok daha uzun suren inat sureleri simdilerde 2 3 dk suruyor. Bu arada her seferinde bikmadan usanmadan kirik plak gibi tekrar ediyorum, bir onceki inadinda neler oldugunu bosuna zaman kaybettigini falan. Odasina gidip duzelip geldiginde de mutlaka konusuyorum. Az once neler oldu neleri yanlis yapti falan diye...
Arada bir de hatirlatiyorum annesi oldugumu onu cok sevdigimi, yanlis da yapsa, kizsam da sevgimin hic azalmadigini. Ve kizmalarimin aslinda onun sagligi ve ilerideki mutlulugu icin oldugunu. Anlayacaktir kizinizda. Tavsiyem odul olarak oyuncak alacaksaniz bile bunu yatistirma odulu olarak yapmayin, duzvun davrandigi icin aglamadigi icin alsin odulu. Yine de aslinda odul olayini cok tavsiye etmem. Puanlama olayi yapabilirsiniz. Her yanlis bir cizgi her dogru baska bir cizgi... Toplam 30 dogru cizgi oldugunda 1 oyuncak alabilirsiniz mesela.
Bol bol gidiklama saati de yapin her gece uyumadan once stresini atsin. O gunku davranislarini muhasebe edin beraber, okulda neler oldu vs...
Yapin yapin diye yazdim durdum. Bastan son kendi yaptigim seyleri tavsiye amacli soylemek istedim. Acele yazdim. Ayni durumdaydi cunku kizim. Su anda cok ssyi astik. Yaklasik 3.5 yasindaydi simarik davranislar gosterdiginde. Su an hayir dendiginde "tamam sadece sordum" bile der. Sabir ve zaman cozum.
Ama bu arada pek cok arkadas ortaminda yanlis yaptiginda onunla uzaklasip belki 10 dk belki yarim saat ayri konustugum, alisveris merkezlerinden yine alisveris ortasinda kapiya cikip o aglarken benim bekledigim cok oldu. Ama o sonuc konusmasi ve tahlili yapilmadan birakmadim isin ucunu.
Tutarli olmak lazim ama bazen cok zor bilirim. Kolay gelsin.