- 23 Haziran 2014
- 649
- 331
- 103
- Konu Sahibi Erener2307
-
kızımın öz güveni yerinde sosoyal bir kız.bu durumda yine olsa yine giderim.iftira öyle hafif ealıncak br durum değilFakat onlar çocuk..sınıf ortamını ilişkilerini bilemezsiniz..siz iftira dersiniz hırsızlık dersiniz bizim dünyamızda bunlar korkunçtur onlar böyle algılamaz..
Bakın beşinci sınıf öğrencisi bir kıza başka sınıftan bir grup kız zorbalık yapıyor..bir hafta sürüyor bu..sonra öğretmenler rehber öğretmenlerle görüşülüyor sorun çözülüyor ve kızlar arkadş oluyorlar..zaten o kıza takılmalarınıb asıl sebebi de aslında o kıza yakın olmaktı..
Özetle bırakın kendi sorunlarını çözsün kızınız..ya da sorunlarını nasıl çözeceğini öğretin..can havliyle okulda arkdaşlarının yanında almayın soluğu .
Okul bahçesine veli sokmuyorlar artık..
Kızınızın yapısı konuşmaları gözümün önüne geliyor ve arkadaşlarının...
Amacım sizi kırmak değil..ortaokul lise var daha önünde kızınızn..onun özgüvenli ve bağımsız olması için yorum yapıyorum..
Veli olmak da zor başarılar diliyorum..
olayı sormak sorgulmaksa sorguladım haklısınız..bir büyük olarak bu tarz itamlarda bulunurken dikkat edin demek kötü birşeyse ben kötübirşey yaptım
sizin başınıza böyle birşey gelirse siz benim yaptıgımı yapmayın........
konu sahibinin haklıyken haksız konuma düştüğünü söylüyorum. ama yine de hem müdür hem müdür yardımcısı sırf anneleri tanıdık diye kızı resmen ezmişler. olay konu sahibinin kızlarla konuşmasından çok daha büyük benceBir çocuk gelişimci olarak teorilere dayandırarak söylüyorum bunu. Kafama göre değil. Hiçbir veli ama hiçbir veli öğretmeni es geçerek gidip çocukları ezemez. Allah aşkına sizce bu mantıklı mı ? Kızınız suçlu bile olsa velinin sizinle yada öğretmenle değil direk çocuğunuzla konuşması doğru mu? Cidden bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum
Bu durumda ne istediginizi bilmiyor sunuz oluyor. Ben ne yapabilirim su saaten sonra demiş siniz ya. Diyoruz ki hangi konuda.şimdi konuştum sınıf öğ
valla ders vermek istemem iftiracı bir çocuk yetiştiren insana allah zaten dersini vermiş oluyor bana kalmaz..
Sahsen ben arayıp özür diemeyi bırak sizden özür beklerdim. Neden biliyor musunuz.. gidip okulda benim kızımın ifadesini almak gibi bir lüksünuz yok..korkutmussunuz resmen. O çocukların yaptigindan daha kötü sizin bu yaptiginiz. Hic degilse onlar çocuk. Peki ya siz ?bakın ben 3 ile konuşup konuyu anlamak istedim amacım sizin düşündüğünüz gibi değil.sonra öğretmen ile görüşecektim.madem öyle diğer çocugun veliside bu makstla gelmiş.bana direk benim kızım yalan söylemz deyip siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince o saatten sonra o bayanla ve kızıyla muhatap olmadım.eger benim okula gitmem çocuklarla konuşmam hataysa o bayanda hatalı ozaman.diğer iki kızdan olayı anlatmalarını isteyince direk o kızı suçladılar.biz ona uyduk dediler bende bir namus birde bu konularda dikkatli olun konuşuken dedim velilerinin telefonalrını istedim.tel isteyince ağlamaya başladılar.annem bana çok kızar diye sonra çıktım öğretmenle konuştum düşündüğünüz giibi köşeye sıkıştırmak falan değil amaç.velilerini aramadım bile ama sonlar arayıp özür dilediler
Ne kadar ayıp bi de çocukları ağlattım diye övünmüşsünüz.çok çok kötü...onların sadece durumu anlamaya ihtiyacı vardı onlar çocuk gerçekten.yaptığınız çok yanlış ağladılar diye mutlu olmuşsunuz resmen ne kadar ayıp .doğru olay çok büyüdü ama bir yandanda iyi oldu onlara çok büyük bir ders oldu.ağladı ikisi diğerinin yanında annesi oldugu için hiç konuşmadım bile onla.özelikle nasihat ettin bakın bunlar çok ağır ithamlar sakın kimseye böyle yaklaşmayın diye.ama sabah ki olayda çok sinirlerim bozuldu.
Koskoca cetvel değil işte küçük bişey yuvarlak şekilli resim dersinde kullanılan bişey.ben size ben hatamı yaptım demiyorum ki neyin mahkemesini yapıyorsunuz ki kendi kendinize benim bu saatten sonra nasıl davranayım dedim.ayrıca kızım cetveli eline Alıp şöyle bir bakmış sonra bu kitabı eline almış onlar kendi aralarında konuşunca dolabın başından ayrılmış.sonra o eline aldığı kitabı Alıp masasına oturunca okumak için çalacak mevzusu olmuş.yani bırakıp çocuk teneffüse çıkıyor 2-3 ders sonra tekrar o kitabı alıyor.yani öyle hayal gücünüzün gücü kadar çok kitap yok 6-7 tane kitap 1-2 tane dergi ...Ya Allah aşkına diyeceğiniz tek şey evet o an çocuğumu koruma iç gudusuyle çok düşünmeden bi hata yaptım olacak. Bu kadar mı zor hatanızı kabul etmek. Bi de iftira iftira diyerek olayı nasıl da dramatik bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Ortada iftira filan yok kendi ağzınızla defalarca anlatıyorsunuz. Kızınız çaldı dememişler, acaba çalabilir mi diye kendilerince bi hafıyecılık yapmışlar sadece. Kızınız bundan haklı olarak bundan ıncınebılır, kendini kötü hissedebilir ama bunun adı iftira deyil olsa olsa on yargılı yaklaşmak, peşin hüküm vermek filan olabilir. Kızınız çalma niyetinde olmayabilir ama açıkçası ben o cetveli aralarındaki ınatlasmadan dolayı kasıtlı aldığını düşünüyorum. Çünkü kızınızın az önce oynadığı ve elinden alınan cetvelin tesadüfen bi kitabın arasına girmesi ve yine tesadüfen gidip onlarca kitabın arasından kızınızın o kitabı seçmesi, dahası koskoca kitabın arasında cetvelin olduğunu filan farketmemesı çok da mümkün değil bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?