Merhaba,
Kızım bu sene ilkokula başlayacak, çevremizdeki ilkokullar çok kalabalık ve çevrede pek iyi olmadığı için özel okula verdim. Bİz zengin insanlar değiliz harcamalarımıza dikkat etmek ve tasarruflu olmalıyızki zorlanmadan hem kolej ödememizi yapalım hemde hayatımızı devam ettirelim. Ayrıca çalışan bir anne olduğum için kızım bu zamana kadar yaz kış kreşe gidiyordu
Annemle konuştuk dediki -Kızım getir torunumu yanıma okullar açılıncaya kadar ben bakayım,
tabi ben o kadar ayrı kalamayacağımı söyleyince o zaman 1 ay kalır bayramdan sonrası içinde geldiğinizde beraber dönersiniz dedii
Halası sabahları servise bırakıyor oda Ramazanda oruçlu olacağım benim içinde iyi olur sabah çok erken kalkmamış olurum bende bayramdan sonra okullar açılıncaya kadar bakarım dedi
böylelikle 2 ay boyunca bende kreş ödemesi yapmıyor olacağım ki aylık 650 TL
Baktım benim kızda istiyor tamam dedim. Annem yazlıkta yaşıyor havası, bahçesi ortamı güzel, faaliyet yapıcaklar gezicekler
Ama ya benşimdiden ya başına birşey gelirse diye kafamda paranoyalar kuruyorum Annem saçmalama biz neyiz diyor, mesela ya havuza düşerse diyorum biz neciyiz hep gözümüz üstünde olucak hem o bebekmi 6 yaşında artık laf anlıyor endişelenme diyor.
Herkez mutlu oysa ben şimdiden özlüyorum.
Çozuklarından bu kadar ayrı kalıan yada kalacak arkadaşlar varmı? sizce doğru bir kararmı verdim?
Yorumlarınız çok önemli
Şimdiden teşekkürler
Aynisini ben cocukken yasadim. 28 yasindayim su an. Travma olustu bende. Geceleri agliyorum surekli. Cocugum olursa 1 dk ayirmayacagim yanimdan.
Merak etmeyin hicbir seycik olmaz :) Hem kocaman olmus artik zaten bir ay nedir ki.Biz o yasta kardesimle iki ayligina memlekete giderdik babaneme.Gul gibi de bakarlardi bize.Dedem oturur saclarimizi tarardi.Annem calisiyordu yazin biz de babanemlere gidiyorduk hem de deniz filan tatil yapiyoduk.Cocuklar icin iyi oluyor gercekten :)
Her gun arayip konusursunuz gununuz nasil gecti diye muhabbet edersiniz.Ama eger kiziniz cok anneciyse sizsiz yapamiyorsa yollamayin yukardaki arkadas gibi trawma olusabilir.Ama krese giden bi cocuk sanmam ole olsun :/
1 yaslarimda birakmaya baslamislar. 9-10 yasina kadar devam etti.
Çocuktan çocuğa değişiyor bu. Benim annem çok anaçtır, kuzenlerim anneleri kadar severler teyzemin oğlu 3 yaşından beri gelir can ata ata bizde kalır hiç problem çıkarmaz. Hatta haftaya yine geliyor iki haftalığına şuan 6 yaşındaAma öteki teyzemin kızı daha 3 yaşında geçen yıl mecburi olarak bizde kalmak zorunda kaldı onun için iyi olmadı teyzem de çok özledi kuzenim de.
Merhaba,
Kızım bu sene ilkokula başlayacak, çevremizdeki ilkokullar çok kalabalık ve çevrede pek iyi olmadığı için özel okula verdim. Bİz zengin insanlar değiliz harcamalarımıza dikkat etmek ve tasarruflu olmalıyızki zorlanmadan hem kolej ödememizi yapalım hemde hayatımızı devam ettirelim. Ayrıca çalışan bir anne olduğum için kızım bu zamana kadar yaz kış kreşe gidiyordu
Annemle konuştuk dediki -Kızım getir torunumu yanıma okullar açılıncaya kadar ben bakayım,
tabi ben o kadar ayrı kalamayacağımı söyleyince o zaman 1 ay kalır bayramdan sonrası içinde geldiğinizde beraber dönersiniz dedii
Halası sabahları servise bırakıyor oda Ramazanda oruçlu olacağım benim içinde iyi olur sabah çok erken kalkmamış olurum bende bayramdan sonra okullar açılıncaya kadar bakarım dedi
böylelikle 2 ay boyunca bende kreş ödemesi yapmıyor olacağım ki aylık 650 TL
Baktım benim kızda istiyor tamam dedim. Annem yazlıkta yaşıyor havası, bahçesi ortamı güzel, faaliyet yapıcaklar gezicekler
Ama ya benşimdiden ya başına birşey gelirse diye kafamda paranoyalar kuruyorum Annem saçmalama biz neyiz diyor, mesela ya havuza düşerse diyorum biz neciyiz hep gözümüz üstünde olucak hem o bebekmi 6 yaşında artık laf anlıyor endişelenme diyor.
Herkez mutlu oysa ben şimdiden özlüyorum.
Çozuklarından bu kadar ayrı kalıan yada kalacak arkadaşlar varmı? sizce doğru bir kararmı verdim?
Yorumlarınız çok önemli
Şimdiden teşekkürler
bence doğru bir kaarar. olaya bir de şu açıdan bak Allah korusun ölümlü dünya başımıza bişey gelse sürekli bize bağımlı çocuklar yetiştirdiğimiz için o çocuk anne yada babadan tamamen ayrı kalınca boşluğa düşer anane-babaneyi kabullenemez ama onlarla ne kadar çok vakit geçirirse daha çok bağlanır biraz uç bir örnek ama bu açıdan da bakmak gerek
3 yaş küçük belki ondandır ama 6 yaşında olan için annesi ne hissediyor acaba konuştunuzmu hiç bu konuda
Abimin ve ablamın çocukları 4-5 yaşlarından beri her yıl en az 2 aylığına gelirler bize. Şimdi eşek kadar oldular travma falan da görmedik hiç. Çocuktan çocuğa değişiyor yani. Anneanne, babaanne yanında bir tatil geçirmek çok iyi geliyor çocuklara bence. İnanın siz ondan daha çok zorlanırsınız ona bişey olmaz.
Ahh ablacim sizi en iyi annem anlar sanirim..
El kadar bebe benim birakip babamla yurt disina gitmisler calismaya(
Hayat istee travma olusmadi bende ama annem cok cektim ben diyip anlatiyordu okadar uzuluyordum..
Dusunuyorumda Allah gostermesin ben olsam nasil dayanirim hic bilmiyorum evlat baskadir muhakkak(bekarim)
Arkadaslarin dedigi gibi her gun arayin hem artik eskisi gibi degil ki hicbirsey akilli telefonlar var goruntulu ararsiniz kizinizin melek yuzunu gorursunuz bilgisayardan acarsiniz yada..
Gunde birkere yetmese bir kac kez arayin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?