- 19 Kasım 2013
- 18.875
- 34.078
- 798
Demek ki elde olmayan sebeplerden geç kalan anneler olsa, çocuğu kursta tek başına bırakıp gidiyorlar.Kursta olsa böyle başıboş bırakilmaz çocuklar. 5 yaşında daha minicik.
Kızım bale kursuna gidiyor. Ben bekliyorum ama kursa ait terasta oturuyorum,kazara erken çıksa ben içeri geçene kadar öğretmeni bırakmıyor. Kadın tek tek teslim ediyor çocukları. Madem takip etmeyecekler ,kurs bitene kadar bekleyin deselerdi. Gidip şu saatte gelin demek yerine. Her türlü hatalılar yani asla kabul edilemez. Eşşek başı değilse bir zahmet annesi gelene kadar beklesin başında olması gereken kişi. Bu ne rahatlık.
Kuran kursu mu yada subyan okulu mu yolladığınız yer?GÜNCELLEME: 14. Sayfada
Selam hanımlar
5 yaşındaki kızımı bugün bir kursa yazdırdım ve 3 saat sonra almaya gittim.
Kursun yakınındaki parkta kızımı komşuyla beraber gördüm. Komşu kendi kızını alırken, benimkini de almış.
Hemen kursa gittim ve "Siz komşum olduğunu iddia eden birine, benim çocuğumu benden habersiz nasıl teslim edersiniz? Ya yabancı olsaydı ve kaçırsaydı? " dedim.
Eveleyip gevelediler. Hemen Bimer'i arayıp şikayet ettim.
Eşim gelince polise ve savcıya da gidip şikayet edeceğim.
Yaptıkları suç değil mi? Bir çocuğu bilinmeyen bir 3. şahısa teslim ediyorlar, üstelik resmi kurum.
Öfkeden yerimde duramıyorum.
Diyanetin kadrolu hocalarının olduğu yaz kursu.Kuran kursu mu yada subyan okulu mu yolladığınız yer?
Öyle bir yerse resmi mesmi olmalarına bakmayın. Ne kadar eğitimsiz varsa oralara doluşmuş durumda.En güzel eğitim evde sizin vereceğiniz eğitimdir.
Diplomalarını gördünüz mü?Diyanetin kadrolu hocalarının olduğu yaz kursu.
Sübyan okulu denen evlere ve resmi olmayan yerlere vermem.
Zaten dini eğitim için erken.
Okuma yazma öğrendiğinde ufaktan öğretmeye başlayacağım inşallah.
Belki yaşadığım istisnai bir durum.Diplomalarını gördünüz mü?
Pedagojik eğitimleri var mı?ki en önemlisi bu?
Bana her sene öyle yerlerde gelen korkutulmuş yavrular oldu.Lütfen 5 yaşında ki yavrunuzu oralara göndermeyin yazık. Siz kendiniz çok eğitimi verirsiniz.
Amin.Komsunuzda bir telefon edip size sormanız mi ben kızımi almaya geldim seninki de gelmek istiyor ikisini alayım parka yanımıza gelirsin gibi bi bilgi araması yapması lazımdı. Okul denen yere laf bulamadım ucuz atlatmissiniz.bu nası boş öğretmenler yüzünden kaçırılan serviste unutulan çocuklar oluyor işte. Allah korusun yavrukarimizi
Polisin tavrı ayrı sıkıntı zaten.Karakoldaki polisin tavırlarını okuyunca hiç şaşırmadım biliyor musunuz? Kadınlar öldüresiye dayak yiyor da, aile içinde halledin diye geri çevriliyorlar o karakollardan. İlle öldürülmemiz gerekiyor çünkü. Elbette mesleğinin hakkını veren polisler var ama çürük yumurtalar daha fazla ve bu beni kahrediyor. Umarım bu işin peşini bırakmazsınız. Söz konusu evlat ya, başına kötü bir şey gelmemiş çok şükür ama gelebilirdi. Yetişkinler olarak o ihtimalleri elimizden geldiğinde azaltmamız gerekirken, insanların bu kadar rahat olması beni delirtiyor.
Ayrıca kursta böyle şeyler olabilir, kreşlere göre daha rahatlar diyen insanlara şaşırıyorum, bu düşünceyi mantığınız nasıl kabul eder. Yahu küçücük çocuğu çatısı altına alan her kurum, onları koruma sorumluluğunu da almalı. Sonuçta anne babasıyla birlikte almıyorsun kursa. Sen yetişkin olduğun için sana güvenilerek bırakılıyor o çocuklar. Bizim ülkece ahlak ve sorumluluk ayarlarımız yerlerde. Çok acı ya çok.
Hakkını arayan insana alışkın değiller sanırım.Ya da sürekli çok çok önemli(!) vakalar üzerinde nefes almadan çalıştıkları için, çocukların güvenliği konusu onlara yeterince önemli gelmiyor demek. Şöyle sorumsuz, işini ciddiye almayan tiplerin anında kurumla ilişkisini kesseler, ne kadar nefis bir toplum olurduk. Sadece polislik için demiyorum, her yer için... Neyse... Sizi takdir ediyorum ve gelişmeleri merakla bekliyorum.Polisin tavrı ayrı sıkıntı zaten.
Emniyet müdürlüğünün bu işe bir el atması lazım.
Hakkımı arıyorum diye "çok sinirlisin" diyorlar.
Hem çıldırt, hem sakin ol de.
Herkes ayrı telden çalıyor bu ülkede.
İnşallah güzel haberler alırım.Hakkını arayan insana alışkın değiller sanırım.Ya da sürekli çok çok önemli(!) vakalar üzerinde nefes almadan çalıştıkları için, çocukların güvenliği konusu onlara yeterince önemli gelmiyor demek. Şöyle sorumsuz, işini ciddiye almayan tiplerin anında kurumla ilişkisini kesseler, ne kadar nefis bir toplum olurduk. Sadece polislik için demiyorum, her yer için... Neyse... Sizi takdir ediyorum ve gelişmeleri merakla bekliyorum.
Cimer kaldı.umarim sikayet etmediginiz yer kalmamistir.
Güncelleme yapıyorum kızlar.
Adliyeye gittim, karakola git dediler.
Karakola gittim, çocuk kaybolmamış. Büyük bir olay değil.
Hadi evine git dedi işgüzar bir polis.
Çocuğum kaybolduktan sonra zaten size gerek kalmazdı, dünyayı yakardım dedim.
Komşunu çocuk kaçırmakla suçlamamızı mı istiyorsun dedi. Ne alaka, orada görevlilerin suistimali var dedim.
Tırıvırı yaptı sözde polis.
Bana bak dedim, sen o kurs görevlilerini tanıyor musun, akraba mısın, ne hakla savunuyorsun dedim.
O zaman komşunu gözaltına alacağız çocuğu alıkoymaktan dedi (bana gözdağı vermek istiyor) tamam dedim.
Komşum dahil o kurstaki görevlileri ve diyaneti organize suç işledikleri iddiasıyla şikayet ediyorum, oldu mu dedim.
Sonra ifade verdim, komşumu ifadeye çağırdılar. İfadesini verdi ama bana küstü.
Bakalım bir şey çıkacak mı?
Bimer' den umutluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?