Kızımı başkasına vermişler

Kesinlikle.
O anda başkası alıp gitse, onlara bir şey olmayacaktı, benim canım gidecekti.
Rabbim korudu evladımı.

Tepkinizi haklı olarak gösterdiğiniz için belki de bu kursta veya bu kişilerin ileride çalışacakları kurslarda, kurumlarda çok üzücü bir olayın olmasının önüne geçtiniz. Belki de aslında bu bilince ulaşmalarına zorla da olsa sebep olduğunuz için size teşekkür etmeleri gerekiyor.

Bence de.

ya aslında bu sayede bir çok kişiye iyilik yaptınız ama komşu bunu anlayacağına onu şikayet edip gözaltına aldırdınız diye küstü yani

Cami gibi bir yere gidiyorsa bebisiniz benim bildigim kadariyla hem diyanet hemde milli egitime bağli oluyorlar diye biliyorum

yigenim ve annem tıpkı okul egitimi gibi gittiler camiye , okul ile beraber kapandı egitimleri belge aldılar yaz döneminde de bu böyledir.

ihmalkarlık söz konusu bu devirde babana bile güvenmiyorsun ki , komşu kim yedi kat el bana göre, şikayetinizden vaz gecmeyin, sizi şimdi şikayetten döndürmek için ellerinden geleni yapacaklar

Pişkin rahat insanlara uyuz oluyorum. Sen polissin size yardımcı olacagına abuk sabuk konuşmuş aklınca artislik taslamış ah ah böylelerine diploma veriyorlar ya gerçek hakkıyla çalısan polislerimizi ezip geçiyorlar

Insallah adalet yerini bulur.

Bu ülkede kaçırdığı kişiye tecavüz gerçekleşmedi diye ceza verilmiyor.Bu işten bişey çıkacağını sanmam.

Çocukları çocuğun güvenliğini sağlayamayacak yerlere bırakmayın. Zaman çok kötü, zaten çocuğun yaşı da dini eğitim için yeterli değil sanırım. 7 yaşından önce soyut şeylerden pek anlamıyorlar. İsterseniz nette aldıkları eğitim nedeni ile psikolojileri etkilenen çocukların aileleri ile yapılan röportajlara bir göz atabilirsiniz...

Merhabalar,
Kreş, özel kurs veya bu gibi kurumlar her ne olursa olsun gerek komşu olsun, gerek çocuğun babannesi ve anneannesi bile olsa bu konuda hassas ve duyarlı davranarak çocuğu teslim etmemeleri gerek.
Çocuk istismarları, çocuk kaçırmaları, pedofili hakkında binlerce makaleler ve açıklamalar okudum, okuyorum. Buraya da yazmak istedim.

Hanımlar merhabalar; size ufak tefek küçük naçizane uyarlar sunmak istedim. Evli değilim, çocuğum yok.
Evlatlarınızı düşünüyorsanız eğer bilmeyen varsa şunu yazmak istiyorum.
-Sosyal medyada instagram, facebook gibi ağlarda hesabınız gizli bile olsa “nasılsa gizli kimse görmez tanıdıklarım var” deseniz bile bir şekilde pedofili şahıslar ulaşabiliyor. Hatta bunların kendilerine has özellik etiketleri varmış. Kimse bilmez bu etiketleri. Hatta “güzel çocuk fotoğraflar” adlı sayfalarda gezer bunlar çocuk, bebek resimlerini paylaşırken altlarına o kendilerine sakladıkları etiketi yazıp pedofililer için paylaşımlara girerler bütün çocukları kaçırırlar. Dijital çocuk kaçırma olayı yazarsanız öğrenebilirsiniz. Bunlar öyle bir örgüt olmuşlar ki gizli gizli, sinsi sinsi içlerde dolanıyor.
Bu konuda binbir çeşit makale, yazı bulunuyor.
Bu gibi kurumlarda anne babanın isteği, sözü olmadan kimseye çocuk verilmez.

Konu sahibi sakın bu işin peşini bırakmayın. Çocuk bu şakaya gelmez. Allah korusun.

Çok iyi yapmışsınız. Herkes hakkını bu seviyede arasa toplum olarak düzelme ihtimalimiz var. Nasıl olsa şikayet edilmez edilse bile bir şey çıkmaz mantığını bırakamadık bir türlü.
İşinizin takipçisi olun ve peşini bırakmayın.
Yıllar önce kızım anaokuluna giderken okula ve öğretmenine kızımı apartman görevlisinin alacağını söyledik. Kimlik fotokopisini verdik. Öğretmeni, "Böyle olmaz. O kişiyi alıp getirin ve tanışayım" dedi. Bizde hep birlikte gittik ve öğretmen ile apartman görevlisi tanıştı ve her gün kendisi teslim etti. Hatta bir gün adamcağız hastalanmış ve eşini göndermiş ama öğretmen vermemiş çocuğu. Bizi aradı ve asla vermeyeceğini söyledi. Ben taksiye atlayıp gidip almıştım.
İnsanların çocuklar konusunda daha hassasiyetli davranması gerekir.

O kadar sinir oldum ki gidip gelip bakiyorum konuya.
Aklıma geldi anlatayim yeri gelmişken.
2 sene önce kızımı okuldan aldım,bahçede diğer velilerle oturuyoruz,çocuklar oynamak istiyor diye hemen alıp gitmiyoruz oynamalarına müsade ediyoruz yani. Neyse 5-6çocuk ve veli var,zaten artık tanişıyoruz her okul çıkışı aynı mevzu olduğu için.
Bir tane çocuk gördüm salıncakta. Velisi olmadığını farkettim ki okul bahceli villa ama cadde üzerinde. Neyse ufak ufak insanlar evlerine gitmeye başladılar ama çocuk hala oynuyor.kimse kalmadı çocuk orada.
Çaldım kapıyı,dedim bu çocuk bizim okuldan mı,aa evet dediler,öğretmeni geldi,ben sana izin vermiştim hadi gir içeri vs dedi aldı çocuğu girdi içeri.
Ben orada hemen okul müdürünü aradım,dedim bakin çocuk bahçede başında öğretmen olmadan oynuyor. Açsa kapiyı çıksa caddeye çıkacak,biz ordayiz ama hepimiz gidiyoruz,çocuk sokakta farkeden yok vs vs baya söylendim. Okul müdürü ben arastırıp size dönerim dedi. Bir sonraki gün aradı,öğretmenin haberi varmis,veranda dan bakiyormuş vs dedi,ben delirdim. Geliyorum dedim okula yüzleşeceğim,banada desin dışardaydım bakiyordum diye. Çünkü yalan. Kadını içerden çağırdılar ben çocuk neden burda diyince. Birde yalan söylüyor. Gittim yüzleştim yalanını kabul etti. Okul yönetimine de parladım zaten yaza giriyorduk aldım kızımı başka okula verdim.
Bakın ben bu çocuğu tanimam,bizim çocuklardan bir üst sınıftaymış sonradan öğrendim. Annesini vs hiç tanımam. Ama ben oraya çocuk emanet eden biri olarak ,anne olarak yaşanandan rahatsızlik duydum,gereğini yaptım. Sonuçta o çocuk oradan çıkıp gidebilirdi,kaçırılabilirdi. Bir öğretmen nasil farketmez yani sınıfındaki eksik mevcudu? Annesine teslim etmediyse özellikle demez mi bu çocuk nerede diye.
Baya olaylar oldu ,annesine ulaşabilseydim ulaşacaktım hatta daha da büyütecektim olayı. Bir şekilde ulasamadım ama büyük olay çıkardım. Sonuçta devir kötü. Çok dikkatli olmak zorundalar. Bu cocuklar can yani,ufacık hatanin büyük ve ağır sonuçları olur,telafisi de mümkün olmaz.
Sorumlu gibi sorumlu olsunlar yani,vestiyer değil orası ceket bırakmıyoruz,çocuk teslim ediyoruz.

Şu konu ve yorumlardan anladığım biz çocukken ne kadar özgür ve güvendeymişiz..

Evime en az 1km. mesafedeki okulumuzun bahçesine oynamaya giderdik istediğimiz zaman. Okulların dış kapıları açık olurdu bahçelerinde oynardık.
Ki annem ilgisiz bir kadın değildi hatta bir çoklarına göre evfamlıydı. Ama çevremiz güvenliydi.
Bize tembih ederdi kimsenin evine gitmeyin. Çağırırlarsa gitmeyin diye ve kimse de rahatsız etmezdi zaten.

Köşe başlarında abilerimiz takılırdı. Öz abimiz olmalarına gerek yoktu. Hepsi mahallemizin çocuklarıydı. Aralarında otururduk küçücük kız/erkek çocukları olarak. Yolda denk geldiğim bir abiyle eve kadar rahatça gelirdim.
Şimdi lanet olsun dayıya, amcaya, kuzene güven yok!

Kömürlük dediğimiz evlerimizin arka bahçelerine rahatça inerdik saat farketmeksizin. Çok kediye sahip çıktım orada. Şimdi gözümüz üstünde olmadan kapı dışına çıkamıyor çocuklarımız..

Dünya nereye gidiyor? Bu çocuklar nasıl sağlam bir karakterle korkmadan sağlıkla büyüyecek? Bu pislik nasıl temizlenecek?

Bir anne olarak endişelerim her geçen gün artıyor..

Diyanetin açtığı kurs bu, camilerde resmi kurs yani.

sizin cami bir tuhaf bence.
5 yaşındaki çocuğu bıraktırmıyorlar normalde beklemenizi istiyorlar. tuvaletleri geliyor camilerde tuvalet dışarıda. öğretmenlerin çoğu zaten gönüllü çalışanlar özellikle okuma yazma bilmeyen yaş grubuna verilenler onlar.

Siz şikayet edince sadece komşu mu ifade verdi? Ben o kısma anlam veremedim. Çalışanlar ne oldu peki? Onların suçu çok daha büyük.

Hem güncelleme olsun, hem toplu cevap olsun.

Diyanet görevlisi ve bayan hocayla görüştük. Anladığım kadarıyla dünkü polis haber vermiş şikayetçi olduğumu.
Komşumu suçlayıp kendilerini aklamaya çalıştılar.
Onları değil komşumu şikayet etmeliymişim. Komşu neden almışmış?
Siz neden verdiniz diyorum. Hak, hukuk, adalet diye gevelediler.
İyice küstahlaştılar, ben de beddua ettim. "Bana bunu yaşatanlara Allah layığını versin. Sizin de çocuğunuzu önce kaybettirsin, sonra buldursun. Belki beni o zaman anlarsınız." Dedim.
Çıldırdılar. Allah korkun yok, çocuğun dinden soğuyacak vs saçmaladılar.

Aaa iyice sıvamışlar yani terbiyesizler.

Üste çıkmaya çalışıyorlar anlaşılan. Korkmaları da büyük başarı. Sizi tebrik ediyorum.

Özrü kabahatinden büyük diye tıpkı buna derler. Sizi sindirmeye çalışıyorlar sakın yılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…