Kızımi kaybediyorum

seraymelo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2022
4
-23
1
54
23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım

Daha detaylandirabilir misiniz ?
Arkadaş cevresi nasıl insanlar, kızınızın tutumu nasıl ?

Her gece dışarıda olmasının nasıl bir olumsuzluğu var? Her gece sarhoş mu geliyor? Başka maddeler mi kullanıyor? Ne yapıyor mesela ki kötü olduğunu düşünüyorsunuz?
Kızınız gençliğinin baharında evden işe işten eve yaşayacak değil. Gündüz çalıştığı için akşamları sosyalleşmesinde bir sorun yok gibi. Ayrıca reşit olan çocuğu artık kısıtlayamazsınız.

Kızınız mesleğini eline aldı ve iş arkadaşlarıyla sosyalleşiyordur. Her gece dışarda tanımı bazen anne babaya göre farklı olabiliyor. Eve alkollü mü geliyor sürekli ya da çok geç saatlerde mi geliyor?
Mesela haftada bir geç saate kadar kalıp eğlenmesi normal, iş çıkışı yemeği bir iki gün birlikte yiyelim demiş olabilirler bu da normal. Arkadaşlarından evde bahsediyor mu?
Ne yaptın ne ettin diye sertçe sormak yerine yemek nasıl geçti günün nasıl geçti diye sorsanız anlatır ve sizin de içiniz rahatlar diye düşünüyorum.

Sizden uzaklaşacak zaten bir yere kadar. Size bağımlı olmasını mı istiyorsunuz anlayamadım.
Lütfen o kız çocuğu dışarıdaki tehlikelerden korunmalı öyle sosyal hayatmis arkadaş cevresiymis akşamları dışarı çıkmakmis olmaz kırdın kırsın dizini otursun evinde

Yuh artık teyzem ya 23 yaşında 23 !! 13 değil bi sal Allah aşkına bugün evlense yarın kızı olur ben 25imde evlendim benim annemde senin gibiydi ondan ayrılmadan büyümedim 22 yaşımda evden ayrıldım ise girdim kendimi büyütüp öyle evlendim..hastalıklı ilişki annelik değildir! Benimde kızım var sen anne ol da görelim diyecek olana gelsin

Ya oğlu olursa

23 yaşında kız, bırakın kendi evine çıksın madem.
Eve geç geliyor diye babanın çileden çıkma yaşı geçmedi mi?
Ben de çalıştığım, ettiğim,kendi paramı kazandığım , Esek kadar olduğum bir yaşımda hala 'erken geldin/geç gittin' kavgası duymak istemem.
Kendinden yaşça küçükler öğrenci evinde tüm gün /gece arkadaşlariyla gönlünce takılıyor, yaşıtları yurtdışına taşınıyor, evlenip ev geçindiriyor,hatta çocuk doğurup anne olanlar var. Ama kendisi eş dostuyla iş çıkışı birkaç saat fazla takıldı diye azar yiyor, kendini suçlu hissediyor.
Neden?
Ben de bunun mantığını anlayamıyorum. 'Bırakın eve çıkayim arkadaslarimla' dese, birakmazsiniz. Kendi evinde de yaşamasını zor kiliyorsunuz. Tam olarak ne istiyorsunuz ki kızdan? Zaten size geç gelen saat canlı müziğin , konserin vs daha bitmediği saattir. Muhtemelen mekandan ilk ayrılanlardan biri o oluyordur (toplu taşıma ile geliyorsa) ama siz bunu görmüyorsunuz bence

Lütfen o kız çocuğu dışarıdaki tehlikelerden korunmalı öyle sosyal hayatmis arkadaş cevresiymis akşamları dışarı çıkmakmis olmaz kırdın kırsın dizini otursun evinde
Diğer üyelerin sorduğu soruları sormadım diye acaba ben mi ön yargılı davrandım dedim de, soru içindeki kelimeler zaten az çok belli ediyor kendini. Babası ona çok düşkünmüş... Uzaklaşıyormuş... Kötü birileriyle arkadaş etse ya da her gece eve sarhoş gelse cümleler bunlar olmazdı. Üzüldüm

23 yaşında kendi parasını kazanıyor. Kızınız artık bir yetişkin. Önce bunu bir kabullenin. Kızınızın sosyalleşmesini kabullenemeyecek kadar muhafazakarsanız işe de göndermeseydiniz hatta okutmayıp bu yaşa kadar çoktan evlendirseydiniz..

Yalnız her gece dediğinize takıldım..gece 2-3 e kadar mı dışarıda? Eve sarhoş vaziyette mi geliyor? Bunları belirtmemişsiniz

Evlenmeden namusumuza bir zeval gelmesin diye düşünen insanlar genelde bu şekilde kontrol altında tutmaya çalışır.

Korumacı ailede buyumeyenler anlamaz evde oturursun yanımızda dur, dışarı çıkarsın kimlesin , tek çıkmak istersin cikamazsin , film izlemek istersin hep telefonlasın, ayrı eve çıkmak istesen kıyamet kopar kpssden sonra farklı şehirde gerekirse garsonluk yaparım üç kueusa çalışırım ailemin yanında yaşamam demiştim keza öyle de yaptım pişman değilim konu sahibinin kızı da o yolda ilerliyor

İşte o zaman eyvah ! Benim oğlum en çok beni sever karısından çok beni sever cümleleri yankılanıyor kulaklarımda belki kızcağız henüz psikolojik olarak bozulmamistir da sağlıklı evlilikle sağlıklı çocuklar dunyaya getirebilir cunku böyle anneler seninde mayani bozuyor maalesef ben çok zor toparladim

Ben 17 yasimda üniversite okumak için Eskişehire gitmiştim. .çoğu akşam dışarıdaydım o yaşta. kızınız sizden gerekli bilinci aldıysa korkmayın bir şey olmaz.
ayrıca bu dönemde ne kadar insan tanısa kar, muhakeme yeteneği özgüveni güçlenir.
ben de şunu merak ediyorum ünivertiseyi sizin yanınızda mı okudu, hiç ayrılmadınız mı kızınızdan.
bir de bence kızınızla arkadaş olmayı deneyin, böylelikle her şeyi sizinle paylaşabilir
bu kadar otorite ve endişe uzaklaşmaya, nefrete yanlış kararlara sebebiyet verebilir

Bizde babam erkek kardeşime de yapıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…