- 19 Nisan 2019
- 3.037
- 8.561
- 158
ben epey bir süre "anne baba her zaman haklıdır ne diyorsa doğrudur" sözüne çok inanıyordum. bu bir kırılma. bu cümleyi aştıktan sonra aydınlanma yaşıyor insan.Fanusta büyüttüğünüz çocuklar yaşı gereği mecburen el içine karıştığında insanı tanımadıkları için olmadık tiplerin peşinden gidiyor sonra "Biz demiştik, anne baba diyorsa bi bildiği vardır." gibi laflar ediyorsunuz en çok da ona deliriyorum.
Ne yaparsan yap bu durum değişmiyor.belli bir yaşa gelmiş kişiler kendileri istese bile değişemiyor.bize düşen kendi hayatımizı kurmak için başka eve çıkmak.bu şekilde isyan ederek birşey değişmez.hani ev ev üstüne olmaz diye bir laf vardır.evliler için kullanılır ama yetişkin bekarlar için de aynı şey geçerli.
Evet maalesef bu nasıl bir hayat.Tüm gün işyerinde birilerinin kaprisini çekiyorsun. Belki fiziksel olarak da yoruluyorsun.
iş çıkışı kız/erkek arkadaşınla bir fincan çay kahve icip muhabbet etmek istiyorsun
Telefon susmuyor..
Ne muhabbetten ne içtiğin çaydan zevk alıyorsun
Ay başı geliyor maaşını alıyorsun
Istediğin kıyafetleri alamıyorsun laf söylüyorlar
Arkadaşlarla tatile gitmek, spora gitmek, hobiler v.s tövbeler olsun zinhar yasak..
E hadi evlilik kurtuluş..sosyalleşemiyorsun ki düzgün birini bulabilesin. Evlen görücü usulü..adam anasına aşık 48 yaşında pat boşan
Vuuuu boşanma baskıları
Ne güzel iletişim kurmayı, arkadaş edinmeyi bilen, hayatı yaşamayı seven, yıllarını evde boş boş heba etmemesi gerektiğinin bilincinde olan genç bir hanım yetiştirmişsiniz.ben olsam onun adına sevinirdim.boyuna yalnızlık konuları açılıyor çünkü sitede.23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
ben epey bir süre "anne baba her zaman haklıdır ne diyorsa doğrudur" sözüne çok inanıyordum. bu bir kırılma. bu cümleyi aştıktan sonra aydınlanma yaşıyor insan.
hayır, anne baba her zaman haklı değildir. her birey kendi hayatında yetişkin bir yaşa geldikten sonra kendi hayatından sorumludur.
Ben hala bu hayatı yaşayanlardanım maalesefEvet maalesef bu nasıl bir hayat.
Gerçekten ama işkence bu .
Benim ailemde böyleydi eskiden ama sınırımı çizdim artık.
Koruyoruz adı altında işkence çektiremez kimse bana .
Başkaldırın lütfen hayatınızın sahibi sizsiniz.
Kimsenin kölesi değilsiniz.
Yeni nesil daha bilinçli .
Bizim kesim arada sıkıştı maalesef.
İş çıkışı koşa koşa eve gel sosyal bir çevren hayatın olmasın otur evde sürekli.
Var ya böyle hayatlar yaşayan arkadaslarım var hala.
Bir kahve içmeye çıkıyoruz zır zır telefon nerde kaldın bilmem ne saat 7 daha düşünün.
Bu ülkenin kadını çok çekti çok.
Aile baskısı bir yandan bir yandan erkek egomanyası .
Ah ah yani...
dediğinize yüzde yüz katılıyorum.Önceden bilgiye ulaşmak çok zordu. Tarım toplumuyduk, bizden öncekilerin tecrübeleri önemliydi
Ama artık hergün gündem teknoloji bilgi akışı değişiyor..
50+ insanlar anlayamıyor ki her jenerasyonun tecrübesi kendi dönemine ait
Kadının çalışıp eve para getirmesini beklerler
ama aynı kadın hayatı üzerinde söz sahibi olamaz
Ben işten eve gelince kafam kazan gibi olmuşken pijamalarımı giyip rahatlamak film izlemek isterim ama ya anne ya da kayınvalide kayınpeder yanında bunu yapamıyorsun
bırakmıyorlar ki bu ülkede nefes alabilesin
Aaa bunu bilmiyordum.dediğinize yüzde yüz katılıyorum.
bir çalışma gördüm twitterda yaşlı insanların yalan haberlere inanma ve kandırılma oranları gençlere göre daha fazlaymış.
şu sahte doktor olayını mesela, koca koca doktorlar hemşireler anlamadı, sekreterin çocuğu anladı. çocuk sahte doktor kıza matematik sorusu sormuş, kız da çözememiş. soru çözemeyen nasıl doktor olurdan çıkmış çocuk istanbul tıp mezunlarına bakmış bu sahte doktor yok. öyle anlaşıldı olay.
Başkaldırın lütfen.Ben hala bu hayatı yaşayanlardanım maalesef
Evet sıkışıp kaldık maalesef.çok değişik bir çağdayız.o kadar güzel ifade etmişsiniz ki..bir insan bizim toplumumuzda ancak evlenerek kendi hayatını kurabilir saygı görür onda da erkek tarafı benim tazen biten evliliğimde olduğu gibi müdahele edip huzur kaçırıyordu
bir de ülkenin sosyoekonomik gerçekleri var
ayri bir eve çıkmaya faturalara maaş yetecek mi? özel sektörde patronun iki dudağının arasındasınız. Uzun süre iş bulamayabilirsiniz.
Ayri eve çıktığınızdaki cevre kadın olarak sizi rahat bırakmayabilir.
Bircok evsahibi aile olmayana ev vermiyor
Ben bir çözüm göremiyorum
Valla bilmiyorum ne olarak biliyorlar. Bütün akılları fikirleri zarımızda.zarın işlevi iç organları korumak değil mi ya, hani erkeklerin böyle bir açıklığı yok ama kadınların var ya, bu zar o yüzden var. , bu insanlar ne olarak biliyorki onu.
valla aklım ermiyor ya.
Kızlarını her akşam küfelik olmuş bir durumda kapıda bulsalar oturdukları yerden sinirlenmek lüks olurdu onlara. Sevgili bulup sevişecek sonra da alan olmayacak diye korkuluyor belli ki.Keske detay verseydiniz, size sadece kizinizi her aksam yasakli madde kullanmis bir sekilde kapida buluyorsaniz hak veririm. Yoksa kahve icmeye, aksam yemegine gidip sosyallesen kizinizin 50li yaslardaki ebeveyleriyle butun zamanini gecirmesini istemeniz buyuk haksizlik olur. Ne paylasacaksiniz her an dibinizde olursa?
Hanımefendi oğlanda bir kızda bir anne için,ben hiç memnun olmuyorum oğlum geç gelince saygılar.AmA oglan olsaydi farketmez di demi hatta babasi gurur duyardi oglum geceleri gec geliyor diye. Yapma abla kizini gece gezdigi icin degil böyle SIKARSAN kaybedersin. Evet kontrol et uzaktan yine bil kimle gitti etti ama eve baglayamazsin 23 yasinda kizi.
erkeklerin gözlerine lazım o zardan.Valla bilmiyorum ne olarak biliyorlar. Bütün akılları fikirleri zarımızda.
Erkeklerin de ağız açıklığında zar olsa iyi olabilirmiş sanki ya.
Kızı biraz rahat bırakın, 23 yaşına gelmiş koca kız sizin bir uzantınız değil ayrı bir birey o. Karı koca bunun farkında değilseniz gidin bir destek alın23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Baskıcı annem babam yüzünden erkenden evlendim onlardan kaçmak için,yanlış yol baskılamaktır23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?