Konu sahibi ve ebeveynleri matematiğe davet ediyorum :)
En basit en masum etkin, şehir tiyatrolarınin başlama saati 8.30
Oyunlar ortalama 120/müzikalse 150 (hatta Cibali karakolu gibiyse 210) dakika.
Bunun arası var, kalabalığın dağılması var, toplu taşıma ile eve dönüş trafiğine kalıp dönmesi var. Kişi uçsa ,işinlansa bile eve geldiği saat babasını kıran, çıldırtan saat.
Ya da mesai bitti 6.30, iş cikis trafiği ile popüler bir lokasyona gitmek, diğer arkadaşların gelmesini beklemek , 'ne yesek' diye fikir birliğine varılması zaten saat 8.30 oluyor sipariş gelene kadar. Yemek tatlı,sohbet etsen iki saat sonra gece trafiğine takılip eve gelsen yine geldiği saat babasını kıran, çıldırtan saat.
Sevdiği sanatçının konserine gitse konser başlama saati genelde 8.30. onda da esas şarkıcının çikma saati 9.30. yine bitimi 12ye yakın. Son arabayı kaçırmayayim diye erken ayrılan kız hem konseri kaciriyor hem evde güzel bir gün geçirdiğine pişman ediliyor.
Yani ne istiyorsunuz bu çocuklardan?? Ot gibi mi yasasinlar?
Zaten bir süre sonra bazı şeyleri artık kafan kaldırmıyor.
Her şey enerjin - hevesin varken güzel.
Ben mesela lisede, üniversitede bayılırdım lunaparka. Gondola binerdim,kamikazeye binerdim. Lunaparka (hele de arkadaşlarımla) gittiysem o gün benim için günlüğe 'en harika günlerinden biri' diye yazılırdı. Ama zaman geçti bana artık keyif vermedigi gibi hızlı hareket eden şeyler midemi bulandirmaya başladı:)
Konser de ayni şekilde. Kizinizdan küçükken bahar şenliği için şehir şehir gezerdim. Ayakta saatlerce konser dinlerdim. Şimdi vallahi kafam kaldırmıyor. Yine gidiyorum ama çimenlik alan konserlerine

sandalyemi,ickimi alıp izliyorum,ya da yere örtümü serip dinliyorum. cikarayak son bir kaç şarkıya eşlik etmeye kalabalığa karışıyorum . Yetiyor bana. Su an 31 yaşındayim,belki bir beş seneye bunu da kafam kaldıramayacak.
Kızınız tam arkadaslari hayatının merkezine alma, kazandığı parayı düşünmeden yeme, sevgilisi ile şehir şehir gezme, hatta pasaort alıp dünyayi dolaşma çağında. Yaşına uygun - güzel bir hayat yaşıyor. Bırakın biraz gamsız hayatın tadını çıkarsın.
Size ne zararı var ki?