Kızımi kaybediyorum

Kadın haklı olarak çocuğu için endişeleniyor.ne çok linç etmişsiniz 😅 çocuğun kız ya da erkek olması farketmiyor, dolmuşa binen kız tecavüze ugruyormus neredeyse daha dün, her yer uyuşturucu kaynıyor. Herkes ne kadar relaks 🙄
Konu sahibi kizinizdan uzaklaşmayın, onu yargılamayın, yasaklar caziptir, yasak koymayın. Arkadaş cevresini tanımaya çalışın, hal ve hareketlerinde değişiklik var mı kontrol edin, başka da yapacak birşey yok malesef.
Kızı sarhoş olup g.tü başı dağıtmayacak düzeyde alkol alıyormuş, erkek arkadaşı normalleştirmiş, babası sinirleniyormuş, valla kendi dedi biz de konu sahibinin yalancısıyız. Biz o korkuyu alamadık, kızlarının evde vakit geçirmemesinden ve kendi ahlak anlayışlarının dışına çıkmaya başlamasından dert yanmış daha çok.

Kızımı kaybediyorum nedir yahu? Ölene kadar dizinizin dibinde mi oturacak? Biz 18 yaşında üniversite okumak için şehir değiştirdik. Ali Rıza beyi geçtiniz valla. Bu kafayla kızınız ilk bulduğu erkeğe kaçar.
Bir de, böyle biz birbirine bağlı bir aileyiz ya da korumacı bir aileyiz falan derken yaptığınız baskıları yumuşatmaya çalışıyorsunuz. Çocuklarının bir birey olduğuna, onların doğru kararlar alabileceğine saygı duyan aileler birbirine bağlı değil mi yani? Bir siz mi bağlısınız?

Anlamadığınız şey şu. İnsanlar kötülüklerin hep kötülük yapanların başına geldiğini düşünür ki kendisine, ailesine, çoluğuna çocuğuna bir şey olmaz inancıyla rahatlasın. Geç çıktı daha dün tecavüze uğruyormuş dün bir kız... Alt metin: Geç çıkmasaydı uğramazdı.

Hanımlar bu herkesi rahatlatıyor farkındayım, kendinizi koruma mekanizmanız farkındayım. Ama Özgecan okuldan dönüyordu bilekleri kesilip katledildiğinde. Gayet normal bir saatti, alkol falan da almamıştı.

Ceren kapısının önünde, antrenmandan döndüğü sırada, akşam 7'de bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bu dünyada el kadar bebekler tecavüze uğruyor.

Yani geç gelmesi gelmemesi, alkol alması almaması, etek giyip giymemesi fark ettirmiyor hiçbir şeyi. Bu saldım çayıra mevlam kayıra davranalım değil ama çocuğu kısıtlamanın çoğu zaman sadece sizin içinizi rahatlattığının farkında olmanız lazım. Haberlerde gördükleriniz gayet normal saatlerde okuldan eve gelen insanların başına da geliyor çünkü. Üzücü ama gerçek.

Kızı sarhoş olup g.tü başı dağıtmayacak düzeyde alkol alıyormuş, erkek arkadaşı normalleştirmiş, babası sinirleniyormuş, valla kendi dedi biz de konu sahibinin yalancısıyız. Biz o korkuyu alamadık, kızlarının evde vakit geçirmemesinden ve kendi ahlak anlayışlarının dışına çıkmaya başlamasından dert yanmış daha çok.
O kadar ayrıntı okumadım. Çocuğu için kaygilanmasi normal geldi.

Ebeveynlik omurluk.. yani 13 yasindakinin basina bisey geliyor 23 yasindakine gelmiyor mu? Nerde oldugunu biliyorsan guveniyorsan sorun yok bence ama.. ne halt ettigini bilmiyorsan endiselenmek neden tuhaf olsun😐🙄 23 yasina girince evlatliktan red mi ediyorsun?

Endisen normal bir yerde ama mesela icki icsin istemiyorsan vs. Bi yrde temel olarak o bilinci verirsin ama bi yerden sonra yapacak birsey yok.. oldugu gibi kabul etmek kararlarina saygi duymak gerekir.. yoksa cidden kizini kaybedersin. Yaptigi neyse gelio sana size anlatmasini istiyorsaniz biraz daha acik olmaniz lazim evladinizla.

Alimden zalim, zalimden alim dogar demisler.. herkesin cocugu istedigi gibi yetisseydi herkes iyi olurdu cocuguyla kimse kavgali olmazdi.. bi yerden sonra oldugu gibi kabul eymek gerek yani..

Sevgili konu sahibi benim çocuklar 23 , 14 ve 6 yaşında, sen sadece 23 u dert ediyorsun ama ben 14 olanı bile gece dışarı salıyorum, hafta içi 10 da hafta sonu 12 de eve geliyor
En ufak daha 6 yaşında ama site içinde parka çıkar saatler sonra gelir eve ( allahtan akıllı saat icat edilmis)
Bir anne olarak elbette insan merak ediyor ama ben teşvik ediyorum bağımsızlıklarını, ömür boyu benimle yasamayacaklar o yüzden şimdiden herseyi öğrensinler diyorum
14 yaşında olan atlar otobüse 800 km uzaktaki şehre gider tek başına, uçağa tek binip yurt dışına gitmişti 11 yaşındayken, hayatta hiçbir şekilde zorlanmayacak bu sayede eminim

Bizim ailenin bir kuralı vardır haftada bir akşam hep beraber yemek yenecek genelde pazar akşamı olur bu , buna herkes uymak zorunda

Kızınıza baskı yapmayıp sadece bir akşam kuralı getirirseniz inanın zaten seve seve katılır o akşam yemeğe, tüm programını ona göre yapar

Eğer sizden baskı görmezse, haftada bir akşamı ailesiyle geçirmeyi dert etmeyecektir , ben böyle büyüdüm, çocuklarımı da böyle büyütüyorum
Benim de 15.5 yaşında kızım var ama. Ben çok korkuyorum mesela akşam dışarı göndermeye

Haberlerden dolayı 🥺🥺🥺

Kızınıza baskı yapmayın. Etki tepkiyi oluşturur. Benim babam 18 yaşındayken erkek arkadaşımla öğlen cafede oturuyorum diye eve gelince beni dövüyordu. Baktım bu böyle olmayacak, 20 yaşında evlendim. Böylece hayatımı kurtardığımı sandım.
Kimle arkadaşlık yaptığını, kötü alışkanlık edinip edinmediğini takip edin ama onun bir yetişkin olduğunu kabul edin.

Beni yanlış anlamanızı istemem ama evdeki iletişiminiz nasıl?
Benim annemle aram pek iyi değildir. Tipik İkizler kadını. Bir şeye önce tamam der, bir saat sonra hayır der.
Çok detaycı düşünür, ben ise daha düz düşünürüm.
Hafta içi 3 akşam iş çıkışı kursa gidiyorum, eve gelmem en erken 9. Daha eve geliyorum, üstümü çıkarmadan "Xi neden öyle koydun" "Yyi kaldır lütfen" "Z niye orada" diye söylenmeye başlıyor.
Ve insan maalesef böyle anlaşamadığı biriyle de bir şey yapmak istemiyor :KK43:
Evdeki iletişim hiç sorunu yok hatta babası ile çok rahat konuşur. Evden uzaklaşması için sebepte yok kavga gürültü olmayan bir aileyiz. Sadece kızım ergenlik döneminde özgü eşsiz kendini kabul ettirme çabası daydi çok güzeldir. Ama
Devir oldukça kötü, elini çocuklarının üstünden çeken genç kızların haberlerini TV de görünce de "aile neredeydi?" diye de linç etmeyi de toplumumuz çok iyi bilir.
Ben şuan 33 yaşındayım ve yeni iş hayatına başladığım 22-23 yaşlar dönemim de ben de oldukça sosyaldim. Kendi paramı kazanmaya başlamıştım, kendimi artık bağımsız ve özgür hissediyordum. Doya doya gezdim, eğlendim. Şükür ki iyi-kötüyü ayırt edebilecek durumdaydım. Biraz da şans tabi, normal insanlar çıktı karşıma.
Ama annemle yaşıyordum ve nasıl ki uymamız gereken toplum kuralları varsa, ben de onunla o evde yaşadığım için ona saygımdan evimizin kurallarına uyuyordum.
Annemin tek şartı vardı her ne olursa olsun gece 12de evde olmak :) tabiki zaman zaman uzatabiliyordum, haber veriyordum yani. Ya da kimlerle nereye gittiğimi bilme şartıyla yurtiçi yurtdışı tatillere de gittim ancak annemi habersiz bırakmadım.Ne zaman nerede kimlerle olduğumu hep bilirdi.
Bir haftasonumu aileme ayırmadıysam diğer haftasonumu ayırır, dengelerdim.
Velhasıl kızınıza kızıp baskı kurmaya çalışırsanız ters tepip daha kötü bir hal alabilir. Onun bir yetişkin olduğunu ancak her koşul ve şartta yanında olmak istediğiniz için hayatıyla alakalı daha bilgili olmak istediğinizi, aksi durumda tedirgin olduğunuzu güzel dille anlatır, bazı noktalarda ortak kararlar alırsanız daha sağlıklı olur.
23 yaşında bir insanın arkadaş çevresinde bulunan herkesi aileyle tanıştırması da biraz komik olur bu arada.
Kızınız yeterince olgun ve aklı başındaysa, güzel bir dille konuşup ortak noktalarda buluşmaya da hayır demeyecektir zaten. Umarım ne demek istediğimi anlatabildim :)
Çok teşekkür ederim gerçek çok güzel bir yazı. Zamanla oturacağı umudu doğdu icimde

offf başlığı okuyunca ödüm koptu. lütfen daha mantıklı başlıklar yazalım

Tesekkur ederim
konu sahibine herkes yüklenmişte,bende bu toplumda kendim için korkuyorken kızım içinde korkardım.Eğitim alıp iyi bir yerde çalışıyor olması başına bela gelmeyecek anlamına gelmiyor.Korkusu,biri oyuna getirir, psikolojisini bozacak boyutta zarar verir olabilir.Düzgün bir şekilde ifade edin kızınıza Avrupa’da yaşamıyoruz biz maalesef ki …
23 yaşında ekonomik özgürlüğü olan kızınıza erkek arkadaşıyla buluşacakken yalanlar üretmek zorunda da bırakmayın,dozunu iyi ayarlayın...Kalıcı kopukluklar yaratırsınız.

Ben sizi anladım. Maalesef yaş kaç olursa olsun bazen kötülere denk gelinebiliyor. Dışarısı çok tehlikeli. Madde kullanan hırsızlık yapan dolandırıcılık yapan evli ama bekarım diye takılan mallarla doku etraf. Çocuk değil en güzeli bir anne olarak psikologla görüşüp endişelerinizi anlatın. Belki nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenirsiniz. Ha belki de korkularınızın yersiz olduğunu anlarsınız.
Valla ben 23 yaşında yaktım başımı bir hanzoyla 😬 akıl yaşta değil baştaymış

Yuh artık teyzem ya 23 yaşında 23 !! 13 değil bi sal Allah aşkına bugün evlense yarın kızı olur ben 25imde evlendim benim annemde senin gibiydi ondan ayrılmadan büyümedim 22 yaşımda evden ayrıldım ise girdim kendimi büyütüp öyle evlendim..hastalıklı ilişki annelik değildir! Benimde kızım var sen anne ol da görelim diyecek olana gelsin
Bunu doğru bulmuyorum,ondan sonrada çocuk doğurup,annenizin başına ativeriyorsunuz o nasıl olacak..sahipp çıksa dert anne sahip çıkmasa dert yazık bu annelerde ya

Anlamadığınız şey şu. İnsanlar kötülüklerin hep kötülük yapanların başına geldiğini düşünür ki kendisine, ailesine, çoluğuna çocuğuna bir şey olmaz inancıyla rahatlasın. Geç çıktı daha dün tecavüze uğruyormuş dün bir kız... Alt metin: Geç çıkmasaydı uğramazdı.

Hanımlar bu herkesi rahatlatıyor farkındayım, kendinizi koruma mekanizmanız farkındayım. Ama Özgecan okuldan dönüyordu bilekleri kesilip katledildiğinde. Gayet normal bir saatti, alkol falan da almamıştı.

Ceren kapısının önünde, antrenmandan döndüğü sırada, akşam 7'de bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bu dünyada el kadar bebekler tecavüze uğruyor.

Yani geç gelmesi gelmemesi, alkol alması almaması, etek giyip giymemesi fark ettirmiyor hiçbir şeyi. Bu saldım çayıra mevlam kayıra davranalım değil ama çocuğu kısıtlamanın çoğu zaman sadece sizin içinizi rahatlattığının farkında olmanız lazım. Haberlerde gördükleriniz gayet normal saatlerde okuldan eve gelen insanların başına da geliyor çünkü. Üzücü ama gerçek.
İyi de orangecigim o zaman butun kadinlar eve kapanalim okula da ise de gitmeyelim. adalet sisteminin berbat olmasi, politik olarak kadinlarin evde duran damizliklar olarak gorulmesine karsi bizlerin guclu, inadina sokakta inadina yuksek egitimde inadina kariyer basamaklarinda olmamiz gerekmez mi? Bana odtu geliyordu ailem ankaraya gondermedigi icin yazamadim potansiyelimin altinda bir okulda okudum. Simdi iyilik mi yapmis oldular dizlerinin dibinde tutunca

Sarhoş gelmiyor ama içki artık rahatlıkla kullanabiliyor . Artık birlikte aksam yemeği neredeyse hiç yemiyoruz. Hafta sonu kahvaltıları bitmek üzere. Dahada önemlisi erkek arkadaşla birlikte olmayı normallestirmeye başladı. Baba artık tepki vermeye başladı yüzünü göremiyoruz diye. Yazıları okudum biz öyle dizimizin dibinde otursun diyen bir aile değiliz ama aile kavramını kültürünü ahlak kurallarını unutmamalı korkum bi nasıl konuşmalıyız bunun derdindeyim
seni özlüyoruz, haftada bir akşam yemeğini ve haftasonu bir gün kahvaltıyı birlikte yapalım mı aile rutini olarak ? diyebilirsiniz.

Sarhoş gelmiyor ama içki artık rahatlıkla kullanabiliyor . Artık birlikte aksam yemeği neredeyse hiç yemiyoruz. Hafta sonu kahvaltıları bitmek üzere. Dahada önemlisi erkek arkadaşla birlikte olmayı normallestirmeye başladı. Baba artık tepki vermeye başladı yüzünü göremiyoruz diye. Yazıları okudum biz öyle dizimizin dibinde otursun diyen bir aile değiliz ama aile kavramını kültürünü ahlak kurallarını unutmamalı korkum bi nasıl konuşmalıyız bunun derdindeyim
benim annem bir saat belirlemişti o saat dışına hiç çıkmadım ben, gerci zaten gece dışarda olmayı seven bir tipde degildim.
kiziniz yeni yeni hayatini yaşıyor kendi parasini harcamanin, bağımsizligin özgürlügun tadina bakiyor.
kısıtlarsaniz ters teper bir ortak nokta bulun atiyorum hafta sonları en azindan kahvaltı faslı icin plan yapmamasini hep birlikte kahvaltı etmek istediginizi vs soyleyin ama bunu emri vaki yapmayin.
zamanla zaten bunye yoruldukca bir an önce eve gelip dinlenmek isteyecek.
benim annem ve abim ne yaşamak istiyorsa evlenmeden yaşasın el kapısına gidince hiç bir şeyde gözü kalmasin dediler beni boğmadılar bir çok konuda,bende onlari yormadim.
ortak nokta bulmak hepiniz için en iyisi.

Kadın haklı olarak çocuğu için endişeleniyor.ne çok linç etmişsiniz 😅 çocuğun kız ya da erkek olması farketmiyor, dolmuşa binen kız tecavüze ugruyormus neredeyse daha dün, her yer uyuşturucu kaynıyor. Herkes ne kadar relaks 🙄
Konu sahibi kizinizdan uzaklaşmayın, onu yargılamayın, yasaklar caziptir, yasak koymayın. Arkadaş cevresini tanımaya çalışın, hal ve hareketlerinde değişiklik var mı kontrol edin, başka da yapacak birşey yok malesef.
Yani bunu sadece çocuğu içinde değil ben arkadaşlarım yada kardeşlerim icin de endişelenirim önümüzde ne örnekler var içimizi yakan özge can gibi mesala geçen hafıza kaybı yaşayan çocuğunu hastaneye götürmüş arkadaş kendi isteği dışında uyuşturucu verilmiş bbilmiyor kimin yaptığını

23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Çok dikkatli olmalısınız.Aşırı sertlik onu iyice dışarıya iter.Bu yaşlarda arkadaşlar aile önüne geçiyor.Bunu kabul edeceksiniz.Arkadaşlarını tanıyın onları beraber evinize davet edin bazen. Ama bu arada kızınızla nasıl bir dille konuşacağınızla ilgili internette araştırma yapın.Maddi durumunuz elveriyorsa bu sorunu hangi dille nasıl konuşmanız gerekeceği kızınıza nasıl davranmanızla ilgili siz uzmandan yardım alın.İnanın çok faydasını göreceksiniz.

Back
X