Kızımı nasıl üzmeden ikna ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
banyoda tuvaleti var orayida kapali unutunca etrafa tuvaletini yapıyor
Hanımefendi tuvaletin kapısını kapatırsanız hayvan mecbur dışarı yapacak. Bu hayvanı istememe sebebi olamaz ya.

Benim de kedim var. Kediler belli etmese de sahiplerine ve evlerine bağlanır. Taşınınca bile birkaç gün yeni evden korkuyorlar. Ev ve sahip değişimi ciddi depresyon sebebi olabilir.

Ayrıca lütfen yeterince araştırmadan, zorluklarını bilmeden, o hayvanların 15-20 sene ömrü olduğunu bilmeden, salt çocuklar istedi diye hayvan sahiplenilmesin artık.. Olan o hayvancıklara oluyor..

Siz isteyen aileye vereceksiniz belli ki, inşallah onu çok seven ömür boyunca onunla olacak sahipleri olur..

11 yaşında çocuğu dinleyip kedi almışsınız. Şimdi şikayet ediyorsunuz. O hayvanın suçu ne sorumsuz bir anne kızına kıyamadı diye onun günahı ne?

Beddua etmek istemem ama zorla ettiriyorsunuz ya. Herkes bangır bangır çocuklara güvenip hayvan almayın diyor. Ya denecek çok şey var ama. Umarım verdiğiniz kararın 1000 katı size döner. Ona sahip çıkar severseniz 1000 katını bulursunuz, ama gönderirsenizde 1000 katı kötülükle karşılaşırsınız.

Yani evde kedi köpek beslemek bana göre değil. Keşke baştan dusunseydiniz bunlari ama rahatsız olduğunuzu soyliceksiniz artık küçükte değil anlar.

Tuvaletin kapısını kapatırsaniz tabi ki eve yapar ne yapacak hayvan tutsun mu. Çocuğunuza gidip oyuncak kedi alin isterse günlerce ağlasın. Bu can çünkü. Oyuncak değil. Çocuğa alınacak bir oyuncak değil. Anlayın şunu artık. Bebem ağladı sussun diye kedi aldım..oldu canim, vicdana bak

İsteyen varmış. Cins ya hani. Alan da hava atmak için alacak. Yazık hayvana.
Bunlar mesela bu kadın gözümde öyle aşağılık ki. Benim için her can kutsaldır. Çocuğa işkence yapan geberse oh iyi olmuş deriz ya bu kadın için de aynısını çok rahat söyleyebilirim. Kime radikal gelirse gelsin söylemlerim. Zalim işte

Yemin ederim kalbim acıdı ya. Nasıl bu kadar kötü insanlar olabiliyorsunuz? İstemiyorsanız neden aldınız? Oda bir canlı duyguları düşünceleri var. Sizin denek tahtanız mı o hayvanlar? Kim size tüy sorunu tuvalet sorunu olmaz dediki. Araştırmamıştınız prensesiniz istiyor diye salakça bir karar vermişsiniz. Şimdi napsam diyorsunuz.

2 tane kedim var tüy sorunu da var, tuvalet sorunu da. Kokmaması için kaliteli kum alıyorum ve heran temiz tutuyorum. Hergün evi süpürüyorum. Böyle olacağını biliyordum alırkende ve göze aldım. Hem hiçbirşey yapmayın hem de hayvancağız suçlu ve kötü gibi davranın. Onu istemediğinizi hissediyor o hayvan. Dilerim ki allahtan sizin gibi taş kalpli ve sorumsuz insanlar hep kendisi gibilerle karşılaşır.

İsteyen varmış. Cins ya hani. Alan da hava atmak için alacak. Yazık hayvana.
Ben cins kedilerin kaderlerine hep üzülürdüm de, kaynımın kediyi gördükten sonra artık içim acıyor. Şu kulağı kırıklardan sahiplenmişler hayvan daha 1 yaşına girmeden çiftleştirilmiş. Tam biz gittik kedi bize sürtüne sürtüne eşimin ayaklarına yatıp doğuma başladı, günlerdir öyleymiş kimse bi kafasını okşamamış güvende hissetmemiş doğurmamış demek ki. O kadar acı çekiyordu ki doğumda, doğum gecikince götürelim veterinere kanala sıkışmış olabilir dedik. Yok sokak kedileri kendi kendine doğurmuyor mu bu da doğurur dedi gittiler yanımızdan. Doğurdu, doğurduğunun akşamı erkek kedinin sahibi geldi yavruları incelemeye. Bir övünüyor bizimki şu kadar kediyi bilmem ne yaptı dişiler şu fiyata gidiyor bilmem ne. Memeden kesilmeden vermişler bi yavruyu çoktan. Diğerlerine noldu bilmiyorum sormaya korktum ama onlar da verilmiştir kesin. Çok yazık

O kaynınızdan hayır gelmez, heran ona karşı temkinli olun.

Kediyi sakın göndermeyin asıl o çok büyük bi sorumluluk. Kumunu düzenli temizlerseniz, temizlerken kumu dağılıyorsa onu da arada değiştirirseniz asla kokmaz. Tüyler de dönem dönem dökülüyor vitamin kullanıp gündük tararsanız dökülmez. 3 kedim var evde bçyle bir sorun yaşamıyorum

Ayrica kizinizi uzmeden bunu yapmak cok zor.
Kaçtı der, gecersiniz. Lutfen bir an once kedinin her turlu ihtiyacıyla ilgilenebilecek birine yollayin. Sizinle kalmaya devam ettigi sürece hayvana yazık oluyor

Neden bunları önceden düşünüp hareket etmiyorsunuz? Kedi köpek sizin oyuncağınız değil. Evladınız gibi görmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyordu zira evladınızı nasıl atamıyorsanız onu da atamaz bir başkasına vermemelisiniz. Onların duygularını hafife alıyorsunuz. Az çok bu bahsettiğiniz zorlukları en başta biliyor olmalıydınız şimdi mi aklınıza geldi tiksineceğiniz? Ondan sonra linç ediyor oluyoruz. Çocuklarınıza oyuncak alıyorsunuz resmen.

Her hayvan alınırken madem engellenemiyor bu petshop satışları çipli isme kayıtlı satılıcak sonra böyle değişiklik veya sokağa atılma durumunda bu cahil cühela kötü kalpli insanları deyim yerindeyse en hafif tabirle öttürecekler. Bakalım o zaman alıyorlar mı? Nasılsa bir sonucu yok al al duygularıyla oyna hayvanın sonra vazgeç.

Kumun olduğu tuvaletin kapısını kapalı unutuyormuş hanımefendi yoğunluktan. Temizlik değil ki dert
Yani tabi her tarafa yapar kedi ki kaç saat tuvalet tutabiliyorlar. Bu şekilde psikolojisini bozmasınlar sonra düzeltmesi çok zor davranış bozukluğu yapıyor. Almışlar artık kediyi bir şey diyemem ama kesinlikle sahiplendirmek bi seçenek olmamalı, nasıl bakabilirler onu öğrenmeleri lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…