Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

ben 25 yaşında geldim yurt dışına 6 ay oldu geleli çok zorlanıyorum, 13 yaşında bir çocuk daha çok zorlanır. dil eğitimine odaklanın ve şimdiden para biriktirin yurt dışına üniversiteye gitsin ya da yüksek lisansa şimdi erken babası sorumsuz harap olur

Asla göndermem ...buyunce üniversiteyi orada okumak isterse ona gönderebilirim ..ama 13 yaş daha anne kuzusu

Ne olursa olsun çocuğumu gormeden duramazdim ben. 5 sene az degil

bence en çok anneye ihtiyacı var evladınızın ve ayrıca bence ülkenin değil tüm dünyanın hali ortada nasıl güvenip göndereceksiniz ben olsam böyle bir konuya ihtimal bile vermezdim yine sizin kararınız tabiki

Öyle biriyse eski eşiniz ben kızımı asla ama asla vermezdim.
Çalışıyorsunuz, tek çocuğunuz,elinizden gelen imkanlarla büyütürsünüz.Güvenmediginiz bir adama, sırf Türkiye de ekonomi kötü diye, bırakın kızımı, kedimi bile vermem...

Bakın bu konu, burada mevzu bile olmamalı...

Kızın sana ihtiyacı var Hollanda’ya değil. Teraziye koyunca göndermeyin derim. Tam ergenlik çağı, yapayalnız ne yapar oralarda?

Yurtdisinda eğitim görmesi icin evet çok iyi bir fırsat ama eski eşte babalık vasfi yok anlattığınıza göre...sizinle gorusemeyecek olması zaten cok büyük bir sorun.bence şu an için göndermeyin.liseyi yanınızda okusun şu an size en ihtiyaç duyduğu zamanlar...liseyi bitirince birazcık da olsa olgunlaşır ve beraber karar verirsiniz.o zaman isterse yine gidebilir.

Gerçekten çok zor bir karar

Cocugunuzu orada ezerler sevgi goremez cok mutsuz olur ve derslerine de yansir. Basarisiz olur. Universite icin gidebilir cunku 18den sonra zaten ayri eve cikiliyor, baska sehirde okunuyor genelde, cevresindeki herkes oyle yaptigi icin kolay uyum saglar universite ortamina. Dil ogrensin turkiyede ders aldirin, lise bitince universite lisansa gonderin. Babasina guvenmeyin eve baska kadin getirir psikolojisini bozar kizinin. Orada aldigi oturum da gecici sonucta, kalici is bulamazsa donmek zorunda.

Gelsin 18 yaşına kendi karar versin ileride gitmek isteyip istemeyecegine. Bir sene.gider dil öğrenir önce derdiniz dilse uniden önce. Kız daha küçük en çok anneye ihtiyaç duyduğu anda anne ile bağı kopacak. İlgisiz bir babaya saplanıp kalacak. Bir de dil bilmediği ülkede kimbilir neler yaşayacak akran zorbalığı. Arkadaş yok anne yok akraba yok. Siz iyimisiniz? Çocuk bunalıma girip neler yapar kendine Allah korusun. Gerekirse kuaför olsun ama çok mutlu ozguvenli olsun. Japonyaya gidip birkaç yıl sonra intihar eden çocuğu okumadınız sanirim. Tek başına olmaktan intihar etmiş. Aile arkadaş destek olsa harika yaşar elbette yeni ülke yeni fırsat ama tek başına kalacak çocuk.

Nafakayı keser yazıp durmayın siz de, kesemez. Yani bir bahaneye sarılmış gibisiniz. Ben 12 sene Avrupa'nın ortasında yaşadım, iş nedeniyle 2-3 seneliğine başka yerdeyim ama geri döneceğim. 13-15 yaşında iki de kızım var. Oradaki yaşam koşullarını okul hayatını çok iyi biliyorum. Kızınız eve kapanacak ve her gün mutsuz olacak diyorum, bu yetmez mi size? Kızınızın karşılaşacağı durumların farkında falan da değilsiniz. Tek kelime Flemenkçe bilmiyor çocuk. Çalışkandır azimlidir arayı kapatır ek dersle falan öğrenir desek kim yapacak bunları? Kim yanında durup destek olacak çocuğunuza?

5-6 yaşında olsaydı siz de gidin götürün derdim ama 13 yaş için geç kalınmış. Anne baba aile olarak gitseydiniz yine çocuğun bir dayanağı olurdu, annesi yanında başında olurdu. Kolay arkadaş edinemeyen, babasından babalık görmemiş tek varlığı annesi olan 13 yaşında kız çocuğunu yurt dışına göndermenin manası ne? Böyle kaçarım kurtulurum kim bulacak yav beni diyen adamların adreslerine mektup gönderirler. Mektuba cevap vermezse hem birikmiş nafaka + cezayı basarlar adama. Hiç mücadele etmeye uğraşmaya gerek yok. Nüfus kaydını mahkeme nafaka belgelerini falan gönderiyorsunuz Hollanda konsolosluğuna, lisan bilmiyorum, ülkenize gelip dava açacak durumda değilim lütfen gerekli işlemleri yapın diye dilekçe yazıyorsunuz. Kendisini çağırıp ne iş diye sormaları bile korkutur bu baba müsvettesini. Kayıtsız kuyutsuz kaçak falan çalışamaz oturum izni varsa. Acımaz keserler her ay maaşından.

Son olarak Hollanda'da hafif dedikleri uyuşturucular serbest haberiniz olsun. Hiç bir yere adapte olamayınca kötü ortamlara denk gelebilir. Bu kadar bilginin üstüne yine hala nafakamı keser diyecekseniz de bildiğiniz gibi yapın gönderin evladınızı.

İkimiz kirada yaşıyoruz.Bir öğretmen maaşı ile geçinmeye çalışıyorum buyuk sehirlerden birinde kesinlikle gönlüm göndermekten yana değil.Orda imkanları şartları daha iyi olacak burada ise kit kanaat yaşayacak.Ona haksızlık mı etmiş olurum diye düşünüyorum.

Komsumuz ayni ulke icinde eskiden eaki kocasiyla ayni sehirde yasarken, suan bu yeni sehre tasindi.
Kizi 14 yasinda.
Kiz haliyle okul degisikligi, babasi hayirsiz olunca onunla gorusmeleri azaldi, su bu derken, simdi annesine kiziyor. Hayatimi mahvettiniz gitcem babamla yasicam diyor. (Ki babasi da sam babasi, zaten bakamaz kiza da neyse)

Yani bakin daha ayni ulkedeki tasinma bile o yas cocugu icin zor, sizin kiziniz icin nasil bir travma olacak. Iyi kotu suan bir duzeni var, bozmayin. Enerjinizi nafaka artirma icin kullanin. Eski esiniz guven vermeye baslarsa yaz tatillerinde gonderirsiniz.

Hayatta göndermem. Yıllarca çocuğumu görmeyecem en zor yaşlarında yanında olmayacam neymiş yurt dışında eğitim alsınmış.

Ben sizi gercekten anlamiyorum. Hollanda'da sartlari daha iyi olacak belki ama kocaniz icin kendiniz babalik yapamaz diyorsunuz. Kizinizin psikolojisi mi daha onemli yoksa hayat sartlari mi? 13 yasinda ergen bir cocugu boyle bir babayla tek basina birakmamalisiniz. Ben de o yaslarda Hollanda'ya geldim evet ama benim yanimda kardeslerim vardi, annem vardi. O halde bile 1 sene boyunca hergun agladim sizladim, arkadaslarimi cevremi ozledigim icin. O yasta bir cocuk icin asiri zor bu durumu yasamak. Burasi bambaska bir ortam. Babasi baba olsa bu durumu idare edebilirdi ama iyi bir baba degil. Bu sekilde kesinlikle gondermeyin. Zaten yeni donem icin okula yetisemez saniyorum. Okul icin coktan yazdirilmis olmasi gerekiyordu. Burda yaz tatili basladi ama cocuklar bolgelere gore bazi okullar agustosun 12sinde coktan ders basi yapacaklar.

Saçmalıyorsunuz. Maddi durumu iyi olacak da o öküz kocanız bakalım gerçekten iyi şartlar mı sunacak çocuğa orada? Ne kadsr eminsiniz iyi şartlarda yaşayacağına. Ayrıca sizin ol aldığınız yerde ne kadar iyi olabilir küçücük çocuk?

Madem baba bozuntusu herif oturum almış yeri yurdu belli açacaksınız nafaka artırım davasını. Madem baba bozuntusu çocuğu düşündüğü için!! yanına göndermenizi istiyor gerçekten düşünüyorsa göndersin parayı burada en iyi okulda okutun.

Göndermeyin.

Zira Avrupadaki eğitim sistemi bizden farklıdır. Biz tüm çocukları üniversiteye gönderirken onlar önemli bir bölümünü okutmaz, mavi yakalı devam ederler.

Çocuğun yaşı büyük, dili çok iyi bilmiyorsa kültüre alışık değilse üniversiteye gidemeyecek grupta kalması çok ihtimal.

Bu işin teknik kısmı. Bir de çocuk gelişimi kısmı var ki ondan beter.

En kritik ergenlik döneminde annesiz kalacak, bir de ilgisiz bir baba ile yabancı kültürde boğuşacak. Bin pişman olma şansınız çok ama çok yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…