Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

Sanki çocuğun başında duruyorlar neyine bunların çocuğu kaçırmak ya da tehdit etmek ya babamla annem ayrı bosanırken babamda ayrılırsan benden kaçırırım demiş dedim keşke verseydin de bela olsaydım basına 2 güne getirirdi beceremeyip
Çok çocuğumda çocuğum diyen annelere bu blöfü çok yapıyor bu erkekler aslında ama tabi bu konu başka çocuk küçük değil ergen ki ne olursa olsun annesiz olmaz

Ülke tamamda kızının kişilik özellikleri, senin yanında kalınca maddi olanakları nasıl?

hayatının en önemli zamanlarında yanında olan annesi Hollanda eğitim sistemindeki artılardan daha önemli bence
anne yokluğunu hiçbir varlık dolduramaz bence
ben göndermezdim ama bakamıyorsanız o ayrı

Neden yasak olsun ki, ondan küçük yaşta değişim programı ile uçan çocuklar var.
Konuya gelince bence tek mantıklı şey çocuğa sormak. Ya da okurken bir yandan dil öğrenir üniversitede gitmek için hazırlanir

Ülke tamamda kızının kişilik özellikleri, senin yanında kalınca maddi olanakları nasıl?
Kızım huysuz kolay arkadaş edinemeyen birisi.Burada kalırsa maddi durumumuz çok da iyi olmayacak istediklerinin hepsini yapacak gücümüz yok öğretmenim ve kirada oturuyorum.Babasi şu anda nafaka gönderiyor ama eğer göndermezsem onu da kesebilir.

Yanlış anlamayın lütfen ama göndermeye çok gönlünüz varmış gibi hissettim

Ben olsam bu durumda göndermezdim net.Cok pişman olursunuz sonra.Görsüşmeden araya 5 yıl girmesi bu yaşlarda psikolojisini bozar çocuğun sonra toparlayamazsiniz.Yurt dışı apayrı bir dünya.Üniversite zamanı gelsin bakarsınız.

Yahu kesemez, niye anlamak istemiyorsunuz? Avrupa'da adama gerekirse taş taşıtırlar yine de çocuk nafakasını ödetirler. Açın biraz okuyun kanunlarını haklarınızı. Hepsi Türkçe'ye de çevrilmiş. Hele yeni oturum izni almış, tehlikeye atmak istemez. Çocuk nafakası ödemeyen adam suç işliyordur, gönderiverirler geri. Devlette yasal kaydı oturum izni olan biri kaçamaz, kafasına göre suç işleyemez. Bir dilekçe yazıp e-posta göndereceksiniz o kadar.

Burada huysuz arkadaş edinemeyen bir çocuk, hiç dilini bilmediği ortamda nasıl arkadaş edinecek? En basitinden adet görmeye başlayacak, vücudu şekillenecek. Kim gösterecek kim konuşacak kızınızla bunları? Siz çocuğu başınızdan atmaya çalışıyorsunuz bunun başka açıklaması yok. Bu nasıl bir hissizlik, çocuğun ihtiyaçlarını alamam o halde gitsin babasına. Kızınızı 5 sene görmemeyi bile göze almışsınız, babası konuşturmaz görüştürmez benimle dediniz. Pes doğrusu.

Önceki konularınızda yazdınız, bu adamın nerede olduğunu bile bilmiyordunuz. Türkiye'de mi değil mi öğrenmeye çalışıyordunuz. Sizden de çocuktan da kaçıyordu, nasıl emanet edip göndereceksiniz bu rezil adamın yanına. Bulur evlenecek bir kadın, kızınıza da evde hizmetçilik yaptırırlar. Yazık günah benim de var 13 yaşında kız çocuğum.

Göndermeyin şu an.
İlerde en azından üniversite zamanında gitmek isterse gönderirsiniz ama şu an ben olsam böyle bir adama çocuğumu emanet etmezdim. Ileriki yaşlarda tekrar değerlendirirdim ama bu yaşta asla. Tam ergenlik zamanı size ihtiyacı olur.

merhaba. 18 yasinda yurt disina cikmis ve yerlesmis bir kiz cocugu olarak derim ki, kizinizi onunuzdeki 5 yil icinde kulturel ve profesyonel anlamda batili standartlara, yasam tarzina ve egitim/is hayatina hazirlayip oyle gonderin.

tipik turk gocmen cocugu olmak yerine donanimli, bu dunyaya katkisi olacak bir birey olarak gelmesi daha hayirli olur.

Başka ülkede çok zor ya. Az yiyim ama türkiyede yiyim kafasındayım ben. O ülkeler çok rahat ülkeler bilemiyorum
Dayım orda ve aile bilinci sıfır diyo. Kimse çocuguna sahip çıkmaz. O artık birey oldu derler diyo. Bilemedim

Hanımefendi niyer okuyucuğu yapıyorsunuz şu anda.Cocugumu gönderecek olsam buraya neden soru sorayım sizleri meşgul edeyim ki.Tabi ki göndermek istemiyorum ama en doğru kararı da vermeye çalışıyorum.Kizimin karşılaşacağı durumların farkındayım.Buradaki egitim sistemi de malum bu benim kafamı karıştırıyor sadece.Adam eğer göndermezsem beni cezalandiracaktir bunu da ilk olarak nafaka ile yapacaktır tabi ki mücadele edeceğim ama uğraşacağım biraz.

Burada bir kişi bile gönderin demiyor hatta asla göndermeyin diyor siz hala düşünüyorum diyorsunuz böyle bir adama güvenip hayret valla ben kızımı haftasonu aynı şehirdeki babasına yollayınca tedirgin oluyorum ne rahat insanlar var şu hayatta.Gönderin madem sizde bakın keyfinize.

Ne akla hizmet göndermeyi düşünüyorsunuz bilemedim.
1. Baba iyi bir baba değil.
2. Giderse görüşemeyeceksiniz.
3. Çocuğunuzun her şeyden önce bir anneye ihtiyacı var.

Ülkenin durumu ortadaymış. Oturur çocuğumla soğan ekmek yerim yine göndermem.

Siz iyi misiniz?

Babasıba güvenmiyorsan gönder nasıl dityebiliriz. Gönderme. Üniversiteden sonra gider madem.

bence kesinlikle yollama. tam ergenlik dönemi sana çok ihtiyacı olacak. yabancı bir ülke yabancı bir dil annesizlik orada babasından dolayı bir bilinmezlik olacak bunu nasıl kaldırsın o yavrucak. insanın psikolojisi harap olduktan sonra iyi bir eğitim alsa ne almasa ne. biraz büyük olsa 18 olsa filan anlar derim ama şu anda kafasında zaten kavak yelleri anlamlandıramaz

Göndermeyi düşünüyorum diye bir cümle kurmadım.Burada sadece görüş almaya çalışıyorum.O kadar.

Ben göndermeyi düşünüyorum diye bir cümle kurmadım.Sadece fikir alıp en doğru kararı vermeye calisiyorum.Lütfen vu şekilde yaklaşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…