Kizimi yurt dişina göndermeli miyim

Soruyu üniversite eğitimi okuyabilecek mi diye sorsak daha iyi olacak.

Hollanda eğitim sistemi ile ilgili varsayımlarınızı unutun, tarafsız gözle araştırın.

Kızını için Hollandaya gitme formülü (garantili):
1) Üniversite Türkiyede okunur
2) Bölüm seçerken yurtdışı sınavı istemeyen hatta remote çalışabileceği meslekler seçilir (bakınız bilgisayar mühendisliği)
3) Bir firmaya girilip 1-2 yıl deneyim kazanılır, İngilizce su gibi öğrenilir
4) Yurtdışı başvurularıyla iş bulunur, kolay gelsin

Üniversiteyi Türkiyede okumanız gerekiyor, Hollandada değil. Aksi türlüsü eziyettir.

Bu yaşta anneden ayrılıp tamamen farklı bir ülkeye gitmesi 13 yaşında bir genç için çok zor bir durum.Birdenbire eş dost arkadaş bütün çevresi değişecek.İnanın baba güvenilir olsa bile zor.Kaldı ki burada babaya güvenmiyorsunuz.Siz olsanız yanında tamamda.Sonra sizi 18 yaşına kadar görmeyecek diyorsunuz.Bütün bunlar biraraya geldiğinde kızınız çok zorlanır Zorlandığında yanında olsanız belki diyeceğim ama bu durumda çok zor.
En erken lise bitince derim size.

Cocugun yerinde olsam annem bana böyle bisey yapsa bi daha yüzüne bakmam ömür boyu valla rezalet.

Cocugun yerinde olsam annem bana böyle bisey yapsa bi daha yüzüne bakmam ömür boyu valla rezalet.
Zaten o çocuğu kaybeder.Çok tehlikeli her yönden o çocuğun oraya gönderilmesi bu yaşta.Boşanma sonrası baba çocuğunu düşündüğünden değil de anneden intikam almak için yapıyor sanki..

Ben eşimden boşansam çocuklarımı yurtdışına gönderebilirim bahsettiğiniz yaşlarda, zaten iyi bir gelecek sunmak için değil mi tüm çabamız? Ama sizin ex orada ziyan eder çocuğu, göndermeyin

Valla burada herkes gönderme sakın diyor konu sahibi ısrarla gönderme peşinde.
Evlilik falan düşünüyor olabilirmi diye düşünmeye başladım artık bu kadar hevesle göndermek isteyince.

Valla burada herkes gönderme sakın diyor konu sahibi ısrarla gönderme peşinde.
Evlilik falan düşünüyor olabilirmi diye düşünmeye başladım artık bu kadar hevesle göndermek isteyince.
Bi neden gelmio akla dimi. Bi anne evladini bırakır mı. Savrulacaksa da annesiyle savrulsun. Kiz çocuğu bi de.

Almanya'da doğup büyümüş biri olarak diyebilirimki, liseyi Hollanda'da okumak kızınızı otomatik olarak süper eğitimli ve iyi bir üniversitede iyi bir bölümü hak kazanmış biri yapmaz. Avrupa'da her çocuk çalışkan ve üniversite mezunu olmuyor. Orada da kötü öğretmenler ve kötü okullar var, zorba sınıf arkadaşları var. Buradan bütün bunları nasıl kontrol edeceksiniz? Derslerinde başarılı olabilmesi için evinde huzur, yanında sevgi, şefkat ve güven bulduğu bir ebeveyni olması gerekiyor. Yollayın çocuğu baksın başının çağresine madem, anne özlemiyle sorumsuz babayla ne kadar başarılı olabilir ki? Babası veli toplantılarına bile katılmaz sizin anlattıklarınıza göre. Çocuğunuzu siz bile tanıyamazsınız. Avrupa güllük gülistanlık bir yer sanki.

valla ben kk gördüm ki bizim insanımız Avrupa’yı sihirli değnek sanıyor. yani sana dokunacak bi anda pambuk piremses olacaksın, tüm kapılar önünde açılacak über zengin olacaksın falan. oraların fakiri, düşkünü, banliyösü falan yok çünkü. işini gücünü bırakıp temizlikçi olarak gitmeye çalışan mı dersin ergen çocuğunu ne idiğü belirsiz babasına bırakmayı düşünen mi dersin. valla ilginç yani

O zaman göndermeyin
18 i geçtiğinde gönderirsiniz Ünv için

Esiniz güven verse düzgün davranda evet gönderin derdin, ama anlattiklariniza göre esinizi deyerlendirince sakin göndermeyin diyorum. Koca 5 yil evladinizdan ayri hic görüsmeden nasil durabiliceksiniz. Kizinizin size ihtiyaci oldugu zamanlarda yaninda olamicaksiniz. Üstelik öyle bir karakterdeki babaya cocuk emanet edilmez. Öyle bir babayla kizinizin hayati malesef cok kötü olabilir. Bosverin yaninizda olsun sizinle olsun ama mutlu olsun. Üni yi kazaninca kendisi gider ilerde sizide sonra aldirir yanina böylece ayrilmamis olursunuz.

Ben de üniversite de gitmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum daha çok küçük ve bana ihtiyacı var.Ama bilemedim zor bir karar.
Asla göndermeyin
13 yaşında çocuğun yabancı ülkede annesiz ne işi var
Babasının hayatına yarın birgün başka biri girer yada girmiştir bile, o kıza kim sahip çıkacak kim ilgilenecek. Dil bilmiyordur yol bilmiyordur. Ülkenin durumu diyorsunuzda işin ucunda kızınızı kayıpetmek var. Hayatını kurtarayım derken söndürürsünüz. Üni çağına gelsin, ozaman isterse kendi gitsin ama şu yaşta öyle bir babaya asla güvenip yollamayın pışman olursunuz

Kızımı yurt disina gondermemeye karar verdim.Bunu babasına da söyledim.Fakat babası artik Kızımın arayıp sormaz konuşmaz oldu.İleride kızımla ilgili bu konuda sorun yaşar mıyım acaba.Senin yüzünden babam böyle davranıyor onunla ilişkimi bozdun dermi acaba.

Hayır kızınız tek başına gelebilir zira gelen arkadaşların çocuklarından biliyorum. Hatta küçük çocuklar bile yanında bir görevli (hostes) gözetiminde gelebilir. Eşinize güvenmemenizin sebeplerini bilmiyorum eğer kızınıza iyi bir baba olmayacaksa tam da ergenlik döneminde bu ayrılık ikiniz içinde zorlayıcı olabilir. 17 yaşında gelse hakları yine devam eder ama 13 yaş kritik bir dönem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…