- 3 Şubat 2009
- 10.103
- 17.674
- 823
- 45
- Konu Sahibi Nazlican333
-
13 yaş orası için büyük bir yaş mı.Liseyi orada okursa üniversite eğitimi için avantaj olmaz mı.Beni bu konuda aydınlatır mısınız.Babasi şimdi gelmezse geç olacağını söylemiş çünkü.
Ben sizin yerinizde olsam asla göndermem henüz yaşı çok küçük anneden ayrılması hiç doğru değil.Ben de üniversite de gitmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum daha çok küçük ve bana ihtiyacı var.Ama bilemedim zor bir karar.
Bu yaşta anneden ayrılıp tamamen farklı bir ülkeye gitmesi 13 yaşında bir genç için çok zor bir durum.Birdenbire eş dost arkadaş bütün çevresi değişecek.İnanın baba güvenilir olsa bile zor.Kaldı ki burada babaya güvenmiyorsunuz.Siz olsanız yanında tamamda.Sonra sizi 18 yaşına kadar görmeyecek diyorsunuz.Bütün bunlar biraraya geldiğinde kızınız çok zorlanır Zorlandığında yanında olsanız belki diyeceğim ama bu durumda çok zor.Herkese merhaba.Ben 4 yıl önce eşimden ayrıldım.Esi esim geçen sene hollanda ya gitti.Bu sene de oturym aldı.13 yaşında bir kızım var ve onu da yanına almak istiyor.Siz olsaydınız ne yapardınız.Kizim liseyi orada okuyabilir ama benimle 18 yaşına kadar gorusemiyecek.İstedigimiz gibi gidip gelemeyeceğim.Babasina güvenmiyorum.Ama ülkenin durumu da ortada ne yapmalıyım.
Cocugun yerinde olsam annem bana böyle bisey yapsa bi daha yüzüne bakmam ömür boyu valla rezalet.Bu yaşta anneden ayrılıp tamamen farklı bir ülkeye gitmesi 13 yaşında bir genç için çok zor bir durum.Birdenbire eş dost arkadaş bütün çevresi değişecek.İnanın baba güvenilir olsa bile zor.Kaldı ki burada babaya güvenmiyorsunuz.Siz olsanız yanında tamamda.Sonra sizi 18 yaşına kadar görmeyecek diyorsunuz.Bütün bunlar biraraya geldiğinde kızınız çok zorlanır Zorlandığında yanında olsanız belki diyeceğim ama bu durumda çok zor.
En erken lise bitince derim size.
Zaten o çocuğu kaybeder.Çok tehlikeli her yönden o çocuğun oraya gönderilmesi bu yaşta.Boşanma sonrası baba çocuğunu düşündüğünden değil de anneden intikam almak için yapıyor sanki..Cocugun yerinde olsam annem bana böyle bisey yapsa bi daha yüzüne bakmam ömür boyu valla rezalet.
Valla burada herkes gönderme sakın diyor konu sahibi ısrarla gönderme peşinde.Bu konu benim cok kafama takıldı ya. Yani sorumsuz acimasiz huyu pis bi adam neyine güvenip de kizi yolla diyo niye bakmak istiyor başından atacagi yerde? Cocugu birilerine verir, kötü biseylere mecbur eder falan sakın yollama konu sahibi.
Bi neden gelmio akla dimi. Bi anne evladini bırakır mı. Savrulacaksa da annesiyle savrulsun. Kiz çocuğu bi de.Valla burada herkes gönderme sakın diyor konu sahibi ısrarla gönderme peşinde.
Evlilik falan düşünüyor olabilirmi diye düşünmeye başladım artık bu kadar hevesle göndermek isteyince.
Almanya'da doğup büyümüş biri olarak diyebilirimki, liseyi Hollanda'da okumak kızınızı otomatik olarak süper eğitimli ve iyi bir üniversitede iyi bir bölümü hak kazanmış biri yapmaz. Avrupa'da her çocuk çalışkan ve üniversite mezunu olmuyor. Orada da kötü öğretmenler ve kötü okullar var, zorba sınıf arkadaşları var. Buradan bütün bunları nasıl kontrol edeceksiniz? Derslerinde başarılı olabilmesi için evinde huzur, yanında sevgi, şefkat ve güven bulduğu bir ebeveyni olması gerekiyor. Yollayın çocuğu baksın başının çağresine madem, anne özlemiyle sorumsuz babayla ne kadar başarılı olabilir ki? Babası veli toplantılarına bile katılmaz sizin anlattıklarınıza göre. Çocuğunuzu siz bile tanıyamazsınız. Avrupa güllük gülistanlık bir yer sanki.Hanımefendi niyer okuyucuğu yapıyorsunuz şu anda.Cocugumu gönderecek olsam buraya neden soru sorayım sizleri meşgul edeyim ki.Tabi ki göndermek istemiyorum ama en doğru kararı da vermeye çalışıyorum.Kizimin karşılaşacağı durumların farkındayım.Buradaki egitim sistemi de malum bu benim kafamı karıştırıyor sadece.Adam eğer göndermezsem beni cezalandiracaktir bunu da ilk olarak nafaka ile yapacaktır tabi ki mücadele edeceğim ama uğraşacağım biraz.
valla ben kk gördüm ki bizim insanımız Avrupa’yı sihirli değnek sanıyor. yani sana dokunacak bi anda pambuk piremses olacaksın, tüm kapılar önünde açılacak über zengin olacaksın falan. oraların fakiri, düşkünü, banliyösü falan yok çünkü. işini gücünü bırakıp temizlikçi olarak gitmeye çalışan mı dersin ergen çocuğunu ne idiğü belirsiz babasına bırakmayı düşünen mi dersin. valla ilginç yaniAlmanya'da doğup büyümüş biri olarak diyebilirimki, liseyi Hollanda'da okumak kızınızı otomatik olarak süper eğitimli ve iyi bir üniversitede iyi bir bölümü hak kazanmış biri yapmaz. Avrupa'da her çocuk çalışkan ve üniversite mezunu olmuyor. Orada da kötü öğretmenler ve kötü okullar var, zorba sınıf arkadaşları var. Buradan bütün bunları nasıl kontrol edeceksiniz? Derslerinde başarılı olabilmesi için evinde huzur, yanında sevgi, şefkat ve güven bulduğu bir ebeveyni olması gerekiyor. Yollayın çocuğu baksın başının çağresine madem, anne özlemiyle sorumsuz babayla ne kadar başarılı olabilir ki? Babası veli toplantılarına bile katılmaz sizin anlattıklarınıza göre. Çocuğunuzu siz bile tanıyamazsınız. Avrupa güllük gülistanlık bir yer sanki.
O zaman göndermeyinKizim tek basina uçakla gelemez yasak çünkü.Onu kim getirip götürecek.Ben de sürekli gidip gelemem.Malum ekonomik durumlar ve çalışıyorum. Babası oraya giderse onun benimle görüşmesini istemez telefon ile bile gorusturmez.Oyle bir adam çünkü.Cocuk bakmaktan da anlamıyor hiç.Ona duygusal olarak destek olabileceğini düşünmüyorum.
Asla göndermeyinBen de üniversite de gitmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum daha çok küçük ve bana ihtiyacı var.Ama bilemedim zor bir karar.
Hayır kızınız tek başına gelebilir zira gelen arkadaşların çocuklarından biliyorum. Hatta küçük çocuklar bile yanında bir görevli (hostes) gözetiminde gelebilir. Eşinize güvenmemenizin sebeplerini bilmiyorum eğer kızınıza iyi bir baba olmayacaksa tam da ergenlik döneminde bu ayrılık ikiniz içinde zorlayıcı olabilir. 17 yaşında gelse hakları yine devam eder ama 13 yaş kritik bir dönemKizim tek basina uçakla gelemez yasak çünkü.Onu kim getirip götürecek.Ben de sürekli gidip gelemem.Malum ekonomik durumlar ve çalışıyorum. Babası oraya giderse onun benimle görüşmesini istemez telefon ile bile gorusturmez.Oyle bir adam çünkü.Cocuk bakmaktan da anlamıyor hiç.Ona duygusal olarak destek olabileceğini düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?