Kızımın arkadaşı ve annesi ile yaşadığım sorunlar:(

Kiziniz cok akilli geldi bana Masallah, 8 yasinda kendi karariyla o arkadasiyla görüsmek istemedigini söylemis acikca. Bi cocugu istemedigi kisilerle görüstürmek, sirf karsi taraf aglamasin diye, iki taraf icinde yanlis bi davranis.

Kiziniz kararlarina saygi duyuldugunu görmeli.
Karsi taraftaki kiz da aglayarak birsey elde edilmeyecegini ögrenmeli.

Bence bu kadar çocuğun üstüne gitmeyin.
Sizi annesi aradıkça siz kızınıza dönüp sormuşsunuz. Gereksiz olmuş. Çocuk kendini her hareketini onaylatmak zorunda gibi hisseder daha da kötüsü ortada iftira var ve çocuk sürekli kendini açıklamaya çalışıyor gibi görünüyor.
Bence anne ile konusun.
Kızım kendini bazı konularda kötü hissetmiş, onun böyle Canını sıkıyor olması da Benim canımı sıktı.
Bir süre çocuklar bir araya gelmesin, onların da karakterlerine saygı duymak lazım.
Hatta mümkünse yaz okulunda ayrı vakit ayrı sınıf ayarlansın ve çocuklara boşluk verelim diyin...

Onun çocuğu değerliyse sizinki de değerli. O kendi çocuğunun lafıyla sizi üzüyor ama siz kendi çocuğunuza sans vermesi için ricada bulunuyorsunuz. Yapmayın. Sınıfını değiştirin. Kızınızın özgüvenini zedelemeyin. Eğer olur da annesi sizi ararsa "bu kızımın kararı " deyin.

çocuğun kararına saygı duyun ve kötülük olmasın vs. gibi barıştırmaya çalışmayın bir daha.. yoksa sizin gibi içi şişer ileride böyle aman kırgınlık olmasın diye
aynen şiştim bütün hayatımı etkiledi kim için ne için

Saygı duyun çocuğunuza, yalancı bir çocukla arkadaş olmak istemiyor işte

Kadını da kızını da hayatınızdan çıkarın bence ikisi de bir garip

Valla kızınız sizden akıllı
çok doğru dedin kızım ben den akıllı ah annem bizi böyle yetiştirdi onu eleştirirdim kendim aynı şeyi kızıma yapıyorum.

gerçekten çok akıllı gittiği ortamda dikkat çeken bir çocuk baskın kişiyi var. Ben yanlış yaptım bu son şansı vermemeliydim

Teşekkür ederim anne ile konuştum ama hatta bunları dedim. Kızıma keşke demeseydim ondan çok pişmanım.

Tabi kızım çok değerli onun için her şeyi yaparım. İyilikten maraz doğar lafı var ya tam bana uygun. Kızımın dediklerini birebir aktardım arkadaşa.Kızıma da dedim son şans verdim bundan sonra sadece okulda görüşeceksiniz biz gidip gelmeyeceğiz. Beraber bir şey yapmayacağız dedim

ne tepki verdi peki

arkadaşların çoğunun yazdıklarına katılmakla beraber
yahu zaten direkten dönmüşsünüz, ne güzel sınıflar ayrılmış
neden eşiniz gidip illa aynı sınıfa yazdırıyor yine?
neden o kızın ağlamasını çocuğunuzun psikolojisinden daha çok önemsediniz ki?

Çok güzel tespit ettiniz. Kızıma daha böyle bir durumda müdahale etmeyeceğim neden kişiliğini kötü etkilesin.

Ailecek tanıştığmız insanlar bunlar beni aradı onun görüşü doğrultusunda kızım ile aynı sınıfta olsun dedik. Çocuğu da seviyorum ama kızıma artık zararı dokunuyor. Bundan sonra kızımın psikolojisi öncelikli kesinlikle taviz vermeden hareket edicem

Çok güzel tespit ettiniz. Kızıma daha böyle bir durumda müdahale etmeyeceğim neden kişiliğini kötü etkilesin.
Bi anne olarak tavsiyemi dinleyin lutfen , bir daha olmasini beklemeden yarin kizinizi karsiniza alip bi dostane konusma yapin , bi bakin durumuna , ona guvendiginizi belirtin , sizin g7veninizi hissederse daha dik durur arkadasinin karsisinda , insallah biran once kuetulursunuz bu insanlardan

Cok yanlis davranmissiniz.Cocuklarin meselesini cocuklar kendi halletmeli.Kiziniz dogru karar verip diyalogu kesmis iyi de yapmis bence siz de annesiyle diyalogu kesmelisiniz zira sizin eve geliyormus kizi bir gun hic olmadik bi iftira yalan dolanla can sıkıci seyler yasama ihtimaliniz cok yuksek..anne ve kizi biraz sorunlu geldi bana.Biz ogretmenlerin en cok sorun yasadigi veli profili canlandi gozumde..sakin gaza gelip te sinifin huzurunu bozacak seyler yapmayin ogretmeni bile suclamis yalan dolanla.

Kızım tamam dedi. Arkadaş da tamam ama diğer arkadaşları etkilenmesin senin kızın oynamayınca kimse oynamıyor kızımla dedi. Teyzesinin ricası dedi
o arkadaşınız ömür boyu kızının yanında olamayacak malesef ,küçükte olsa sorumluluklarını bilsin toplum içinde iyi davranışlarıyla var olacağını bilsin ... böylelikle yalan konuşmayı da keser kızınıza gereksiz bir sorumluluk yüklemeyin maşallah kızınıza kime nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın ... diğer arkadaşlarla arasını o dediğiniz kız kendi düzeltsin ...

Teşekkür ederim böyle tavsiye görüşlere çok ihtiyacım vardı. Ona güvendiğimi hep söylüyorum. Yarın yine konuşma yapacam. Kurtulmak istiyorum gerçekten yalan dolan arkadaşlık olmaz. Bi de oğlum var 2 yaşında kızım onu çok kıskanıyor onun sıkınıtsını çok yaşıyorum bi de bu sorun iyice gerildim. Dün çıktım evden arabaya bindim dolaştım kafamı toplamak için.

7 yaşından sonra söylenen yalan yalandır.
Keşke aynı sınıfta olmasalardı.
Birde lütfen çocuklarımıza affet hadi barışın falan demeyelim. Çünkü cidden kızınızı çok hırpalamış. Çocukcağız hayatında sorun olmadığı halde sorun çıkmış.

Haklısınız ben de atanamamış bi öğretmenim hepsinin bilincinde olup nasıl bu hataya düştüm kendime kızıyorum. Ben okuldan öğretmenden memnunum o herşeye bi kulp takıyor. Bana da bir iftara atmayacağı ne malum. Allah muhafaza Rabbim benden uzak etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…