Kızımın bakıcısıyla nasıl konuşmalıyım??

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
Arkadaşlar kızımın bakıcısı eski velim tanıdığım ara ara görüştüğüm biri. Aynı anda bizim apartmanın merdivenlerini de o siliyor.

12-17 saatleri arası bizde.persembe günü apartmanın kömürü taşındı dolayısıyla merdivenler kirlendi baya.Cuma günü babasıyla köye gidecekti bizden çıkınca, bende merdivenler çok kötü işin yoksa temizler misin dedim. Babam bekler beni temizlerim dedi. Cuma oldu eşim benden önce gidiyor eve bakmış merdivenler temiz. Sordum arkadaşa 7 yasinda kızı var onu bırakmış kızımın yanına,merdiven temizliğine çıkmış. Ben keşke yalnız bırakmasaydin dedigimde, korkma birşey olmaz diyor rahatça. Biz bunu telefonda konuştuk ama pazartesi ciddi bir konuşma yapmak istiyorum. Evin anahtarı yok onda, kızı yanına gitse kapıyı acamazlardi vs aklıma bir sürü kötü şey geldi. Kaldığımız yer çok küçük pek kimseyi tanımıyorum, aileler uzakta ona güveniyordum,samimi davranıyordum.ssamimi olunca iş gibi görmez daha iyi bakar kızıma diyordum. Güvenim sarsıldı. Nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.

Not: eşim gelince o çıkıyor. Çıktıktan sonra temizleyecekti merdivenleri akşam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.Bence bu konunun kafaniza takıldığını,korkularinizi,endişelerinizi tek tek anlatmalisiniz.Bir daha böyle birşey yasanmazsa iyi olacağını güzellikle anlatmalisiniz.Elbette ki herşeyi konusmalisiniz sonuçta evladiniz emanet o kişiye.Ve benim nacizane fikrim her zaman şudur; bir kişi yalnızca bir işi hakkıyla yapar ya çocuğunuz ile tam ilgilenir yada ev işini hakkıyla yapar.Keşke merdivenleri çocuğunuzun bakım saatinde yapmaması konusunu dile getirseydiniz.Ama sanırım tahmin etmediniz.Lütfen kırılır diye dusunmeyin sonuçta şuan ondan başka evladiniza bakabilecek kimse yok sanırım.Siz güzellikle konuşup bu işin üstesinden gelirsiniz bence.Sevgiler

Bakiciniza merdiven sildirmenizi gectim kizinizin o anda nerede olacagini planliyordunuz? Konunuzu bir daha okuyun derim.

Merdiven işini önceden yapıyordu zaten bırakmak istemedi. Not olarak ekledim konuma,eşim eve gelince çıkıyor bakıcımız. Çıktıktan sonra yapacaktı,babam bekler hatta dedi

Söz konusu çocuk bakımıysa eğer her iş boşverilmelidir.

Keşke başta merdivenler çok da önemli değil.
O gün çıkışta acelen olacak biliyorum.
Yetişmezse önemli değil merdivenler kalsın, ama aklım kızımda kalmasın deseydiniz.

Neyse şimdiden sonra bunları diyebilirsiniz.

Cikista işin yoksa temizler misin dedim bende zaten. Temizlerim dedi o da, isim var dese ısrar etmem ki anlayışlı davrandigimi düşünüyorum

Şimdi bu bayan belli bir rutinde siliyordur merdiveni. Ekstra için ücretini odediniz mi ya da odeyecek misiniz? Odeyecekseniz hesabını sorabilirsiniz ama odemeyecekseniz soramazsiniz.
Buradan da bakicinizdan ev işi dahil ekstra bir iş istememeyi ders almış oldunuz bence bu kadari yeterli.

Acik acik konusacaksaniz.sakasi yok bu isin.tavrinizi belli edin.yuz bulup baska seyler yapmasin.

Ne ders alması!! Ücret karşılığında zaten haftada bir gün temizliyor merdivenleri. Problem deigil silmese de olurdu,sorun etmeyeceğimizi de bilirdi. Sorun kızımı bırakıp yapmasi

Bir anne olarak endişenizde haklısınız sadece ama kadın çıkışta köye gidecek -ki çıkış saati de 5erken bir saat değil- siz bunu bile bile demişsiniz siler misin. Ee ne yapsın silerim demiş belki de işini kaybetme korkusu ile dedi. Bence hatayı başta yapmışsınız. Bakıcıları apartman görevlilerini vs emir erimiz gibi görmesek az sorun yaşarız diye düşünüyorum

Ne ders alması!! Ücret karşılığında zaten haftada bir gün temizliyor merdivenleri. Problem deigil silmese de olurdu,sorun etmeyeceğimizi de bilirdi. Sorun kızımı bırakıp yapmasi
Siz eğitimli halinizle bakicinizi nasil uyaracaginizi düşünürken o kadından "benden anlaştigimizin dışında bir şey istemeyin" diyerek size hayir diyebileceginizi mi zannediyordunuz?

Öyle bi korkusu olamaz aramızdaki iletişim çok farkli. Bazen işim oluyor diye iki haftada bir temizledigi de oluyordu biz ucretini bile kesmiyorduk. Çok anlayışlı davraniyoruz biz zaten. Sabahta yapabilirdi ya da hic. Çok rahat davranıyor

Siz eğitimli halinizle bakicinizi nasil uyaracaginizi düşünürken o kadından "benden anlaştigimizin dışında bir şey istemeyin" diyerek size hayir diyebileceginizi mi zannediyordunuz?
Ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Ben çok sinirlendim kızımı bırakmasına çok kırıcı konuşmamak için sizden ne yapmalıyım diye yardım istiyorum.

Ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Ben çok sinirlendim kızımı bırakmasına çok kırıcı konuşmamak için sizden ne yapmalıyım diye yardım istiyorum.

Ben olsam olaylarin bu sekilde gelismesine sebep oldugum icin kirici konusmaz, sadece rahatsiz oldugum konuyu soylerdim.

Yok biz sizi anladık bir anne olarak o konuda sonuna kadar haklısınız yalnız dediğimiz siz biz anlayışlıyız o öyle anlamaz vs deseniz de paraya ihtiyacı varsa işini kaybetmemek için o an pek bir şey düşünmeden evet diyebilir. Yoksa kötü bişey dediğimiz yok. Nasıl konuşmalı bilemem ben bakıcımızla hiç sert dille konuşmadım onu biliyorum sadece

Ben olsam olaylarin bu sekilde gelismesine sebep oldugum icin kirici konusmaz, sadece rahatsiz oldugum konuyu soylerdim.

Ben nasıl sebep oluyorum ki anlamadım. Çıkınca yaparım babamla gideceğim köye zaten, isimi bitirinceye kadar bekler diyen insan. Haberimiz yok diye yaptığına bak. Bende fazla güveniyormusum

Aynı durum benimde başıma geldi
eve bir geldim bakıcı yok 10 yasında oğlu ve 16 yaşındaki kızı evde dedi. Anneniz nerde
pazara gitti dedi ben şok oldum ve kızım onda 7 aylık filandı cok kücüktü
cok kızdım ama cocjklara nişey demedim
zaten süt iznim oldugu icin eve 2 gibi gelmiştim yani oyle pazara yetişmiyecek bi durjmda yoktu
ben kendimi tutamam diye eşim konuştu
bak abla biz cocugumuzu sana emanet ediyoruz sen ise cocuklarına acil bi işin olur ararsın bizi olmasa işten izin alır geliriz
ama böyle cocuga cocuk emanet edilmez dedi
Bu konuşmadan sonra bir daha oyle biş yapmadı iş olursa bize soylerdi ben veya eşim izin alırdık ni şekilde idare ederdik
suclayarak konuşma sakin ve samimi konuş
ona güvendgini hisettir bu güvenim yıkılmasın abla işin olırsa bana hbr et de...

bakıcıya geldim odanın camları açık çocuğum duşebilrdi bıraktım

Kadın babam bekler demişte adam tabi kızım ben beklerim demis mi acaba önce bunu ögrenmek lazım.. Herkes de az çok çocugunu tanır yaşı küçük ama annesinin söylediklerini yapacak kadar akıllı demek ki.. Bence güveninizi sarsacak bi durum yok kırmadan kadına söyleyin olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…