Kızımın bakıcısıyla nasıl konuşmalıyım??

Burda sorun bakıcının bebeği 7 yaşındaki kızına bırakıp gitmesi nedn kimse bunu anlamak istemiyor. Kadın zaten merdivenleri siliyormuş zamandan tasarruf için bebeği kızına vermiş gitmiş Allah korusun ya başlarına bişey gelseydi kim telafi edebilirdi ? Yeri geldiği zaman yapamayacağı şeyi zaten söylüyormuş.

Konu sahibi arkadaşım karşına alıp konus yapıcı bir dille. Canını emanet ediyosun, bir şey olmaz demek ne demekmiş, ya olursa? İçine sinmiyorsa başka çıkar yol dene

Kız belki aklı başında becerikli bir kız.annesinin dediklerini yapabilicek kapasitede.hem belki kadının babası bekleyemem demiştir?

İnsanlara şaştım kaldım. Yorumlar beni şok etti.
Kadın kendisi silmek istiyormuş merdivenleri belirli ücret karşılığında. Sanki kadın kendi evini sildiriyor keyfi uğruna.
Ayrıca bebekten önemli hiçbir iş yok. Olamaz! Emanet ettiği kişi neticede bir çocuk. Heves uğruna seveyim derken yanlışlıkla bir zarar da verebilirdi.

Ben olsam göz yummam. Zira evladımdan değerli bir şey olamaz. Aşırı sinir bozucu ya.

Bebek bakıcısının tek işi bebek olmalı diye düşünüyorum, iş anlaşmasını yaparken merdiven işi bitti kabul ediyorsan başlayalım derdim ben olsam

Merdiven silmek kaç para sanki, biz 100 veriyoruz, haydi 150 olsun aylık. Öyle pek zaman alacak, haftalarını harcayacak bir iş değil. Sizin verdiğiniz işlerin dışındaki zaman elbette onun tasarrufundadır, ister merdiven siler, ister atkı örer ancak bir işi yapacağım diye diğerinden kısıyorsa ve düzenli çalışmıyorsa merdiven için başka birini bulurdum ben olsam.
Konuşmayı da, böyle olmuyor, düzenli gitmiyor, şikayetler geliyor, iki işi ayırıp özen gösterirsen ne ala; yoksa başkasını bulmak zorundayız derdim.

Bence cok fazla samimi olmaktan da ileri geliyor bu tur davranislar.
Siz sormussunuz sonucta yapabilirmisin merdivenleri diye, yap dememissiniz ki...
Ustelik esiniz geldikten sonra yapmasinin daha iyi olacagini da anlayacak kadar anlayislidir herhalde.
Bence ona soyle bir uslupla konusun;
Aysecigim ben sana o gun merdivenleri silermisin diye sordugumda cocugumu 7 yasindaki cocuguna emanet ederek yapacagini dusunmemistim aslinda. Acaba benmi kendimi yanlis ifade ettim? Meedivenlerin acelesi yoktu sen bana silemem deseydin de cunku cocugum daha muhim. Ben sana cok guveniyorum evladimi emanet ediyorum. Sen de bir annesin beni anliyorsundur eminim. O gunden beri aklimdan turlu senaryolar geciyor. Bir daha sen esim gelmeden cocugumu birakma , kimse senin gibi bakamaz cunku diye soylersen kiriilmamis olur. Sen de kaygilarini dillendirmis olursun diye dusunuyorum.

Ne ders alması!! Ücret karşılığında zaten haftada bir gün temizliyor merdivenleri. Problem deigil silmese de olurdu,sorun etmeyeceğimizi de bilirdi. Sorun kızımı bırakıp yapmasi
Arkadaşın dediği gibi bu durumdan ders çıkarmalısınız ve bu emrivaki temizlik göreviniz extra ücrete girer.Ödemeyi yapacak mısınız?

Samimi olmamak lazım. İle gibi görürse daha iyi bakar

Herkes gerekeni yazmış zaten.bu güvenlik konusunu ne kadar çok önemsediğinizi ona belirtim.çok korktuğunuzu filan bastırarak söyleyin.lütfen bir daha bunu yapma deyin.endişeli olduğunuzu anlasın.tamam tanıdık filan ama parasız bakmıyor nihayetinde ben annemi bile birçok konuda uyarmışımdır mesela.varsın pimpirikli desinler öbür türlüde Allah korusun kötü şeyler olabilir.o bebeği büyüyüp anlayana kadar biz korumakla sorumluyuz.bu olmuş bitmiş takmayın kafaya bir daha olmaması için konuşun mutlaka.bakımından memnunsanız devam edin yoksa öbür türlü ben devam edemezdim açıkcası.​

Son düzenleme:
Çok sıkıntılı bir durum olmuş, hep böyle bir şey olmaz denen şeyler yüzünden çok acı biten ev kazaları oluyor
Çocuğa çocuk emanet etmek ne demek.
Merdiven silme işi olmayan bir bakıcı bulun, sadece bebeğinizle ilgilensin.
Sizin haberiniz olmadan belki daha önce de bebeğinizi böyle yalnız bıraktı.
Ne kadar cahil deolsa akıl eder bir şey olacağını, emanet çocuk.

Yorumlara şaştım kaldım. Kadın çocuğunu emanet ediyor farkında mısınız? Silemem desin silah mı dayamış sil diye?

Birde ben kendi bakıcıma. başta tembih etmiştim Bebeğe bakarken kesinlikle bir iş yapmamasını.kurallarımı başta söylemiştim.o da işini kaybetmek istemiyor ki uyguluyor.neyse bu tecrübe olsun.

Siz aynı zamanda apartman yöneticisi misiniz orayı kaçırdım galiba.
Açık ve net konuşun asla çocuğumun bir başkasına hele bir çocuğa emanet edilmesini istemiyorum de.

sende iş hayatındasın iş çıkısı evıne gıtmede bir saat fazladan çalış deseler ne yapardın merak edıyorum.
insanlar kendılerını mecbur hıssedıyolar paraya ıhtıyacları oldugu için. bi de üste çıkma çabaları.
mevcut iş kanunlarından pek memnun değilim ama her çalışana lazım bunlardan. kendini bir üst sevıyede gören herkes insanlıktan çıkıyo.

Iyide mecbur kalmis siz vakti gelmedigi halde sildirmissiniz.Bencede bisey olmaz cocuklarin evde kalmasinda sonucta anahtari falan aldiysa yaninda ayni apartmanda zaten bisey olmaz yani ufak kibar dille canim benim bir daha kizi evde tek birakma aman falan diyin

Canım sanırım bakıcada evin anahtarı yok demişsin. Bu daha çok tehlikeli. Acil durumlar için mutlaka olmalı. Birşey yapacak olsa zaten evdeyken yapar.
Bir de kötü niyetle yapmamış gibi. Sadece çocuk baktığı zaman başka birşeyle ilgilenmemesini rica edin yeterlidir.

Karakterler o kadar farklı ki insanlar aynı şeyleri bile ne kadar farklı algılıyorlar.

Bakıcınıza göre 7 aylık bebeği kızına emanet etmekte bir sakınca yok. O karakterde kadınlar kendi bebeği de olsa başka çocuğa bırakmanın normal olduğunu düşünüyor. Sizin benim gibi kadınlar içinse kabul edilemez bir şey.

Önceden kriterlerinizi kesin konuşmadığınız için olmuş olanlar. Benim 6 tane bakıcı deneyimim oldu. Hepsine de ilk söylediğim şey gözünü bebeğimden ayırmayacaksın oldu. Çünkü bazı kadınlar bebeği tv karşısına oturtup temizlik ve yemek yapınca çok iyi bir şey yaptıklarını zannediyorlar, bir de aferin bekliyorlar. Algılar farklı diyorum ya.

Bakıcınızın başka sizi rahatsız eden huyu yoksa karşınıza alın konuşun. Bebeğime bakacağın saatlerde başka iş yapmanı istemiyorum deyin.

Evet size katılıyorum. Bakıcının başka sıkıntısı yoksa bu tarzda konuşup hem onu kırmamış olur, hem kendi derdini anlatmış olur.

Ben nasıl sebep oluyorum ki anlamadım. Çıkınca yaparım babamla gideceğim köye zaten, isimi bitirinceye kadar bekler diyen insan. Haberimiz yok diye yaptığına bak. Bende fazla güveniyormusum
Evinizin önündeki merdiven nasıl haberiniz olmayacak diye yapsınki? Bence fazla abartıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…