• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın bakıcısıyla nasıl konuşmalıyım??

Ben konuyu anlamadım sanırım, merdiven siler misin dediğinde silmem dese sorun olmazdı diyorsunuz ama bu kadın apartmanın görevlisi değil mi, belki başkası için sorun olurdu

Ben konuyu anlamadım sanırım, merdiven siler misin dediğinde silmem dese sorun olmazdı diyorsunuz ama bu kadın apartmanın görevlisi değil mi, belki başkası için sorun olurdu

Benim anladığım konu sahibi merdiveni siler misin dediğinde "kızına baktığı saatler dışında" demek istemiş. Kadın da tamam deyince ya 12'den önce ya da 17'den sonra sileceğini düşünmüş

Bir de tabi herkesin algısı bir olmuyor. Ama genel olarak ben de çocuğu çocuğa emanet etmeye karşıyım açıkçası. Bir de hani iş kazaları da genelde böyledir, "bişi olmaz" cümlesi kaybettirir çoğu zaman.
Annem köyde işlere koştururken iki küçük kardeşimi de bana emanet ederdi. Küçüğümle aramızda 4 yaş var. Düşünün yani. Tabi çok uzağa gitmezdi bağ bahçe işleri. Kardeşim ağlasın, annem de eve gelsin de ben arkadaşlarımla oynamaya gideyim diye çimcik attığım da olmuştur. Tarlada üşümesin diye örtüsünün altından bakip oyaladığımda. 7-8 yaşımdayken sırtımdaydı düştük bacağı çıtladı. Tabi hepsi mecburiyettendi.
Diğerinde ise 10 yaşındaydım. Sanırım ister istemez tecrübe kazanmıştım :) En güzel anılarımdır hepsi. Ama yine de çocuksun yani. Yetişkinler bile hata yapabiliyor sonuçta.

Benim anladığım konu sahibi merdiveni siler misin dediğinde "kızına baktığı saatler dışında" demek istemiş. Kadın da tamam deyince ya 12'den önce ya da 17'den sonra sileceğini düşünmüş

Ama kadın apartman görevlisi değil mi konu sahibinin uygun saatlerine göre çalışması apartmanda yasayan başka komşuları rahatsız edebilir

Biz yaşadık benzer birsey, bir komşu apartman görevlisine bebek baktırmaya başladı apartmanı salla pati temizlendi laf söz oldu bir dolu

Ama kadın apartman görevlisi değil mi konu sahibinin uygun saatlerine göre çalışması apartmanda yasayan başka komşuları rahatsız edebilir

Biz yaşadık benzer birsey, bir komşu apartman görevlisine bebek baktırmaya başladı apartmanı salla pati temizlendi laf söz oldu bir dolu
Apartman görevlisi değil benim anladığım. Dışarıdan merdiven silmeye geliyor sadece.

Bazı apartmanlarda olmuyor görevli. Böyle bir sistem var.

Bizim apartmandaki görevli erkek. Görevli olan o yani. Eşi ne iş yaparsa yapsın, bizi ilgilendirmez. Maaşı alan kocası yani.

Sizdeki yaşanan da ilginçmiş. Apartman görevliniz kadın mıydı?

Apartman görevlisi değil benim anladığım. Dışarıdan merdiven silmeye geliyor sadece.

Bazı apartmanlarda olmuyor görevli. Böyle bir sistem var.

Bizim apartmandaki görevli erkek. Görevli olan o yani. Eşi ne iş yaparsa yapsın, bizi ilgilendirmez. Maaşı alan kocası yani.

Sizdeki yaşanan da ilginçmiş. Apartman görevliniz kadın mıydı?

Karısı temizlik yapıyordu kocası çöpleri alıp apartmanın diğer islerini yapıyordu bahçe sulama bozulan kırılan yerleri onarmak gibi

Karısı temizlik yapıyordu kocası çöpleri alıp apartmanın diğer islerini yapıyordu bahçe sulama bozulan kırılan yerleri onarmak gibi

Normalde sigortası olan kişi hangisi? Yasal olarak kendisi ile sözleşme yapılan yani?

Kız belki aklı başında becerikli bir kız.annesinin dediklerini yapabilicek kapasitede.hem belki kadının babası bekleyemem demiştir?
Olmaz öyle çocuğa çocuk bırakılmaz 7 yasında çocuğa 4 yaşında çocuğu 5 dakikslığına bırakmış bakıcısı binanın onunde 4 yaşındaki kaçmiş buyukte peşinden gitmemiş çocuk arabanın altında kalmış şoför sni firen yapmış ams yine çapmış ya gormese o hızla olurdu çocuk daha yeni oldu bu olay çocuk yara bere içindeydi kadın guveniyo bırakıyo öyle sorumsuzluk olmaz

bakıcınıza tek kelıme etmeye hakkınız yok kususra bakmayın da bakıcıya merdıven sıl demıssın ne yapacaktı kadın çarsafla sırtına mı baglayacaktı acabaEn Büyük KKEn Büyük KK

bakıcınıza tek kelıme etmeye hakkınız yok kususra bakmayın da bakıcıya merdıven sıl demıssın ne yapacaktı kadın çarsafla sırtına mı baglayacaktı acabaEn Büyük KKEn Büyük KK

İyi de 12-17 arasında sil dememiş ki
İşin yoksa sil demiş hem de

İyi de 12-17 arasında sil dememiş ki
İşin yoksa sil demiş hem de
bakıcını yaptıgını haklı bulmuyorum kesınlıkle ordan da bı para verırler dıye duysunmus olabılır tamamen sorumsuzluk ama annenın de kızmaya hakkı yok

bakıcını yaptıgını haklı bulmuyorum kesınlıkle ordan da bı para verırler dıye duysunmus olabılır tamamen sorumsuzluk ama annenın de kızmaya hakkı yok

Nasıl hakkı yok??????
Basbayağı hakkı var. Kadına emanet etmiş bebeğini. Ricayla baktırmıyo ki, bakıcı olarak tutmuş, parasını da ödüyor kadına.
Ricayla bile olsa emanet bebek çocuğa bırakılmaz.

konu sahibi sonuna kadar haklı
üstelik anahtar da yokmuş kadında
kızı da çıkıverse bebek içerde kadın dışarda nolucaktı
hem konu sahibi merdivenleri siler misin diyince kadın da akşam babam zaten beni bekler silerim demiş
kadının tamamen işim çabuk bitsin ayağına işgüzarlık yapması bu.

Nasıl hakkı yok??????
Basbayağı hakkı var. Kadına emanet etmiş bebeğini. Ricayla baktırmıyo ki, bakıcı olarak tutmuş, parasını da ödüyor kadına.
Ricayla bile olsa emanet bebek çocuğa bırakılmaz.
o zaman parasıyla bır de temızlıkcı tutsaymıs bakıcıya merdıvenı sıl dersen o da para verır dıye sılmıs demeseymıs dusunmedı mı bakıcı merdıvenı sılerken bebek napacak dıye dusunmemıs ne kadar sorumsuzluk pessss

ben de bakıcıya ilk başlarda anahtar vermemiştim

bebek uyurken gürültü yapan üst komşuya kavgaya gider ya da aşağı düşen çamaşırı almaya gider çocuğu evde yalnız bırakır diye

eve çocukların dahil kimse gelmeyecek de demiştim ki benimkinin küçük çocuğu ortaokulda idi

siz net bir şekilde kaygılaırnızı anlatın evet bir şey olmayabilir ama ya üstüne tv düşse ikisi de çocuk ne yapardık vs deyip biraz da vicdan yaptırın

o zaman parasıyla bır de temızlıkcı tutsaymıs bakıcıya merdıvenı sıl dersen o da para verır dıye sılmıs demeseymıs dusunmedı mı bakıcı merdıvenı sılerken bebek napacak dıye dusunmemıs ne kadar sorumsuzluk pessss

Konu sahibi daha önce yazmış. Çocuğuna saat 12-17 arası bakıyormuş kadın zaten. Ayrıca bakıcı ekstradan merdiven silme işi yapıyor ücret karşılığı.

Bakıcı yine silip yine parasını kazansın ama saat 12'den önce ya da 17'den sonra yapabilirdi. Tam gün bakıcı değil çünkü

Kadın zaten apartmanda merdiven silen kadın, parasını alıyor yani bedavaya iş yapmıyor.

Back
X