Kızımın balıkları:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sacsprey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2023
85
53
3
27
Iyi geceler herkeze :) ben 2. Evliliğimi yaptım hamileyim şuan 8 aylık:) ilk evliliğimden bir kızım var 5 yaşında:) geçen hafta balık almistim bu gün maalesef öldü. Eşimle elimizden geldiği kadar destek olduk acısına ortak olduk . Hatta öyle çok üzüldü ki hamilelik hormonları heralde bende bunalıma girdim 1 saat kadar baligin arkasından. Ondan önceki balığı da 1 hafta yaşadı maalesef bu kadar üzülmemiş ti. Eşim kızım çok kuş istiyor diye balığı boş ver kuş alalım hem çok istiyor dedi. Ama aklıma takılan şey ya kuşta hemen ölürse. Kızım çok dikkatlidir hayvanlara karşı ama sırf bu korku yüzünden yanaşamıyorum. Çünkü oda ölürse bu günün 10 katı üzüntü olacak sizce ne yapmalıyım? Hamile olmasam kedi istiyordum ev giriş kat kaçarsa falan diye yanaşamıyorum. Kizim çok bunaltıyor:) ben sevebilcegim bir şey istiyorum diyor. Eşim köpek bile oldu beni sev diye günde 1 saat köpek rolü yapıyordu ona :)) sizce ne yapmalıyım?

aldiginiz balik gunlerce ayni suda kaldiysa o yuzden ölmüstür ..cunku onlarin sudako oksijenlerimi karsilamak icin hava makinalari var

biz balik bakarken onu kullaniyorduk .sirf cocuk istiyir diye almayin bakacaksankz alin ..ozellikle kus cok fazla tüy dokuyor yemler vs

balik kustan daha temiz onu soyleyeyim ..balik hangi cinsti japon mu ?

Japondu. 3 günde bi degistirdim suyu. Taşlarına kadar temizledim.

zaten 1 ay sonra kardeş gelecek
hem evcil hem büyük çocuk hem bebek
evde curcuna çıkar yapmayın.
iki çocuk da büyüyünce bir evcil edinirsiniz. şu an kuş alıp çocuğa alıştıracak zamanınız yok.
benim kızım 4.5 yaşında
1 aydır sultan papağanımız var. yabani olmasın diye evde doğmuş bir kuş aldık çünkü çocuğumu ısırabilirdi.
kuş eline koluna kafasına konmasına rağmen kızım 5 dk sonra sıkılıp alın bu kuşu beni rahatsız ediyor diyor.
çocuk için alınmaz yani hayvanlar.

Beta balığı alabilirsiniz cins olarak diğer balıklara göre daha uzun ömürlüler.
Balıklar çabuk ölüyor birde yemine suyuna dikkat etmek lazım yazık olmuş cok üzüldüm.
Su kaplumbağasi alabilirsiniz uzun yaşıyorlar bakımı kolay.
Benim kuşum da çok kaçtı bir tanesi öldü bana kuş bakımı çok zor geliyor artık.
Komşum balkon kapısına ve camlara sineklik yaptırdı kuş kaçmasın diye çok dikkat ediyor.

Baki Bakımından yana sorun yok kızım da oyun icin istemiyor ama çok seviyor hayvanları ilgilenmeyi falan :)

Japon baligi mi aldiniz ? Onlarin omru uzun olmuyor, benim küçükken piranalarim vardi. Et atip beslerdim, babamin teknesinde deniz ati ve deniz yildizlarini kurutup eve getirirdim deniz yıldızlarını renk renk boyardim. Deniz yıldızı artik kotu kokmaya baslardi yine de atamazdim oyle bagliydim. Tekrar balik almayi dusunurseniz, omru uzun olan dayanikli balik alin. Bir baligim daha vardi cinsini hatirlamiyorum. Akvaryumdan haliya atlamis 1 gun halida yasamis. Gorup suya attim halen yaşıyordu. Deniz ile ilgili birinden bilgi alin

Biz hep kardeşim istiyor diye turuncu alıyorduk ölürse aynısını bulmak kolay olsun diye ufak çaplı bir travma yaşatıyor çocukta bu arada kuş önermem. Muhabbet kuşumuz 2 sene bizimle yaşadı ve 3 sene önce kaybettik hala yüreğiimizde acısı geçmiyor bidaha alamadik evlat gibi oluyor evcil hayvan .

japonlar fanusta yaşamaz, o kadar da temizlenmez. suyun %30 unu değiştirmeniz gerekiyordu vs.vs. kısacası ölmeye mahkum yani bu balık bu şartlarda
Doğrudiyosunuz aldığım adam hazır su koyun bir şey olmaz demişti. Ilki sudaki kireç fazlaligindan öldü sandık

Aynen bende ondan cook korkuyorum kızım çok Üzülür balığa bile öyle bir üzüldü ki. Kuş almam o zaman ya daha çok bağlanır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…