• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın erkek arkadaşı.

sign06

Life goes on...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
254
3
16
Ankara
Bu mesajı annemin ağzıyla yazıyorum

Merhaba hanımlar. Size bir konuda fikir danışmak istiyorum. Kızımın 2 yıllık erkek arkadaşıyla kamerada görüşüyoruz. Kızım da yanımızda oluyor. Zaten ben sevgilisi olduğunu 1 yıldır biliyodum ama benimle pek paylaşmıyordu. Odasına kapanır,çıkmazdı. Bişey sorduğumda cevap vermezdi. Sonra erkek arkadaşıyla kamerada konuştuğumuzda benimle her şeyi paylaşmaya başladı. Beni hiç yanından ayırmaz oldu. 20 yıldır ilk kez bu kadar samimiyiz kızımla. Arkadaşına sıcak yaklaşınca mutlu oluyo. Arkadaşı da aynı şekilde. Şimdi çocuk yüz yüze tanışmak istiyor benimle.

Eve mi davet etmeliyim yoksa dışarda bir yere mi gitmeliyiz? Eşimle de tanışıcak ama daha sonra. Önce benimle tanışmak istedi.

Kamerada görüşmem de doğru mu? Hem mutlu oluyorum hem de çok samimiyet gösterirsem tepeme mi çıkar diye düşünüyorum. Baştan mesafe koymalı mıyım yoksa?

Merhaba kendimden örnek vereyim. Benimde bi sevgilim vardı. Ciddi düşünüyoduk güyya. İlk erkek arkadaşımdı. Ve uzaktaydı. Annemle ilk telefonda tanıştılar sonra cam da da görüşmeye başladılar sizin gibi. Ama benim erkek arkadaşım çok saygısız olduğundan. İşi abarttı!! Bu demek değildirki sizinkide aynısını yapıcak. Bence eve babayla tanışıca zaman çağırın..

Merhaba kendimden örnek vereyim. Benimde bi sevgilim vardı. Ciddi düşünüyoduk güyya. İlk erkek arkadaşımdı. Ve uzaktaydı. Annemle ilk telefonda tanıştılar sonra cam da da görüşmeye başladılar sizin gibi. Ama benim erkek arkadaşım çok saygısız olduğundan. İşi abarttı!! Bu demek değildirki sizinkide aynısını yapıcak. Bence eve babayla tanışıca zaman çağırın..

Yorumun için teşekkürler :) Saygısızlığını gördüğüm an kendimi bi adım geriye çekerim. Ama görmedim. Peki o zaman dışarı gidelim buluşmaya üçümüz. Ev daha samimi olur diye düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Benim annemde eşimle camerada konuşurdu,bence ilk buluşma dışarda olsun derim...eşim annemle ilk tanışma ritüelinde bizi şık bir yere yemeğe götürmüştü,mesafe konusunu siz bilirsiniz...annem eşime çok sıcak davranmıştı hemde nasıl,yardırmıştı resmen:52:

Benim annemde eşimle camerada konuşurdu,bence ilk buluşma dışarda olsun derim...eşim annemle ilk tanışma ritüelinde bizi şık bir yere yemeğe götürmüştü,mesafe konusunu siz bilirsiniz...annem eşime çok sıcak davranmıştı hemde nasıl,yardırmıştı resmen:52:

Oo evlenmişsiniz ne güzel :) Evlenince ilişkileri nasıl oldu peki?

Bu arada yazmayı unuttum,Allah bu mutluluğunuzu bozmasın ve tamamına erdirsin inşallah.

Dışarda görüşmeniz daha doğru olur..Samimi olmayın resmi davranın..Samimi olursanız ileriye dönük ümitleri artabilir. Hayat bu ilerde ne olacağımız belli değil

Bu arada yazmayı unuttum,Allah bu mutluluğunuzu bozmasın ve tamamına erdirsin inşallah.

Çok teşekkür ederim :8:

Dışarda görüşmeniz daha doğru olur..Samimi olmayın resmi davranın..Samimi olursanız ileriye dönük ümitleri artabilir. Hayat bu ilerde ne olacağımız belli değil

Doğru diyosunuz. Karışmamaya çalışır ayrılık durumu olursa. Zaten daha evliliklerine çok var. Üniversiteye gidiyolar. Nerden baksan 5 yıl..

Son düzenleme:
Oo evlenmişsiniz ne güzel :) Evlenince ilişkileri nasıl oldu peki?

Hala aynı,sanki ben yokum anne oğul gibiler..hergün arar annemi,benim haberim yokken iş çıkışı gider kahvesini içer annemin..başım ağrıdı dese benden önce koşar anneme,Allah bozmasın aralarından su sızmıyor.

Hala aynı,sanki ben yokum anne oğul gibiler..hergün arar annemi,benim haberim yokken iş çıkışı gider kahvesini içer annemin..başım ağrıdı dese benden önce koşar anneme,Allah bozmasın aralarından su sızmıyor.

Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın. Bende öyle bi kayınvalide olmak isterim. Mesafeden hoşlanmıyorum çünkü.

sign06 Doğru diyosunuz. Karışmamaya çalışır ayrılık durumu olursa. Zaten daha evliliklerine çok var. Üniversiteye gidiyolar. Nerden baksan 5 yıl..[/QUOTE .!.:
5 yıl çok uzun bir süre..Konusmalarınızda kesinlikten kaçınmanız lazım..Nasipse olur..Nasibinizde yoksa ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın olmayabilir..Çocuk bunun bilincinde olmalı..Sizde bu bilnçte konusursanız çok fazla ümide kapılmaz..Hayırlısı olsun haklarında..Sizde bi görüsün en azından nasıl biri olduğu konusunda tereddütünüz kalmaz..ee kız evi naz evi hevesli görünmemek lazım :49:

Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın. Bende öyle bi kayınvalide olmak isterim. Mesafeden hoşlanmıyorum çünkü.

Kasmaya gerek yok bence,nasılsanız öyle olun..haaa ufak bi saygısızlık yada ne bileyim rahatsızlık hissettiğinizde koyun mesafenizi.

Bu mesajı annemin ağzıyla yazıyorum

Merhaba hanımlar. Size bir konuda fikir danışmak istiyorum. Kızımın 2 yıllık erkek arkadaşıyla kamerada görüşüyoruz. Kızım da yanımızda oluyor. Zaten ben sevgilisi olduğunu 1 yıldır biliyodum ama benimle pek paylaşmıyordu. Odasına kapanır,çıkmazdı. Bişey sorduğumda cevap vermezdi. Sonra erkek arkadaşıyla kamerada konuştuğumuzda benimle her şeyi paylaşmaya başladı. Beni hiç yanından ayırmaz oldu. 20 yıldır ilk kez bu kadar samimiyiz kızımla. Arkadaşına sıcak yaklaşınca mutlu oluyo. Arkadaşı da aynı şekilde. Şimdi çocuk yüz yüze tanışmak istiyor benimle.

Eve mi davet etmeliyim yoksa dışarda bir yere mi gitmeliyiz? Eşimle de tanışıcak ama daha sonra. Önce benimle tanışmak istedi.

Kamerada görüşmem de doğru mu? Hem mutlu oluyorum hem de çok samimiyet gösterirsem tepeme mi çıkar diye düşünüyorum. Baştan mesafe koymalı mıyım yoksa?

Başı okumamıştım bende diyorum 20 yaşında kızımı varmış :1:
Bence çok samimi olmamalı sonradan ne dediği belli olmaz bu erkeklerin .
Allah korusun ayrılırsınız bir şey olur annesi de çok hevesliydi kızıyla benim aramı yapmaya falan der .
Mesafe iyidir .

Üniversite okuyan 20 yaşında kızınızın erkek arkadaşıyla neden tanışmak istiyorsunuz.Okullarına yoğunlaşsınlar.Kızınızın sadece o değil,diğer arkadaşlarıyla da bir ortamda tanışıp,kimlerle arkkadaşıl ettiğine dikkat edebilirsiniz.Ama erkek arkadaşla birebir tanışmanız,kamerada görüşmeniz zaten işi ciddi boyuta taşıyor.Anne olarak mesafeli olmak her zaman iyidir.Bugün iyiler,yarın bir sorun olduğunda ister istemez siz de olayların içine dahil olacaksınız görüşmeye devam ettiğiniz sürece.

bence dışarıda görüşüp tanışmalısınız babayla da tanışılıcağı zaman eve gelmeli

Çok iyi böyle olmanız ama bencede eve cagırmayın dısarda biyerlerde görüsün bu daha ıyı olur dıye dusunuyorum. Bende annecigimle herseyi konusurum hic bisey saklıyamam böyle gizlim saklım olmadıgında daha rahat cunku bide erkek arkadasım tanıdık benım yanı annem annesini felan tanıyo. Ooooh tadından yenmıyor vallahi :21:

Ben annenin tanışmasını tuhaf bulmadım aksine olması gerekeni yapmış. Sonuçta kız evlat ve üniversite ortamında her tip insan var tanıştığında annenin içi daha rahat edecektir. Dışarı çıkmak istediğinizde veya eve bir saat daha geç gelmek istediğinde ne tip bi'insanla yanyana olacağını bilir. Annelerin ultra mercekli gözleri var bir görüşte anlıyolar niyetlerini biz nekadar büyük sözü dinlemek istemesek bile...:9:

Ancak gelelim tanışma yerine; ev yerine birer çay kahve içip rahatça sohbet edebileceğiniz bir cafe olabilir. Evde çocuk bile kendini kasar zaten, ya baba gelirse diye diken üstünde oturur:1:. Sohbet kısmına gelince çok kasmadan genelde aile muhabbeti geçer annen ne yapıyo, nerelisiniz oğlum sonra hoop eğitim muhabbetine döner o evre sen de okuldan bi'kaç komik şey anlatırsın:9:

Ben erkek arkadaşımın ailesiyle mezuniyette tanıştım 2yılın sonunda oda benim annemle öyle. Ayak üstü bi'gördük yani ama annem notu verdi bile şimdi eve çok geç bile gelsem içi rahat keşke daha önce tanışsalarmış:31:

Dipnot:18li yaşlarımda bir buçuk senelik ilişkim olmuştu annem onla tanışmıştı yaşım küçük diye bende onun annesiyle. Nitekim biz ayrıldık ve benim annem onu onun annesi beni aradı. Bence yapılmaması gereken bi'şeydi bi'anda kendimizi büyüklere laf anlatırken bulmuştuk. Yaşlar ufak illaki ayrılmalar da yaşanıcaktır tartışmalar da oyüzden aile hep mesafeli olmalı bence. Yarın öbür gün tartışıp sen ağladığında annen çocuğa bunu dillendirmesin benim ki koruma içgüdüsüyle ayrıldıktan sonra yapmıştı ve ben rezil ettin beni diye ogün annemle hiç konuşmamıştım:31:

Teşekkürler hanımlar. Tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Tanışmak istemem çok normal çünkü kızımın kiminle gezdiğini bilmek en doğal hakkım hemde 2 yıl oldu zamanı geldi. Ben aralarındaki sorunlara karışmıcam. Mesafemi korucam. İlk buluşmamızda da bi cafeye gider otururuz. Bakalım bende geçer not vericek miyim? :)

Back
X