Kızımın her giydiği rahatsiz ediyor

Okb var buyuk ihtimalle zorlamadan kendini rahat hissedecegi sekilde azamiye indirmeye calisin bu aliskanliklari.Dikkatini dagitin

Benim kizim da nisan 2017. Benzer seyler yasiyo gibiyiz. Saclari gür sadece topuz istiyor. Benim kizim da duzenlidir. Kuralcidir söz dinler. Kardesi var mi? Okula gidiyor mu?

Evet dogru, yanlis yazmışım
Okb var buyuk ihtimalle zorlamadan kendini rahat hissedecegi sekilde azamiye indirmeye calisin bu aliskanliklari.Dikkatini dagitin
Hmm evet ben de büyüdükçe hafifler diye düşünmsutum.oyle böyle atlatiriz diye.
kendimi onun yerine koyuyorum ve cok üzülüyorum. Istediği kiyafetleri seçiyor, satın alıyoruz. Oyun şeklinde yapıyoruz, onu anladigimi, hak verdigimi konusuyoruz. Nasil çözebiliriz bunu konusuyoruz. Bazen kimse yokken ustunun ciplak kalmasina izin veriyorum.
duyu bütünleme problemi olabilir.
Bi arkadas daha söyledi, hic bilmiyordum böyle bir şeyi, araştıracağım, yaygın bir sey mi acaba daha onceden duymamistim

Benim kizim da nisan 2017. Benzer seyler yasiyo gibiyiz. Saclari gür sadece topuz istiyor. Benim kizim da duzenlidir. Kuralcidir söz dinler. Kardesi var mi? Okula gidiyor mu?
15 yaşinda abisi var
Kreşe başladık bir hafta gitti hasta oldu 3 hafta evdeydi
Sonra tekrar gitti ve yine hasta oldu bu yüzden aldık şuan evde gitmiyor

15 yaşinda abisi var
Kreşe başladık bir hafta gitti hasta oldu 3 hafta evdeydi
Sonra tekrar gitti ve yine hasta oldu bu yüzden aldık şuan evde gitmiyor
Kizlarimiz benziyor. Bizimki kardesini cok kıskanıyor, biz de hasta oldugu için bıraktık bu sene böyle evde geçsin dedik ama bu pskolojisine iyi gelmedi, krizlere dönüşüyo. Bi çare bakacagim cok zor bi durum.. size de,bize de kolay gelsin , teşekkürler paylaştığınız için ♡

Bunu iyice araştırmalıyım. Cok yabancıyım. Siz terapi aldınız mi?
Geçen ay değerlendirme icin ergoterapist ile görüştük ama yönergeleri yapmak istemedi. Tam bir değerlendirme gerçekleşmedi. Ergoterapist seanslara başlayalım dedi ama kendisinin yoğunluğu olduğu için başka bir isme yönlendirdi. Referanslari olmadığı için onları tercih etmedim. Şimdi haftaya başka Biri ile randevulastik (referansi olan). Değerlendirme sonrası büyük ihtimalle başlarız

Anladım, insallah size de iyi gelir. Ben önce bi pedagoga gideceğim sanırım. Cok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için. Bu alani bilmiyorumdum artık onu da araştıracağım

Bunu iyice araştırmalıyım. Cok yabancıyım. Siz terapi aldınız mi?
Merhaba benim kızımda aynı sizinki gibi. Üzerinden çok zaman geçmiş acaba nasıl bir çözüm buldunuz. Kızımın 2 yaşında başladı ara ara dönemsel artış gösteriyor her şeyin çok rahatsız ettiğini söylüyor giyinmek bir zulüm bizim için. Duyu bütünleme aldık 3 ay çok değişmedi ama o dönemde daha iyiydi sanki online almak zorunda kaldık çünkü yurtdışındayız 3 yaşındaki kızımla online seans çok etkili olmuyordu açıkçası.

Bir ergoterapist ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Merhaba öncelikle geçmiş gitmiş olsun inşallah durumunuz. Çok zor bir durum..
Kızımın okuldaki pedagoguyla görüştüm, oyun terapisiyle halledilebilir dedi. Çok ileri olmadığını söyledi.
Sonra alanında uzman bir pedagoga götürdüm, o da aynı şekilde çok ileri olmadığını, terapi seansları yapacağını,aynı zamanda Ebru Sidar Albayrak'in 3adet kitabını okuyup uygulamamızı söyledi. İkna edilebilir akıllı bir çocuk dedi.
Ben zaten 2.5 yaşından beri tesadüfen duyu bütünleme yaptıran bir oyun grubuna götürdüm.. kitapta yazılanlari yapıyoruz..
Sırt kısmındaki uyaranlara çok irrite oluyor ve dayanamıyor. Orada bırakıyoruz. Pedagog burayı oyun şeklinde uyarmamizi, uyardikca hassasiyetinin azalacağını söyledi.
Kızım akıllı, sevdiği kıyafetlerle bazen ikna oluyor ama kızımın çektiği rahatsızlık yüreğimi parçalıyor. Morali bozuk olduğu zamanlar hat safhaya ulaşıyor ve krizler yaşıyoruz.. giydirip güç bela okula bırakıyorum ama aklım onda kalıyor .. o sıkıntıyı çekerek sosyalleşme ye çalışıyor.
Bilemiyorum, geçecek bir şey gibi gelmiyor.
Bebeklikten belliydi aslinda, çok huysuzdu. Kendine dokundurmazi. banyoda neler çektiğimi bir ben bir de Allah bilir. Ama şu anda banyosu daha kolay hamdolsun. Sadede yüzünde sorun yaşıyoruz onun da zamanla geçeceğini ümit ediyorum. Önceden saçlarını islatmama bile dayanamazdı .
Saçlarını süreli topuz yapar ve topuzdan bir tutam bile çıkmasını istemez. Salinca veya at kuyrugu yapınca onu rahatsız ediyor.
Banyodan sonra 'azicik kuruyana kadar açık kalsın kizim' diyerek bir süre açık biraktiriyorum.
Doğum günü veya bayramda cokkkk beğendiği bir elbise alıp altına külotlu çorap giymesini sağlıyorum. ( Sıkıntı çıkıyor, sonunda genel olarak giyiyor)
Şu anda 6 yaşında
Siz de durumlar nasıl çocuğunuz benimki gibi mi

Merhaba, aradan uzun zaman geçti.nasilsinkz? Sizde durumlar nasıl?

Merhaba, aradan uzun zaman geçti.nasilsinkz? Sizde durumlar nasıl?
Merhaba, çok uzun zaman olmuş. Konuyu unutmuşum, tekrar okudum mesajları. Başka bir terapist ile görüşeceğiz demişim. Onunla başladık biz ve 8 ay kadar devam ettik . 3-4 seansta fark olmaya başlamışti. Şu anda bir sıkıntı yaşamıyor oğlum. Ayrıca psikolojik ya da karakteri ile ilgili olduğunu düşündüğüm şeylerin de duyusal hassasiyet ile örüntülu olduğunu farkettirdi terapist. Kısaca ben çok memnun kaldım ve su anda sorun yaşamıyoruz

Sizin probleminiz ne ve ne dereceydi? Çokkk sevindim geçtiğine

Sizin probleminiz ne ve ne dereceydi? Çokkk sevindim geçtiğine
Atlama, zıplama, mevsim geçişlerinde uzun koldan kısa kola geçmekten hoslanmama, ellerini yıkarken kıyafetin kolunun kıvrılmasindan rahatsiz olma, yağmurun tenine degmesini istememe, bir de oğlum asla kendi oynamayan hep bizi de dahil eden biriydi.bunu da duyusal olarak açıklanmıştı. Şu anda bu yönü de daha iyi

Anladim
Çok tesekkur ederim cevabınız için.
İnşallah her şey sağlıkla güzellikle devam eder

Merhabalar

Merhabalar kusura bakmayın uzun zaman olmuş görmedim mesajınızı. Kızımda aynı durumda değişen bir şey yok dönem dönem düzene giriyor ve daha kolay giyiniyor ama çoğunlukla sorun yaşıyor. Biz o dönem bir psikologla görüştük o 2-3 yaş krizi gibi düşündü yorumladı. Biz yurtdışıdayız geçici süre (4 yıl kadar) bu yüzden Türkiye ye gelince bir ergoterapiste gittik denizi oynattı ve hassasiyet olmadığını söyledi deniz yani kızım her şeyi yaptı oradaki hemen hemen. Ama yurtdışına geri geldik tatil sonrası yine hiçbir şey değişmedi giyinmeler hep bir kriZ. Daha sonra ebru Sidar ın sahibi olduğu duyusal akademiden online destek aldık. AmA evde online ortamı hazırlamak çok zor bir de kızım katılmak istemeyip PC başından gidiyordu 3 ay aldık daha iyi gibiydi ama ara verdik. Evde kitaplardan bakıp etkinlikler yaptırmaya çalışıyorum fırça masajı vs. Kızım artık buranın dilini öğrendi o yüzden burada duyu bütünleme terapisi bulacağım. Kızımda sizin kızınız gibi çok huysuz çok ağlayan bir bebekti. Hiç uyumazdı çok zor büyüttüm uykusuz çok işe gittim. Ben de o kadar üzülüyorum ki anlatamam bazen ağlıyorum kızım burada dilini bilmediği bir ülkede bir de bu sıkıntıyla okula gidiyor okulda forma var bir de iyice sorun bizim için. Siz de durum nasıl acaba? Gelişme var mı ?

Merhabalar kızımda da aynı sorunlar var acaba psikoloğunuz bilgilerini paylaşabilir misiniz? Ben de danışmak isterim.

Merhabalar kızımda da aynı sorunlar var acaba psikoloğunuz bilgilerini paylaşabilir misiniz? Ben de danışmak isterim.
Merhaba, ben Antalya da yaşıyorum, eğer şehir tutuyorsa paylaşırım tabi. Bu arada ben direkt terapist yazınca psikolog olarak anlaşılmış sanırım ama duyu bütünleme üzerine çalışan uzmanlar ergoterapist ve fizyoterapistler. Bizim gittiğimiz ergoterapistti

Ben yurtdışındayım online bir görüş almak adına sordum. Normalde de Ankara da yaşıyoruz. Çok sevinirim bilgilerini yazarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…