kizimin uykusu ve yurutmem gerken hayatim

reginas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
36
2
0
35
Ankara
Slm arkadaslar!hepinize hayirli aksamlar!!! Benim iki yasinda bir kizim var. dogdugundan beri yani 3aydan sonra hep kendisi uyyurdu.ben uyutmazdim!!son aylarda oyle uykusunu birakti!!ama ben sallayarak onu uyutuyorum.cunku hep benimle oynamak istiyor. kendisi oyun oynamiyor!!bir kahve bile icemiyorum.yarim saat bi uyusun bende bir dusa gireyim diyorum!!cunku dusa girsem ayasakladigim seylerden yaoiyor. karistirip kotu bisey buluyor..sabunla oynuyor su doldurup yerlere dokuyor mutlaka bir sey buluyor..yanima alsam suyu ustune dokuyor..bazen onunla giriyorum!!ama dustan cikamam izin vermiyor:)benimde isim gucum var ama dimi:) esim erken feliyor eve yemeginin hazir olmasi gerekiyor..hic birakmiyor beni ki bisry yapayim pesimden ayrilmiyor!! Aksamlari 7de uyuyordu simdi saat 9u buluyor..butun gun cok yoruluyorum..almanca calismam lagzim seneye kadar meslek sinavima girecegim, perfeckt ogrenmem gerekiyor!zaten duzenli uyuyan biriyim en gec saat 11de bana iki saat kaliyor almancami caliayim? kurs odevlerimi mi yapayim? dusami girim!!onun duzeni degisti benimkide degisti!!ben gunduz spor yapiyorum mesela ustume atliyor spor aletimi aliyor veriyorum gene geliyor baskasini istiyor yani izin vermiyor.basimi tutuyor avcunun icine aliyor ve bana diyor ki ama askim ben uzuluyorum.. bana acayip duskun..benim durumumda olan varmi!!bende kizimi sirf yanimda olmasin diye butin gun cizgil film vs seylerle ugrassin istemiyorum!!oyun oynasin yalniz oynayi ogrensin odasinda kalsin bi 15'20dk bile olsa ama yok napmaliyim??nasil yalniz oynamaya alistiririm??uyku saati ni yeniden nasil duzeltebilrim??yemek yemekte falan hic problemim yok allaha sukur..ayrica bana anne degil askim diyor:))))) ek olarak:dogum 32 saat surdu ve sonunda dogurdum kzimi:) ve hastanede yanimda kucil bir kuvezde kaliyordu o onun yatagiydi.daha dogar dogmaz bu bana yapisti benim yatagima koydugmda uyuyordu benle kucagimda,kendi yataginda ciyakliyordu:)dedim kendi icimden bismillah daha yeni ciktin tanistik..sen nerden biliyorsun bem kimim..daha sana alismadim bile bu ne samimiyet. Yapisti birakmadi beni:)))))))yatmasi icin oturakli oyyncakli sakincak oluyor ona benzer ne aldiysamda daha emeklemiyordu blie ama bi dk durmuyordu orda:))))simdi gene geldi elleri ile avcunun icine aldi yuzumu aşcim öpşene meni bi "diyor:)))))offf be kzim naoicam bem senle:))

Son düzenleme:
Ayrica ben 32saat dogumdan ciktim sanki esim dogurmus gibi surekli poposuna vurarak cogugu gezdiriyordu..ve bama surekli akil veriyordu..siki tut oyle yaoma boylemi emzirilir falan.:))aklima geldide bi anlatim dedim.ben dogurdum esim logusa oldu:))))))

Bem napicammmm(((((daha uyumadi(((bende bekkiyorum o uyusum ccikolata yiyicem dusa giricem:)))dinlenicm(

allahın gücüne gider.o kadar bebek hasreti çeken var siz uyumamasından şikayet ediyosunuz.iş dediğiniz de çikolata yemek mi?!

Tabiki degil alah olmayanlara da tattirsin almanca sinavim icin hazirlanmam lagzim dusa girmem lagzim..islerim olmasa.bemim cevremde cocuguyla benim kadsr vakit geciren kalitwli vakit cgeciren bi anne yok inamim..ama bemim gercek sorumun cevabi konumda var..tecrubeli annelerin yorumunu vekliyorum..saygilar

konuyu okumadım sadece son mesaja takıldı gözüm.Allah kolaylık versin

konuyu okumadım sadece son mesaja takıldı gözüm.Allah kolaylık versin

Sizin cocuginuz var mi?? Gercekten cocuk sahibi olmak zor olsada cok eylenceli ve ozel bisey..ama biz kadinlar anne olmasak bile ozeliz cunku bizide bir anne dogurdu..allah olmayanlara insalah versin..aminnnn( ama kizim bana bagimli bem ona bakmamak icin onu yutmak istemiyorumki onumla okadsr ilgileniyorum ki ama bende bir anne bile olsam virazda kendi hayatimla mesgul olmaliyim.ben ne kadsr basarili olursam vu kizomada yansicak..onum icin basarmak istiyorum zaten!!derslerinde ilerde yardmci olabilmek istiyorum!!okul masraflarina ortak olmak istiyorum..ilerde universite okursa burda cok ama cok masraf inanim aile maddi olarak guclu olmali sadece esimin parasi bize yetmez ilyi bir meslek yapip para kazanip kizomin gelecegine katkida bylunmak istiyorum..kizimin kontosu bile var dogdugubdan beri..hatta benim bile okadsr param yok cevimde az da olsa 18 yasinda oparayi ona verip ehliyetmi yapcaksin unicersitemi okucaksin dunyadan vir yer mi gotmek isticeksin dil okuluna mi gideceksin demek istiyoruz!!ama bemimde gelismem lagzim!!omum icinde zmana ihtiyacim var.mbutun gunumu ona veriyorum onun iyi bir cocul olmasina aksamda rahatlik istiyorym cunku cok isim var!!!

Son düzenleme:
iyki benim annem degilsin

ve bende anne degilim ama anne olsaydim cocugumu düzenli bir sekilde temiz havaya cikarir bir iyice yorardim ki öglen uykusuna yatabilsin.. sonrada kendi islerimi hallederdim ve evet cocugu birazda yalniz olmaya alistirmak gerek .. hem kendine güveni gelir hemde en ufak birseyde hemen bocalamaz..

2 yaşında bir bebek ve tek oyun arkadaşı olarak sizi görüyor...

Yaşıtları ile bir araya getirmeye çalışın, oyun gruplarına katılın zamanla kendi kendine oynamayı öğrenecektir...

Akşamları 1 saat falan babası oyalamaya oynamaya çalışsın, siz de ders çalışırsınız...

Ben bu yüzden çocuk istemiyorum ya.. Ne zor be! Valla ben bunaldım siz anlatırken pf Allah isteyenlere nasip etsin inşallah. Ama ben böyle örnekler gördükçe gittikçe soğuyorum çocuk fikrinden..

Göndere basmadan önce bir okuyun ya... ne dediğiniz anlaşılmıyor...

benim de 20 aylık oğlum var gece 11-12 gibi yatıyor bizim yatağımızda sabah 7 de ayakta bana çok düşkün değil ama her zaman ben nerdeysem o da orda ki daha iyi gözümün önünde olması yoksa hep tehlikeli işler peşinde ve çok yaramaz, bu yaştaki çocuğun tek başına oynaması çok da iyi değil sanırım ben tv izlemesine de çok nadir izin veriyorum daha çok beraber oyun oynuyoruz, hava güzelse dışarda oynuyoruz beraber yürüyüş yapıyoruz, uyuduğu zaman işimi yapıyorum öğlen 1-2 saat uyuyor, beraber duş alıyoruz küvetini dolduruyorum oyuncak koyuyorum onlarla oynarken hem onu yıkayıp hem kendim yıkanıyorum, uyanıp beni ya da babasını görmezse ağlıyor, tuvalete bile haber verip giriyorum kapıda bekliyor, yemek yaparken bulaşık yıkarken mama sandalyesine koyuyorum önüne meyve, su koyuyorum onlarla oynuyor etrafı bayağı bir batırıyor ama olsun mutlu oluyor, çocuk bakmak yorucu tabi ama ben 1 dakikam bile ayrı geçsin istemem, ders çalışmanız çok zor ben model alsın diye kitap okumaya çalışıyorum ama çoğu zaman izin vermiyor, eşiniz evdeyken biraz onunla vakit geçirsin siz çalışın, bu yaşlar hareketli yaşları her şeyi keşfetmek istiyorlar enerjileri hiç bitmiyor ama zamanla büyüdükçe anneler de daha rahat ediyor sanırım.

Ben bu yüzden çocuk istemiyorum ya.. Ne zor be! Valla ben bunaldım siz anlatırken pf Allah isteyenlere nasip etsin inşallah. Ama ben böyle örnekler gördükçe gittikçe soğuyorum çocuk fikrinden..

zor ama hayatında başına gelebilecek en güzel şey canım.

Dogrusu benim çocuklarm hiç akşam erken uyuamzdı gece 4,e kadar beklerdim kızımı mide ülseri oldular bebekken kusarlardı uyuyamazdım.çok normal bence çocugunuzun yaptıkları yeni bişeyler ögrenecekler.hep uyunmazlar artık.tam hareketli oldukları yaşlar.siz yine iyimişiniz ne var.şükredin bence halinize.ben hiç görmedim çocuklarımn akşam yediden sabaha kadar uyuduklarını.annelik çok zor allah yavrularımızı esirgesin bizlerede kolaylıklar versin.

Aynı tip çocuk bende de var ama onun bi bakışı yetiyo onu affetmeme Allah annelik duygusun öyle güzel yaratmışki bence elhamdülillah bu duyguyu tatmışiz rabbim olmayanlara da versin
Sen yine dusa giremiyorwm diyorswm ben onu geçtim wc ye girdiğimde kapıda nobet bekliyo anneeee diye bağırıyor 15 aylık daha biberonu ters çeviriyo gözümün içine baka baka ben de kızıyorum çok ayıp diye gelip öpüyor olay bitiyo yani yapacak birşey yok benim de aöf sınavlarım ve son sınıfim artık bitsin istiyorum bi de çalışıyorum hiç birşey ondan önemli değil sen çalışırken eşin baksın bir saat yapacak birşey yok böyle böyle büyüyecek bak benimki şimdi ayağımda uyudu çok şükür
Artık çay içebilirim

Valla bence hic sizlanmayin.
Yemek problemi yok uyku problemi yok daha ne olsun :)
Daha cok kucuk elbette tek basina oyun kuramaz.
Ayrica o yasta bir cocugu goz onunden ayirmayi dogru bulmuyorum ben.
Anlattiklarinizda bir gariplik yok bence bu anlattiklariniza cocuklu hayat deniyor sadece :)
Ve bence beteri beteri var diyip sukredin.
Sanirim ev hanimisiniz?
Valla benim oglum su an 8 yasinda kizim da 3 yasinda
oglum 4 yasina gelene kadar biz esimle 15 dklik uykularla ise giderdik.
Varin gerisini siz dusunun :)

Nerden biliyosun cikarmadigimi bugun mesela ozel babasiyla ciktik arti bide ben 2 saatten fazla parkta oynattim..benim konuma cevap vermicekler yazmasin!!!

Bemce sogumayin ama hayati zorlastirdigi gibide tatlandiriyor..tabiki ben zorlandigim bir konuda yardim almak istedim kzim bana kendimi cok ozel hissettiriyor yoksa..sadece aksamlari kendime biraz kalsin istiyorum onuda gercekten almanca calismam sinava hazirlanmam gerektigi icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…