• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizimin uykusu ve yurutmem gerken hayatim

Iki yasindaki bebek anneye bagimlidir.iki yasindaki bebek ogle uykusundayken dusa vs girilmez.siz su sesinden hicbirseyi duymazsiniz ve uyanan yalniz bebek icin ev tehlikelerledoludur.en basiti yataktan dusebilir.en kotusu camdan asagi.evlerden irak.
Cocuk sahibi olmak boyle iste.kafaniz kasinir les gibi kokarsiniz ama yeri gelir yikanamazsiniz.
Ben esim varken dus alirim genelde.bazen de mama sandalyesini banyoya alirim,dusakabini de aralik birakirim o zaman rahat ederim.
Sabir sabir,

2 yaşında bir bebek ve tek oyun arkadaşı olarak sizi görüyor...

Yaşıtları ile bir araya getirmeye çalışın, oyun gruplarına katılın zamanla kendi kendine oynamayı öğrenecektir...

Akşamları 1 saat falan babası oyalamaya oynamaya çalışsın, siz de ders çalışırsınız...[/QUOTE yasiti cocul hic yok cevremde parka goturuyorym hergun orda oynuyo yasiti olursa..bir sene sonra burda oyun okuluna baslicak..burda soguk bir ulke oldugu icin sosyal ortam pek yok kapali yerletdeyiz hep yada ecdeyiz ..kayaga buz patenine gidebiliriz onum icinde kucuk..ama bir sene sonra oyum gurubuna giderse gunde ikisaat gidecek ozman bende bayagi rahatlarim

Kızınızın bebekliği çok rahat geçtiği için şu anki durumu yadırgıyorsunuz sanırım.
Ama kızınız normal bir çocuk , hiç söylenmeyin.
Saat 9 da daha uyumadı demişsiniz çok güldüm:1:
Gece 2 de zorla uyuttuğum oğlum geldi aklıma.:5:

Benim de üç yaşında oğlum var. Öğlen uykusunu yeni yeni bırakmaya çalışıyor. Dolayısıyla kızınız erken bırakmaya çalışıyor gibi, sizin ve onun için için çok zor olur uyutmaya çabalamakla doğru yapıyorsunuz bence.

Diğer taraftan, yaşadığınız olayların aynısını ben de yaşadım, kısmen hala da yaşıyorum. Doğumdan sonra hiç ayrılmadık ve bakımını ilk günden itibaren hiç destek almadan tamamen ben yaptım. Böyle olunca anne ve çocuk arasında biraz bağımlı bir ilişki oluşmaya başlıyor.
Sosyalleşmemiz gerektiğini hissettiğim anda ""anne-bebek oyun gruplarına" katılmıştım. Sizinki ile hemen hemen ayn yaştaydı başladığımızda. Haftada üç yarım gün, iki saat beraber gitmeye başladık. Sonra öğretmenler yavaş yavaş bizim oyun grubundan uzaklaşmaya başlamamızı istediler. Her ne kadar kabul etmek istemesem de, benden ayrılamaz sandığım çocuğum, bir iki hafta sonra ben sınıftan tamamen çıkarıldığımda, durumu farketmeden eğlenip oynamaya devam ertiği için hüngür hüngür ağlamıştım. Bu durumdan o kadar etkilenip bozulmuştum ki, çocuk bir anda ağlayıp beni istemeye başladı tekrar. Öğretmen benim ayrı kalma durumunu karşılama şeklimin onu da etkilediğini söyledi. Yani o bensiz sosyalleşmeye hazırdı ama aslında hazır olmayan bendim:)

Şimdi üç yaşında ve hergün, yarım gün yuvaya gidiyor. Sabah kahvaltısını edip çıkıyor. Öğlen yemeğini yiyip geliyor. Kesinlikle okula gittiği zaman daha mutlu, enerjisini harcamış oluyor. Hastalık nedeniyle bir ay gidemedi resmen depresyona girdi yavrum. Tüm bunlar dışında okul sonrası, hava güzelse muhakkak parka çıkarız. Evde beraber oyun oynar çizgi film izleriz. Resim ya da yemek yaparız. Çocuk tiyatrolarına, sevdiği yerlere gezmeye gideriz. Yani evde üç saat olmaması yuzunden, anne-çocuk ilişkimizin kalitesinden hiçbirşey kaybetmiyoruz aksine belki kazanıyoruz...Onun olmadığı üç saatte de, ben ihtiyacım olan her işi hızlı hızlı hallebiliyorum.

Çok uzattım ama özetle, sizin ve onun sağlıklı olabilmeniz için artık yavaş yavaş sosyalleşme zamanınız gelmiş. Bunu anlatmak istedim.

yaa cok guzel bir iliskiniz varr :) askim diyormus kiyamam ya.bosverin cocugunuzla ilgilenin :)))

Simdi burda topa tutulucami bilyorum ama..ben anneligimden suoem yok kizimi iyi yetistiriyorum!!yasima gore masallah bir metre boyu.iki yasinda oldugu halde herseyimden kistim ama kzimi yedirdim icirdim zmanimi hep ona versim obemim herseyim ama bi yerde hatami yaptim ne biraz kendi oynamali doye dusunuyorum.mesela parka gittigimizde karsi coxukta bisry hosuma gitmiyorsa bana yardim bakisi atiyor ..bende kendin yap diyorum:)))bana cok bagli.mcok kucuk ama bilmiyorum bu bormal mi inanin.ilk anne demeyi ogrendiginde nana diyordu ayrica ilk kelimesi mama ydi ..:))yemek yemeyi cok seviyor:))simdide aski olduk:)co tatli bi coculsabah kalkar beni uyandirmaz.uyanigim takip ederim napicak diye..basimda beni izler..oper gozumu acar acmazda aşcim gom kahvalti yapam:))))

Kızınızın bebekliği çok rahat geçtiği için şu anki durumu yadırgıyorsunuz sanırım.
Ama kızınız normal bir çocuk , hiç söylenmeyin.
Saat 9 da daha uyumadı demişsiniz çok güldüm:1:
Gece 2 de zorla uyuttuğum oğlum geldi aklıma.:5:

Bunda haklisiniz aslinda cok zor bir cocuk drgildi ..aksam 6.30 7 de yatar sabah 6.30.7 dede kalkardi bende rahat rahat istedigim fibi almanca calisitdim yada baska bisey..simdi hic visey yapamiyorum!cani saolsun insallah sinavlari gecerim allahimm:)))

Kindergarten a brs yasinda basliyorlar ama spiel grup b ye baslicak 3yasinda..siz beni anlarsiniz:)

Almancam var da. Kac yasinda neye gittiklerini bilmiyodum tabi :)))))) super o zaman sen de rahatlarsin biraz

Slm arkadaslar!hepinize hayirli aksamlar!!! Benim iki yasinda bir kizim var. dogdugundan beri yani 3aydan sonra hep kendisi uyyurdu.ben uyutmazdim!!son aylarda oyle uykusunu birakti!!ama ben sallayarak onu uyutuyorum.cunku hep benimle oynamak istiyor. kendisi oyun oynamiyor!!bir kahve bile icemiyorum.yarim saat bi uyusun bende bir dusa gireyim diyorum!!cunku dusa girsem ayasakladigim seylerden yaoiyor. karistirip kotu bisey buluyor..sabunla oynuyor su doldurup yerlere dokuyor mutlaka bir sey buluyor..yanima alsam suyu ustune dokuyor..bazen onunla giriyorum!!ama dustan cikamam izin vermiyor:)benimde isim gucum var ama dimi:) esim erken feliyor eve yemeginin hazir olmasi gerekiyor..hic birakmiyor beni ki bisry yapayim pesimden ayrilmiyor!! Aksamlari 7de uyuyordu simdi saat 9u buluyor..butun gun cok yoruluyorum..almanca calismam lagzim seneye kadar meslek sinavima girecegim, perfeckt ogrenmem gerekiyor!zaten duzenli uyuyan biriyim en gec saat 11de bana iki saat kaliyor almancami caliayim? kurs odevlerimi mi yapayim? dusami girim!!onun duzeni degisti benimkide degisti!!ben gunduz spor yapiyorum mesela ustume atliyor spor aletimi aliyor veriyorum gene geliyor baskasini istiyor yani izin vermiyor.basimi tutuyor avcunun icine aliyor ve bana diyor ki ama askim ben uzuluyorum.. bana acayip duskun..benim durumumda olan varmi!!bende kizimi sirf yanimda olmasin diye butin gun cizgil film vs seylerle ugrassin istemiyorum!!oyun oynasin yalniz oynayi ogrensin odasinda kalsin bi 15'20dk bile olsa ama yok napmaliyim??nasil yalniz oynamaya alistiririm??uyku saati ni yeniden nasil duzeltebilrim??yemek yemekte falan hic problemim yok allaha sukur..ayrica bana anne degil askim diyor:))))) ek olarak:dogum 32 saat surdu ve sonunda dogurdum kzimi:) ve hastanede yanimda kucil bir kuvezde kaliyordu o onun yatagiydi.daha dogar dogmaz bu bana yapisti benim yatagima koydugmda uyuyordu benle kucagimda,kendi yataginda ciyakliyordu:)dedim kendi icimden bismillah daha yeni ciktin tanistik..sen nerden biliyorsun bem kimim..daha sana alismadim bile bu ne samimiyet. Yapisti birakmadi beni:)))))))yatmasi icin oturakli oyyncakli sakincak oluyor ona benzer ne aldiysamda daha emeklemiyordu blie ama bi dk durmuyordu orda:))))simdi gene geldi elleri ile avcunun icine aldi yuzumu aşcim öpşene meni bi "diyor:)))))offf be kzim naoicam bem senle:))

Nekadar tatli konusuyor yaa.
Beni op dediginde ye bitir onu.
Ben anne deyilim ama yinede yazdim konunuza kusuruma bakmayin.
Benim annem derdi seni uyutur gece babanla discoya giderdik diye .
Oyle saatlerce uyurmusum yani
her bebek bir degil iste napalim
allah kolaylik versin

Benim de üç yaşında oğlum var. Öğlen uykusunu yeni yeni bırakmaya çalışıyor. Dolayısıyla kızınız erken bırakmaya çalışıyor gibi, sizin ve onun için için çok zor olur uyutmaya çabalamakla doğru yapıyorsunuz bence.

Diğer taraftan, yaşadığınız olayların aynısını ben de yaşadım, kısmen hala da yaşıyorum. Doğumdan sonra hiç ayrılmadık ve bakımını ilk günden itibaren hiç destek almadan tamamen ben yaptım. Böyle olunca anne ve çocuk arasında biraz bağımlı bir ilişki oluşmaya başlıyor.
Sosyalleşmemiz gerektiğini hissettiğim anda ""anne-bebek oyun gruplarına" katılmıştım. Sizinki ile hemen hemen ayn yaştaydı başladığımızda. Haftada üç yarım gün, iki saat beraber gitmeye başladık. Sonra öğretmenler yavaş yavaş bizim oyun grubundan uzaklaşmaya başlamamızı istediler. Her ne kadar kabul etmek istemesem de, benden ayrılamaz sandığım çocuğum, bir iki hafta sonra ben sınıftan tamamen çıkarıldığımda, durumu farketmeden eğlenip oynamaya devam ertiği için hüngür hüngür ağlamıştım. Bu durumdan o kadar etkilenip bozulmuştum ki, çocuk bir anda ağlayıp beni istemeye başladı tekrar. Öğretmen benim ayrı kalma durumunu karşılama şeklimin onu da etkilediğini söyledi. Yani o bensiz sosyalleşmeye hazırdı ama aslında hazır olmayan bendim:)

Şimdi üç yaşında ve hergün, yarım gün yuvaya gidiyor. Sabah kahvaltısını edip çıkıyor. Öğlen yemeğini yiyip geliyor. Kesinlikle okula gittiği zaman daha mutlu, enerjisini harcamış oluyor. Hastalık nedeniyle bir ay gidemedi resmen depresyona girdi yavrum. Tüm bunlar dışında okul sonrası, hava güzelse muhakkak parka çıkarız. Evde beraber oyun oynar çizgi film izleriz. Resim ya da yemek yaparız. Çocuk tiyatrolarına, sevdiği yerlere gezmeye gideriz. Yani evde üç saat olmaması yuzunden, anne-çocuk ilişkimizin kalitesinden hiçbirşey kaybetmiyoruz aksine belki kazanıyoruz...Onun olmadığı üç saatte de, ben ihtiyacım olan her işi hızlı hızlı hallebiliyorum.

Çok uzattım ama özetle, sizin ve onun sağlıklı olabilmeniz için artık yavaş yavaş sosyalleşme zamanınız gelmiş. Bunu anlatmak istedim.

Benim ne dmek istedigimi tam olarak anlamissimiz bi sene sonra oyun gurubuna katilicak kizim 2saat icim bana da o ada iyi gelir..buralar zehir soguk..her zman cikilmiyor ama cogu kez yuruyus yapiyoruz oyun oynuyoruz cizgi film izliyoruz..hepsini yapiyoruz..com guzel demissiniz xocugimizin her bakimini uslendigimiz icin bize bagli evet:)))sanirim anladim!!

Nerden biliyosun cikarmadigimi bugun mesela ozel babasiyla ciktik arti bide ben 2 saatten fazla parkta oynattim..benim konuma cevap vermicekler yazmasin!!!

cikarmiyorsun mu dedim ben sana?

iyki benim annem degilsin dedim cünkü cocugun hakkinda cok yapiskan fln diyorsun..sanki o hayatinda bir yük gibi yazmissin..
ne bilim garipsedim.. madem zorlancaktin yapmasaydin cocuk mocuk..

Saat 7 de uyuyan cocugu hayal bile edemiyorum..iki cocugum var 7 yasinda ve 30 aylik..yaramaz mi yaramaz istah desen yok uyku desen saat 12 den erken yatmazlar..en basindan zorlamamis sizi ne guzel..bence kardes yapin:1: sizin pesinizi birakir beraber oynarlar

Bir amator anne olarak birkac tavsiyede bulunabilirim sanirim.
Kizim birbucuk yasinfa. Sizin kiziniz kadar yapisik degil annesine. Ama ben dogumdan itibaren inu bazi zamanlar ozgur biraktim. Misal uyaninca bir dakika nile olsa yataginda oynadi oyle aldim. Uyanir uyanmaz kaldirmadim. Emerklemzye basladi odadan odaya o takip etti bzeni ben kucagimda almadim. Ufak islere gidetken (yemege bakmak gibi) onu yalniz birakip uzaktan oniknla kpnustum vs. Boylece bensiz guvrnde olaczgini biliyor. Simdi cok kisa da olsa odasinda kalabiliyor. Evde bir iki cekmece ona serbest cok eorlanirsam o crfkmeceleri aciyorum oyalaniyor. Tabi bunu nadir yapiyorum ki kiymeti olsun. Bazen de mama sandalyesine koyuyorum onune de kuru uzum falan koyuyorum en azindan cayimi iciyorum. Ben im de cok zor anlarim oluyor sizi cok iyi znliyorum. Evlat nimet ama cok zor. Oyuncaklarini saklayip arada degistirin. Kizim bu ara kitaplara duskun, minik ve bol resimli kitaplar alin. Cok caresiz kalirsam bazen bilgisayardan video aciyorum. Bazen camdan disariyi seyrediyor (mesela once onunla beraber bakip biraz egleniyoruz, kedi kus vs derken sonra ben geciyuorum kizim sen istersen izlemeye devam et diyorum.) Bizde de tv yok. Bes dakika bile olsa nefes almak yetiyor. Kolay gelsin

konun icerigi degismis sanki deminde okudum konuyu simdi bi samimiyet gelmis konuya :26:

Simdi burda topa tutulucami bilyorum ama..ben anneligimden suoem yok kizimi iyi yetistiriyorum!!yasima gore masallah bir metre boyu.iki yasinda oldugu halde herseyimden kistim ama kzimi yedirdim icirdim zmanimi hep ona versim obemim herseyim ama bi yerde hatami yaptim ne biraz kendi oynamali doye dusunuyorum.mesela parka gittigimizde karsi coxukta bisry hosuma gitmiyorsa bana yardim bakisi atiyor ..bende kendin yap diyorum:)))bana cok bagli.mcok kucuk ama bilmiyorum bu bormal mi inanin.ilk anne demeyi ogrendiginde nana diyordu ayrica ilk kelimesi mama ydi ..:))yemek yemeyi cok seviyor:))simdide aski olduk:)co tatli bi coculsabah kalkar beni uyandirmaz.uyanigim takip ederim napicak diye..basimda beni izler..oper gozumu acar acmazda aşcim gom kahvalti yapam:))))

Psikolog bir zrkadasim sosyallesmek icin iki yasin erken oldugunu ve onyun hala anne cocugu oldugunu soyler. Parkta sizden yardim istemesi normal. Anlattiklarinizi ben de yasiyorum. Sizinki hic mola vermiyormus. Ama ufak ufak mesgalelerle alisir bence.

Nekadar tatli konusuyor yaa.
Beni op dediginde ye bitir onu.
Ben anne deyilim ama yinede yazdim konunuza kusuruma bakmayin.
Benim annem derdi seni uyutur gece babanla discoya giderdik diye .
Oyle saatlerce uyurmusum yani
her bebek bir degil iste napalim
allah kolaylik versin

Kaynanam gelmisti bize dedim iyiki biraz geldinde nefes aldik bizde bana dediki sizde tuaflik.uyutur giderdik eylenceye arada birde gelir arabayla bakardik uyuyomu diye..ama ben asla yapamam..ben o uyyrken nasil gidip eylenmeye..bisey olsa kendimi asla affetmem..öleyim daha iyi..

Benim ne dmek istedigimi tam olarak anlamissimiz bi sene sonra oyun gurubuna katilicak kizim 2saat icim bana da o ada iyi gelir..buralar zehir soguk..her zman cikilmiyor ama cogu kez yuruyus yapiyoruz oyun oynuyoruz cizgi film izliyoruz..hepsini yapiyoruz..com guzel demissiniz xocugimizin her bakimini uslendigimiz icin bize bagli evet:)))sanirim anladim!!

Sanırım o bağ ömür boyu farklı olacak. Benim kendi ailem ile bağlarım çok ama çok zayıf, yok denecek kadar. Hep oğluma olan bu düşkünlüğümün ve onunla ilgili herşeyi kendim yapmak isteyişimin sebebini buna bağlıyorum. Ben resmen "anne" dışında başka bir kişi olmaktan tamamen vazgeçebiliyorum ve bu beni rahatsız bile etmiyor işin garip tarafı...

Oyun grubunu neden bir yıl sonra düşünüyorsunuz, aslında üç yaşında olduğunda yuva çağı gelmiş olacak.

cikarmiyorsun mu dedim ben sana?

iyki benim annem degilsin dedim cünkü cocugun hakkinda cok yapiskan fln diyorsun..sanki o hayatinda bir yük gibi yazmissin..
ne bilim garipsedim.. madem zorlancaktin yapmasaydin cocuk mocuk..

Galiba beni anlamadin ....ben cocugumu yukgibi goruyorum mu yazdim yazdiginiz sry cok saygisiz..

Saat 7 de uyuyan cocugu hayal bile edemiyorum..iki cocugum var 7 yasinda ve 30 aylik..yaramaz mi yaramaz istah desen yok uyku desen saat 12 den erken yatmazlar..en basindan zorlamamis sizi ne guzel..bence kardes yapin:1: sizin pesinizi birakir beraber oynarlar

Ikinci cocul icin sartlarim musait degil malesef..yasim genc 24 yasindayim.ve meslek yapmak icin ugrasiyorym cocul yaparsam bi 5sene daha gecicek buda ekonomik acidan bizi zorlicak.kismemde yok burda cok kotu bir hamilelik gecirdim..

Back
X