• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizimin uykusu ve yurutmem gerken hayatim

Kaynanam gelmisti bize dedim iyiki biraz geldinde nefes aldik bizde bana dediki sizde tuaflik.uyutur giderdik eylenceye arada birde gelir arabayla bakardik uyuyomu diye..ama ben asla yapamam..ben o uyyrken nasil gidip eylenmeye..bisey olsa kendimi asla affetmem..öleyim daha iyi..

Pesss, o rüyasında görmüş filan olmasın öyle yaptığını.... Ne eğlenceymiş maaşallahh....

Belli bi yasa kadar bize bagimli olucaklar tabi bu dan daha dogal bisey olamaz.benim dikkatimi ceken sey su oldu kiziniz size bagimli degil ayni zamanda cokta bagli.bence bosverin zorluklarini falan size olan bagliligini dusunerek mutlu olun.diger isler bi sekilde hallediliyo nasilsa.

Her anne gibi bende yasadim yazdiklarinizi hatta dahada zor seyler.tek tek anlatmaya gerek yok her anne yasiyo ozel degiliz yani.ama gelip geciyo.su an 3 yasini bitirdi ve bazen diyorum ki keske bebekligine geri donebilsem(zor bi bi bebekti ona ragmen diyorum bunu) geri donsemde daha guzel gecirsem o gunleri.cektigim zorluklara uykusuzluklara degilde daha cok ona odaklansam.yani guzel gunler bunlar kisacasi.

Uzattim yine.kizniza ve tum annesinin kuzularina Allah uzun ve saglikli omurler versin insallah.

Kaynanam gelmisti bize dedim iyiki biraz geldinde nefes aldik bizde bana dediki sizde tuaflik.uyutur giderdik eylenceye arada birde gelir arabayla bakardik uyuyomu diye..ama ben asla yapamam..ben o uyyrken nasil gidip eylenmeye..bisey olsa kendimi asla affetmem..öleyim daha iyi..

bence tuhaflık sizde değil canım kayınvalidenizde o yaştaki çocuk evde tek başına ne akla hizmet bırakılır ki? 11 yaşında yeğenim var onu bile bırakmıyorlar belki kendine güvensiz olabilir ama başına bir iş gelmesinden iyidir, kendinize vakit yaratmak adına eşinizden yardım isteyin, anlattıklarınıza göre gayet iyi bakıyorsunuz çocuğunuza.

Belli bi yasa kadar bize bagimli olucaklar tabi bu dan daha dogal bisey olamaz.benim dikkatimi ceken sey su oldu kiziniz size bagimli degil ayni zamanda cokta bagli.bence bosverin zorluklarini falan size olan bagliligini dusunerek mutlu olun.diger isler bi sekilde hallediliyo nasilsa.

Her anne gibi bende yasadim yazdiklarinizi hatta dahada zor seyler.tek tek anlatmaya gerek yok her anne yasiyo ozel degiliz yani.ama gelip geciyo.su an 3 yasini bitirdi ve bazen diyorum ki keske bebekligine geri donebilsem(zor bi bi bebekti ona ragmen diyorum bunu) geri donsemde daha guzel gecirsem o gunleri.cektigim zorluklara uykusuzluklara degilde daha cok ona odaklansam.yani guzel gunler bunlar kisacasi.

Uzattim yine.kizniza ve tum annesinin kuzularina Allah uzun ve saglikli omurler versin insallah.

Yorumun icin saol..ben cok yalnizdim belkide oyyzden boyleyim..ama anladim sizi.annelik her kadin tatsin ve cocuklarimizi allah bagislasin

bence tuhaflık sizde değil canım kayınvalidenizde o yaştaki çocuk evde tek başına ne akla hizmet bırakılır ki? 11 yaşında yeğenim var onu bile bırakmıyorlar belki kendine güvensiz olabilir ama başına bir iş gelmesinden iyidir, kendinize vakit yaratmak adına eşinizden yardım isteyin, anlattıklarınıza göre gayet iyi bakıyorsunuz çocuğunuza.

Kendime bu konuda guveniyorum..mesela en basiti yemek yerken biz mayonez yiyordak oda istiyor ben ona yogurt koyuyorum ve ona diyorum bu senin mayobezin kizim.:)) beslenmesine cok dkkat ediyorum..bebekliginden beri masallah 1 metre boyu doktor diyor cok uzum boylu yasina gore..geliside allaha sukur cok iyi gidiyor..cok akilli bir kiz cocugu..bu yasta ne ksdsr akilli olunursa iste:)) cok hareketli 2yas sendromu diye bisey varmis karsi cikma kesvetme zmani internette okumustum..bana savas aciyor bazen yaomicam yapmicammm diyee:))sonra kizincada ama sen bana kizdin öp diyor:)kizinca kendini zorla öpturuyor.öpmicem diyorum öpūceksin diyor.:))))dayanamiyorum:))))))

Butun cevap yazan arkadaslara saygilarimi iletiyorum cok yardimci oldunuz allah razi olsun.herseye ragmen anne olmak cokcguzel..hayatimiza bir anlam geldi..kiminicin calisiyoruz kimin icin yapiyoruz vi seveviniz var.bos degiliz..allah olmayanlarada nasip etsin onun nasil bir duygu oldugini tahmin edebiliyorum alah yardimcilari olsun.:(iyi aksamlar diliyorum yazilan her yorum bana yardimci oldu cok sagolum arkdaslar:)

Simdi burda topa tutulucami bilyorum ama..ben anneligimden suoem yok kizimi iyi yetistiriyorum!!yasima gore masallah bir metre boyu.iki yasinda oldugu halde herseyimden kistim ama kzimi yedirdim icirdim zmanimi hep ona versim obemim herseyim ama bi yerde hatami yaptim ne biraz kendi oynamali doye dusunuyorum.mesela parka gittigimizde karsi coxukta bisry hosuma gitmiyorsa bana yardim bakisi atiyor ..bende kendin yap diyorum:)))bana cok bagli.mcok kucuk ama bilmiyorum bu bormal mi inanin.ilk anne demeyi ogrendiginde nana diyordu ayrica ilk kelimesi mama ydi ..:))yemek yemeyi cok seviyor:))simdide aski olduk:)co tatli bi coculsabah kalkar beni uyandirmaz.uyanigim takip ederim napicak diye..basimda beni izler..oper gozumu acar acmazda aşcim gom kahvalti yapam:))))

Bunaldığınız için kendinizi suçlu hissetmeyin ,
Kimse anneliğinizi de sorgulayamaz ,
Aynı yollardan geçtik çoğumuz, benim oğlumda bir dakika ayrılmazdı peşimden
Yürüteci alır almaz beni evin heryerinde takip etmeye başlamıştı
Azıcık uyuduğunda ne yapacağımı şaşırırdım
Parkta çocukları oynarken bankta sohbet eden annelere özenirdim
Ama bu bir dönem ve geçiyor, bebeğimiz büyüyor, kreşe başladı ve benim dışımda oynayabileceği,
Keyif alacağı başkaları da olduğunu keşfetti
Büyüdükçe bazen benimde içinde olduğum fakat başkalarınında yer aldığı, kendi zevk aldığı bireysel oyunlara da daldığını farkettim
Kendi başına zaman geçirmeye başladı ve bu zaman gittikçe uzadı.
Şimdi 9 yaşında ve hala beraber vakit geçirmeyi , anne oğul günleri yapmayı seviyoruz.
Sizde geriye dönüp baktığınızda minik adımların sizi takip ettiği günleri özleyeceksiniz , şimdi size çok uzak gelse de :31:

Simdi burda topa tutulucami bilyorum ama..ben anneligimden suoem yok kizimi iyi yetistiriyorum!!yasima gore masallah bir metre boyu.iki yasinda oldugu halde herseyimden kistim ama kzimi yedirdim icirdim zmanimi hep ona versim obemim herseyim ama bi yerde hatami yaptim ne biraz kendi oynamali doye dusunuyorum.mesela parka gittigimizde karsi coxukta bisry hosuma gitmiyorsa bana yardim bakisi atiyor ..bende kendin yap diyorum:)))bana cok bagli.mcok kucuk ama bilmiyorum bu bormal mi inanin.ilk anne demeyi ogrendiginde nana diyordu ayrica ilk kelimesi mama ydi ..:))yemek yemeyi cok seviyor:))simdide aski olduk:)co tatli bi coculsabah kalkar beni uyandirmaz.uyanigim takip ederim napicak diye..basimda beni izler..oper gozumu acar acmazda aşcim gom kahvalti yapam:))))

maşallah maşallah mutlulugunuz daim olsun:ssz:

Kindergarten a brs yasinda basliyorlar ama spiel grup b ye baslicak 3yasinda..siz beni anlarsiniz:)

bende ufakken annemin pesinden ayrilmazmisim.hatta tuvalete girince kapiyi yumruklarmisim anne diye aglarmisim :18:
tabi buyuyunce gecti suan annem sızlaniyo keske sana daha cok vakit ayirsaydim diye.cunku onceligi hep misafirler felan olmus.ikinci cocuguda olmadi tekim ben.ben ufakken bu annemin eteklerini cekistirmesi canini sıkarmıs suan kendi benim eteklerimde geziyor :)) :ssz:

Slm arkadaslar!hepinize hayirli aksamlar!!! Benim iki yasinda bir kizim var. dogdugundan beri yani 3aydan sonra hep kendisi uyyurdu.ben uyutmazdim!!son aylarda oyle uykusunu birakti!!ama ben sallayarak onu uyutuyorum.cunku hep benimle oynamak istiyor. kendisi oyun oynamiyor!!bir kahve bile icemiyorum.yarim saat bi uyusun bende bir dusa gireyim diyorum!!cunku dusa girsem ayasakladigim seylerden yaoiyor. karistirip kotu bisey buluyor..sabunla oynuyor su doldurup yerlere dokuyor mutlaka bir sey buluyor..yanima alsam suyu ustune dokuyor..bazen onunla giriyorum!!ama dustan cikamam izin vermiyor:)benimde isim gucum var ama dimi:) esim erken feliyor eve yemeginin hazir olmasi gerekiyor..hic birakmiyor beni ki bisry yapayim pesimden ayrilmiyor!! Aksamlari 7de uyuyordu simdi saat 9u buluyor..butun gun cok yoruluyorum..almanca calismam lagzim seneye kadar meslek sinavima girecegim, perfeckt ogrenmem gerekiyor!zaten duzenli uyuyan biriyim en gec saat 11de bana iki saat kaliyor almancami caliayim? kurs odevlerimi mi yapayim? dusami girim!!onun duzeni degisti benimkide degisti!!ben gunduz spor yapiyorum mesela ustume atliyor spor aletimi aliyor veriyorum gene geliyor baskasini istiyor yani izin vermiyor.basimi tutuyor avcunun icine aliyor ve bana diyor ki ama askim ben uzuluyorum.. bana acayip duskun..benim durumumda olan varmi!!bende kizimi sirf yanimda olmasin diye butin gun cizgil film vs seylerle ugrassin istemiyorum!!oyun oynasin yalniz oynayi ogrensin odasinda kalsin bi 15'20dk bile olsa ama yok napmaliyim??nasil yalniz oynamaya alistiririm??uyku saati ni yeniden nasil duzeltebilrim??yemek yemekte falan hic problemim yok allaha sukur..ayrica bana anne degil askim diyor:))))) ek olarak:dogum 32 saat surdu ve sonunda dogurdum kzimi:) ve hastanede yanimda kucil bir kuvezde kaliyordu o onun yatagiydi.daha dogar dogmaz bu bana yapisti benim yatagima koydugmda uyuyordu benle kucagimda,kendi yataginda ciyakliyordu:)dedim kendi icimden bismillah daha yeni ciktin tanistik..sen nerden biliyorsun bem kimim..daha sana alismadim bile bu ne samimiyet. Yapisti birakmadi beni:)))))))yatmasi icin oturakli oyyncakli sakincak oluyor ona benzer ne aldiysamda daha emeklemiyordu blie ama bi dk durmuyordu orda:))))simdi gene geldi elleri ile avcunun icine aldi yuzumu aşcim öpşene meni bi "diyor:)))))offf be kzim naoicam bem senle:))

seni o kadar iyi anlıyorumki okurken kendimi gördüm benim kızımda 1 yaşında sürekli yanımda beni bırakmaz yapışır uyumaz gece 1 lerde felan artık deli oluyodum ama şimdi yeni yeni düzelmye başladı yürümeye başlayınca biraz rahatladım sürekli kucağımdaydı kollarım uyuşuyodu artık çok tatlılar ama sana önereceğim hiçbişey yok maalesef senin gibiler var belki teselli olursun dedim :)))

zor ama hayatında başına gelebilecek en güzel şey canım.

İşte bu duyguyu hiç anlamıyorum. Başıma gelmediği için mi yoksa o annelik içgüdüsü mü bende yok bilemedim :)

Bemce sogumayin ama hayati zorlastirdigi gibide tatlandiriyor..tabiki ben zorlandigim bir konuda yardim almak istedim kzim bana kendimi cok ozel hissettiriyor yoksa..sadece aksamlari kendime biraz kalsin istiyorum onuda gercekten almanca calismam sinava hazirlanmam gerektigi icin..

Belki yaşım gereği hiç çocuk isteğim yok belkide bu bi ömür sürücek bilemiyorum. Çok düşünüyorum şimdi olsa çocuğum o ölene kadar nerdeyse hayatımın merkezinde olucak ve ben kendimi unutucam onun sorumluluklarından. Buna hazır değilim işte :)
Konuya gelince bence bu kadar kendinize bağımlı yetiştirmeyin en az 3-4 sene bunu çekersiniz hemde daha fazlasını. Kreş olabilir mi bilmiyorum 2 yaşındaki çocuğu alırlar mı ama sosyalleşmesi açısındn sağlıklı olur. Parka götürün hava alır, hem de yorulur ve şımarıklığı varsa ona önlem alın kızarak, ceza vererek yoksa çook çekersiniz. Hiç tahammülüm yok benim şımarık çocuğa o yüzden böyle katıyım galiba.. Ama doğru düşündüğümden de eminim. Çocuk çekinmeli anne, babasından..

benım canım kızım yarenımde aynıydı cok bağlıydı bana odanın dışına bıle çıkamazdım hatta ılerı boutta bır yere oturmaya gıttıgımızde ınsanların laf atmasına bıle tahammulu yoktu kucağımda kapanır sonunda uyurdu
3.5 4 yasına kadar ssurdu hatta
ama bıttı bıtıyor hep böyle kalmıyor
aaradan yıllar gecıcek sız o gunlerı cok ozluceksınız
sızden ole bağımsız bı yasama gırıcekkı keşke ıkı yasındakı kız cocugu kollarımın altında olsa dıceksunuz

ne olur bu güzel gunlerun degerını bılın mutluluklarını yasamaya bakın bunları kafaya takarsanız yasamı kendıne zorlaştırırsınız

Valla bence hic sizlanmayin.
Yemek problemi yok uyku problemi yok daha ne olsun :)
Daha cok kucuk elbette tek basina oyun kuramaz.
Ayrica o yasta bir cocugu goz onunden ayirmayi dogru bulmuyorum ben.
Anlattiklarinizda bir gariplik yok bence bu anlattiklariniza cocuklu hayat deniyor sadece :)
Ve bence beteri beteri var diyip sukredin.
Sanirim ev hanimisiniz?
Valla benim oglum su an 8 yasinda kizim da 3 yasinda
oglum 4 yasina gelene kadar biz esimle 15 dklik uykularla ise giderdik.
Varin gerisini siz dusunun :)
çok haklısın.

geçen gün bende 3 yaşında kizim için konu açtım,
ama benim çocuğumun uyku ve yeme problemi var.
kucukken çok güzel uyur ve yemek yerdi.
yinede ben her birşeye kusur bulurdum.

daha kucucuktu gece emmesini bile bıraktı.
bir gece bile beni uykumdan rahatsız etmemistir.
akşam benimle yatar.sabah yine benimle kalkardi(sabahları bile beni rahatsız etmezdi)

yinede saçma sapan ayrıntılara takilip çocuğumun mizmiz olduğunu düşünürdüm.
sonra etrafimda ki yaşıt bebekler dikkatimi çekti.

anaaam!ne gece uyurmuslar nede gündüz.
dedim beterin beteri var.allahim beni affet :43:

ben çok nankormusüm.ama ben biliyorum rabbim beni daha beter bir bebekle sinayacak.
sen bu çocuğa durmuyor diyordun.
ben sana durmayan çocuk vereyimde gör diyecek

konu sahibi;cocugunuz gayet normal.bence abartmayın.BETERİN BETERİ VAR.:26:

konuuyu görünce hemen atladım canım seni anlıyorum ama arkadaşlar haklı uykusu varmı yemeğini yiyomu vallha daha ne isterim çok şükür benimkinde yeme problemi yok ama uyku problemi 13 ay oluck anamı ağlattı yarım saatte uyanır bazen gece 3 de kalkar dikilir uyumaz hafiftir artık sarhoş vaziyetteyiz eşimle bu nden böyle nasıl çare bulurum bilmeiyortum benim oğlumda yakamdan düşmez ama daha küçük bakalım büyüdükçe ne olur benim tek derdim gece uyusa gündüz hiç uyumasın sıkıntı değil ama gece çok zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:26::26:

Back
X