- 14 Eylül 2014
- 20.881
- 99.858
- 798
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
5 yaş çocuğu parkta kendi oynar annesi parktan oturabilir. Anaokulu yaşıdır. Kendisi de istemez zaten annesi başında dursun. Gözünü ayırmamalı tabii annesi ama banktahayir ben o yorumu baskasina yazdim.
ufurukten prenses alintilayip yazdi bana.
lutfen bakin.
cok uzerime gelindi.
cocugun anneleri nerdeydi keske ona soylesydiniz diyenlere hayir ortada yoktu dedim ne var bunda.
kaldiki bu zamanda parkta 5 yasindaki cocugun tek kalmasini dogrumu buluyosunuz.
evet bu kisinin anneligini sorgularim kusura bakmayin.
ustelik boyle bi zamanda
Konuda şiddete meyilli bir çocuk göremiyorum ki ben siz görüyor musunuz? Başka bir çocukla oynamak istemeyen, çocuk peşinden gittiği için itip seninle oynamak istemiyorum diyen bir çocuk görüyorum ben.
Bir de küçük çocuğa psikolojik şiddet uygulayan bir yetişkin.
Siz bambaşka bir konudan bahsediyorsunuz, konu bambaşka.
İyice abarttiniz geri dönün yazdıklarınıza bakın o cümleyi başka üyeye de olsa ilk diyen sizdiniz. Şaka gibi konu.Sizde boyle dusunen bi annesiniz o zaman anlaminda soyledim.
durul dururken ins cocugum sizin cocougunuzla bir araya gekmez diyip benim anneligimi yeren kendi anneligini mukemmel gosteren kendisi degilmiydi peki
öyle bir enerjim yok hatta çok gerginim uğraşacagim diye.Davadan bile söz edilmiş.
Öyle bir zamandayiz ki ruhumuzu arkadan sürüklüyoruz. Yani tek ben mi böyleyim anlayamadım ki ?
Şu an biri balkondan aşağıya kafama su dökse dava aklıma yine gelmez.
Ne davası , şuradaki markete nasıl gireceğiz diye düşünüp duruyoruz. Okullar , işler , kreşler , yorgunlugumuz ,ruhumuz hepsi birbirine girdi.
Bu enerjiyi bulanlar sanırım tatilden geldi.
baska uyeye yazdim.ufurukten prenses alintilayip ins benim cocugumda sizinkiyle bi araya gelmez diyip benim anneligimi yerdi durduk yere.İyice abarttiniz geri dönün yazdıklarınıza bakın o cümleyi başka üyeye de olsa ilk diyen sizdiniz. Şaka gibi konu.
3 yaş ve 5 yaş çocuğu arasındaysa şiddet değildir evet. Kötü sonuçlar doğurabilirdi, ama konu sahibi zaten çocuğunun yanındaymış, çocuğunu tutup uzaklaştırması gereken kendisi. Hepimiz kendi çocuklarımızdan sorumluyuz. Bir parkta yarım saat gördüğümüz bir çocuğun (hatta biz görmedik bile, taraflı bir şekilde konu sahibinin anısını okuduk sadece) şiddete meyilli olup olmadığını anlamak mümkün mü sizce?İteklemek şiddet değil midir size göre ?
yukarida bir yerde dedim. hukukcu yakini olan hanim ozguveni bu.. bir de bu bahsettiginiz gucu kendinde bulmasa konu sahibi gidip zaten bes yasindaki cocuk kizimi niye uzdunun pesine dusmez.. cocuk der gecer.Davadan bile söz edilmiş.
Öyle bir zamandayiz ki ruhumuzu arkadan sürüklüyoruz. Yani tek ben mi böyleyim anlayamadım ki ?
Şu an biri balkondan aşağıya kafama su dökse dava aklıma yine gelmez.
Ne davası , şuradaki markete nasıl gireceğiz diye düşünüp duruyoruz. Okullar , işler , kreşler , yorgunlugumuz ,ruhumuz hepsi birbirine girdi.
Bu enerjiyi bulanlar sanırım tatilden geldi.
Fakat burada mesleğinizle alakalı bir konu.öyle bir enerjim yok hatta çok gerginim uğraşacagim diye.
ama açtigim her konu bir sekilde meslegime gidiyor.sanirim gelemiyorum artik.
şurda kadin kadina sohbet etmenin bile meslegi oldu.ogretmenim ya herseyim mükemmel olmali
Eee siz başkasına aynı cümleyi kurunca onun anneliğin yerince iyi miydi de aynı şey size yapilinca sorun oluyor. Konuda baştan aşağı ben ben ben ben benim çocuğum benim anneliğim sadece ben var. Biraz dönüp kendinize bakın.baska uyeye yazdim.ufurukten prenses alintilayip ins benim cocugumda sizinkiyle bi araya gelmez diyip benim anneligimi yerdi durduk yere.
oncesinde en ufak bi yazim olmadi kendisine
onun da çocuğuna hakaret edemezsiniz ? ha ben ha o ? ne fark eder, benim anneliğimi sorguladınız tek mesajımla , üstünde bile durmadım. Size hiçbişey yapılmadı dava açacağım diyorsunuz ? Düşünün aradaki uçurumu olaylara konulara kişilere bakışımızı. Öğretmenliğinize neden takıldılar biliyor musunuz ? bir marangoz çocukları bilmez tanımaz ruh hallerini anlamaz ama siz anlarsınız. Onlarla çalışıyorsunuz ayrıca eğitiminiz bu yönde. Ne biçim öğretmensin bak harfleri öğretemiyorsun demedi kimse size , diyemez de. Yahu öğretmensin çocuklar böyledir , itişip kakışıp büyüler büyükler küçükleri istemez 5 yaşında çocuk da azarlanmaz bunu bilmiyor musun demek istediler ?ben o yorumu baska kullaniciya yazdim lutfen bakin.
hatta dedimki size bisey demedimki neden alintilayip amin dediniz diye.
niye şimdi farkli söylüyorsunuz
Peki.Fakat burada mesleğinizle alakalı bir konu.
Bir öğretmen beş yaşın da ufak olduğunu bilir. Gidip çocuğa kibar bir dille dahi olsa o uyarıyı vermez.
Çocuğun oynamak istememesni normal karşılar. Kendi çocuğunun ısrarına izin vermez.
Başkasının çocuğuna yiyecek vermez.
Azarlamadim diye kac kere yazmam gerekiyor dahaonun da çocuğuna hakaret edemezsiniz ? ha ben ha o ? ne fark eder, benim anneliğimi sorguladınız tek mesajımla , üstünde bile durmadım. Size hiçbişey yapılmadı dava açacağım diyorsunuz ? Düşünün aradaki uçurumu olaylara konulara kişilere bakışımızı. Öğretmenliğinize neden takıldılar biliyor musunuz ? bir marangoz çocukları bilmez tanımaz ruh hallerini anlamaz ama siz anlarsınız. Onlarla çalışıyorsunuz ayrıca eğitiminiz bu yönde. Ne biçim öğretmensin bak harfleri öğretemiyorsun demedi kimse size , diyemez de. Yahu öğretmensin çocuklar böyledir , itişip kakışıp büyüler büyükler küçükleri istemez 5 yaşında çocuk da azarlanmaz bunu bilmiyor musun demek istediler ?
Hic ilgisi yokmEee siz başkasına aynı cümleyi kurunca onun anneliğin yerince iyi miydi de aynı şey size yapilinca sorun oluyor. Konuda baştan aşağı ben ben ben ben benim çocuğum benim anneliğim sadece ben var. Biraz dönüp kendinize bakın.
Çocuk için tanımadığı bir yetişkinin gidip uyarması şiddetli gelir.Azarlamadim diye kac kere yazmam gerekiyor daha
Büyütüp büyütmemek değil mesele. Yaptığı bize göre doğru değil bunu yazdık. Çocuğu küçükse diğer çocukta küçük. Önce kızmış gibi anlattı sonra kızmadım dedi sonra tost verdim dedi vs. İş o yüzden buralara geldi. Çocukların kendini korumayı öğrenmesi lazım. Burada birçok kişinin çocuğu var. Ben de dahil. Ben diğer çocukla da empati yaptım ve ona göre yazdım.Yavvv olay nerelere nerelere gelmiş..arkadaşlar ,küçük olan çocuk daima ezilir..şimdi orada 8 yaşında çocuk olsa idi o 5 yaşındakini ezerdi. Bende çok yaşadım parklarda.Allahtan 6.5 yaşında oldu da kendinii ezdirmiyorbende üzülürdüm.mesela kızım 4.5 yaşında yarım yamalak konuşuyordu.laf yetiştiremezdi. .onun yerine ben laf yetiştirirdim çocuklara
Konu sahibi neden oynamıyorsun diye sormuş ne var yani bunda.sizde büyütmeyin
Çocukları asıl bu kadar korumak kişiliği için iyi değil.Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?