Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 yaş çocuğu parkta kendi oynar annesi parktan oturabilir. Anaokulu yaşıdır. Kendisi de istemez zaten annesi başında dursun. Gözünü ayırmamalı tabii annesi ama bankta

İteklemek şiddet değil midir size göre ?

Sizde boyle dusunen bi annesiniz o zaman anlaminda soyledim.
durul dururken ins cocugum sizin cocougunuzla bir araya gekmez diyip benim anneligimi yeren kendi anneligini mukemmel gosteren kendisi degilmiydi peki
İyice abarttiniz geri dönün yazdıklarınıza bakın o cümleyi başka üyeye de olsa ilk diyen sizdiniz. Şaka gibi konu.

öyle bir enerjim yok hatta çok gerginim uğraşacagim diye.
ama açtigim her konu bir sekilde meslegime gidiyor.sanirim gelemiyorum artik.
şurda kadin kadina sohbet etmenin bile meslegi oldu.ogretmenim ya herseyim mükemmel olmali

İteklemek şiddet değil midir size göre ?
3 yaş ve 5 yaş çocuğu arasındaysa şiddet değildir evet. Kötü sonuçlar doğurabilirdi, ama konu sahibi zaten çocuğunun yanındaymış, çocuğunu tutup uzaklaştırması gereken kendisi. Hepimiz kendi çocuklarımızdan sorumluyuz. Bir parkta yarım saat gördüğümüz bir çocuğun (hatta biz görmedik bile, taraflı bir şekilde konu sahibinin anısını okuduk sadece) şiddete meyilli olup olmadığını anlamak mümkün mü sizce?

yukarida bir yerde dedim. hukukcu yakini olan hanim ozguveni bu.. bir de bu bahsettiginiz gucu kendinde bulmasa konu sahibi gidip zaten bes yasindaki cocuk kizimi niye uzdunun pesine dusmez.. cocuk der gecer.

öyle bir enerjim yok hatta çok gerginim uğraşacagim diye.
ama açtigim her konu bir sekilde meslegime gidiyor.sanirim gelemiyorum artik.
şurda kadin kadina sohbet etmenin bile meslegi oldu.ogretmenim ya herseyim mükemmel olmali
Fakat burada mesleğinizle alakalı bir konu.
Bir öğretmen beş yaşın da ufak olduğunu bilir. Gidip çocuğa kibar bir dille dahi olsa o uyarıyı vermez.
Çocuğun oynamak istememesni normal karşılar. Kendi çocuğunun ısrarına izin vermez.
Başkasının çocuğuna yiyecek vermez.

Hanımlar parkta iki çocuğun masum itişmeleri unutuldu konu nerelere geldi.Biz büyükler duygularımızı kırmadan dökmeden saygıyla ifade edemeyip boş yere tartışıyorsak çocuklar ne yapsın..Çocuklar büyükletin dediğini değil yaptığını yapar..Yapıcı davranalım.Biz değişmezsek dünya değişmez.Sonra böyle bir patk yeri yüzünden birbirine saldıran sabırsız ,bencil çocuklar yetiştiririz..Sadece kendi çocuğumuzu değil bütün çocukları düşünmeliyiz.Çünkü çocuğumuz o çocuklarla büyüyecek. Hep kendi penceremizden bakınca dünyaya başka açıları başka güzellikleri göremiyoruz ve yanlızlaşıyoruz...Bu pandemi bize Allahın bir dersi değil mi..İnsanlar kendi başına kaldı uzaklaştı herkesten.Kimse kimsrye selam veremez sarılamaz oldu..Herkes çok mutsuz olmadımı yanlızlaşmaktan...Kalabalığın içine karısmak istemedi mi?Sadece bedenlerimiz değil yüreklerde karışmalı kalabalığa..İnsanlar bu yüzden hep mutsuz..Tahammülü yok kimsenin kimseye..En ufak şeyde cellalleniyoruz empayi kurmuyoruz karşımızdakiyle..Buna bir isimde bulmuşuz .Kendini sevmek kendine değer vermek.....Sevgi kurtaracak dünyayı..

baska uyeye yazdim.ufurukten prenses alintilayip ins benim cocugumda sizinkiyle bi araya gelmez diyip benim anneligimi yerdi durduk yere.
oncesinde en ufak bi yazim olmadi kendisine
Eee siz başkasına aynı cümleyi kurunca onun anneliğin yerince iyi miydi de aynı şey size yapilinca sorun oluyor. Konuda baştan aşağı ben ben ben ben benim çocuğum benim anneliğim sadece ben var. Biraz dönüp kendinize bakın.

ben o yorumu baska kullaniciya yazdim lutfen bakin.
hatta dedimki size bisey demedimki neden alintilayip amin dediniz diye.
niye şimdi farkli söylüyorsunuz
onun da çocuğuna hakaret edemezsiniz ? ha ben ha o ? ne fark eder, benim anneliğimi sorguladınız tek mesajımla , üstünde bile durmadım. Size hiçbişey yapılmadı dava açacağım diyorsunuz ? Düşünün aradaki uçurumu olaylara konulara kişilere bakışımızı. Öğretmenliğinize neden takıldılar biliyor musunuz ? bir marangoz çocukları bilmez tanımaz ruh hallerini anlamaz ama siz anlarsınız. Onlarla çalışıyorsunuz ayrıca eğitiminiz bu yönde. Ne biçim öğretmensin bak harfleri öğretemiyorsun demedi kimse size , diyemez de. Yahu öğretmensin çocuklar böyledir , itişip kakışıp büyüler büyükler küçükleri istemez 5 yaşında çocuk da azarlanmaz bunu bilmiyor musun demek istediler ?

Peki.

Azarlamadim diye kac kere yazmam gerekiyor daha

Hic ilgisi yokm
defalarca kendi anneligimi yerdigim yazilar paylasimlar var burda.
saptirmayin.

ayy aynisi dun benim kizimada oldu
saklambac oynuyodu cocuklar iclerine girmeye calisti kendinden en fazla 1 yas buyuk olan cocuk sen kucuksun oynayamazsin dedi once aglamakli olup bana kostu.
neden susup yanima geliyosun seni ilgilendirmez benim ne oynayacagim desene dedim
kosa kosa gitti soyledi
su korona doneminde zaten cok fazla cocukla muhattap etmiyorum ama ne yalan soyleyim benimde icime oturdu sen oynayamazsin dedigi ama kendisi halletsin istedim bende.
kucuk cocuklarin hepsi ayni tepkiyi veriyor demek ki.
arkalarina donup kosa kosa bize geliyorlar.

Büyütüp büyütmemek değil mesele. Yaptığı bize göre doğru değil bunu yazdık. Çocuğu küçükse diğer çocukta küçük. Önce kızmış gibi anlattı sonra kızmadım dedi sonra tost verdim dedi vs. İş o yüzden buralara geldi. Çocukların kendini korumayı öğrenmesi lazım. Burada birçok kişinin çocuğu var. Ben de dahil. Ben diğer çocukla da empati yaptım ve ona göre yazdım.

Çocukları asıl bu kadar korumak kişiliği için iyi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…