Kızımın yaşadığı hayal kırıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benliğinin farkında olan çocukla daha benliği oluşmamış bir çocuk (3 yaş tam zamanı ,bireyselliğini ilan edecek) karşılaştırman hata.
kızında o yaşa geldiğinde olabilitesi yüksek şeyler. ayı geçtim gün bile farkediyor çocuklarda gelişim açısından. kızımdan gözlemlediğim kadarıyla söylüyorum.öyle kalmaz kalmayacak.

Bence üzülseniz de bunu kızınıza yansıtmamalısınız. İşin içinde şiddet olmadıkça çocukların arasındaki ilişkiye müdahale etmeniz kızınızın kendisine olan güvenine de etki edebilir.

Çocuğunuzun parkta 5 dakika gördüğü başka bir çocuk kızınızla oynamak istemedi diye etkileneceğini düşünüyorsunuz ama bence sizin bu davranışınızdan daha çok etkilenir eğer devam ettirirseniz.

Öğretmensiniz hem, çocukların ne kadar acımasız olabileceğini kızınızın okul hayatında nelerle karşılaşabileceğini tahmin edebiliyor olmanız gerek.

Ömrünüzün sonuna kadar yanınızdan ayırmayıp, başına gelebilecek herşeyde kızınızdan önce koşup kendine güvensiz, bütün dünyayı kendi etrafında dönüyor zanneden birini yetiştirmek istiyorsanız o başka tabii.

Son düzenleme:
+++++++
Kesinlikle katılıyorum. Birkaç yorum gördüm hamilelik hormonlarına bağlayan ama konu sahibinin konularına ya da mesajlarına birkaç yıldır denk geliyorum hormonlardan değil bu onun genel ruh hali. Çocuğunu böyle büyüterek hata ediyor.

Konu sahibi insan küçücük çocuğu bu nedenden azarlamaya utanır. Sizin kızınız çocuk da o değil mi? Keşke onun da annesi görseydi sizi öyle o da sizi paylasaydi

Unutmadan ekleyeyim; eğer benim kızıma böyle bir uyarı gelse o anneyi ciddi anlamda bozarım. Çocuğun takibi arkadaşlarını seçme hakkı var. Ne hakla yaşça ondan büyük biri onu zorluyor. Ya sizin uyarınız diğer kızın gelişimine etki ederse? Bir tek sizin çoçuğunuz yok. Kusura bakmayın.

Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Bunu yapana kadar bir anne olarak üzülmeni anlayabilirdim ama bu yaptığın hiç normal değil

oda olabilir.kızıma çok düşkünüm ondanda olabilir.
birde bu tarz şeyler onun gelişimine etki eder diye telaşlanıyorum

Benimde içim cız eder böyle durumlarda. Olayı dramatize ediyorsun diyen kişiler olmuş, elbette ki öyle olacak.

O yüreğe anlatamiyorsun ki , geçer , unutur , neler nelerle savaşacaklar diye.

Böyle böyle buyuyuyorlar işte.

Her çocuk aynı yetistirilmiyor , her çocuğun mizacı aynı değil. Dolayısıyla çok hassas buyuttugumuz cocuklar kırıp döken çocuklarla bir araya gelebiliyor .

Hele okula başlayınca , gerçek hayat parkta ki değil buradakiymiş diyeceksiniz.

Çocuğunuza biri kötü muamele ettiğinde onunla bir daha arkadaşlık yapmamayı seçmeli ve tepki vermelisin diye oğretebilirsiniz.

Ne kadar abartmışsınız.
Hele gidip çocuga sormalar falan..
Gerçek hayat bu, onlar da bu hayatta bu insanlarla yaşayacaklar.
Herkes sevgi pıtırcığı değil.
Kızınızla oynamak istememiş olabilirler,onlar da iki yaş büyük altı üstü.

Sadece itip kakması hoş değil, ama kızınızda böyle kendini korumayı öğrenicek.
Böyle yaparsanız süs bebeği yetiştirirsiniz.
Hamilelikten mi bu kadar duygusalsınız acaba..

Konuda yeri gelmişken bir şey söylemek istiyorum ; özellikle anneler , lütfen parkta ve dışarda başka çocuklara yiyecek teklif etmeyin.

Bu her açıdan tehlikeyliyken bir de üstüne Corona yüklendi.

Çocuğa laf anlatmak zor , karşıdakine her defasında hayır demek yorucu.

Yapmayın. Ya uzakta yiyin ya da yerken tutuşturmayin başka bir çocuğun eline.

Kusura bakmayın ama diğeri de çocuk. Oynamak istemeyebilir; çok normal. Siz herkesi sevip, çok mu iyi anlaşıyorsunuz. Kızınız bırakın da büyüsün. Hayat böyle bir şey.

Oynamak istemeyip iteklemeye hakkı yok hiçbir çocuğun. İtekledigi anda başı bir yere de çarpabilirdi.

Annesi gelip hemen müdahale etmeliydi. İkisinin yanında doğru olanı anlatmalıydı.

Onlar çocuk diyemiyorum ben. Şiddet şiddettir.

Eger vuran bir çocuğum olsaydı mıh gibi tepesinde dururdum.

O zaman çocuğun annesi uyarsın. Yaşından büyük biri değil.!! O çoçuğun eğitimi o çocuğun ailesine ait. Alır çocuğu uzaklaşırsınız olur, biter.

Ben de aynı şeyi diyecektim. Ayrıca kimin neye alerjisi var bilemeyiz, sonuçları çok üzücü olabilir.

"Yaaaavrruuuuuum" modunda olan anneler genelde kendileri pek mutlu bir cocukluk yasamayan insanlar. Bunun üstünden annede gelmeyi ögrenmeli

O zaman çocuğun annesi uyarsın. Yaşından büyük biri değil.!!

Annesi o an duyarlı olsaydı koşup gelirdi zaten.

Ses tonunu ve boyunu ayarlayarak konuşmanın bir yanlışı yok.

İteklemen doğru değil, bu yaptığın çok yanlış " diye uyarmak hiç yanlış değil bana göre.

Hayatinda hiçbir olumsuz sey yasamaz ise, o asil etkiler çocugu. Büyümenin bir parçasi, olumsuz seyler ile bas etmektir. Bu cocuk daha krese gidecek, okula gidecek,.. Herkes kizina bayilmayacak. Cocuklar genel olarakta çok sert oluyorlar birbirlerine karsi.

Tabiki tablo hos degil. Bende üzülürdüm. Kizima daha çok sarilip, bisey olmaz felan derdim. Ama gelisimini felan etkileyecegini sanmiyorum. Sende olayi en iyisi unut yani.

Aaa sok oldum okurken. Orası park. Mini bir hayata hazırlanıyorlar. Ittirmesi disinda müdahale etmeniz pek doğru olmamış. Ama gözümde o anınız canlandı. Bende kızıma birsey olduğunda birden onun yerine geçiriyorum ve üzülüyorum. Ama parkta bir çocuk vursa dahi yaralayıcı ve acıtıcı olmadıktan sonra müdahale etmiyorum. Kendini savunmayı öğrenecek o da

Çocuğunuz oynamak istiyor da karşı da çocuk istememiş. Bunu da açıkça söylemiş. Çocuklarımıza istemediğiniz şeyleri söyleyin yapmak zorunda değilsini de biz öğretiyoruz ve çocuk istemiyorsa git der yani. İtmesi yanlış, ama oynamak zorunda değil. Benim oğlum da 3,5 yaşında, şu an büyük çocuklar oynamak istemiyor, üzülüyor ama yapacak bir şey yok. Büyüdüğünde arkadaşıyla oynarken ufak çocuk geldiğinde yanına muhtemelen o da çocuk eylemek istemez.

Size göre değil; bana göre öyle. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Ben çocuğuma kimsenin böyle bir müdahalede bulunmasına izin vermem ve gerekli önlemleri alırım. Siz izin verebilirsiniz. Herkesin tavrı farklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…