- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Size göre değil; bana göre öyle. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Ben çocuğuma kimsenin böyle bir müdahalede bulunmasına izin vermem ve gerekli önlemleri alırım. Siz izin verebilirsiniz. Herkesin tavrı farklı.
Diğeri de çocuk ve siz başkasının çocuğuna hesap soramazsınız, bir yetişkin olarak. Ne haddinize?Tüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Çocuğunuz istemediği halde her isteyenle oynuyor mu gerçekten?Ben hemen olay yerinin dibinde olacağım için zaten böyle bir müdahaleye gerek yok, hiç olmadi. İlk tepki benden gelir.
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım.Diğeri de çocuk ve siz başkasının çocuğuna hesap soramazsınız, bir yetişkin olarak. Ne haddinize?
Kızınıza zarar vermediği sürece çocuklar arasındaki ilişkiye karışmayın. Başkalarının çocuklarına değil kendi kızınıza akıl verin.
Çok çok yanlış hareket.Eger kalkmasaydım peşinden gidip bağirmaya belkide itmeye devam edecekti.böyle birşeye kusura bakmayın izin veremezdım.bağırmadım merak etmeyin.
olaydan 10 dakika sonra kızıma tost yedirdim uzaktan bizi izliyordu yanima çagirdim tost verdim hatta..
Ben de kızımı yalnız bırakmam ama gidip başkasının çocuğunu da uyarmam. Ben onun annesi değilim bu bir. Haddim değil bu iki. Ama en başta dediğimi yineleyeyim. Bu benim tavrım, benim doğrum.Ben hemen olay yerinin dibinde olacağım için zaten böyle bir müdahaleye gerek yok, hiç olmadi. İlk tepki benden gelir.
Evet. Çocuklar bir şekilde arayı buluyor ama küçücük çocuk yetişkinden uyarsa bile korkar ve ben bu durumu hiç doğru bulmuyorum.Çocuğunuz istemediği halde her isteyenle oynuyor mu gerçekten?
Ayrıca herhangi bir yetişkin benim oğlumu azarlarsa ciddi anlamda ters tepki gösteririm.
İki çocuk arasında şiddet içeren bir şey yoksa yetişkinin gelip diğer çocuğu uyarmasını asla tasvip etmiyorum. Şiddet durumunda da herkes kendi çocuğunu uyarmalı. Benim çocuğuma müdahale eden biri de hayatının hatasını yapar.
İki çocuğun itişmesinden çok daha büyük bir hasar veriyor çocuğa kocamaj yetişkinin azarlaması.
Abartmayin yaa bu ne ki bi okula baslasin hersey ozaman basliyo ve sen surekli onun kavgalarina müdahil olursan cocugun kendini koruyamaz hayal kirikligida yasamaliki simarik buyumesin cok hassasiniz:))) Ah ah ya benim tüm gün o anı düsünüp gözlerimin dolması,şuan yanımda uyuyor koklayıp öpüyorum sürekli
En başta yazdığınız kısım bu;Off ne biçim okuyorsunuz konuyu.2.5 yaşındaki kızımı itip hunharca bağırmasına sessızmi kalmalıydım.kaldıki sadece sakince uyardım bağırmadım sonrasinda cagirip kizimin gemeğini bile bölüştürdüm.
Sizin kiziniz bagiracak itecek karşı tarafin annesi izleyecek.
ve siz bu davranişa iyi diyorsunuz pes
Çocuğunuz istemediği halde her isteyenle oynuyor mu gerçekten?
Ayrıca herhangi bir yetişkin benim oğlumu azarlarsa ciddi anlamda ters tepki gösteririm.
İki çocuk arasında şiddet içeren bir şey yoksa yetişkinin gelip diğer çocuğu uyarmasını asla tasvip etmiyorum. Şiddet durumunda da herkes kendi çocuğunu uyarmalı. Benim çocuğuma müdahale eden biri de hayatının hatasını yapar.
İki çocuğun itişmesinden çok daha büyük bir hasar veriyor çocuğa kocamaj yetişkinin azarlaması.
Benm kızım da aynı. Yaşıtları tarafından istenmiyorTüm gün gözümün önünde o hali gitmedi.
yazıp ferahlamak istedim.
Parka gitti bugün.
1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım.
inanılmaz arkadaş canlısı..Biz normalde zorunlu görev nedeniyle doğuda yaşıyoruz.
Şu ara tayin işlemlerimiz için batıdan ev aldık o işleri halletmek için tayin olduğumuz şehirdeyiz.
Neyse.
Doğuda küçük bir yerde yaşadığımız için hiç böyle bir durum yaşamadı kızım.Parkta herkes oynar eder sıcak kanlılar..
Parkta bir kız vardı 5 yaşlarında.onun yanına gitti gülümseyerek.
Bir iki takip etti o ne yaptıysa neye bindiyse onu yaptı..
Onla oynamaya çalışıyor yavrum.
sonra kızın kendi arkadaşı geldi.
Gelince kızımı itti ve bağirdi "git beni rahatsız etme peşimdende gelme" dedi.
kızımın o anki hali arkasına dönüp koşarak gidişi gözümün önünden gitmiyor.
Kalktım niye böyle yaptım,ben o ittigin kizin annesiyim.
o senden çok küçük seninle sadece oynamak istedi.Neden korkutuyosun diyince kaçtı kızda uzaklaştı.
Kızıma dedimki o abla sana neden kızdı,beni istemedi dedi.
Yaşıtların sana kızarsa sende cevap ver susma annecim dedim.
Bu hayata bir çocuk hazırlamak çok zor.
Bilmiyorum..benmi çok hassasım ama cidden çok üzüldüm o haline çok masumdu
Konu sahibinin kullandığı dil çok yanlış.Annesi o an duyarlı olsaydı koşup gelirdi zaten.
Ses tonunu ve boyunu ayarlayarak konuşmanın bir yanlışı yok.
İteklemen doğru değil, bu yaptığın çok yanlış " diye uyarmak hiç yanlış değil bana göre.
Beş yaşında bir çocuğun annesi neden parkta yanında dursun? Bankta oturur bekler. Benim oğlum ufak başındayım mecburen, ama beş yaşındayken de bankta oturur beklerim. Herhangi bir yetişkin haddini bilmez çocuğuma ayar verirse de evet diken diken saçımla gelirim.Hayır oynamıyor elbette ancak istemediklerini bir çocuğu itip yere düşürerek ifade etmiyorlar biri hariç. Onunda zaten oyun zamanlarında başındayım.
Çocuğumu biri düşürürse ve annesi o an müdahale etmiyorsa demek ki muhatap alacağım bir canlı değildir benim.
Böyle tipler yerinden kıpırdamaz ama kendi cocuklari itildiğinde dikenli saçlarıyla ortaya çıkarlar.
Küçüğü de uyaririm , azarlamam. Ben hiçbir çocuğu azarlamam .
Konu sahibinin kullandığı dil çok yanlış.
Ben onun annesiyim tamam mı, kızımla niye oynamıyorsun sen diye hesap soramaz.
Kızını alır ve ona öğretir sadece.
Beş yaşında bir çocuğun annesi neden parkta yanında dursun? Bankta oturur bekler. Benim oğlum ufak başındayım mecburen, ama beş yaşındayken de bankta oturur beklerim. Herhangi bir yetişkin haddini bilmez çocuğuma ayar verirse de evet diken diken saçımla gelirim.
Herkes kendi akranıyla muhattap olur. Çocuk çocukla, yetişkin yetişkinle. Çocuğum büyük çocuklar tarafından dışlandı, aldım çocuğumu başka oyuncağa yönlendirdim, gidip o çocuklara hesap sormadım. Sormam. Hakkım da yok.
O çocuk da incindiği için sizden kaçtı ve belki de gelişimine etki edecek ileride. Ama muhtemelen bunu problem etmezsiniz çünkü önemli olan sizin çocuğunuz, başka çocuklar gelişmezlerse gelişmesinler. Farkında mısınız bilmiyorum ama iyi kalpli gibi görünen empati yoksunu bencillerdensiniz. Sanki yerlerde sürümüş kızınızı, el kadar çocuk bunlar herkes sizin kızınızla oynamak zorunda mı, yeri gelir atışırlar iki dk sonra oynarlar çocuk sonuçta, bu yüzden psikolojisi mi bozulacak kızınızın.Öğrenecek tabi ama annesi olarak beninde onun için endişelenmem normal.
akranı onu itti bagırdı başkasının yanında.oda herşeyi anlıyor.muhtemelen incindigi için ortamdan kaçti.
bu onun gelişimine ilerde etki edecek belkide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?