Kızımla sorunlarım var.

Kr9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
36
89
3
Merhaba.Ben 34 yaşımdayım ve 12 yaşında bir kızım var.Uzunca bir süre kanser tedavisi gördüm ve artık doğal yollarla çocuk sahibi olamazsın denildiği noktada Rabbim nasip etti ve şu anda 12 haftalık ikizlerime hamileyim.Ama bu süreçte 12 yaşındaki kızımla aramda sorunlar ve kıskançlıklar oluşmaya başladı.Ergenlik dönemine yeni girdiği için üstüne çok fazla gitmek istemiyorum ama gün geçtikçe beni daha da zorluyor.Bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkürler..

Son 2 aydır adet görmeye başladı.Kardeşlerini kıskandığını ben de düşünüyorum ama sorduğum zaman hayır ben onları seviyorum diyor.Ama mesela alışverişe gittiğimizde kesinlikle bana bir şey alınmasına müsade etmiyor herşey sadece ona alınsın istiyor.Onun haricinde en ufak bir şey dahi istesem yemek veya içmek için hemen babasına hayır almana izin vermiyorum alamazsın ben senin herşeyinim anneme benden daha fazla özen gösteremezsin diyor ama hamileliğimden önce hiç böyle huyları yoktu.Amin Rabbim cümlemizin evlatlarına sağlık,sıhhat nasip etsin

Ayy bu çocuklar ne fena, biz anne ve babamız iyi geçinsin diye gözlerinin içine bakardık.. Allah yardımcınız olsun.. acaba o ne demek öyle diyip sert bi konuşma mı yapsanız bunun saygısızlık olduğunu söyleyip..

Ergenlik ve kıskançlık bir arada bu durumda. Kızınız ona olan ilginin azalacağını düşünüyor olabilir mi? Size verdiği tepkiler bunu gösteriyor. Bu yaşlarda biraz daha anne kız zamanı yaratsanız, bebekler için yaptığınız hazırlıklarınıza onu da dahil etseniz, kızım bak bunu gördüm beğendim sen ne dersin alalım mı ya da kızım bir tulum beğendim ama modelden emin olamadım sen de bakar mısın gibi yaklaşarak dahil ederseniz bu süreçte daha da rahatlar bence. O da bilmediği bir döneme girdi ve korkuları vardır, hayatı değişiyor, bedeni değişiyor, düşünceleri değişiyor, iletişim kurun, bol bol konuşun ama zorlamayın, hırçınlaşmak çok normal bir süreç bu dönemde, hepimiz geçtik bu yollardan, mümkün olunca sabırlı olun umarım çözülür :)

12 yaş ergenlik için erken değil. Hem ergenlik hem kıskançlık işiniz zor. Onu da anlayın 12 yıllık hayatı değişecek ve birazcık da olsa 2.plana atılacak. Siz sabırlı olmaya devam edin. Bir de sanırım babasını sizden kıskanıyor :)

Ağzımı açmaya fırsat bırakmıyor ki.Ben ona 1 laf söylesem o bana 10 laf söylüyor.Hem hamilelik dönemindeki gerginlikten hemde kanser tedavisinin vermiş olduğu yorgunluktan artık baş edecek gücüm yok.Güzellikle anlatıyorum dinliyorum da bakıyorum o beni hiç dinlemiyor sürekli kendi isteklerinden bahsediyor bu sefer bende daha fazla yıpranmamak için başka odaya geçiyorum.O zaman da benim onu sevmediğimi düşünüyor mu acaba diyerek vicdan azabı çekiyorum

Aklıma ön ergenlik denen dönem geldi:) küçükken yani 3-4 yaşlarındayken kizinizla iletisiminiz nasıldı?

Aklıma ön ergenlik denen dönem geldi:) küçükken yani 3-4 yaşlarındayken kizinizla iletisiminiz nasıldı?
Kızım 5 yaşındayken kanser hastası olduğumu öğrendim açıkçası onun bana en çok ihtiyacı olduğu zamanları ben hep hastanede ve kanser tedavisiyle geçirdim.Ama onun haricinde beni hep severdi öperdi şimdi ise zaman zaman beni sevmediğini söylüyor.Babasını çok sevdiğini söylüyor.Yalan söyleyemem 12 seneden sonra tekrar anne olabilecek olmak beni çok mutlu etti ama bu dönemde yanlış tavırlar sergileyip elimdeki çocuğumun bana olan sevgisini kaybetmek istemiyorum ama uyuşamıyoruz

Benzer sorunlari 7 yasindaki kizimla yasiyorum.babasi ise giderken opusuyoruz diye babasini dudaklarindan opmeye basladi.yanlis dedik anlattik ama hayir babam bana ait diyor.kardesi ve ben opemiyoruz.dokunamiyoruz nerdeyse

Beni okula babam gotursun diye agliyor bazen .yemegimi babam pisirsin sen yapamiyorsun diyor.ben yaparsam yemiyor.banyoya benimle girmiyor.vs...daha cok ayrinti var.sadece uyurken beni istiyor.agliyorum bazen

Bence kızınızda olan şey normal bir cocuktaki kardeş kıskançlığı ve ergenligin yani sıra o tüm tedavi süreci boyunca sizin ilginize sevginize çok muhtaç kalması ve tam şimdi onunla ilgilenecegiz vakit gelmişken bi sefer de ilginin kardeşlere kayacak olması. O her şeyin farkında. Ve annesi kızınızin size olan acligindan dolayı içinde ki özlem öfkeye dönüşmüş ve duygularını bu şekilde ifade ediyor olabilir. Yaşadığınız şeyler hiç kolay değil allah şifa versin umarım bir daha bunları yasamazsiniz ama bence bir çocuk psikiyatrine gidin. Bu tepkileri vermese bile yıllarca sizin tedavi gormeniz bile onda farklı izler bırakmıştır. Mutlaka bi danışın derim. Onlar bizim herseyimiz. Gülen yüzleri hiç solmasın inşallah.

Ve şunu da ekleyeyim çocuklar durduk yere birseye tepki vermiyor yani simarikliktan filan yapan çocuklar binde birdir. Çocuklar birşeyler e normalden farklı tepkiler vermeye baslarlarsa altından mutlaka birşey çıkıyor. Yavrunun içinde kimbilir ne fırtınalar kopmuştur siz tedavi görürken ve her şeyi anlayacağı yaşta olduğu için belki her gece o da sizi kaybetme korkusuyla yuzlesip uyudu. Onun iç dünyasında neler oldu bilmiyoruz. O yüzden mutlaka psikatri diyorum ben.

Kizinizin "anneme alışveriş yapılmayacak"...."ona istediği alınmayacak"tavırları bu gün ortaya çıkacak bir davranış bozukluğu gibi gelmedi bana.Anladigim kadarıyla hastaliginiz sürecinde ve sonrasında cocuga çocuk olduğu değil de yaşama sebebiniz ,hayattaki herşeyin o oldugu ve "sen herşeyden herkesten değerlisin " mesajını cift olarak verdiniz.Simdi de buna uygun hareket etmenizi istiyor.

Normal koşullarda belki şöyle iletişim kurun, böyle vakit geçirin vs diyebilirdik. Ama siz çok zor bir süreçten geçmişsiniz. Bunun üzerine şuan hamilelik gibi hassaa bir dönem yaşıyorsunuz. Sizin rahatsızlık döneminizde kızınız her ne kadar küçük olsa da eminim pek çok şeyden etkilenmiştir. Üzerine şimdi ergenliğe geçiş dönemi, sizin hamileliğiniz derken kızınız için de zor bir dönem. Bütün bunları göz önünde bulundurunca, imkanlarınız el veriyorsa uzman desteği almak çok iyi olur. Buarada Allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Size de çocuklarınızla beraber güzel zamanlar geçireceğini uzun sağlıklı ömürler versin inşallah.

Ustte bi arkadas da soylemis, 5 yasinda kucuk bi cocukken sizin hastalik, hastane surecinizle yuzlesmis, kimbilir kucucuk dunyasinda neler yasadi, neler dusundu( Size olan ozlemini size karsi hircin davranarak cikartiyor belki.
Bunun ustune 12 yillik tek cocukluk saltanatinin ardindan 2 kardes birden,, e bi de bol firtinali ergenlik eklenince;cocugun psikolojisini altust etmistir kiyamam.

Uyy bunlar cok tehlikeli cumleler.. bence bi pesagoga goturun

Benzer sorunlari 7 yasindaki kizimla yasiyorum.babasi ise giderken opusuyoruz diye babasini dudaklarindan opmeye basladi.yanlis dedik anlattik ama hayir babam bana ait diyor.kardesi ve ben opemiyoruz.dokunamiyoruz nerdeyse
Cocuklarin yaninda dudaktan opmek zaten dogru degil bence.. bunu dogru bulanlarin geneli cocuguda dudagindan opmeyi dogru buluyolar genelde. Cunku aynisini istiyolar. Sarilma dokunma vs olur bu tam tersi guven duygusunu gelistirir.

Allah kolaylık versin size.
Üstümden bir ergenlik vakası geçti, ikincisi de geçmek üzere. Gelin bana sorun onları.
12 yaş ergenlik için erken değil. Bence kızınız (ki benim ikincisi kız ve şu anda 16 sında) bebekleri kıskanmıyor. Şu anda siz onun en büyük düşmanısınız. Nedeni yok. Nasılsın deseniz batar ona.
Benden tavsiye hiç takmayın. O sizi sinir edeceğine siz onu sinir edin. Ben öyle yapıyorum.

Geçen sınavlardan dibe vurmuş. Neden böyle diye soruyorum bana "ben lisedeyim bu notlar normal, üstüme gelme ergenlikteyim bana anlayışlı davran" dedi.

Ben de, "sen ergenlikteysen bende gerginlikteyim. Alır seni açık liseye yazdırırım oturur evde ev işi yaparsın bende hazır eve gelirim. Eşek gibi çalışıp karşılığında senin triplerini çekemem. Keyfin bilir. Yarın kaydını kapatmaya gidiyorum okula" dedim, "o zor biraz, iki sene kalmam lazım zaten hiç sınıfta kalan yok" dedi. Ben de "valla çalışıp boşa para harcayamam. Üç seçeneğin var, ya beni dinler adam olursun okulunu okursun, ya açık liseye alırım evde oturur evi idare edersin ya da böyle bana dilin uzadığı müddetçe seni yurda veririm" dedim.

Önceleri tınlamadı bende harçlığını biraz kırptım. Benden bu kadar dedim. Sonra telefon paketindeki interneti düşürdüm ve paket aşımına karşı telefonunu kapattım. Baktı ki durum kötüye gidiyor ders çalışmaya başladı. Ama bağırıp çağırıyor tabiki bu süreçte, neden böyle yaptın diye ama ben cevap bile vermiyorum ve onu yok sayıyorum. Sen kimsin ki benimle aşık atmaya çalışıyorsun diyorum arada.

Ergenlerle uğraşmak çok zor. İllallah ettiriyorlar bazen. Bu ergenlik dönemi yüzünden çocuktan soğudum dersem yeridir.

Öncelikle geçmiş olsun.bence kızınız haklı.5 yaşından beri siz ne kadar çabalasanızda o hasta geçirdiğiniz süre yüzünden yıpranmıştır baya.üstüne de hemen 1 değil 2 kardeş ve ergenlik.bunlar ayrı ayrı bile kabullenmesi kolay şeyler değil hepsi üstüste gelmiş.bir uzman desteği almanız iyi olur diye düşünüyorum.size karşı öfke birikmiş içinde bunu doğunca kardeşlerine de yansıtabilir.12 yaştan sonra kardeş gerçekten zor benim arkadaşımın 14 yaşında oldu kardeşleri ve çok uzun aüre kabullenemedi.sizin birde özel durumunuz var inşallah kısa zamanda atlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…