Kızımla sorunlarım var.

Ben de bu yoruma katılıyorum. Kıskançlıktan fazlası var; çok şımartılmış. 4 çocuklu bir ailede büyüdüm, aynı yaşlarda biz de ergen olduk.

Şimdi ki "folik asit + dijital dünya" çoçukları 2-3 gibi küçücük yaşlarda bile çok zekiyken 12-13 lerinde bile hala amaaan minik çocuk o daha, ne anlar kiii muamelesi görüyorlar.

Ergenlik için geç falan yazmislar ama neden geç olsun ki?
Yaş 11 olunca başlıyor sivilceler, anne babayı istememeler, oflamalar puflamalar... Hele ki günümüzde...
Ben kızınızı biraz kendime benzettim. Benim de küçüklüğüm annemin hastalık dönemine gelmiş,ozbakimi ilgiyi alakayı hep babam üstlenmiş. Babam yapı olarak annemden daha yumuşak,çok daha sakin ve melek gibi bir insan. Bu nedenle zaman içinde annemden uzaklaşıp babam tek ebeveynim gibi davranırdım.
Dışarı çıkınca ablam babamın bir koluna ben diğer koluna girerdim,annem arkamızdan bir başına yürürdü. Babam da 'hadi biriniz annenizin yanina' derdi, ablamla kavga ederdik kadının gözü önünde 'sen git anneme,hayır sen git diye' ayy evlerden ırak ya, düşündükçe üzülüyorum valla :)
Kocaman kadın oldum, yaşım 27,annemle aram iki yıldır falan iyi anca.
Ne olsa duzelirdi diye düşünüyorum ama bilmiyorum, bence en iyisi bir ergen psikoloğundan yardım almanız. İnanın onun için de zor böyle yaşamak...

Cocuklarin yaninda dudaktan opmek zaten dogru degil bence.. bunu dogru bulanlarin geneli cocuguda dudagindan opmeyi dogru buluyolar genelde. Cunku aynisini istiyolar. Sarilma dokunma vs olur bu tam tersi guven duygusunu gelistirir.
Aslinda bilincli yapilan bisey degil hoscakal deyip oper ugurlarsiniz ya hani buse gibi dusunun.yillarin aliskanligi.cocugu opmeyi dogru bulmuyoruz tam aksine siddetle karsiyiz.ama gozlemlemis demekki.bu sekilde bir geri donus umsak tabii yapmazdik

Bence kızınız bunalmış

Saltanatını kaybedecek

Zaten ergen

Acil psikolojik destek alın şimdiye kadar almadı iseniz

Bence sizin de var desteğe ihtiyacınız

Zira büyük bir rahatsızlık atlatmışsınız bu süreç yorucu

Üstüne olmaz derken olan Bebek ve iki tane doğum öncesi sizin de biraz desteğe ihtiyacınız var

12 yaş tamda ergenlik sorunlarunın başladığı yaş. Üstelik bir de ikiz bebek geliyor. Kızınızın tepkileri normal geldi bana. Aynı türden bende de var çünkü :) mümkün olduğunca sakin kalın . Biz aile terapisine gittik. En önemlisi onun bir birey olduğunu kabul etmeniz ve saygı duymanız gerekiyor. Ve en önemli öğrendiğim şey konuşmaya negatif başlamamak gerekiyor ve genel sorular yerine detaylara inilmeli. Size ters cevap verdiği zaman hemen konuşmayı orada kesin. Seni bu şekilde dinlemek istemiyorum diyip sakinliğinizi koruyun. Adet olduktan sonraki bir yıl sıkıntılı sonrasında o da sizde alışıyorsunuz. Terapist bize ilişkiyi merdiven gibi düşünün demişti. Olumsuzla başlarsanız olumsuz cevap verir siz de öyle cevap veresiniz ve sonuç tartışmaya gider demişti. Biz tartışmaya dönmeden hemen kesiyoruz. Ve şunu unutmayın olumsuz yaptığınız bir söz yada davranışı olumluya çevirmek için 7 tane olumlu hareket yapmanız gerekiyor. Yani çözmek bozmaktan daha zor. O yüzden sakinliğinizi koruyun. Yaptıkları için takdir edip,teşvik edin. O zaman daha motive oluyorlar. Allah yardımcınız olsun. Çok üzülmeyin aynı şiddetinde kalmıyor bu ergenlik sorunları. Bebeklerinizi ve ergen kızınızı sağlıkla büyütün inşallah

Yalan söyleyemem 12 seneden sonra tekrar anne olabilecek olmak beni çok mutlu etti ama bu dönemde yanlış tavırlar sergileyip elimdeki çocuğumun bana olan sevgisini kaybetmek istemiyorum ama uyuşamıyoruz

Bence kızınız bu mutluluğunuzu gözlemliyor ben buradaki kısacık yazılarınızdan bile hissediyorum çok büyük bir mucize hissediyorsunuz

Kızınız da onu sıradan bir Bebek çocuk olarak gördüğünüzü cefayı onun çektiğini ama bebeklerin sizin sefanızı süreceklerini düşünüyor

Sizin onları ondan çok sevip özen göstereceğinizi vs kafasında kuruyor

Hesap yapıyor onlar ilkokula başlarken ben üniye başka şehre gideceğim annem hep onlarla olacak vs

Bu hislerini dökebileceği bir psikoloğa ulaşmasını sağlamak lazım

Tabiki kizin seni hala seviyor hatta cok sevdigi icin en cok seni kiskaniyor bence :)

Bu acaba biraz da fazla ilgiden ve sen teksin , her şey senin üzerine yani kısacası dünyayı sen döndürüyorsun gibisinden hareket ettiğinizden olabilir mi?
Benim de ergenliğim çok zor geçmişti. Annem hep söyler sen 10 çocuğa bedeldin diye. Ama ben hiç böyle davranamadım . Bence sizde biraz net tavrınızı koyun . Ama tek başınıza değil eşinizle.
Ödül ve ceza yöntemi inanılmaz işe yarar .

Baba biraz otoriter olsun, ne demek anneme birsey alinmasina izin vermiyorum .
Ortada normal bir surec yok, kanserden cikmis hassas mi hassas bir gebe var En kısa zamanda bir pedagogdan yardim alin ve cocugun simariklik yoluna girmesine izin vermeyin. Cocugu anlayip dinleyip cozum uretmek ayri onu prenses sendromuna sokmak apayri

öncelikle hastalık geçirmişsiniz ve akabinde 12 sene tek kalmasına karşın şimdi eve ikiz bebek geliyor. bir çocuk için bir çok sıkıntı kaynağı olabilir bunların hepsi. bence kendiniz çözmek yerine bir psikologdan/pedagogdan yardım almanızı öneririm. burada şunu yap bunu yap diyecek bir çok kişi olacaktır ama bir tanesi bile yanlış olsa çocuğunuz geri dönülemez sıkıntılara gidebilir. o sebeple muhakkak bir uzman yardımı alın.

Ergenlik bir tarafa prenses sendromuna girmis
Benim kizimda 13 yasinda 1 yasinda kardesi var
Kardes kiskancligi hic yok ama ezelden beri yemek yemez secer cozum odakli degildir
Biz de bundan cekiyoruz
Herseye he he denmesini yok ergen yok hassas yok kirilir incinir diyerek cocuk buyutmeyi dogru bulmuyoru
Kiziniz sineye cekilmeyecek cumleler kuruyor
Herseye pedagoga gitmek dogru degil ama devam ederse baska secenek yok gibi

Ayrica o boyle deyince ne tepki veriyorsunuz

Onun tepkilerinin üstüne çok düşer ve fazla ilgi gösterirseniz, bence ilgi üstünde kalsın diye davranışlarını arttıracaktır. Ablam da en küçük kardeşime annem hamileyken karnında ölse falan derdi. 13 yaşında koca kızdı. Bu yaşta kardeşi olmayı, aradaki yaş farkından ötürü istemiyordu. Doğunca herkesten çok sevdi. Şimdide aşırı düşkündür. Geçici bir dönem bence üstüne çok düşmeyin

12 yıldır tek çocuk tek gözde. Bir değil iki üstüne gelmiş yıllar sonra.

Ilginizin onlara kayacagini düşünüyor. 11 15 yaş arası da en sıkıntılı dönemler.

Sizin yerinizde olsam pedagogtan destek alırım.

12 yaşından sonra 2 kardeşim daha olacağını öğrensem ben çok daha fena şeyler yapardım bence
1 degil 2 bi de
Bence de 12 yillik prensesligin ustune tum bunlar cok fazla onun icin.
Annenin zorlu hastalik sureci, ustune yillar sonra tam da ariza donem ergenlikte 2 kardes birden. Gercekten zor

Ben ne yapacağımı bilmiyorum ama babası kardeşlerini kıskandığı için böyle yaptığını düşünerek onu daha da poh pohluyor sen her zaman benim bir tanemsin hepsinden daha kıymetlisin diyor bu dönemde artık beni babasına şikayet etmeye başladı.Yorgun olduğum zamanlarda uyuma ihtiyacı duyduğumda onu bile şikayet ediyor annem sürekli uyuyor diyor.Normal zamanlardan çok daha fazla masraf yaptırmaya başladı ve beni asıl üzen dün okula onu almaya gittiğimde bana neden geldin sen gelme babam gelsin demesi oldu.Kızımın bu hassas döneminde onu yeterince anlayamadığım için ilerde hiç laf dinlemez kötü huyları olan bir çocuk olmasından korkuyorum

1 degil 2 bi de
Bence de 12 yillik prensesligin ustune tum bunlar cok fazla onun icin.
Annenin zorlu hastalik sureci, ustune yillar sonra tam da ariza donem ergenlikte 2 kardes birden. Gercekten zor
Evet oda zaten ilk duyduğunda bu şekilde tepki verdi.Ben daha 1 tanesine alışamamışken başıma bide ikincisi çıktı deyip kendini resmen yerlere atıp ağlamaya başladı

Harçlığından kesemiyorum çünkü o konuları babasıyla hallediyor.Çok fazla masraf yapıyorsun dediğim zaman sana ne kendi babamın parasını yiyorum diyor.Bu duruma devam edersen seni halanın yanına gönderirim diyorum burası benim babamın evi sen beni gönderemezsin diyor.1 bardak suyu bile yalvarta yalvarta getiriyor.Şimdiye kadar hiç dövmedim sadece bir kere plastik bardak fırlattım onu bile bana karşı kullanıyor her seferinde bana şiddet uyguluyorsun diyor.Bazen düşünüyorum ve ben annelikte başarısız oldum diyorum

Benim kardesımle aramızda 15 yas var ve o dogdugunda anneme babama kan kurturmustum. Bunu niye yaptınız ben yetmıyor muydum ikinciyi niye yaptınız beni degıl onu seviyorsunuz artık vs :) Zavallı annem kım bılır ne kadar cektı benden. Bir sene sonra alıstım herkesten cok kardesımı sevıyorum hep ben bakıyordum ona . Alışınca sızden daha cok sever kardesını üzülmeyin.

Allah yardımcınız olsun.Ama ben kızınıza yaklaşımınızı çok doğru bulmadım.Çünkü siz onunla zıtlaştıkça oda sizinle zıtlaşacak zaten ergenlik bi yerde kendini ispatlama çabası değilmidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…