Ben de bu yoruma katılıyorum. Kıskançlıktan fazlası var; çok şımartılmış. 4 çocuklu bir ailede büyüdüm, aynı yaşlarda biz de ergen olduk.Kizinizin "anneme alışveriş yapılmayacak"...."ona istediği alınmayacak"tavırları bu gün ortaya çıkacak bir davranış bozukluğu gibi gelmedi bana.Anladigim kadarıyla hastaliginiz sürecinde ve sonrasında cocuga çocuk olduğu değil de yaşama sebebiniz ,hayattaki herşeyin o oldugu ve "sen herşeyden herkesten değerlisin " mesajını cift olarak verdiniz.Simdi de buna uygun hareket etmenizi istiyor.
Aslinda bilincli yapilan bisey degil hoscakal deyip oper ugurlarsiniz ya hani buse gibi dusunun.yillarin aliskanligi.cocugu opmeyi dogru bulmuyoruz tam aksine siddetle karsiyiz.ama gozlemlemis demekki.bu sekilde bir geri donus umsak tabii yapmazdikCocuklarin yaninda dudaktan opmek zaten dogru degil bence.. bunu dogru bulanlarin geneli cocuguda dudagindan opmeyi dogru buluyolar genelde. Cunku aynisini istiyolar. Sarilma dokunma vs olur bu tam tersi guven duygusunu gelistirir.
Yalan söyleyemem 12 seneden sonra tekrar anne olabilecek olmak beni çok mutlu etti ama bu dönemde yanlış tavırlar sergileyip elimdeki çocuğumun bana olan sevgisini kaybetmek istemiyorum ama uyuşamıyoruz
Merhaba.Ben 34 yaşımdayım ve 12 yaşında bir kızım var.Uzunca bir süre kanser tedavisi gördüm ve artık doğal yollarla çocuk sahibi olamazsın denildiği noktada Rabbim nasip etti ve şu anda 12 haftalık ikizlerime hamileyim.Ama bu süreçte 12 yaşındaki kızımla aramda sorunlar ve kıskançlıklar oluşmaya başladı.Ergenlik dönemine yeni girdiği için üstüne çok fazla gitmek istemiyorum ama gün geçtikçe beni daha da zorluyor.Bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkürler..
1 degil 2 bi de12 yaşından sonra 2 kardeşim daha olacağını öğrensem ben çok daha fena şeyler yapardım bence
Ben ne yapacağımı bilmiyorum ama babası kardeşlerini kıskandığı için böyle yaptığını düşünerek onu daha da poh pohluyor sen her zaman benim bir tanemsin hepsinden daha kıymetlisin diyor bu dönemde artık beni babasına şikayet etmeye başladı.Yorgun olduğum zamanlarda uyuma ihtiyacı duyduğumda onu bile şikayet ediyor annem sürekli uyuyor diyor.Normal zamanlardan çok daha fazla masraf yaptırmaya başladı ve beni asıl üzen dün okula onu almaya gittiğimde bana neden geldin sen gelme babam gelsin demesi oldu.Kızımın bu hassas döneminde onu yeterince anlayamadığım için ilerde hiç laf dinlemez kötü huyları olan bir çocuk olmasından korkuyorumErgenlik bir tarafa prenses sendromuna girmis
Benim kizimda 13 yasinda 1 yasinda kardesi var
Kardes kiskancligi hic yok ama ezelden beri yemek yemez secer cozum odakli degildir
Biz de bundan cekiyoruz
Herseye he he denmesini yok ergen yok hassas yok kirilir incinir diyerek cocuk buyutmeyi dogru bulmuyoru
Kiziniz sineye cekilmeyecek cumleler kuruyor
Herseye pedagoga gitmek dogru degil ama devam ederse baska secenek yok gibi
Ayrica o boyle deyince ne tepki veriyorsunuz
Evet oda zaten ilk duyduğunda bu şekilde tepki verdi.Ben daha 1 tanesine alışamamışken başıma bide ikincisi çıktı deyip kendini resmen yerlere atıp ağlamaya başladı1 degil 2 bi de
Bence de 12 yillik prensesligin ustune tum bunlar cok fazla onun icin.
Annenin zorlu hastalik sureci, ustune yillar sonra tam da ariza donem ergenlikte 2 kardes birden. Gercekten zor
Harçlığından kesemiyorum çünkü o konuları babasıyla hallediyor.Çok fazla masraf yapıyorsun dediğim zaman sana ne kendi babamın parasını yiyorum diyor.Bu duruma devam edersen seni halanın yanına gönderirim diyorum burası benim babamın evi sen beni gönderemezsin diyor.1 bardak suyu bile yalvarta yalvarta getiriyor.Şimdiye kadar hiç dövmedim sadece bir kere plastik bardak fırlattım onu bile bana karşı kullanıyor her seferinde bana şiddet uyguluyorsun diyor.Bazen düşünüyorum ve ben annelikte başarısız oldum diyorumAllah kolaylık versin size.
Üstümden bir ergenlik vakası geçti, ikincisi de geçmek üzere. Gelin bana sorun onları.
12 yaş ergenlik için erken değil. Bence kızınız (ki benim ikincisi kız ve şu anda 16 sında) bebekleri kıskanmıyor. Şu anda siz onun en büyük düşmanısınız. Nedeni yok. Nasılsın deseniz batar ona.
Benden tavsiye hiç takmayın. O sizi sinir edeceğine siz onu sinir edin. Ben öyle yapıyorum.
Geçen sınavlardan dibe vurmuş. Neden böyle diye soruyorum bana "ben lisedeyim bu notlar normal, üstüme gelme ergenlikteyim bana anlayışlı davran" dedi.
Ben de, "sen ergenlikteysen bende gerginlikteyim. Alır seni açık liseye yazdırırım oturur evde ev işi yaparsın bende hazır eve gelirim. Eşek gibi çalışıp karşılığında senin triplerini çekemem. Keyfin bilir. Yarın kaydını kapatmaya gidiyorum okula" dedim, "o zor biraz, iki sene kalmam lazım zaten hiç sınıfta kalan yok" dedi. Ben de "valla çalışıp boşa para harcayamam. Üç seçeneğin var, ya beni dinler adam olursun okulunu okursun, ya açık liseye alırım evde oturur evi idare edersin ya da böyle bana dilin uzadığı müddetçe seni yurda veririm" dedim.
Önceleri tınlamadı bende harçlığını biraz kırptım. Benden bu kadar dedim. Sonra telefon paketindeki interneti düşürdüm ve paket aşımına karşı telefonunu kapattım. Baktı ki durum kötüye gidiyor ders çalışmaya başladı. Ama bağırıp çağırıyor tabiki bu süreçte, neden böyle yaptın diye ama ben cevap bile vermiyorum ve onu yok sayıyorum. Sen kimsin ki benimle aşık atmaya çalışıyorsun diyorum arada.
Ergenlerle uğraşmak çok zor. İllallah ettiriyorlar bazen. Bu ergenlik dönemi yüzünden çocuktan soğudum dersem yeridir.
Allah yardımcınız olsun.Ama ben kızınıza yaklaşımınızı çok doğru bulmadım.Çünkü siz onunla zıtlaştıkça oda sizinle zıtlaşacak zaten ergenlik bi yerde kendini ispatlama çabası değilmidir.Allah kolaylık versin size.
Üstümden bir ergenlik vakası geçti, ikincisi de geçmek üzere. Gelin bana sorun onları.
12 yaş ergenlik için erken değil. Bence kızınız (ki benim ikincisi kız ve şu anda 16 sında) bebekleri kıskanmıyor. Şu anda siz onun en büyük düşmanısınız. Nedeni yok. Nasılsın deseniz batar ona.
Benden tavsiye hiç takmayın. O sizi sinir edeceğine siz onu sinir edin. Ben öyle yapıyorum.
Geçen sınavlardan dibe vurmuş. Neden böyle diye soruyorum bana "ben lisedeyim bu notlar normal, üstüme gelme ergenlikteyim bana anlayışlı davran" dedi.
Ben de, "sen ergenlikteysen bende gerginlikteyim. Alır seni açık liseye yazdırırım oturur evde ev işi yaparsın bende hazır eve gelirim. Eşek gibi çalışıp karşılığında senin triplerini çekemem. Keyfin bilir. Yarın kaydını kapatmaya gidiyorum okula" dedim, "o zor biraz, iki sene kalmam lazım zaten hiç sınıfta kalan yok" dedi. Ben de "valla çalışıp boşa para harcayamam. Üç seçeneğin var, ya beni dinler adam olursun okulunu okursun, ya açık liseye alırım evde oturur evi idare edersin ya da böyle bana dilin uzadığı müddetçe seni yurda veririm" dedim.
Önceleri tınlamadı bende harçlığını biraz kırptım. Benden bu kadar dedim. Sonra telefon paketindeki interneti düşürdüm ve paket aşımına karşı telefonunu kapattım. Baktı ki durum kötüye gidiyor ders çalışmaya başladı. Ama bağırıp çağırıyor tabiki bu süreçte, neden böyle yaptın diye ama ben cevap bile vermiyorum ve onu yok sayıyorum. Sen kimsin ki benimle aşık atmaya çalışıyorsun diyorum arada.
Ergenlerle uğraşmak çok zor. İllallah ettiriyorlar bazen. Bu ergenlik dönemi yüzünden çocuktan soğudum dersem yeridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?