Kızımla sorunlarım var.

Merhaba oncelikle gecmis olsun ve bebisler hayirli saglikla doğsunlar. Bence kizinizin bu kadar ipucu vermesi cok guzel. En azindan ters giden birseyler oldugunu biliyosunuz. Pedagog destegi alin. Her zamankinden daha ilgili olmaya cabalayin. Onu sevdiginiz dile getirmekten vazgecmeyin.
Benim cocuklugum ev hapsi gibi gecti. Kardesim benden 2 yas kucuk ve otizmliydi. Kendimi bildim bileli hep vardi, ama yoktu da. Bir oyun oynayamaz, konuşamazdik. 6 yasinda konuştu. Annem hep onunla ilgilenmek zorundaydi, bende cocuktum anlayamazdim. Cok yalniz buyudum. Annem bana kiyafetler ve oyuncaklar alarak bu acigi kapamaya calisti. Ama bilemezdi icimdekileri cunku hic belli etmedim. Sakin icine kapaniktim. Daha sonra 10 yasimdayken diger kardesime hamileydi. Heyecanliydim kardesim olsun istiyordum. Ama dogumdan sonra pek hayal ettigim gibi olmadi. Omzuma dahada yuk bindi. Bebegin ikinci annesi ben oldum. Annem hâla ffarkedemiyordu icimdekileri. İntihar hayalleri kurardim ortaokulda. (Bu arada bende 11.5 yasinda regl oldum psikolojimi eetkilemisti)
Liseye basladigimda biraz sosyallestim ama gecmisimde biriktirdiklerim bir gun patladi. Okulda normal bir animda aniden sinir krizi gecirdim. Sık sık tekrarladi, aglama krizleri, yalniz kalamamalar, hastalik hastasi oldum. Sesler duyuyordum. Anksiyete ve agir depresyon tedavisi gordun. Anksiyete hâla benimle. Ve gecwn aay psikiyatriye gittigimde sorunlarimi cocukluguma bagladi. Ben hic cocuk olamadim, hep ablaydım. Kardeşim vardi ama yoktu da yalnizdim. Bu yuzden tavsiyem simdiden onlem alin ve kizinizi takip edip iilgi gostermekten vazgecmeyin. İzin verdikce sarilin sacini oksayin. Buyudukce zaten yapamayacaksiniz. Uzun oldu kusura bakmayin

Aile terapisti unvanı da olan bir "psikologa" basvurmanizi öneririm.Buyuk olasılıkla çocuğun yani sira sizinle de (çift olarak) -ana baba tutumlarıniz - konusunda çalışması gerekecektir.

Benim kizimda suan 12 yasinda ayni sorunlardayiz bu nasi ergenlik diyorum bazen yaa bizde ergen olduk ama böyle degildik benimde kiz en büyükleri iki tanede oglum var en kücügü 4 yasinda ama onu öyle bi kiskaniyorki ona herseyin alindigi halde oglanlara ufacik bisey alinsa bana niye yine bisey almadiniz lafini duyuyorum zaten hep onlara onlara keske abla olmasaydim of ya biktim yaa falan diye sitemler ardarda geliyor sürekli

kanserle geçen senelerden sonra keşke iki yeni bebek yerine kızınıza ve kendinize yoğunlaşsaydınız sapasağlam insanlar bile iki bebekle zorlanıyor ki siz kanser tedavisi görmüş birisiniz ne bileyim benim annem kanser hastasıydı annem de böyle yapsa tavır alırdım

Ya müdahil olmak istemiyorum ama yedi yaşındaki bir kız çocuğunun yanında öpüşmek ne kadar doğru hem de böyle bir devirde
Fransiz opucugu yapmiyoruz hanimefendi.veda busesi sadece.hoscakal demek icin.devirde ne varmis anlamadim insanin kocasini opmesi gayet dogal.biz sadece yillarin aliskanligi nedeniyle yapiyorduk bunu isemek gibi dogal yani .cocuk onun sevgi gostergesi oldugunu biliyor ve babasini opmek istiyor.anlamissinizdir umarim.

Bi yerde bi yazı okumuştum.çocuk onun sevgi gösterisi olduğunu zaten bilip başka kötü niyetli insanlar aynı şekilde yaklaşsa bu hareketin sevgi gösterisi olduğunu düşünüp bunu normal karşılamaya başlarmış tepki vermezlermiş.fransız öpücüğü komik geldi kusura bakmayın .devir kötü diyoruz ya hani hep biz tedbirimizi alalım :) hayırlı akşamlar hanımefendi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sağlıcakla çocuklarınızı kucağınıza alırsınız inşallah. Gücenmeyin ama uzun süre tedavi gördükten sonra yeniden hamile kalmak yerine kızımla geciremedigim dolu dizgin gunleri yaşardım. Şimdiye kadar senin iyilesmeni bekledi bence. Iyilesincede hoooop kardeş. Ilgin gene ister istemez kucuk bebeklerde olacak. Yetişemeyeceksin ondan yardım bekleyeceksin.

Bende çocukluğumu istediğim özendiğim gibi yaşayamadım. Ben 11-12 yaşlarındayken annem calismaya basladi erkenden evin sorumluluğu bindi üstüme. Babamda asla yardım etmezdi üstünede 2 kardeş. Okuldan geldiğimde harıl harıl yemek yapicam diye uğraşırdım. Ütüden ev isinden nefret etmiştim. Bide duzgun yapmayinca yedigim laflar.Bide 2 erkek çocuğu da başımda çoğu zaman lafımı dinlemezlerdi. Coook annemi arayıp telefonda ağlamışımdır anne gel beni dinlemiyorlar diye. Neyse okul hayatimida etkiledi haliyle. Evden kurtulmak için işe girdim. Bu seferde annem maaşim hakkında söz sahibi olmaya başladı. Hepsini vermezsem sürekli huzursuzluk çıkartıyordu. Peki bu sefer ne yaptım? Erken yaşta evlendim. Çözümü bu şekilde buldum. Ve şuan benimde bir oğlum var. Sağlığım gücüm kuvvetim yerinde oldukça onun hayatından asla çalmayı düşünmüyorum. Bir kazayla fln bebeğim olmazsa da 2. Bir çocuk yapmayı da düşünmüyorum. Benim yaşadıklarımı oğlumda yaşamasın diye. Cogu zaman büyük çocuk fedakarlık yapmak zorunda bırakılır çünkü.

Asıl.ben ikizler dogunca sabir diliyorum size ikiz demek zorlugun en zirvesi demek ..Allah yardimciniz olsun..12 yas buyuk artik alın konusun karsiniza LGS de napicak bu kız ikizler 2 yasinda olacak çıldırtır sizi önlem alın sınırını bilsin ..

bence adette etkiliyordur 12 yaş için bide kardeşler eklenince. en iyisi bi yardım alın. çocuklar doğunca daha da artmasın anlaşamama durumu. en azından önlem almış olursunuz şimdiden

Ya sen nasıl bi kralsın Benim annem de böyle yapsaydı Kardeşim mum olurdu oda 16 yaşında saçının bi kısmını kazıttı ben bişey deyince bana sürekli karışma ona Bırak ne yaparsa yapsın diyo böyle devam edersen seni çocuk esirgeme kurumuna vercez dedim bana saydı annem hiç bişey demedi.. keşke böyle anneye sahip olsaydık.

bu yastaki cocuklarin hepsi boyle malesef.ergenlikte soyle hassas olurlar boyle yaparlar diye diye iyice simarttik onlari.benim gozlemledigim kadariyla ergenlik yasindakiler bu durumu kullaniyor.biliyorlar ne yapsalar hep alttan alinacak istedikleri herseyi ergenim adi altinda yapiyorlar

bende sizin gibi dusunuyorum abimin ikizleri oldu bi yilda saclari beyazladi.valla cok zor ikiz cocuk insani cok yipratiyor.

İkiz olması kader elbette tup bebek fılan degılse ama arada kacırmıssınız konu sahibi kızından yardım istiyormus, yapmayınca plastik bardak fırlatıyormus en sonunda evden kovmakla tehdit ediyormuş kızını.

Konu sahibi sukur ve masallah seytan in bacağını kırmıs ve saglıgına kavusmus. Keske yeniden İkı degıl bir bebek bile sahip olmaya calısmak yerine kızının cocuklugundakı kayıp zamanı onarmayı tercih etseydi. Birde 12 yas o kadarda buyuk bir yas degıl. Yaşananlar kardes kıskanc ligi ama cocuk haklı

Benim oglum 7.5 yasındayken dogum yaptım ben hıc yatamadım hıc soyle koltukta sızamadım, ameliyathanede uyandım sacımı tarayın oglum beni bu halde gormesın dedim neden incinmesin kendi dogumuna haliyle sahit olamadı ama kardesınınnkıne sahit olurken onu gucendırmemek benim cok umrumda oldu dogrusu.
Bızım ki hıc kıskanmadı, illa ki yapıdır ama biz onu hıc tetıklemedık bız onu sevdik oda kardesını sevdi. Konu sahibi hatalısın ve destek almak mecburıyetındesın hıc hatayı Baska bir yerde arama.

Aminn insallah

Sanirim sizin tedaviniz sirasinda yasadiklari onda bazi duygusal sorunlar yaratmis zaten.bir de bu hamilelik daha da etkilemis ustune de ergenlik.bence hic ustume gitmeyin dediklerini davranislarini elestirmeyin.cocuk akliyla sizin hastaliginiz sirasinda kendine yeterli ilgi gosteremediginizden onu sevmediginizi dusunmus olabilir.bir de bu hamileliginiz3 sevincinizi gorunce zaten beni sevmiyordu simdi kardeslerimi sevcek gibi bir dusunce olusturmus.bence onu cok sevdiginize onun herseyden daha degerli olduguna inandirirsaniz sorun cozulecektir

Allah yardımcınız olsun gerçekten, hamile halinizle yaşadınız ciddi anlamda yıpratıcı
İnşallah doğumdan sonra kabullenir sakinleşir
Evlat idaresi kadar zor bir şey yok gerçekten

Benim ergenlik döneminde çocuğum yok. Ama lisede öğretmenim.

Bu yazdıklarınızla geçici! çözüm bulmuş olabilirsiniz ama çocuklarınızla sağlıklı bir iletişim kurmanız mümkün değil.

Tehdit cümleleri kurulmuş hep.
Son kısımda ise onu küçümseyip malesef yok saymışsınız. Kişiliğine direk saldırıdır.
( benimle aşık atmaya çalışma kısmı)

Bu cümleler onu uzun vadede daha çok öfkelendirir. Ve aranızdaki ilişkiyi üzgünüm zedeler.

Son düzenleme:

Esiniz bisey demiyor mu bu tavrina?
Sen kizimsin annende evimin nesesi demiyor mu?
Bunaltip inatlasmak iyi degil ama duracagi yeti bilmeli.
Babaya asiktir anlarim ama bu sizi bu sekilde manupule etmesini hakli gosteremez.

Annem sizin bi benzeriniz.
Insani yok sayardi vs..
Su anlattiklariniz o kadar tanidik ki.
Baskin, egolu, kiz evladin aslinda anne sevgisine ve muhabbetinene ne kadar muhtac oldugundan bi haber kendine ve kizina kor..
Kizinizi torpuleyeceginize kendinizi torpuleyin.
Kizindan dusman diye bahseden bi insan kizini nasil sever ki?
Annemde boyle abuk sabuk konusurdu.
Ama gun geliyo o kiz cocugu sizi yok sayiyor bunu unutmayin.
Ergenlik arinma surecidir.
Senelerin birikiminin agresyonla disa vurumu sonrada kivama gelinmesidir.
Canim kizim bebegim gibi guzel kelimelerle hitap etmek varken siz resmen savas boyalarinizi surmussunuz.
Harcligindan kirpiyorsunuz iyi..
Ya gidip kendince ordan burdan para bulmaya calisirsa?
Kiz cocugun parasi kesilir mi hic?
Bugunku ergenlerin neler yapabileceginden haberdarsinizdir.
Bi arkadasim lisedeyken bu para mevzulari yuzunden sirf ailesinin inat yuzunden gormedigi ihtiyaclarini, onunla bununla cikarli iliskiler kurarak sagliyordu.
Dikkat edin, tavriniz elinizde patlamasin.

Muhtemelen babasını kıskanıyor kardeşlerinden
Baba kız daha çok vakit geçirsinler ve kıskanç gibi laflarla çocuğun üstüne gitmeyin derim
Babasına yıkmaya çalışın sorumluluklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…