kızınızın yanında ağda yaparmısınız

ama işte kızlarının gözünün önünde yapanlar da var..bende onu anlatmak istedim size....
sevgiler...

28 Yaşındayım bir kere annemin bacağını yanımda aldığını görmedim ,diğer yerlerini asla o kadar hasta oldu kendi işini yapacak durumda değilken bile teklifimi kabul etmedi ( ben alayım demiştim ) . Ben de kimsenin yanında yapılacak şey gibi görmüyorum .

bencede çok normal
ama çocukla ne kadar konuşulduğu ve anlatıldığı ile alakalı
3.5 yaşında ALLAHIM cümlesininkini bağışlasın içindede benimkini 1 kızım var
bazı şeylerin bayansal olduğunu niye olduğunu ne yapmak gerektiğini bunu yalnızca bayanların yanında yapılıp konuşulabilineceğini ve bu gibi olayların erkekler tarafında bilinmemesi gereketiğini bu bizim bayan bayana sırrımız olduğunu anlattığımda kızım şimdilik hiç fre vermedi
ve şimdiden kzıım büyüdüğünde tüyleceğini ve ne yapması gerektiğini
göğüslerinin büyüyeceğini ve ne yapması gerektini
regl olacağını ve ne yapması gerektiğini biliyor
ayrıca vucudunu nasıl ve ne şekilde korumasını gerktiğinide

baskıcı biri değilim ama kızımın yanında şimdiye kadar bırak ağda yapmayı üzerimi dahi değiştirmedim...ve 5-6 yaşından sonra üzerinide odasında kapıyı kapatarak değiştirmesi konusunda telkinlerde bulundum uyardım...

çocuklar vücudunun ona ait olduğunu ve koruması gerektiğini öğrenmesi lazım ve bu telkinlerimiz birer başlangıç...

kızım ağda yaptığımı bilir(bacaklarıma)ama yanında hiç yapmadım....

3,5 yasındaki kızınız regl olma durumlarını, tüylenme durumlarını biliyor mu?:1shok: Ben mi yanlış anladım..

Eğer doğru anladıysam kusurabakmayın ama 3,5 yasındaki bir çocuğun bu durumları bilmesi asla gerekli değil.CADIARZU
İlk defa da sizden duydum yani 9-10 yaş tamam diycem de ergenliğe geçiş devresi olarak..3,5 yaşş mı?

Ağda olayına gelince; çocukların yanında bu tarz olayların yapılmasına pek sıcak bakmıyorum..

Bilmemesi için değil, zamanı gelince genç kız olunca, zaten öğretilir..Bu zamanda, bilinmeyen birşey kalmıyor zaten, internet çağında maşallah 9-10 yaşlarındaki kızların herşeyden (!) haberleri var..

9-10 yaşındalar ama koca kadın gibi davranışlari kıyafetler...

Geçen gün 6 yaşındaki oğlum sordu, arkadaşlarla toplanmıştık 11 yaşında da bir kızı var arkadaşımın ama davranışlar, kıyafetler 18 yaş gibi.

Oğlum dedi ki: '' anne bu abla çocuk mu kadın mı? Bilmem anlatabildim mi?

Annelerin kız çocuklarını yetiştirmeleri ile alakalı bir durum..Herşey zamanı gelince bence..

aman kızımın yanında soyunmayayım da utanmayı saklanmayı öğreteyim ona demedim.
öyle yetiştim öyle gördüm öyle bildim.
onun adı en son utanmak saklanmak olur.mahremiyet duygusudur aslolan
üstelik onca utanmazlığın içinde utanmayı bilmek erdemliliktir
kızım son derece özgüven sahibi bi o kadar da mahremiyetini koruyan bi gençtir
vücudunun ona ait olduğunu ve görünmemesi gereken yerlerini sergilememeyi çok iyi bilir
bi kez bile kıyafet konusunda tartışmadık.sokakta eğilip ayakkabısını bağlarken anne tişörtümün ucunu tutsana sırtım açılmasın diyen bi kızdır
daha çok şey yazarım ama korkumdan yazamıyorum nazarım değer değişir diye ödüm kopuyor
ebeveynin süreklilik arzaden basit bi davranışı(ki kızımın yanında soyunmamak üzerine düşünülerek yapılmış bi davranış olmadı hiç) ilerde karakterinin temel taşlarını oluşturunca şaşıp kalıyorsunuz

bence cocuklarimiza herseyi ögretmeliyiz bunu yaparken elbette haddimizi bilmek zorundaiz mesela bikini bölgesini yaparken yanimda olmasi gerekmiyor. cocuklarimiz herseyin dogrusunu ancak bizlerden ögrenbilirler

Kızım 12 yaşında, 1 yıl kadar önce regl olmaya başladı. O andan itibaren özellikle gözüne sokmuyorum ama öyle denk gelirse onun yanında yapıyorum (Elbette ki sadece bacaklarımdan bahsediyorum) Bunu yapmada bir sakınca da görmüyorum. Ona da güzelce anlattım, açıkladım. Tüyleri artık büyümeye başlayan bir genç kız adayı olarak bilmesinde, görmesinde bence hiç bir mahsuru yok. O da zaten olaydan hiç etkilenmediği gibi, gayet de makul ve mantıklı karşıladı. Denk gelip görürse ilgilenmiyor bile.

Aslında biz onların hiçbir şey bilmediğini sanıyoruz ama onlar bizim sandığımızdan çooook daha fazlasını biliyorlar.

bence bir yaştan sonra özellikle ergenlik çağında bu tür şeylerin kız çocuklarına öğretilmesi gerekiyor. Doğru olanı sizden öğrensinlerki başkalarından duyduğu yanlışları yapmasınlar!

örnek: ben ergenlik çağında ağda nedir hiç bilmediğim için ( annemden öyle bişey hiç görmemiştim çünkü) jilet kullanıyordum. Hala uğraşıyorum şimdi

Hatırlıyorum ilk ağdaya başladıgım günü bikini bölgesine.Annem bir parça elime vermişti ve hadi bakalım yavas yavas al demişti o gün 3 saatte bitmişti ağda .İnsan annesinden utanmaz ama şahsen hiç hoşuma gitmezdi annemi öyle görmek.İyikide o gün tek basıma bırakmıs beni iyikide yanımda yapmamış.

Benimde 12 yaşında kız kardeşim var konu çok ilgimi çekti bütün yorumları okudum.

Çocukların yanında yapılacaksa bile dikkatli olmak lazım bazen psikolojilerinin bozulmasına, bazende istemediğimiz ortamlarda özelimizi 3.4.5. şahısların öğrenmesine de sebep olabilir.

Biz 4 kız kardeşiz bu gibişeyleri annmle değilde kendi aramızda paylaşır hallederiz. Annemde büyüklerinden görmemiş bize de pek yardımcı olmadı açıkçası. Şimdi kardeşimin koltuk altlarında tüylenme başladı ona bıraksak canını acıtacak beceremeyecek. Bir çok şeyi konuştuk bu konularla ilgili ama nedense uygulamaya geçildiğinde ben yapamıyorum. Utanıyormuyum nedir bilmiyorum. Çok tuhaf oluyorum. Sağolsun benden 2 yaş küçük olan kardeşim yardımcı oluyor.

Son düzenleme:
bacağıma falan yaparım tabiki neden yapmayayım da
bikini bölgesine yapamam
kötü etkilenir gibi geliyor çocuk bana
şahsen ben annemi öyle bacağını açmış bikini bölgesine ağda yapıyo şeklinde görmek istemem kesinlikle :1shok:

kesinlikle katılıyorum...

tamam anne özellikle de malum bölgesini kıznın yanında ağda yapmasın ama en azından kesinlikle öğretmesi gerekiyor bence..

kızım 11 yaşında ve şu ana kadar yanında hiç yapmadım..bence bu durum tamamen büyüme tarzı ile alakalı..annemden öyle gördüğüm için bende çocuğumun yanında yapmadım..kızımın bu sene kolunun altında ve bikini bölgesinde hafif bir tüylenme oldu ve bende ona nasıl yapıldığını gösterdim..bizim kız maşallah öyle rahatki.:1shok:.düşündümde annem bana gösterirken yerin dibine girmişdim...bir kaç gün önce kızıma bu işlemi tekrar yapacağını hatırlattım(çünkü ilk aldığımızdan daha fazla gelmişdi)ne dese beğenirsiniz?anne sen yapsana..:roflol:

İlerde kızım olursa kızımın yanında eşimin yanında ağda, epilasyon falan yapmam.
Fakat ilerde tüy problemi olduğu zaman kızıma elimden geldiği kadar destek olacağım :) Ne var zorlandığında yardım da edebilirim :)
Ortaokulu bitirene kadar annem bacaklarımdaki tüyleri almama izin vermemişti, Neymiş dökülürlermiş. Bende almadım mecburen fakat arkadaşlarımın arasında çok rahatsız oluyordum tabiki. Bikaç defa gizli gizli almıştım. O nedenle annelerin kızlarına karşı bu konuda daha yardımcı ve anlayışlı olmaları gerekiyor kesinlikle.

yok ya önünde yapmazdim....ama telkinlerde bulunurdum...e örenmesi lazim

9-10 yaşındaki bir kız çocuğunun önünde ağda yapmak ok gereksiz evde banyomu yok odamı yok vs.ama tabikide bir kız çocuğu zamanı geldiği zaman annesinden öğrenmeli bunları bakınız şekil A annem bana hiç öğretmedi jileti verdi elime:1no2: ben kendi çabalarımla ağdaya döndüm:1shok: küçük yaşda yanlış ergenlikde göstermek için olabilir bence sakıncası yoktura.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…