Kızıyla Yediklerini Karşılaştıran bir anne

Resmen anneninizin sizi kiskandigini düşünüyorsunuz..orta yaş sendromuna girmiş olabilir...istediğini söylesin hiç bişey demeyin ilerde vicdan yaparsınız ...

Burda ne yazılsa hoşunuza giderdi, aa evet fit ve zayıf olduğunuz için anneniz sizi kıskanıyor mu demeliydik? Eğer ciddi psikolojik sorunları yoksa hiçbir anne kızına karşı boyle duygular beslemez. Aksine kızınım sağlığı güzelliği fiziği vs Iyi ne varsa hepsinden gurur duyar

Kayısı kıvamı yapma da ne var? Süresi var kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynat. Sonra sıcak sudan al. Yumurta soğuk mu, dışarıda mı tutuluyor, büyüklüğü, küçüklüğü ufak süre farkı yaratabilir.
Anneniz sizi övmüş sadece. Anne ya hani ondan. Yoksa yumurta haşlamanız bir yetenek değil.

İşte sebebi anneniz değil sizsiniz. Anneniz bana çok normal geldi. 35 yaşında evli barklı kadınım halen daha karışır bana. Anne bu, konuşmadan duramaz. Yüzüme siyah maske yapıyordum bekarken bana da yap diye hevesleniyordu güle oynaya bakım yapıyorduk. Hiç gözüme batmaz sempatik gelir hatta
Aynen katılıyorum.Sonuçta kuşak farkı var öze iyor olması çok normal.Bende anneme gidince yüzündeki tüyleri (sakal) alırım babama batmasın diye şaşakalarak 😃 güler geçeriz.

Aynen katılıyorum.Sonuçta kuşak farkı var öze iyor olması çok normal.Bende anneme gidince yüzündeki tüyleri (sakal) alırım babama batmasın diye şaşakalarak 😃 güler geçeriz.
Babamda 60 şundan sonra saçlarına jöle sürüyordu. Erkek kardeşime özeniyordu. Sevimli oluyorlar

Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında yediklerime hep dikkat etmişimdir, ideal kilomdayım ve sürekli yürüyüş düzenli olarak spor yapıyorum (biraz ilginç bir giriş oldu) annem ise 48 yaşında kendisini bildim bileli balık etli veya kiloluydu. Yediklerine hiç dikkat etmez spor yürüyüş vs asla yapmaz çok ev işi yapar. Özellikle de son zamanlarda sürekli kendisini benimle karşılaştırmaya, yediklerini anlatmaya ben bugün fazla kaçırdım deyince de; ben öyle yapmadım şöyle yedim sadece vs. sürekli kendini benimle kıyaslıyor, karşılaştırıyor. Çalıştığım için sadece Pazar günü beraber kahvaltı yapıyoruz ve ben Pazar günü sunumuma özen gösteriyorum. Dün kendime sunum hazırlarken sen hazırlayana kadar ben doydum neden bu kadar kendin için uğraşıyorsun ne gerek var dedi bunu söyleme sebebi de beraber kahvaltı yapmak değil çünkü ne kadar geciksemde o ağır davrandığı için beraber kahvaltı yapıyoruz ve sonunda sadece çayla eşlik ederek bitirmesi için bekleyen yine ben oluyorum. Yumurtamı kaysı kıvamı yapınca ayy nasıl yaptın ben kaç kere denedim öyle olmuyor diyerek göz diker gibi yiyinceye kadar bana baktı. Kendisine ikram ettiğimde de yok ben doydum dedi iğneleyerek. Ve bunun bir dahası birçok kez karşılaştırma, iğneleme, göz dikme. Bunları yazmak hoşuma gitmiyor ama bir annenin bu davranışlarına şaşırıyorum. Sizce sebebi neyden kaynaklanıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
keşke tek derdim böyle şeyler olsa
of of

Yaa ikinci kez hamilelik istedim bi an, bu ihtimal için :) (şuan erkek evlat bekliyorum da)
Hayırlısıyla kucagına al inşallah :) benim de bir oğlum var Allah kısmet ederse kızımın da olmasını cok istiyorum. Tabii evladın da hayırlısını versin Allah. Her kız her erkek aynı olmuyor :)

Kesinlikle katılıyorum tezinize. Malesef eşimin işi sebebiyle ailelerimizden farklı bir şehirde yaşamak zorundayız. benim 3 abim var yani 3 yenge demek bu. Ben her gittiğimde anneme bi 10bin bakımı yapmaya çalışıyorum. Ha kendisi de dikkat eder hatta benden daha dikkatlidir ama mesela gözleri yaşla doğru orantılı olarak bozulduğu için bazen uzayan bıyıklarını fark etmiyor. Ben gittiğim zaman "ooo bebişim annelikten feragat edip artık babamız olmaya karar verdin galiba" diyip hatırlatırım kendisine. Sık sık görüştüğü yengelerim böyle bir hatırlatma yapmaz. (Bu yengemlerin suçu mu kesinlikle hayır. Öyle bir zorunlulukları asla yok. Ben de kendi kayınvalidemi herhangi bir konuda uyarmıyorum zaten kızı var diye, uyaracaksam da direkt ben söylemiyorum, eşime söyletiyorum)
Ah iyi ki varsın iyi kii🥰 belli yaştan sonra annelere yeniden yaşama sevinci oluyoruz ben buna cok inanıyorum❤️ Yaşasın ana-kız aşkı🤗

sevgili konu sahibi sizin yazdıklarınız bana sizin açınızdan tuhaf geldi daha ziyade.
neden direkt annem beni kıskanıyor, benimle yarışıyor moduna girdiniz anlamadım..

bir diğer anlamadığımda, sadece pazarları beraber kahvaltı edebiliyoruz diyorsunuz. tamam, ama kendinize ayrı sunumlu birşeyler hazırlıyormuş gibi yazmışsınız. ikiniz için bir hazırlık değil de, kendiniz için sadece gibi.. e o zaman beraber kahvaltı etmenin ne anlamı var ki ?

bir de, yavaş yediği için çay içip beklemek zorunda kalıyorum gibi birşey yazmışsınız. herkes aynı hızda yemek zorunda değil. benim anneannem de çok yavaş yer, beraber şakalaşırız bunun üzerine. ben onunla oturmaya devam edip çayla veya kahveyle eşlik ederken kendimi zorunlu hissetmiyorum.

annenizle çocukluktan beri mi böyle iletişiminiz ?

yada benim aklıma gelen menapoz dönemi ile birlikte anneniz depresyona girmiş olabilir..

anne her zaman annedir, ve kademe olarak bizim üzerimizdedir. onu anne yerine koyup anlayışlı ve saygılı olmak gerekiyor. bunu da şundan ekledim, öyle bir yazmışsınız ki bir an çocuğunuzu azarlıyor gibi geldiniz..

sevgili konu sahibi sizin yazdıklarınız bana sizin açınızdan tuhaf geldi daha ziyade.
neden direkt annem beni kıskanıyor, benimle yarışıyor moduna girdiniz anlamadım..

bir diğer anlamadığımda, sadece pazarları beraber kahvaltı edebiliyoruz diyorsunuz. tamam, ama kendinize ayrı sunumlu birşeyler hazırlıyormuş gibi yazmışsınız. ikiniz için bir hazırlık değil de, kendiniz için sadece gibi.. e o zaman beraber kahvaltı etmenin ne anlamı var ki ?

bir de, yavaş yediği için çay içip beklemek zorunda kalıyorum gibi birşey yazmışsınız. herkes aynı hızda yemek zorunda değil. benim anneannem de çok yavaş yer, beraber şakalaşırız bunun üzerine. ben onunla oturmaya devam edip çayla veya kahveyle eşlik ederken kendimi zorunlu hissetmiyorum.

annenizle çocukluktan beri mi böyle iletişiminiz ?

yada benim aklıma gelen menapoz dönemi ile birlikte anneniz depresyona girmiş olabilir..

anne her zaman annedir, ve kademe olarak bizim üzerimizdedir. onu anne yerine koyup anlayışlı ve saygılı olmak gerekiyor. bunu da şundan ekledim, öyle bir yazmışsınız ki bir an çocuğunuzu azarlıyor gibi geldiniz..
Hazırlanan kahvaltıdan kendine tabak yapıyor. Biz hep yapıyoruz adını bilmiyormuşuz. Belki tabağa bir papatya koyuyordur. Sunum dediği o.

Hazırlanan kahvaltıdan kendine tabak yapıyor. Biz hep yapıyoruz adını bilmiyormuşuz. Belki tabağa bir papatya koyuyordur. Sunum dediği o.

he anladım. bazıları ortak tabaktan direkt alıyor, o ayrı tabak hazırlıyormuş. ya olabilir de, ne biliyim annesini fazla eleştirip beğenmiyor gibi geldi bana.

Şunu yazdıktan sonra gitti zaten.

Eski konunuzu hatırladım, hani şu 'Ben sadece kendi yediklerimin bulaşığını yıkıyorum. Herkes kendi yediği şeyin bulaşığını yıkasın, ben feministim' dediğinizde yorumlarda size tatlı su feministi denilen. Hoş hatırlamasam da bu konu başlı başına fikir veriyor zaten.

yarın öbürgün sizde evlenince telefonda yemek tarifi isteyince annenizde burayakonu açsa ne düşünürdün.annen negüzel ben böyle yumurta yapamıyorum diyor siziövüyor belkide sizçok ilgisizsinizannenizden ayrı kahvaltı ediyorsunuz ,oda davet istiyor sizden.ne garip bir davranış,annenle vakit geçir sende fitsin de güzelsin de,ben kime çekmişim de.kadını biraz özel hissettir,ya ben anneme 30 yaşındayım ne şaklabanlıklar yapıyorum gülsün diye,benim annemde bana çok kilo aldın diyor,napsın kadın şimdi benmi kıskanıyor😂

Hayırlısıyla kucagına al inşallah :) benim de bir oğlum var Allah kısmet ederse kızımın da olmasını cok istiyorum. Tabii evladın da hayırlısını versin Allah. Her kız her erkek aynı olmuyor :)
Amin,inşallah, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için 💕
Sen de yavrunu saglıkla büyüt İnşallah . Rabbim Hayırlı,saglıklı kız evlat da nasip etsin :) kesinlikle kız erkek dediğimiz ne ki hayırlı olsunlar da

Back
X