Kizkardesim cok saygisiz

8.sınıfa giden yazdım yalnız. Ben de size okuma yazma kursuna gitmenizi tavsiye ediyorum.
Emann bana okuma yazma ogretmene gerek yok zira 3 dil biliyorum ...sen psikoloji ile igilen biraz oki ozaman kiz kardesinele konusacak anlasacak bir yol bulursun

Ortaokul 8.sınıfa gecen bi kız kardeşim var. Ama çok saygisiz. Sen evlensen de kurtulsam diyor bana. Halini hatrini soruyorum, seviyorum onu tersliyor beni. O kadar çok bunaldım ki anlatamam. Bana abla demiyor ismimle hitap ediyor. Aynanın karşısında ben çok güzelim tarzı şeyler söylüyor. Kardeşim ne zaman düzelir bilmiyorum. Sizce psikolog çözüm olur mu?
8.sınıfa giden ortaokulu bir çocuktan bahsediyorsunuz, her şeyini bu kadar sorgulamayın, aynanın karşısına geçip ben çok güzelim diyormuş, desin siz de evet ablacım sen gerçekten çok güzel bir kızsın diyin, niye bu kadar beklenti içindesiniz anlamıyorum, siz ergenliği çok rahat atlatmışsınızdır o daha sorunlu atlatır kıyaslama yapmak sizi yanıltır, bu dönemde yanlış arkadaşlarla takılsa, gizli saklı işler peşinde olsa, sosyal medyada yanlış şeyler yapsa, allah korusun sigara içiyor olsa burda konu açmanızı endişelenmenizi anlarım, sinirin tavan yaptığı, herşeye alınganlık yapılan, kendini bedenini çok eleştirdiğin, fiziksel görünümüne alışamadığın bir dönemden bahsediyoruz biraz anlayış lütfen...

Aynanın karşısında ben çok güzelim tarzı şeyler söylüyor. Kardeşim ne zaman düzelir bilmiyorum.
Ne güzel işte, kendini seviyor. Keşke siz de onun gibi olsanız, kendinizi sevseniz,barissaniz ve bir ozguvene sahip olsanız.
Eğer psikolog imkanınız varsa bence siz gitseniz daha iyi olur. Hem (ben de gidiyorum, deneyim sahibi olarak söylüyorum) konuşma arasında konu kardeşe geldiğinde bu problemlerini anlatırsan sana kurman gereken iletişimle ilgili fikirlerde bulunabilir. Win-win yani

Benim kardeslerimde bana abla demiyor, en küçüğümüz hariç, bende mi psikologa götürsem ne yapsam bilemedim şimdi.. 🤦🤦

Ergenlik krizleri gibi geldi bana
Benim kardesim de cok sorunluydu hatta ben o dönem okuyordum okul bitti eve bir döndüm kardesim zivanadan çıkmış :eek:
Ben de onun gibi yasamadim ergenligi ama herkes farkli
Öyle kriz dönemlerinde kizdigim da oldu, tartistigimiz da... Çoğu zaman sakinlesmesini bekler sonra da karsima alir konusurdum "sorun ne, ne istiyorsun neden böyle yapıyorsun " diye. Bunu cok sık yapardım, hatta taa o zamanlarda bile bana "abla yaa psikolog gibisin yeaaa" derdi:-) şimdi bile abisine anlatmaz bana anlatir diger kardesim de hep şaşırır "neden en ufak sorunda seni ariyor" diye.
Mesela kuzenim var su an 21 yasinda, o da çocuğum gibidir ama bana ismimle hitap eder bazen. Çok takmam çünkü lafin devaminda abla da diyor zaten. Bir saygısızlığıni görmedim.
Ben de konuyu ilk okurken sizin sorunlu oldugunuzu düşündüm nedense, sanirim birkac konunuza denk geldim aklimda takıntılı biri imaji olusmus demek ki size dair.
Yorumlarda da buna benzer seyler yazilmis
Bence kardeşinize kırılmak yerine onu cok takmayin hatta bir eriskin olarak onun güzelim demesine evet hayatım cok güzelsin diyerek destekleyin.

Kendisine de aynı şekilde yaklaşıyorsanız tokat atması çok normal. Çocuk ne görse onu yapar

Hiç şiddet uygulamiyorum yemin ederim ki

Dert deil ciciko almanyada büyümeme ragmen türkiyede dogup büyuyen bir çoğundan iyi aksanim var 🤣🤣 let this be the Cover for You.........

Deil ve ciciko yazan biriyle muhatap etmem bile hata kusura bakma.

Ergen kız hali acaip zor bazı hormonlar normalinden azgın, isyancı, dik başlı, inatcı ve süresi de uzun en azı 5 yıl bu yediğimiz paketli gıdalar tetikliyor eskidende vardı ama çoğunluk için ergenlik sancılı geçiyor kardeşinizi başıboş bırakmayın gezdiği delikanlıları tanıyın, tanışın çoğu aileler çekiyor ama söz eden yok , çok zor bir süreç bol sabır dilerim

Back
X