- 21 Ocak 2018
- 8.529
- 21.147
- 348
- 32
- Konu Sahibi sacmalamayin
-
İstediği şeyden kasıt maddi şeyler değildi eğitimci olarak anlamanız gerekirdi. İstediği gibi davranıyor, istediği gibi tepki görüyor. Onun isteklerine göre hareket ediyorsunuz ailece. Neymiş bağırırmış ağlarmış. 3 yaşındaki yeğenime gereksiz ağladığı zaman git odanda ağla bitince gel özür dile diyoruz, gidiyor.Bir eğitimci olduğum için çok iyi biliyorum, ama ben mesajında istemediği şeyi yapmayınca ağlıyor veya tavır yapıyor demedim ki. İstediği şeyi yapmadığımız veya yapamadığımız zamanlar da çok oldu.Onlara tavır göstermedi mesela Bence problem bu değil, özel hayatındaki problemleri ailesine yansıtması..
Teşekkür ederimHahah her hafta kumbaramıza belli bi meblağ para atıp anneme sürekli bizim bulamayacağımız şekilde yerini değiştirtmekPara atacağımız zaman anneme vereceğiz o atacak. Napıyım kumbaradakini gözüm görünce içindekini alasım geliyor ☺☺
Ben hala aynı düşünüyorum sevgilisiyle, arkadaşıyla yasadigi problemi size yansıtması hala büyüyemedigini gösterir. Üstüne düştükçe de ters tepecek. 21 yaşına gelip atanamayan tek insan değil. 22 yaşında mezun oluyor insanlar senelerce atanmak için çalışanlar var. KPSS'de Türkiye derecesi yapıp atanamayan insanlar var. 21 yaş bu tarz bir bunalım için çok erken. Sonuçta bu sınav tek seferlik bir sınav değil olmadıysa bir kez daha deneyebilir.Arkadaşlar yokluk nedir bilmeyen her imkanı sunulan padişah kızıymış gibi anlaşılmış yazdıklarım ama aksine bugüne kadar özel okullarda okudu tamam ama babam her yıl kredi çekerek okuttu ,annem sabahın beşinde kalkıp işe giderek okuttular, ve bunların bilincinde olup bunlara rağmen atanamadığı için mahcubiyet hisseden bir insan benim kardeşim. ağzınıza geleni söylemeyin lütfen. Yaşına ve içinde bulunduğu sıkıntılara göre düşünün.her istediği alındı derken çok fazla şey istedi demiyorum, az ister nadiren alışverişe çıkar veyahut nadiren dışarı çıkıp gezip tozar. Kusura bakmayın ben yanlış ifade etmiş olsam gerek. Prenses sendromu olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten çok fazla istekleri olan bir kız değildir maddi anlamda elindekiyle yetinmesini de çok iyi bilir. Problem sadece ruhsal olduğunu düşünüyorum manevi olarak bunu nasıl aşabiliriz onu merak etmiştim
Mutlaka ona bir uğraş bulmanız gerekiyorArkadaşlar yokluk nedir bilmeyen her imkanı sunulan padişah kızıymış gibi anlaşılmış yazdıklarım ama aksine bugüne kadar özel okullarda okudu tamam ama babam her yıl kredi çekerek okuttu ,annem sabahın beşinde kalkıp işe giderek okuttular, ve bunların bilincinde olup bunlara rağmen atanamadığı için mahcubiyet hisseden bir insan benim kardeşim. ağzınıza geleni söylemeyin lütfen. Yaşına ve içinde bulunduğu sıkıntılara göre düşünün.her istediği alındı derken çok fazla şey istedi demiyorum, az ister nadiren alışverişe çıkar veyahut nadiren dışarı çıkıp gezip tozar. Kusura bakmayın ben yanlış ifade etmiş olsam gerek. Prenses sendromu olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten çok fazla istekleri olan bir kız değildir maddi anlamda elindekiyle yetinmesini de çok iyi bilir. Problem sadece ruhsal olduğunu düşünüyorum manevi olarak bunu nasıl aşabiliriz onu merak etmiştim
Dediğiniz bir çok şeyde haklı olsanız da ballandıra ballandıra anlatmadım gerçeği olduğu gibi anlattım , ki bu da maddi sıkıntılarınız mı var istediği şeyleri de alamıyor mu vs acaba o yüzden mi böyle davranıyor diyenler olabilir diye düşündüğüm içindi.Minnettar olup susup otursun diye söylemedim öyle düşünsem dert etmezdim takmazdım onun problemlerini. Herkes gibi ben de şımarık bir kardeşim var diyip geçerdim. Sadece maddi anlamda problemi olmadığını ; problemin manevi olduğunu ve bu minvalde görüşler almak istediğimi belirtmek istemiştim sadece. Yoksa tabi ki aşırı aşırı normal, en temel haklarını hiçbir engel olmadan kullandı. Psikolog görüşünüzde haklısınız. Pandemi süreci bitince ilk iş bu olacak.Herkese ne kolay simarik diye yaftalamis kizi. Ne malum kizin psikolojik bir sorun olmadigi?
Konu sahibi öyle bir ballandira ballandira anlatiyor ki, zaten normal olmasi gereken seyleri.
Tabiki kiz istedigi bölümü okuyacak, tabi ki arkadaslari ile gezecek. Bu zaten olmasi gereken birseydir. Yani kizin ille minettar olmasi gereken seyler degildir.
Kizin belli ki sikintisi var ve bunu sizin ile paylasamiyor. Arkadaslari ile birseyler yasamis olabilir, yada ask acisi yasamis olabilir. Sanirim aile olarak ne kadar egitimine, hobbilerine önemsemis olsanizda, sizin ile konusmayida bilmiyor kiz. Tepkilerinizden korkuyor, yada öyle bir bag yok.
Bunun yani sira zaten ergen psikolojiside var. "Kimse beni anlamaz" diyerek daha melankolik olunuyor. Bu bir süreç olup atlatilir da yada gerçekten depresyonda olup, bir psikologa gitme ihtiyaci olabilir.
Ondan dolayi risk almayip, bir psikologtan randevu alirdim. Hem kardesin tedavi olur, hem siz ailecek asil nasil davranmaniz gerektigini anlarsiniz. Bu sizin yanlis davrandiginiz anlamina gelmiyor. Ama kim bilir daha farkli bir iletisim stili denemek zorundasiniz, yada daha disiplinli.. Psikolog bu konularda bilgilendirici olabilir.
Az önce alıntılamayı unutmuşum bir önceki yazdığım sizeydiAileniz kız kardeşinize dünyanın en büyük kötülüğünü yapmış. Onun yaşındayken kendi paramı kendim kazanıyordum üstelik benim de ailemin durumu iyiydi. Ama istediğini yapabilirsin dilediğin kadar para saç özgürlüğü vermedi bana ailem, iyi ki de vermemiş. Hayatta hiçbir yerde dikiş tutturamaz kız kardeşiniz tipinde insanlar . Çünkü hep özel muamele isterler. Yani hayat boyu boynunuza yük olacak bu şekilde.
Şımartıp tepenize çıkarırmışsınız ne olacağını bekliyordunuz anlamadım onu da zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?