Kızkardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabah 5te kalkip ise gidenin anneniz degil, kendisi olmasi gerekirdi, kiymet bilmesi icin. Yasina uygun sorumluluk dogustan itibaren verilir. 5 aylıkken yuzustu donmektir, 6 aylikken biberonunu tutmaktir, 1 yasindayken oyuncak toplamaktir. Bu soylediklerim saka degil, oldukca ciddiyim

87 puanla atanamadı, bir yıl daha dershaneye gidip ders çalışayım dedi, ona bu hakkı tanıdığımız için özür dileriz o zaman ne diyeyim hanımefendi siz kardeşim için bana öneri verirken temel haklarından mahrum bırakmamızı tavsiye etmişsiniz teşekkürler sizin çocuğunuz olursa kıymet bilsin diye öyle yaparsınız sabah beşte dershane yerine işe gönderirsiniz ki kıymetinizi bilsin

Öyle anlaşılmadı öyle yazmışsınız. Hiçbir zevkinden mahrum kalmadı hep özel okullarda isteği bölümleri okudu diyen sizsiniz. Gayette prenses yetiştirmişsiniz farkında olmadan. Anne babanız zor zahmet çalışarak okutup bi de üstüne istiyorsan başka bölüm oku kızım diyebiliyorsa prenses oluyor zaten. Bazı gerçeklerle yüzleşmeniz lazım korkarım

Keşke başka bölüm okuyamazsın bu şımarıklık yeter deyip okuma hakkını hayallerini elinden alsaydık rahatlardınız konuyu açtığıma pişman oldum SİZ SAKIN ÇEVRENİZDEKİ PSİKOLOJİK SIKINTILARI OLAN BİRİNE HAYAL KURMA VE HAYALLERİNİ YAŞAMA HAKKI VERMEYİN ancak bu şekilde çözülüyormuş tüm sorunlar demek ki ne güzel. Maddi durumumuz yoktu okutamadık çalışmak zorunda kaldı desek bu sefer de niye okutmadınız siniri hırsı okumadığı için derdiniz. Bu forumda gerçekten illallah ettiren bi tayfa var

Ben "şiddet hicbiseyi çözmez" diye düşünen politik doğrucu arkadaşlardan değilim. Kardeşiniz bı "bana bak benimle düzgün konuş senin o ağzını kırarım" i hakediyor bence. Ben 24 yaşındayım, ailemden hiç şiddet görmedim ama abime bu şekilde konuşsam abim haklı olarak daha da beterlerinu söyler. Söylesin zaten, böyle şımarık insanlar hakediyor

Terapi almasi lazim . Cunku analdigim kadariyla kardesinuzde ofke kontrol veya baska psikolojik rahatsizliklar var terapiyle mutlaka duzelecektir.

dilediği anda dünyalar önüne serilmis hic bir zorluk da görmemis bencil simarik. kendi kardesimden biliyorum yasi da ilerlemis ne dense bos gibi. ama siz sindikce uste çıkıcak anne babaya da davranislarin bir siniri olmali tepkinizi belli edin

Önerim yok çünkü geç kalmışsınız. Hiçbir istediği geri çevrilmeyen ne isterse yiyen içen alan gezip tozan kimsenin bir şey demediği birinin saygıyı öğrenememiş olması sürpriz değil.

Kardeşiniz de öfke kontrol problemi var sanırım. Bende de var çünkü. Birde cok ustune gitmeyin neyin var anlat falan diye. Biraz kendini iyi hissettigin de sizinle paylasmak ister belki. Benimde biraz yüzüm asık olsun annem ablam hemen baslar neyin var neden yuzun asık bisey mi oldu anlat diye. Bu da beni asiri derece de gerer. Biraz sakinlestigim zaman anlatirim zaten ama o an konusmak istemiyorum ve israrlari beni elim de olmadan cok sinirlendiriyor. Ne kadar kirmaktan hoslanmasam da kirmis oluyorum sonra cok pişman oluyorum. Kardeşinizi tanımıyorum ama belki o da benim gibidir

Ben siz ne yaziyorsaniz o kadarini bilebilirim. Dediniz ki, bir sene daha dershaneye git dedik ama mahcup oldu falan. O zaman girer bir ise calisir, kendi dershane parasını kazanır. Bu sekilde kıymet bilir. Dershane yerine işe gitsin demiyorum. Dershaneyi hak etsin diyorum anlatabiliyor muyum? Insan iliskilerine de emek vermeyi bilsin, bilmiyorsa öğrensin. Anne baba abla candir kandir, herşeye susup yutabilir ama hayat bu 3 kisi etrafinda donmez, mecburen insan icine karisacak. Is hayati, sosyal hayati olacak, onlara bagirip cagirabilecek mi surekli?
Ve evet 2.5 yasında cocugum var. Kızıp bağırmam ama sakince, oyuncaklarini toplamadan parka gidemeyiz derim. Toplamazsa gitmeyiz, cok basit. Bu benim ona bir eziyetim degil.
Ayni kardesiniz gibi agzimda altin kasikla varlikli, prestijli bir ailede doğdum. Elbette bunun ekmegini cok yedim, inkar edemem. Ama hayata atilinca coook buyuk sıkıntılar yaşadim. Keske birazcık anne babamdan şefkatli disiplik gorseydim dedim. Çocuğuma da boyle yapmaya çalışıyorum. Siz yapmazsiniz kendi karariniz. Ben bunu cocugumu hayata hazirlamak adina yapıyorum

Çok şımarık.
Orta halli bi aile iseniz neden 2. Ünv ye gidebilirsin özele diyorsunuz.
Öyle derlerse tabi tepenize çıkar.
Çalış kazan kendi tercihin sonra okursan okursun deyin.

Kardesiniz asiri simartilmis üzgünüm her istediği yapılmış ve bağırarak etrafini sindirmiş su saatten sonra ne sizi ne ailenizi dinler o yuzden birakin ilgilenmeyin burnu sürtsun hayati ogrenmemis git fatura yatir desen nereye gideceğini bile bilemeyen bir tip belli ki bir gun kardesinizinde burnu sürecektir bekleyin

21 yaşında hala ergen bu yaşlarda erkek arkadaşla elbet sorun olabilir de bunu size aşırı yansıtması ya kişilik özelliği ya da atanamamasının da üstünde tuz biber olmuş

psikologa gidin basit yani olay
Ayrıca siz de sürekli konuşmaya çalışmayın
Kendisi isterse sizle konusur

keza herkese yok şımarık değil demişsiniz ama bence hafif şımarıklık olabilir
Ayrıca kredi çekip özel okulda okutmak bana hiç akıl karı gelmiyor cidden

Özel okul lise mi yoksa üniversite mi eğer üniversiteyse çok iyi bölüm olmalı ki bu fedakarlığı yapayım

ayrıca biraz had bildirmek iyidir konuşmayın bu tavrını düzeltene kadar konuşmayın kendisi zaten sizinle konuşmak ister

Madem sorunun kaynağını çok iyi biliyorsunuz neden bize soruyorsunuz?

Merak ettim, neyin tövbesi? Benim bildigim kadari ile, disiplinsizlik (ki anne baba öyle oldugunu konu sahibi disinda kimse bilemez) bir günah degil...

Bu kişi ben olsam ailemde aynı şekilde benle konuşmaz ben gidip birşey anlatmak istesem anlat ve çık der. Yani nasıl davrandığımı görmemi sağlarlar. 21 yaşımı düşünüyorumda çok uçarı olunacak bir yaş değil ya da duygularınızı bu kadar açığa vuracağınız bir yaş değil. Ve en kötüsü hiç bir yaş anne babaya bağırıp çağırılacak yaş değil.

Erkek arkadaş çekmez ki bu anlattıklarını. Hep sorun yaşayacak. Her dediğinin yapılması, orta halliyken özellerde okutulması çok mu doğru o kısım tartışılır. Sonuca bakarsak çok doğru gelmedi. Ayrıca 2. Kez özel de oku eğitime verilen para vs gibi şeyler yazmışsınız hiç mantıklı gelmedi. Ailece değişik bir yaklaşımınız var bunu söyleyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…