- Konu Sahibi sacmalamayin
-
Sabah 5te kalkip ise gidenin anneniz degil, kendisi olmasi gerekirdi, kiymet bilmesi icin. Yasina uygun sorumluluk dogustan itibaren verilir. 5 aylıkken yuzustu donmektir, 6 aylikken biberonunu tutmaktir, 1 yasindayken oyuncak toplamaktir. Bu soylediklerim saka degil, oldukca ciddiyimArkadaşlar yokluk nedir bilmeyen her imkanı sunulan padişah kızıymış gibi anlaşılmış yazdıklarım ama aksine bugüne kadar özel okullarda okudu tamam ama babam her yıl kredi çekerek okuttu ,annem sabahın beşinde kalkıp işe giderek okuttular, ve bunların bilincinde olup bunlara rağmen atanamadığı için mahcubiyet hisseden bir insan benim kardeşim. ağzınıza geleni söylemeyin lütfen. Yaşına ve içinde bulunduğu sıkıntılara göre düşünün.her istediği alındı derken çok fazla şey istedi demiyorum, az ister nadiren alışverişe çıkar veyahut nadiren dışarı çıkıp gezip tozar. Kusura bakmayın ben yanlış ifade etmiş olsam gerek. Prenses sendromu olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten çok fazla istekleri olan bir kız değildir maddi anlamda elindekiyle yetinmesini de çok iyi bilir. Problem sadece ruhsal olduğunu düşünüyorum manevi olarak bunu nasıl aşabiliriz onu merak etmiştim
87 puanla atanamadı, bir yıl daha dershaneye gidip ders çalışayım dedi, ona bu hakkı tanıdığımız için özür dileriz o zaman ne diyeyim hanımefendi siz kardeşim için bana öneri verirken temel haklarından mahrum bırakmamızı tavsiye etmişsiniz teşekkürler sizin çocuğunuz olursa kıymet bilsin diye öyle yaparsınız sabah beşte dershane yerine işe gönderirsiniz ki kıymetinizi bilsinSabah 5te kalkip ise gidenin anneniz degil, kendisi olmasi gerekirdi, kiymet bilmesi icin. Yasina uygun sorumluluk dogustan itibaren verilir. 5 aylıkken yuzustu donmektir, 6 aylikken biberonunu tutmaktir, 1 yasindayken oyuncak toplamaktir. Bu soylediklerim saka degil, oldukca ciddiyim
Öyle anlaşılmadı öyle yazmışsınız. Hiçbir zevkinden mahrum kalmadı hep özel okullarda isteği bölümleri okudu diyen sizsiniz. Gayette prenses yetiştirmişsiniz farkında olmadan. Anne babanız zor zahmet çalışarak okutup bi de üstüne istiyorsan başka bölüm oku kızım diyebiliyorsa prenses oluyor zaten. Bazı gerçeklerle yüzleşmeniz lazım korkarımHayır önceki yazdıklarımı iyi okursanız istediği kadar harcama lüksü olmadığını ve hatta çoğu zaman mahcubiyet hissedip alışverişini kendince kısıtladığını ,bunun yanında zaten çok gezmeyi tozmayı alışveriş yapmayı seven bir insan değildir. Sadece sorunu maddi boyutta ele almasınlar manevi boyutta diye böyle yazdım ama o da maddi anlamda hiiiiiç sıkıntısı mahcubiyeti olmamış bir prenses gibi anlaşılmış
Keşke başka bölüm okuyamazsın bu şımarıklık yeter deyip okuma hakkını hayallerini elinden alsaydık rahatlardınız konuyu açtığıma pişman oldum SİZ SAKIN ÇEVRENİZDEKİ PSİKOLOJİK SIKINTILARI OLAN BİRİNE HAYAL KURMA VE HAYALLERİNİ YAŞAMA HAKKI VERMEYİN ancak bu şekilde çözülüyormuş tüm sorunlar demek kiÖyle anlaşılmadı öyle yazmışsınız. Hiçbir zevkinden mahrum kalmadı hep özel okullarda isteği bölümleri okudu diyen sizsiniz. Gayette prenses yetiştirmişsiniz farkında olmadan. Anne babanız zor zahmet çalışarak okutup bi de üstüne istiyorsan başka bölüm oku kızım diyebiliyorsa prenses oluyor zaten. Bazı gerçeklerle yüzleşmeniz lazım korkarım
Terapi almasi lazimiyi akşamlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 21 yaşında bir kızkardeşim var.Ailemle yaşıyor. Her genç kızın olduğu gibi özel hayatta bazı problemleri var. Bunun yanısıra her zaman kendi isteğiyle özel okullarda kendi istediği bölümleri okudu. Hiçbir zevkinden hobisinden mahrum kalmadı,orta halli bir aileyiz. Geçen yıl mezun oldu ve sınava girdi. Atanamadı. İstersen sınava bie daha hazırlan sorun olmaz acelen yok dedik veya yeniden üniversite sınavına gir başka böğüm alternatiflerine bak yine özelde oku sonuçta eğitime verilen para boş harcama değildir dedik. Yani anlayacağınız kafası oldukça karışık ve sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Hiçbir istediği geri çevrilmez ne isterse yer içer alır gezer tozar kimse bir şey demez.Ama gerçekten bazen öyle hal ve hareketleri oluyor ki biz donup kalıyoruz ve çok kırılıyoruz. Özel hayatındaki kendi arkadaşları veya erkek arkadaşıyla arasında bir problem olduğu zaman aileme aşşşırı derecede olumsuz yansıtıyor. Bizden kaynaklı olmadığı halde bize tavır yapıyor trip yapıyor bağırıp çağırıyor yani anlayacağınız en ufak bir sorunu olursa ailesinden çıkarıyor sinirini. Yaklaşık 2 haftadır hiçbirimizle konuşmuyor şimdi. Yanına gittiğimize falan tersliyor,sorduğumuz soruya cevap vermiyor, azıcık niye böyle yapıyorsun bizimle bir problemin mi var dediğimizde hayır sizinle alakalı değil diyor üsteleyip biraz daha sorarsak dertleş bizimle problemlerini anlat dersek sizene yok bişey vs ortalığı birbirine katıyor biz de her bağırışında apartmandakilere rezil olmamak için sırf sussun diye bişey demiyoruz. Ben de bir eğitimciyim ama bu durum canıma gerçekten tak etti. Bizimle alakalı olmasa bile her sorununda bi şekilde davranıyor annem babam anlayışlı insanlar olduğu halde onları sindirmiş durumda. Sırf bağırmasın diye susuyorlar derdin nedir diye sormaya bile korkuyorlar bağırır diye. Çok sinir bozucu olmaya başladı gerçekten. Mesela az önce yanına gittim neşeli neşeli çok güzel bi birikim yöntemi buldum yapalım dedim dinliyor mu diye gözünün içine bakarken bana, ne söyliceksen söyle Ve git dedi tersleyerek. Gerçekten bir abla olarak artık kaldıramıyorum. Görmezden gelmekten sıkıldık ailece.. neler önerirsiniz.. bişey önermeseniz bile dertleşmiş oldum içim rahatladı şimdiden..
Kardeşiniz de öfke kontrol problemi var sanırım. Bende de var çünkü. Birde cok ustune gitmeyin neyin var anlat falan diye. Biraz kendini iyi hissettigin de sizinle paylasmak ister belki. Benimde biraz yüzüm asık olsun annem ablam hemen baslar neyin var neden yuzun asık bisey mi oldu anlat diye. Bu da beni asiri derece de gerer. Biraz sakinlestigim zaman anlatirim zaten ama o an konusmak istemiyorum ve israrlari beni elim de olmadan cok sinirlendiriyor. Ne kadar kirmaktan hoslanmasam da kirmis oluyorum sonra cok pişman oluyorum. Kardeşinizi tanımıyorum ama belki o da benim gibidirKeşke başka bölüm okuyamazsın bu şımarıklık yeter deyip okuma hakkını hayallerini elinden alsaydık rahatlardınız konuyu açtığıma pişman oldum SİZ SAKIN ÇEVRENİZDEKİ PSİKOLOJİK SIKINTILARI OLAN BİRİNE HAYAL KURMA VE HAYALLERİNİ YAŞAMA HAKKI VERMEYİN ancak bu şekilde çözülüyormuş tüm sorunlar demek kine güzel. Maddi durumumuz yoktu okutamadık çalışmak zorunda kaldı desek bu sefer de niye okutmadınız siniri hırsı okumadığı için derdiniz. Bu forumda gerçekten illallah ettiren bi tayfa var
Ben siz ne yaziyorsaniz o kadarini bilebilirim. Dediniz ki, bir sene daha dershaneye git dedik ama mahcup oldu falan. O zaman girer bir ise calisir, kendi dershane parasını kazanır. Bu sekilde kıymet bilir. Dershane yerine işe gitsin demiyorum. Dershaneyi hak etsin diyorum anlatabiliyor muyum? Insan iliskilerine de emek vermeyi bilsin, bilmiyorsa öğrensin. Anne baba abla candir kandir, herşeye susup yutabilir ama hayat bu 3 kisi etrafinda donmez, mecburen insan icine karisacak. Is hayati, sosyal hayati olacak, onlara bagirip cagirabilecek mi surekli?87 puanla atanamadı, bir yıl daha dershaneye gidip ders çalışayım dedi, ona bu hakkı tanıdığımız için özür dileriz o zaman ne diyeyim hanımefendi siz kardeşim için bana öneri verirken temel haklarından mahrum bırakmamızı tavsiye etmişsiniz teşekkürler sizin çocuğunuz olursa kıymet bilsin diye öyle yaparsınız sabah beşte dershane yerine işe gönderirsiniz ki kıymetinizi bilsin
Keşke başka bölüm okuyamazsın bu şımarıklık yeter deyip okuma hakkını hayallerini elinden alsaydık rahatlardınız konuyu açtığıma pişman oldum SİZ SAKIN ÇEVRENİZDEKİ PSİKOLOJİK SIKINTILARI OLAN BİRİNE HAYAL KURMA VE HAYALLERİNİ YAŞAMA HAKKI VERMEYİN ancak bu şekilde çözülüyormuş tüm sorunlar demek kine güzel. Maddi durumumuz yoktu okutamadık çalışmak zorunda kaldı desek bu sefer de niye okutmadınız siniri hırsı okumadığı için derdiniz. Bu forumda gerçekten illallah ettiren bi tayfa var
Tepenize cikartmissiniz hep birlikteAnne baba hata mı yapmış, ama ben de aynı anne babanın evladıyım. Nerede hata yapmış olabilirler ki.
Disiplinsizlik hiçbir zaman iyi birşey olmamıştır... çok yanlış hatalar yapmışsınız...
Allah sabır versin...
Anneniz babanız eğer inançlıysa dua etsin ve tövbe etsinler... sadaka verin... ve bol bol salavat çekip yüzüne üfleyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?