Kızkardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sorun ailece sizde bence.. kardeşin gökten zembillemi indide bu kadar şımartıyorsunuz hesaba almayında kendine gelsin.

Allah anasını babasını başından eksik etmesin sizde sabırlsınız ben mümkün değil kaldiramam ne kardeşimi ne çocuklarım saygısızlığı affetmem siz ablası anne yarısı saygılı olacak olmuyor ise kendisi bilir

Koskoca genç bir kadının üzerine neden bu kadar gidiyorsunuz?
Belli ki sorunları var, kendince depresyona girip acısını yaşayacak.
Bu şey gibi, kış uykusuna yatmaya çalışan bir hayvanı dürtüklemek.
Bırakın ne hali varsa görsün, iyi hissedince gelir zaten aranıza.
Ne bu ilgi alaka yani?

Bildiğim sahneler. Tepenize bindirmissiniz ben maalesef ben yıllarca onun meslekle ilgili bosvermisligiyle ugrasicaginizi ya da onun önceliğini evliliğine verip sevgilisini ikna edebilirse de gelecek yıl için düğün planliycagini düşünüyorum. Şimdiki nesil için herhangi bi devlet okulu kazanmak çok kolay olduğu halde aileler böyle çocukları özel okula para verip zorla iş sahibi yaptırmaya çalışıyor. Potansiyeli neyse onu yapsın kardesinizden fazlasını beklemeyin.

Ay dramaya bak Okuma hakkından anladığınız ananızın babanızın sabahın köründen akşama kadar çalışıp özel üniversiteye yollaması mı? Hayali varsa çaba sarfetsin oturursun çalışsın kazansın milyonlarca yaşıtı gibi madem. Eşek kadar kızı 5 yaşında çocuk gibi isteklerini yerine getire getire bu hale getirmişsiniz zaten. Para musluğunu kesin siniri hırsı geçer merak etmeyin. Şu şımarttığınız insanlara da psikolojisi bozuk demeyi de bırakın psikoloji böyle bi şey değil çünkü. Sizin kardeşinizin size saygısı yok. Sorunlar görmezden gelerek de çözülmüyor görmeyi deneyin.

Bizde boyle bir ortanca vardi.buyuk ablami 52 yasinda hayattan kopartti

Olumsuz davranışlarını pekiştirmeyi bırakın. Her bagirmasinda alttan alınan biri tabi ki de bağırmaya devam eder. Egitimcisiniz bilirsiniz.

Atanmamiş, özel hayatında problemler var, bir de karantina dönemi... Bunalmış olabilir. Ama bu herkese bağırıp çağırabileceği anlamına gelmiyor. Bunu bi anlaması lazım. Bu da alttan alarak olmaz.

Ben de ablayım eğitimci değilim ama okumuş meslek sahibi biriyim benim kardeşlerim bana bu şekil cevap verirlerse ağızlarının ortasına çakacağımı çok iyi bilirler bazen yaradana sığınıp o tokatı atacaksın ben uçan tekmeyi tercih ediyorum )

Öncelikle cok iyi bir aileniz varmış.Ailenizin her zaman kiz kardeşinizin arkasında durması destek olması önüne seçenekler sunması çok güzel.
Ama erkeği pasa gibi yetistirmek ne kadar yanlışsa kızı da prenses gibi yetiştirmek o kadar yanlış. Kaç yaşına gelmiş insanın hala pesinde kosturup hayatına yön vermeye çalışmak çok sağlıksız.
Hic üstüne gitmeyin bu saatten sonra surat asıyorsa siz de asın. Yabancı gibi davranın. Bağırırsa ortamı terketmesini söyleyin. Ama siz de bağırarak değil sakince karşılık verin. Bu yastan sonra cezayla bir yerlere gelemezsiniz siz de bilirsiniz ki belli ceza türleri vardır ortam değiştirmek bunlardan en etkililerinden biridir, ben naptım diye düşünmeli. Sizlik bir durum yok aileniz alıp karşısına sorunlarını bize yansıtma diyecek. Bağırıp çağırmak azarlamak durumu sadece kötülestirir ve anlıktır. Gerekirse soğuk savaş yapıp gerilim yaratın evde.

Son düzenleme:
Bu dediğiniz şaka olsa bile aşırı yanlış. Aile ici siddetin hicbir türlüsü kabul edilemez.

Siz ne kadar kibar bir insansınız :)

"Ergenliğin çok uzun sürdü senin bir yetişkin ol 13 yaşında değilsin kezban gibi bağırmak seni haklı yapmaz suçlu psikolojisine girme" tarzı toplum içinde çemkirme kısa vadede binadakileri daraltsa da bu anahtar kelimeleri sık kullanmak onları biraz düzeltebilir.
Ergenliğini bittiğini hatırlatın ve bir yetişkin olup ilişkinin sorumluluğunu kendisinin alması gerektiğini vurgulayın bence.
Bağırırsa kapıya gelirlerse onun duyabileceği bir şekilde "kusura bakmayın inanın ben değilim. Kendisine nasıl ulaşabileceğim çözemedim. Sebepsiz yere bağırıp çağırıyor" diyin.
Ama muhtemelen depresyonda psikolojik tedaviye yönlendirebilirsiniz istemiyorsa yüzüne vurup sorunlarını git bir psikiyatriste hallet huzuru bozmak zorunda değilsin diyebilirsiniz.
Ya evi değiştirecektir ki bu iş bulması demek iyiye işaret ya da kocaya gidecek ya da bu telkinlerle kendine çeki düzen verecektir.
Kötü giden aşk hayatının suçlusu ben değilim bana çemkirme gibisinden imalı konuşmalar başta delirtse de uzun vadede çalışıyor ben denedim

Bu dediğiniz şaka olsa bile aşırı yanlış. Aile ici siddetin hicbir türlüsü kabul edilemez.
Kardeşlerimden biri 1 yaş diğeri 4 yaş küçük benden zaten tekme tokat dövüşerek büyüdük en küçüğüm şimdi 26 yaşında ve bana böyle bir laf etmeleri mümkün değil ha edilirse bir konuşurum iki konuşurum üçüncüde çakarım ağzına tekmeyi yine mi anlamıyor kardeş filan dinlemem silerim hayatımdan kimse anneme babama o şekilde davranamaz benim şiddeti kabul ettiğim çok yer var ailemin içinde olanlar da beni ilgilendirir zaten :)

Kardesler arasinda ufak tefek kavga dövüsler sakalasmalar olur cocukken kavga edilir. Ama sizin dediğiniz büyüğün küçüğü ezmesine giriyor. Kardeşlerinizde siz öyle davranırsanız aynı şekilde karsilik verebileceklerse sorun yok genede dediginiz siddete bahane bulmak

Kardeşiniz 12 yaşında ergen gibi davranıyor. Hatta bir ergen bile bu derece saygısız olamaz, anneye babaya bağırmak ne demek? Kimin haddine?
Bu kadar tepenize çıkarırsanız olacağı bu, hiçbir şeye çaba harcamamış gak dese et guk dese süt vermişsiniz.
Biraz salın artık, büyüsün. Sorunu kiminleyse onunla çözsün. Hanım sultan bağıracak diye kimse neyin var diye soramıyor, daha neler.
Daha fazla kınamayayım bu kadar yeter, benim de evladım var, Allah hayırlısını versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…