- 24 Aralık 2014
- 5.204
- 7.020
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Benim aklima ilk gecen gun acilan konu sahibinin esiyle evlilik yildonumlerinde 'kendi evlerine' gelecek olan kv kp geldi anlattim boyle boyle olur vs ama duymuyor karismayacagim artik kendi bilir belki dedim fikri degisir ama yokKuzeninize selam söyleyin, ben de yetişkin kızı olan bir anneyim ve annesi gibi düşünüyorum, kış dediğimiz Karadeniz için de İstanbul için de 3 ay mı? Karadenizliyseler çay veya fındıklıkları vardır, ikisinin de hasadı yaz mevsimindedir, Eylül-Ekim gibi işler biter Karadeniz’de hava patlamaya başlar kayınvalide kayınpeder İstanbul’a gelir, Ekim ayından Mayıs ayına kadar ki süre 3 ay mı bir hesap yapsın o kuzen.
Ev verdik diye her şeyi kendilerinde hak görürler kuzeniniz de gıkını çıkaramaz, yengenizin el bebek gül bebek yetiştirdiği kızı annesine çene yapmayı biliyor ama kayınvalideye gelince sesi soluğu çıkamayacak, he bir de çalışmıyor muuuuu? Oldu elin evinde hizmet etme aşkıyla kayınvalideye fır fır dönüp pervane olsun diye a’dan z’ye mobilyasını çeyizini alacağım nişanını takısını yapacağım, o aileyle yaşamayı çok istiyorsa işe girsin her şeyini kendisi yapsın, ki yengeniz üst katı teklif ederken kızını denemek için bana hizmet edersin demiştir, aynı şeyi kızım yapsa ben de öyle söylerim çünkü, yaptıracağımdan değil çocuğumun böyle saftiriklik yapması gücüme gittiğinden, ben onun eli sıcak sudan soğuk suya değmesin diye kıyamazken başkalarına gelince önde koşmasından dolayı söylerim ama tabii evladınız bile olsa ille de ben böyle yaşayacağım diyorsa hayırlı olsun kızım, kayınvalidem beni evde 5 dakika bile oturtmuyor, kocamla özelimiz kalmadı diye ağlamaya gelme derim.
Hahshshsj bu ikili aynı eve girdiği an o salon ringe dönüşür, kim kimi parçalarsa artık. Üniversiteye başlayıp 3 kişi eve çıkan arkadaşlar geldi aklıma, iki ay içinde 1-2 gruplanır kanlı bıçaklı ayrılırlar birbirlerinden, daha sonra da hepsinin arası bozulur ya, bu işte o.Daha karismam kızlar.Ben anlattim uyardim bak mesafeni koru istemedigin seyi kabul etme gibisinden az once bir baktim kv adayiyla canimcim annecimli pozlar paylasmis tamam kadina hakaret etme ama öyle mıc mıc olursan da o kadın üstünden gecer yani sinir oldum
Bu işler maalesef kaba olacak ama koyma akılla olmuyor, kuzeniniz yaşamadan anlamayacak yaşasın görsün, gönül ister ki mutlu olsun ama görünen köy de kılavuz istemiyor ne yazık kiBenim aklima ilk gecen gun acilan konu sahibinin esiyle evlilik yildonumlerinde 'kendi evlerine' gelecek olan kv kp geldi anlattim boyle boyle olur vs ama duymuyor karismayacagim artik kendi bilir belki dedim fikri degisir ama yok
Acikcasi yetistigim cevrede hep baba evi oğlana kaliyor hak iddia edeni de doyumsuz olarak niteliyorlar ben cinsiyetcilik olarak baksam da buralarda normal olan o maalesef kimseye degişik gelmiyor
Istanbul sartlarinda zor diyor erkek diyormus ki evim varken neden kirada durayim tek erkegim o ev sonra benim zaten
Ne çirkin bir zihniyet ya. "Elin karısına hizmet edene kadar bana hizmet et"
İki aileden de bir poh olmaz bence.
Ben de Karadenizliyim, kıştan kışa 3 ay diye bir şey yok. Kışları orada olmak istemiyorlarsa ısınma sisteminde problem var demektir. Karadeniz'de soba Ekim ayında yakılır, Nisan ayında söndürülür.
Hadi sizinkiler hava soğuduktan bir ay sonra çıkıp havalar ısınmadan bir ay önce gelmek istesin, Kasım Aralık ocak şubat Mart...yine 5 ay kuzendeler. Üstelik bu mevsim fındık zamanı. Eğer fındıkları - çayları vs varsa gelin bedava amele demektir. Çalışmayan gelini mutlaka çağırırlar. Hamileyse bile , ilgilenecek bebeği varsa falan gider, bahçeye girmez ama bahçede calisan insanlara yemek, cay servisi yapar durur, akşam da herkes o yorgunlukla patates çuvalı gibi yıkılır yatar, bir de ortalığı temizler,yatak hazırlar, çay demlemeye devam eder.
Leş gibi bir hayat.
İlle de evleneceğim diyorsa karışma, evlensin.. görsün ebesinin örekesini. Sonra ayrılır,daha iyisini bulamaz, bir ömür seni suçlar , kıskandı ayırdı diye
Kız adama onunla evlensin diye yapışıyor. Özgüveni düşük ve adama hayır dese terkedilecegini düşünüyor. O yüzden karışmayın. Yani takmış. Siz hayır dedikce kocayı kaçıracak diye deliriyordur Konu vs de açmaz, açsa da üyelik iptali yapıp kaçar.Benim aklima ilk gecen gun acilan konu sahibinin esiyle evlilik yildonumlerinde 'kendi evlerine' gelecek olan kv kp geldi anlattim boyle boyle olur vs ama duymuyor karismayacagim artik kendi bilir belki dedim fikri degisir ama yok
Ortalama bir ev 10 bin falan şu an İstanbul'da. Totosu yemiyor o kirayı vermeye, anamla yaşar gideriz diyor. Kendi çekmeyecek kaynana tribi, ona hava hoş.Istanbulda herkes ev sahibi mi? Oturan oturuyor gayette kendi gücü yetmiyorsa yeteceği yere taşınsın.
Evi de yok. Orasi aile evi belliki ve Ailesi hayattayken ev onun olmuyor. Tek erkeğim demesinden kız kardeşlerinin olduğunu çıkarıyorum. Kendi saymasa da onlar da hak sahibi oluyor ayrıca.
Ne saçma biriymiş bu ya.
Kocalar kaçıyor Tahin. O da anca bunu bulabildi belki. Kime neyin iyi olacağını kendimize bakarak bilemeyiz. Belki onun oluru buraya kadardır o da bunun farkındadır.3 ay bile uzun ama o kadarla kalacağını mı sanıyor kuzeniniz?
Biri hasta, olunca,biraz yaşlanınca hiç gitmek istemeyeceklerdir, evde de hazır hizmet eden biri olunca hele.
Şunları akıl edemeyecek birine ne desek anlamaz, yaşayıp görsün.
Ortalama bir ev 10 bin falan şu an İstanbul'da. Totosu yemiyor o kirayı vermeye, anamla yaşar gideriz diyor. Kendi çekmeyecek kaynana tribi, ona hava hoş.
Bende aynı şekilde evlendim güya kışları gelip kalıyordu kv. Ama o geldiğinde tüm aile bizdeydi misafir çağırırken vs sormuyordu. Yaz olsun da gitsin diye gözünün içine bakıyordum. Kusura bakmasın kimse ama şu çağda böyle mutlu olunmuyor. Benim koca kişisi de adam değildi hoş. Ama kv nin yaptıklarına katlanamıyor insan. Şimdiki aklım olsa benim annem böyle dese gelir anama hizmet ederdim en azından kıymetini bilirdi. Kv de uzak ailene de uzak ev tutacaksan ol. Yoksa evlenip ömür boyu ağlamak yerine bir kaç gün ağlarsın ama unutursun kimse vazgeçilmez değil. Aklını kullan. Sevgi bir halta yaramıyor iyi niyetli düşünenin canına okuyorlar. Kötü olabileceğini düşünerek hareket edeceksin bu hayatta tecrübe ile sabitKızlar dayımın kızı biriyle görüşüyor 3 yıldır oğlan iyi eli yüzü düzgün isinde gücünde biri.Ailesiyle dayımlar tanışmışlar bu yaz soz nisan isteniyormuş ama söyle bir durum var ki dayım da yengem de oglanın ailesini gün görmüş insanlar olarak yorumlamıyorlar.Bir de erkek ailesi yazin karadenizde bir köyleri varmıs evlenince yazları orada duracaklarmış Istanbuldaki evlerine kuzenimi ve damadı yerlestirip kişları da yanina geleceklermiş.Yengem kabul etmemis kuzenim kişları degil mi 3 ay idare ederim illa da istemeye gelsinler diyormus.Ben defalarca yapma yakma basini dedim.Yengem de kuzenime söyle bir secenek sundu o zaman is bul oglan da bu sehirden is bulsun bizim üst katımıza yerlesin elin karisina hizmet edecegine bana hizmet et demis kavga etmisler kuzenimle.Dayım da en az yengem kadar kati bu konuda.Bence her iki fikir de sacma ayri ev acin diyorum iki taraf da kabul etmiyir diyor oglan ailesi kafasindaysa hemen kac birak diyorum degil diyor tam da ailesi gibi oldugunu zaman gecince anlayacak bence. Yorumlarinizi bekliyoruz okuyacağız birlikte hadi bu kıza biraz tecrubelerinizi aktarın da birlik oturmayi kabul etmesin
Aynı eski eşimin lafları sonra ayrı eve çıkmaya ikna ettim ama yine kendisinden bir cacık olmadı. G*t* yemeyen evlenmesin. Bir eve sıfırdan bakabilecek yerine göre zor şartlarda olsa ben evime bakarım karımı baş tacı yaparım diyecek adamlar evlensin. Bunlar gibi korkak, ana baba kanadı altında yaşayanlar bekar ölsünler. Hak ediyorlar. Çok sinirlendimIstanbul sartlarinda zor diyor erkek diyormus ki evim varken neden kirada durayim tek erkegim o ev sonra benim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?