Kızlaaaar kuzenime yardim edelim mi ? Kv kışlari yanında kalacakmış

Akşamdan sabaha haftasonu gitsek zor.
3 Ay (ki daha fazla olur) evinin tüüm düzenine karışacak benim evim oğlumun evi sen kimsin diyecek en iyi ihtimalle.

Yazın ordayız kışın burdayız denince 3 ay olarak algılayan kuzeninize söyleyin, karadenizlilerin yazın dediği fındık zamanı. O da ağustos. Yani en iyi ihtimalle haziran temmuz ağustos eylül ordalar. Kalan 8 ay da kuzenindeler.
Adam pırlanta kaplı olsa bile bu risk alınmaz, kabul edilmez.

Ayrıca çok da vazgeçirmeye çalışmayın. Adı siz bozdunuz olur. Evlenmeyi biliyorsa nasıl bir hayat seçeceğine de karar verebilir. Herkes de seçimini yaşar. Buna sonradan değişen şartlar ve maskelenmiş yüzler dahil değil. Ama baştan söylemişler dürüstçe, kuzeniniz de amenna demiş. Yaşasın görsün hiç karışmayın. Bir ay sonra konu açar burada.

Yazın denen sıcak hava, bir düşünün bakalım bir senenin sıcak havası mı çoğunlukta soğuk havası mı. Senede sadece 3 ay sıcak. Kalanı kışa girer.

Annesi gel benim üst katıma yerleş, bana hizmet et deyince çıldıran kuzeniniz; yarın bir gün kaynanası iş buyurunca ne yapacakmış? Kayınbabasının gömleklerini ütülerken de bu kadar motivasyonu yüksek olacak mıymış?
Ananız şuradan kalk şuraya otur deyince bağırıp çağırıyorsunuz, kaynananıza diliniz çıkacak mı böyle?
Sabah kalkıp erkenden kahvaltı hazırlayacak, akşam da 11'den önce yatamayacak, bunu da hesaba katsın. Asla rahat sevişemeyecek, üst baş dağınık gezemeyecek evde. Aman bugün temizlik dursun, yarın yaparım diyemeyecek. Kaynanasıyla oturan gelin asla rahat yüzü görmez. Yatışının kalkışının başka insanlara bağlı olduğu bir yaşamın neresi rahat olsun?
Öyle olmaz, kaynanam kalkar ben de 11'e kadar uyurum diyorsa da ancak gülerim ben buna. Zaten işi de yokmuş, 7/24 hizmet görür artık.

Biliyor tabi kıymetli sevgilisini kaynana üstüne bile razı edemeyecek, kendisi koca deliliğinden amaaan kışın kalacaklarmış yılda 3 ay ne ki derken. Bi kere karadenizde kış 3 ay değil, zaten ordan haberi yok. Yaz dedikleri de fındık zamanı, 2 ay falan, o zaman da kurtulmayı çıkarsın aklından, hep beraber toplaşıp finduğa gidecekler, kocası kahvehanede pineklerken kendi kaynana ile finduk toplayacak. Öyle bi konu vardı ya, adam karısını götürmüş bi güzel çalıştırmış kendi de kahvehanede pişpirik atmış, bi de kadına diyormuş bizim burda böyle yazları napalım diye.

başta yazdan yaza 3 ay derler sonra yaşlandık bu sene de heç gözümüz kesmiyo ya bu yaz da getmesek mi? derler böyle böyle bi bakmış 12 ay beraberler

Kış ayı öyle 3 ay değil yalnız yaz 3 ay sadece kalan tüm kısımlar da evde olcaklar merak etmesin teyzem aynı boyle gelini bildim bileli iş yapıyor hesapta üst katta onların evleri var alt katta teyzemler ama gel gör ki geçim sıkıntısından alt kat kiraya verilmiş. 20 yıldır bu kadın kv ile kp ile yaşadı ve dönemsel olarak devam ediyor. Sıkinti etmiyorsa evlensin sıkıntı ediyorsa çalışsın ayrı ev tutsunlar.

Son düzenleme:
Böyle olup evleneceğime, paşa paşa babamın evinde otururum.
Ay bazen diyorum ki iyi ki çocuğum yok. Sen her şeyden esirge, özenle yetiştir. Kız tutsun kaynanama hizmet edeceğim desin. Senin gözünden sakındığını elin kadını limon gibi sıksın. Ay içim parçalanırdı valla.

Ahhahaha nerenin kışıymis o sadece üç ay süren
Hemde Karadeniz öyle mi
Amasra da tatilde Ağustos ayında yağmura yakalandigimi biliyorum ben
Demek Karadeniz'in kışı üç aymis vay be öğrenmiş olduk
Temmuz ayında yine Amasra da yıkayıp astigim eteğim geceden sabaha kurumadi
Aynı Karadeniz'den mi bahsediyoruz acaba ?
Siz bir şey yapamazsiniz biz de yapamayız yaşayıp görecek Allah anlayış versin

Benim kaynanam dünyalar tatlısidir. Kızım der bana başka bir şey demez eline 3 kuruş para geçse bana kıyafet, gül veya altın takı alır ...ben aramadan sıkıntı yapmaz kendi arar evime gelince bulaşığımi yıkar , çamaşırlarımı katlar ....bize geldi 20 gün kaldı o kadar zorlandim ki gidince rahat bir nefes aldım resmen ..normalde bende kuzeninizin kafasında biriydim eskiden, yaşlı insanlar derdim ama insan eti çok ağır oluyor. 3 ay mümkün değil ki zaten 3 ay değil 5 ay kalırlar Karadeniz soğuğundan kaçmak istiyorlarsa.

kv ve kp ile yaşayanlar elbette çok ülkemizde istiyorsa yaşayabilir elbette.
ha mutlu olan yok o ayrı tabi

Zaten oglan tarafı 3 ay dememis ki. Yazin memlekette kalacaklar geri kalan vakit istanbul demisler. Yani 3 ay memlekette, 9 ay gelin hanimin tepesinde Ooohhhhh keyifff
Evet. Bir de ev ailenin eviymiş. Oğlan kira vermemek için bunu akıl etmiş kendince. Belki kv,kp bile bu durumdan rahatsız. Damat bedavadan oturacak herhalde, eve katkısı olmasa ohooo. Gelinin de söz hakkı olmasını geçtim, yüzünü Bir az assa kapıyı gösterecekler. E damat bey de kiraya çıkma korkusuyla anam da anam diyecek. Durum çok daha vahim.

Dayımın da fındık tarlasi var karadenizdeki mevsime de hakim oğlan dogu karadenizli kuzen bati karadenizli ha bir de cografya ögretmenligi mezunu yani senden benden iyi iklim bilgisine sahip daha ne diyeyim ben anlattim karar senin dedim daha da karismam inatlasiyor

Kuzeniniz hala yaşayıp görmeye kararlı mı, burada yazılanlara nasıl tepki veriyor?
Okudu biraz düsünecegim dedi kalkti gitti valla bana sorarsan umut yok üyelik alırım da kendim detaylariyla yazarim dedi bilmiyorum daha da karismam sabahtan beri cene yordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…