Kızlar annemle bir sıkıntım var lütfen yardım

Cananbal213534

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2019
51
18
88
29
Kızlar merhabalar hiç kimseye anlatamadığım için size anlatayım akıl isteyeyim dedim. 9yıllık evliyim bir oğlum var. Annem babam ayrı. Babamla görüşmüyoruz. Annemle iyiydik son bir kaç yıldır eşime takmış durumda. Bugün kavga ettik evlenmeden öncede ettiğimiz oldu. Kavgalarından dolayı çok zor bir çocukluk geçirdim. Eşim de anlayışlı bir adam annem bizde kalır elinden gelen hürmeti gösterir. Kardeşime de öyle. Ben evlendikten 3 yıl sonra atandım o süreçte anneme para yollardı bir gün muhabbeti olmadı. Ben atandıktan sonra da destek olmaya çalıştım. Eş durumu yapıp memleketimize geldik 2 yıldır kavgadan yıldım. Çocukluğumda da kavgalara çok maruz kaldığım için çok yükseliyorum hele o seslerin dışarıdan duyulması beni çok utandırıyor. Yıllarca kavgalarından utanırken şimdi benim evime gelip aynı kavgaları benle yapıyor. Ayağı kırıldı on gündür ben de gerçekten bitmiş hissediyorum. Eşimi ve eşimin ailesini büyü yapmakla suçluyor ondan benle kavga ediyorsun ben burada istenmiyorum seni dolduruyor bu evde ne iş yapmıyor niye her şeyi sen yapıyorsun gibi söylemlerde bulunuyor bir de. Küsmeyi denedim olmuyor. Sadece ne ihtiyacım var diye aradım o şekilde denemeye çalıştım olmadı. Şimdi bir de ayağından dolayı biz de. İçimi dökmek istedim size ne yapabilirim.

Son düzenleme:
Kızlar merhabalar hiç kimseye anlatamadığım için size anlatayım akıl isteyeyim dedim. 9yıllık evliyim bir oğlum var. Annem babam ayrı. Babamla görüşmüyoruz. Annemle iyiydik son bir kaç yıldır eşime takmış durumda. Bugün kavga ettik evlenmeden öncede ettiğimiz oldu. Kavgalarından dolayı çok zor bir çocukluk geçirdim. Eşim de anlayışlı bir adam annem bizde kalır elin gelen hürmeti gösterir. Kardeşime de öyle. Ben evlendikten 3 yıl sonra atandım o süreçte anneme para yollardı bir gün muhabbeti olmadı. Ben atandıktan sonra da destek olmaya çalıştım. Eş durumu yapıp memleketimize geldik 2 yıldır kavgadan yıldım. Çocukluğumda da kavgalara çok maruz olduğum için çok yükseliyorum hele o seslerin dışarıdan duyulması beni çok utandırıyor. Yıllarca kavgalarından utanırken şimdi benim evime gelip aynı kavgaları benle yapıyor. Ayağı kırıldı on gündür ben de gerçekten bitmiş hissediyorum. Eşimi ve eşimin ailesini büyü yapmakla suçluyor ondan benle kavga ediyorsun ben burada istenmiyorum seni dolduruyor bu evde ne iş yapmıyor niye her şeyi sen yapıyorsun gibi söylemlerde bulunuyor bir de. Küsmeyi denedim olmuyor. Sadece ne ihtiyacım var diye aradım o şekilde denemeye çalıştım olmadı. Şimdi bir de ayağından dolayı biz de. İçimi dökmek istedim size ne yapabilirim.
Ben küçükken anneme çok üzülürdüm. Babam annemi döverdi çocukluğum onları ayırmakla geçti. Babam Düğünümü yapmadı her şeyimizi eşim karşıladı. Bunların altında ezildim. Sonra çok şükür atandım. Bunu da çok annem için kardeşin için istemiştim. Çünkü çok parasız kaldık. Ama şimdi para var huzur yine yok. Evlilik üç yılında eşim maddi manevi destek sağlarken onunla gayet iyiydiler. Ne oldu inanın anlamıyorum. Kıyametler kopuyor kavgada. Sen ne istiyorsun boşanayım mı dedim. Mutlu musun sen diyor bana delirtecek beni. Eşimde gerçekten elinden geleni yapar ufak tefek sıkıntılarımız var elbet ama bunlarla uğraşmaktan evliliğime de bakamıyorum

Ya bir anne evladının kurulu düzenine niye çomak sokmaya çalışır ki( hani büyük mesele vardır- damat/gelin büyük kusurludur ilerisi için tehlike oluşturan birşey vardır,o zaman tamam). Ama büyğk birşey yokken düzeni bozmak için uğraşan anne... veya baba... aklım almıyor. Ana baba dediğin küçük kusurları kapatmaya, evladına yapıcı nasıl olunur örnek olmaya çalışması gerekirken...

Böyle bir kayınvalide ister gelin isterse damat olsun, çok zor. Hani tahammül edemiyorum dese haklıdır kimsenin kınamaması lazım. Hele de evde çocuk varsa onların iyiliği için hemen çözüm üretilmeli.

Mesafe koyun annelik de bir yere kadar size ve evliliğinize zarar vermeye çalışıyorsa ayağı kırık diye kıyamıyorum derseniz de kendi evinde bakacak birini bulun.

Anneniz çocuk olmuş siz anne. Roller değişmiş.
Kendi boşandı mı babanızdan?
Ya kasıtlı olarak sizi para için boşandırmaya çalışıyor. Boşanır maaş eve girer diye.
Ya da huyu bu huysuz bir insan.
Yine de gönlünü kırmamaya çalışın. Nasıl bir çocuğa davranıyoruz o çocuk diyoruz. Yaşlılarda öyle aslında.
Ama anneniz yüzünden eşinizle aranızı bozmayın.
Allah kolaylık versin.

Kendi evinde kalsın ihtiyaçlarına yardım et ailene karışmasına müsade etme. Yoksa ailen kalmayacak belli ki, evliligine dinamit sokuyor annen..

Vakit ayırıp yazdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ağlayarak okuyorum yorumları. Destek alıyor antidepresan kullanıyor. Çevresinde kızın çok destek oldu eşinden çektin ama evladının iyi yorumlarını yanımda yapanlar oldu çok onure olmuştum. Ama onda sanki daha çok mecburmuşum gibi tavırlar hissediyorum. Arkadaşlar gerçekten çok kötüyüm büyün çocukluğum gözümün önünde şu an için için ağlamaktan yoruldum.

Paramı yeme gibi bi durumu hiç düşünmedim. Böyle bir durum yok bence. Ara ara bir yerlerde çalıştığı oldu. Yaşı 60 zaten gün yüzü görmedi bu yaştan sonra çalışmasını istemediğim için hep bıraktımaya çalıştım.

Paramı yeme gibi bi durumu hiç düşünmedim. Böyle bir durum yok bence. Ara ara bir yerlerde çalıştığı oldu. Yaşı 60 zaten gün yüzü görmedi bu yaştan sonra çalışmasını istemediğim için hep bıraktımaya çalıştım.
O zaman huyu böyle. Karderşinizle konuşsanız; o annenizle konuşsa ''bak sen ablamın yuvasını yıkacaksın. Neden böyle yapıyosun'' vs şeklinde.

Emekliliği evi vs var mı

Annen depresyonda değil, duzgun bir psikiyatriste goturun, tani almamis bir ruh sagligi problemi var belliki, depresyonda olan insanin bu kadar olay cikarmaya gucu olmaz.

Yasadiklarinizi cok iyi anlıyorum, yuvaniz dagilmadan dogru uzmanla calismalisiniz, universite hastanelerinden hoca randevusu bulmaya calisin. Ankara'daysaniz Gazi Uni psikiyatriyi deneyin derim.

Gecmis olsun💕

Vakit ayırıp yazdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ağlayarak okuyorum yorumları. Destek alıyor antidepresan kullanıyor. Çevresinde kızın çok destek oldu eşinden çektin ama evladının iyi yorumlarını yanımda yapanlar oldu çok onure olmuştum. Ama onda sanki daha çok mecburmuşum gibi tavırlar hissediyorum. Arkadaşlar gerçekten çok kötüyüm büyün çocukluğum gözümün önünde şu an için için ağlamaktan yoruldum.
Hiç üzülmeyin anneniz de zamanın kurbanı olmuş. Maasınızı tek başına yemek istiyor.

Saygısızlık yapmayın ama tatlı bir mesafe koyun. Eşinize ve çocuğunuza değer verin ve bunu annenize bol bol hissettirin. Varsın o büyü zannetsin.

Annen depresyonda değil, duzgun bir psikiyatriste goturun, tani almamis bir ruh sagligi problemi var belliki, depresyonda olan insanin bu kadar olay cikarmaya gucu olmaz.

Yasadiklarinizi cok iyi anlıyorum, yuvaniz dagilmadan dogru uzmanla calismalisiniz, universite hastanelerinden hoca randevusu bulmaya calisin. Ankara'daysaniz Gazi Uni psikiyatriyi deneyin derim.

Gecmis olsun💕
Yorumlarınız inceliliğiniz için çok teşekkür ederim. İzmir deyiz. Bunu nasıl söyleyebilirim inanın şimdilik bilmiyorum. Sizin ihtiyacınız var der büyük ihtimal. (eşim ve ben için)

Hiç üzülmeyin anneniz de zamanın kurbanı olmuş. Maasınızı tek başına yemek istiyor.

Saygısızlık yapmayın ama tatlı bir mesafe koyun. Eşinize ve çocuğunuza değer verin ve bunu annenize bol bol hissettirin. Varsın o büyü zannetsin.
Anlaşılmak gerçekten çok iyi geldi tüm yorumlarınız benim için çok değerli. Evet biraz daha toparlasın. Mesafe koymaya devam edeceğim. Buna da çıldırıyor soğuttu seni bizden yorumları geliyor :(

Back
X