• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bakın bi altın meselesi

Nasıl yani gramajı nasıl hesaplanıyor peki ya ayarı?? O halde sahte altın verir bizim millet birbirinin eline tak diye..

Adet olarak hesaplandığını, aşağı-yukarı bir karara varıldığını düşünüyorum. Yani o kadar gram ayarına girilemez ki? Bu kadar sıkıntılıysa mesela evlilik sözleşmesi yapılmalı o zaman.
:KK45: Nasıl yani,
Boşanırlarsa daha çok altını olsun diye mi? Anlayamadım o sahte altın meselesini.

Araba kullanmakta tecrübesizliğinizi düşünürsek ilk başta çok uygun fiyata öğrenme amaclı bir taşıt almalısınız ki buda çok uygun fiyata olur. Eşinize direk altınları ver araba alalım derseniz tabiki ters teper. Acaba o araba kullanmanızı istemiyor olabilir mi?
Kötü arabayıda kullanmak zor iyiye göre kaldırması zor kalkış desteği yok vitesi geçmesi zor debriyaj gaza zor basılıyor çünkü kalitesi düşük masrafı çok yok eşim istiyor kullanmamı ya bana öyle diyor en azından beni oraya buraya bırakmaktan kurtulmak için

Eşin altınlara dokunmayalım krediyle alalım diyor diye altınları almak için dava açmak???ilginç. daha neler duyacağım bu kk da

Canım ,boşanma halinde söz konusu kim evlenirken boşanacağını düşünüp böyle şeylerin hesabını yaparki.i.
Işte öyle Şeyler okuyorum ki beni şaşkınlıklara gark eden heralde diyorum bunlar bile yapılır.

Evliliği ticaret anlaşması gibi algılayanlara sözüm..

Kadının Hakkı ise bu bi netliği vardır hukukta.. Hukuk afaki iş yapmaz.

Ilgili yasayı çok merak ettim. Böyle bir durumla işim olduğundan değil tabi bizim Altınlar Çoktan ev peşinatı oldu gitti zaten. Ev eşimle benimdir kanunen de benim nazarımda da..

Adet olarak hesaplandığını, aşağı-yukarı bir karara varıldığını düşünüyorum. Yani o kadar gram ayarına girilemez ki? Bu kadar sıkıntılıysa mesela evlilik sözleşmesi yapılmalı o zaman.
:KK45: Nasıl yani,
Boşanırlarsa daha çok altını olsun diye mi? Anlayamadım o sahte altın meselesini.
Evlendikten üç gün sonra altınım da altınım diye tutturan bu kadar düzenbaZlığı da akıl edebilir bence ...
Boşanma esnasında olmuyor ki altın meselesi sadece bak evlilik içinde de pluyor

Işte öyle Şeyler okuyorum ki beni şaşkınlıklara gark eden heralde diyorum bunlar bile yapılır.

Evliliği ticaret anlaşması gibi algılayanlara sözüm..

Kadının Hakkı ise bu bi netliği vardır hukukta.. Hukuk afaki iş yapmaz.

Ilgili yasayı çok merak ettim. Böyle bir durumla işim olduğundan değil tabi bizim Altınlar Çoktan ev peşinatı oldu gitti zaten. Ev eşimle benimdir kanunen de benim nazarımda da..

Hukuken de zaten Örf Adetlere göre ziynet eşyası kadınındır .bu nedenle takılar kadınındır deniyor. Ne takıldığı da işte resimlerden ,video kayıtlarından bulunuyor Öyle gramı gramına bir hesabı yok zaten yazılı bir sözleşme yok ise..

Ben o kadar iyi kullanamıyorum ki onun arabasını alıp gideyip kendi arabamı alıp ufaktan öğrenmek istiyorum süre süre .kendi arabasını iki kere istop ettirdim bi ton laf söyledi zaten akşam 6 buçukda işten çıkıyor o saatte ben çoktan eve gelmiş oluyorum kışın o saatte hava kararıyor hiç araba öğretmeye sürmeye zaman kalmıyor bi yere gitmeye zaman kalmıyor
ucuz olanlar hasarlı çizik demişsin, ama acemiysen önce ucuz bişey al. o sıradada eşini ikna edersin bi şekilde

TÜRK ADETLERİNE GÖRE DÜĞÜNDE TAKILAN TAKILAR KİME AİTTİR?

Türk örf ve adetlerine göre ailenin geçimini erkek sağlar, düğünde takılan altınlar, takı ve paralar ise evlilik süresince erkeğin başına bir kaza gelmesi, bir hastalığa yakalanması, sakatlanması, vefat etmesi, iş göremez hale gelmesi yada ayrılmayı istemesi gibi durumlarda çalışmayan kadının 5 parasız zor durumda kalmaması için bir güvencedir. Erkek herhangi bir ihtiyaç için kadına takılan takıları bozdurup harcamak zorunda kalmış olsa bile, bu harcadığı miktarı kadına borçludur, yerine koyması gerekir.

Bu konuda dava örnekleri de bulunmaktadır. Bunlardan biri: Ankara 8. Aile Mahkemesi’nde görülen “alacak” davası, boşanma davası devam eden G.C. isimli kadın tarafından kocasının düğünde kendisine takılan altınlarını vermemesi üzerine açılmıştır.. G.C. dilekçesinde, “çeyiz senedimde belirtilen 10 adet altın bilezik, bir adet künye, üç adet yüzük, bir çift küpe, iki adet kolye, bir adet altın saat ile düğün ve nişanda takılan 50 adet çeyrek altın ile iki adet hediyelik bilezik eşimden alınarak bana verilsin” demiştir. Toplam değeri 7 bin 900 YTL olduğu belirtilen ziynet eşyalarıyla ilgili savunmasını veren koca M.C. “Ziynet eşyası ve takıları karımla birlikte bozdurarak harcadık” demiştir. Hakim Eray Karınca şöyle söylemiştir: “Toplumumuzun örf, adet ve geleneklerine göre düğün sırasında takılan takılarla ziynet eşyaları kadın için bir güvence niteliğinde olup kadına aittir. Bunların evlilik birliği içerisinde bozdurulup harcanması, kadının bu hakkından vazgeçtiği anlamına gelmez.”

YASAL OLARAK DÜĞÜNDE TAKILAN TAKILAR KİME AİTTİR?

Yasal olarak da düğünde kadına takılan takılar, misafirler tarafından kadına yapılan bağışlardır. Bu bağışların yasal hakkı kadındadır. Evlilik süresince herhangi bir ev ihtiyacı için bile düğünde takılanlardan harcanmış olması durumunda erkek harcanan kadarını yerine koymak durumundadır.

Düğün sırasında verilen ziynet ve takı eşyalarının aidiyeti hususunda yargıtayın yerleşik içtihatlarına göre bunların mülkiyeti kadına aittir. Düğünde takılan takılar da kadının kişisel kullanımına yarayan eşya anlamında “kişisel mal” ve “kadına bağışlanmış” kabul edilmektedir. Evlilik sona erdikten sonra aynen iade veya bu mümkün değilse sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak tazmini istenebilir.

Bir anlaşmazlık olması durumunda, düğünde takılan ziynet eşyaları için dava açabilirsiniz. Takıların aynen iadesini, bu olmadığı taktirde, cins adet ve değer olarak bildirdiğiniz takıların değerleri toplamının ödenmesini isteyebilirsiniz. Ancak, son karar ışığında yeterli görülmeyen tanık beyanı dışında, düğün fotoğrafları, CD ve başka delillerle bu takıların takıldığını ve eşinizde kaldığını ispatlama yoluna gitmeniz gerekiyor.

Soru: Düğünde, nikâhta takılan altın ve takıların hükmü nedir? Bu altın veya takılar üzerinde kadının hakkı olur mu? Yoksa erkek bu takılar üzerinde kadının rızası olmaksızın istediği tasarrufu yapabilir mi?
Cevap:
Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir.

Eşiniz altınları harcamış olmasın sakin. Çünkü faiz odemektense hazır parayı kullanmak daha mantıklı sonra paranızı yine biriktirirsiniz.

Eşiniz altınları harcamış olmasın sakin. Çünkü faiz odemektense hazır parayı kullanmak daha mantıklı sonra paranızı yine biriktirirsiniz.
Ben de bunun için istiyorum altınları yoksa altın derdinde değilim bunca zaman geçti altınım diyede tutturmadım ihtiyacım oldu istedim ben altın içinde kavga eden bir insan değilim

Evlendikten üç gün sonra altınım da altınım diye tutturan bu kadar düzenbaZlığı da akıl edebilir bence ...
Boşanma esnasında olmuyor ki altın meselesi sadece bak evlilik içinde de pluyor

Evet canım doğru söylüyorsun.
Benim düğün cd'm kayboldu, yani bize fotoğrafçı hiç vermedi onu kaynadı gitti arada. Ama ben hiç art niyet arayıp sorun etmemiştim. O yüzden böyle ince hesaplar benim de benim muhabbetleri irite ediyor beni.

Ben de bunun için istiyorum altınları yoksa altın derdinde değilim bunca zaman geçti altınım diyede tutturmadım ihtiyacım oldu istedim ben altın içinde kavga eden bir insan değilim
Anlamaya çalışıyorum seni yanlış anlama ama kullanmayı bile bilmiyorken ve zaten 1 arabanız varken 2. arabayı almak ihtiyaç değildir ki.

Kötü arabayıda kullanmak zor iyiye göre kaldırması zor kalkış desteği yok vitesi geçmesi zor debriyaj gaza zor basılıyor çünkü kalitesi düşük masrafı çok yok eşim istiyor kullanmamı ya bana öyle diyor en azından beni oraya buraya bırakmaktan kurtulmak için
Kötü değil canım uygun fiyatlı dedim:) neyseki manuel vites istemişsin. 20bine çok güzel araba bulabilirsin. yokuş kalkış desteği dediğin kendi arabamda var sadece çok dik yokuşlarda devreye giriyor. ki düz viteste bikaç püf noktasıyla buna ihtiyacın olmaz.
Para işinide eşini aracın yarısını kredi yarısınıda altınlarla ödemeye ikna et.ikinizin dediğide olsun.
ben 15bin kredi çektim 18 ödicem 24ayda. 3bin faiz hiç bişey değil.

Anlamaya çalışıyorum seni yanlış anlama ama kullanmayı bile bilmiyorken ve zaten 1 arabanız varken 2. arabayı almak ihtiyaç değildir ki.
Tamamda onun arabası kendisine bana bir faydası yok ki kendi binip gidiyor benim ihtiyacım olduğunda kullanamıyorum ki benim olsun ya lüks gibi geliyor olabilir ama bende çalışıyorum ve benimde ihtiyacım oluyor onun kadar

Tamamda onun arabası kendisine bana bir faydası yok ki kendi binip gidiyor benim ihtiyacım olduğunda kullanamıyorum ki benim olsun ya lüks gibi geliyor olabilir ama bende çalışıyorum ve benimde ihtiyacım oluyor onun kadar
Sen neden kullanmıyorsun ihtiyacın oldugunda onun arabasını? Ikinizin o
Eşinden araba sakınan erkeği de ilk kez duyuyorum.

Back
X