varmış ya bende gördüm şok oldum çok cahiliz keşke ölsek
aşırı küçük değil 25 yaşındayım da hiç duymamıştım burada gördümYok sadece yaşınız küçük demek ki
Faylamak esasen genel bir ad vim falan da vardı
Yok sadece yaşınız küçük demek ki
Faylamak esasen genel bir ad vim falan da vardı
Mintax da vardı :))
Annemin zamanında toprakla ovarlarmış
Neyse o kadar geriye gitmeye gerek yok.
Küllü suyu bilir misin, çamaşır yıkarken beyazlatsın diye kullanılırmış.
Soba külü bildiğin.
hıı bu mu acaba?ayy çok tşk ed.marketlerde bulurum dimi bunu?
ayy evde değilimki şuan işteyim akşam çekip yarın yüklesem kızarmsnz bana???Herkes fotoğraf bekliyor. Çok heyecanlıyız şu an.
Annesinin tepkisi fay hattı deprem etkisi yarattığı için, karıştırdı terimleri sanırım :)
hıı bu mu acaba?ayy çok tşk ed.marketlerde bulurum dimi bunu?
annem çok titiz yaaa..herşeyi pırıl pırıl bu tencereleride çok kullanır...bende mahfedince iştee...alt tarafı bir tencereyi ne çok büyütmüş annen
neden bu kadar değerli antika mı
kv.başka şehirde çok şükür bayramlarda izinlerde falan oraya gidiyoruz öyle görüyoruz birbirimizi...Tencere emaye mi âliminyum mu yoksa bakır mı bu tarif ile bilemeyiz
Aliminyum kararıyor onu faylamak ciflemek işe yarar
Bakır ise kalaylanır
Emaye ise domates vs kaynatın açar rengini hatta âliminyum da da işe yarayabilir
Yalnız tencere annenizin yani teni almadı ise eskiden sizin yaşadığınız evde imiş hiç mi görmediniz nasıl yıkanır
Bir de Kv ye falan ihtiyaç yok sizde anneniz yeter
yaaa harikasınız nerden buldunuz bunu...size ve sizin gb.hayranım çok çok tşk ed.(işte bende sizler gblerin yanında eş anne ev hanımı oluyorum..yemek yapmayı beceremiyorum ne tadı oluyo ne tuzu,iş yapmaya üşeniyorum yapıncada hemen yoruluyorum,kızlarımla vakit geçiriyorum ama zora gelince hemen bunalıyorum...allahım neyim benn)Alüminyum kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Hepsi pırıl pırıl olacaktır.
Alüminyum, sünen, gümüş renkte bir metaldir. Alüminyum eşyalarımız, su ve bol miktar sirke içerisinde kaynatıldığı zaman hepsi pırıl pırıl olup, ilk günkü parlaklığını kazanacaktır.
Alüminyum eşyalarımızı bir kap içerisinde kuzukulağı ile pişirildiğinde veya süt ile kaynatıldığı zaman eski haline alır. Bir miktar zeytinyağını ve 3 – 5 damla alkolü karıştırıp yumuşak bir bez yardımı ile alüminyum eşyalarımızı sildiğimiz de yine ilk günkü parlaklığını elde edebiliriz.
Son olarak alüminyum eşyalarımızı parlatmanın bir yöntemi daha bulunmaktadır.Alüminyum bir tencerenin ağzına kadar su doldurulur. Suyu ocağa koyup ısınmasını beklerken 2 adet limon ortadan ikiye kesilip elimizde bulunan 4 limon parçasını suyun içine atarız. Bunlar yapıldıktan sonra tenceremizin içine alüminyum eşyamızı atıp 30 dakika kadar bekleriz. 30 dakika sonra alüminyum tenceremizin ve alüminyum eşyalarımızın parlamaya başladığını görebiliriz.
Alıntıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?