- Konu Sahibi BoncuK_GxoxzlxuxM
-
bende oyle sanıyordum ama degilmiş cennetin 8kapısı varmış ceylin aralarında yokmuş farsca kelimeymiş jeylin degiştirilmiş son zamanda uydurulmuş isimiş neten arastırdıgıma gore dogru oyle bir anlamı olsa eskiden bilinen isim olurdu CADIARZU
Öncelikle konuda yazılan bütün isimleri tek tek dikkate alarak yorum yaptığımı belirtmek istiyorum , , ve lütfen bu yorumlarıma " günah , hadi ordan , o senin görüşün , Kur'an'da geçiyor nasıl böyle dersin" gibi yargılarda bulunmayın lütfen.İleride kızlarınızla dalga geçilmesini istemiyorsanız bence okuyun hepsini.Yalnızca fikir olabilir size.Öncelikle;
BURGE ne ya ? burgu makarnası gibi.Burge burge ..
RAVZA ; o nasıl bi isimdir ? yok ranza yok kanepe.Hatta sandalye falan.Kötü.
Çişem e değinmiyorum bile.
MEDİNE? Dikkat edin bir yerleşim birimi adını koymuyorsunuz , kızınıza isim koyuyorsunuz..
ZÜMRA ya ne demeli.İleride okulda zümre eşyaların arasına girerse kızınız üzülmeyin..Ayrıca telafuzu çok kötü..
DURU özde çok güzel bir isim , ama kolonya markası olmasından kaçışı yok..
ECRİN ; Hem telafuzu kötü , hem de gerçekten kötü bir isim.Anlamı da pek iyi birşey değilmiş sanırım.
ESMA ; Bu da çok eskilerde kaldı artık..
TÜRKİZ ; güzel gibi duruyor fakat Türküz gibi bi anlam çağrıştırıyor..
NEVRESTE ; nevresim mi ?
ZİŞAN ; Hakikaten kötü bir isim.Ziiişan diye okunduğunu öğrenince daha çok şaşırmıştım.Benim bir arkadaşım vardı zişot diye çağırıyolardı.
YÜSRA ; Her seferinde bana hüsranı falan çağrıştırıyor.Anlaşılması çok zor bi isim.
hayra.havle,hansa,suayra ; Siz kızınıza böyle isimler koyarmısınız ? Ya havle ve la...
NEHAR ; Nüfus memurunun gazabuna uğramış gibi..
DALYA; Dalyan gibi kız maşallah! Ya da 101 dalmaçyalı.Ne dersiniz ?
EFSA ; ne si de olsun da tam olsun ..
ERVA ; duyduğum en iğrenç isimlerden biri daha.Her tarafa çekilebilir.
EBRAR ; Bi deneyin bakalım , ebraaaaar gel kızım buraya , gitme o tarafa..
İKRA ; Türkçe'sini düşünün bi , kızınıza OKU fiilini veriyorsunuz mantık var mı? İkra oku kızım ..
İKLİM ; Coğrafya derslerinde çekeceği sıkıntıyı düşünebiliyormusunuz ? Karadeniz iklimi bol yağışlı ve serindir.
HİRA ; bir mağara ismi ?
BERGÜZAR ; telaffuzu kötü..
ZENAN ; "Anan" ile başlayan küfürlerle güzel uyum sağlayabilir.
ZÜLAL ;telaffuz ..
BENNU ; söylerken en nefret ettiğim ve zorlandığım isimlerden biri.BERRU da öyle.Söyleyemiyorum kardeşim.
ŞÜHEDA ; şehit ? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan ..
BENSU ; Hey , sen kimsin !? Ben ben Bensu ...
DUA ; dua mı ? Hadi duayı okumaya gidelim..
SURE ; yapmayın Allah aşkına.
OMAYRA ; Duyduğumda yuh dediğim isimlerden biri.Mantıklı olun azıcık.
VERDA ; verda bize bi kere dağda versene . Nihahohahahahaha!
EYŞAN ; bana her defasında geyşa yı hatırlatıyor.
VERA ; Aleo vera özlü şampuanlarla...
BETİNA ; Betina betin atmış senin ?
TARA ; yorumsuz..
KAYRA ; erkek ismi yalnızca.
ALYA ; Al şunu yaa...
BERCESTE ; buna da bi yorum yok ..
KATRE ; Size de bir katırı çağrıştırmıyor mu ? İyi bir isim değil.
ÇEŞMİNAZ ; Hayat ne güzel , çeşmeler falan ..
GÜŞTA ; telaffuz..
SERRA ; "
AYLİZ ; Analiz , Hidroliz bilmemneyiz...
BAŞAK ; Benim en çok sevdiğim isimlerden biri.Fakat malesef başka bir organ ile karşılaştırılınca talihsiz bir isim oluyor bu güzel isim..
BALİN ; Dalin mi dedin ?
REYYAN ; o ne be ?
LEYAL ; nüfus memurunun gazabına uğrayan bir isim daha ..
AFRANUR ; bir alışveriş merkezinden mi bahsediyosunuz ?
DIRAHŞAN ; Değinmesinden bile kaçınılması gereken isme benzeyen bir organizma..
KAVİN ; Kavunu ben de severim canımm..
LEYLİFER ; Lüfer balığı mı ?
LALİN; telaffuz güzel ama dalinden kurtuluş yok ..
HÜMA ; iyi değil ..
ZÜLEYHA ; kötü isimlerden biri daha ..
BENAN ; an bakalım beni..
BERRAK ; Her seferinde başka bir organı akla getireceğinden dalga konusu olan isim..
Nedir bu Kur'an'da geçmesi lazım şartı ? Öyle olunca cennete gideceğini mi sanıyorsunuz çocuklarınızın ? Arapça isimler koyarak hayırlı mı olacağını düşünüyorsunuz?
Siz Türk iseniz , ve diliniz Türkçe'yse , çocuğunuza yabancı bir isim koymanın mantığı ne ?
Benim adımdan olan başka bir kızla tanıştım , ve tamamen farklı karakterler gösteriyoruz.Verilen ad her zaman kişiye o özelliği katacak diye bir kaide yok hiç bir zaman ...
Lütfen isim seçerken , çocuğunuzun geleceğini de düşünün.Hem telaffuzu kolay hem anlamı düzgün bir Türk ismi olsun.
Ya da başka bir açıyla bakarsanız , mesela DEFNE bana göre çok güzel bir isim , ve eğer kızıma bu ismi koyarsam ileride yabancı bir ülkeye gittiğinde sıkıntı çekmeyecek.Çünkü İngilizce'de DAPHNE sözcüğüyle aynı biçimde okunuyor.
Lütfen isimleri koyarken tekrar tekrar düşünelim , ve çok dikkatli olalım..
Canım dikkat edersen burada bir çok isim söyledim.ısimlerle dalga geçmek hiç bir olgun insanın yapacağı bir iş değildir kesinlikle.Ama gençlik çağı dediğimiz dönemlerde insanlar en ufak birşeyde bile dalga konusuna maruz kalabiliyor.Daha sonra yıllarca " anne niye benim adımı böyle koydunuz yaa" diyip başınızın etini yiyebilir..Ayrıca kızının ismi ile alay etmiyorum , alay edilebilecek türden birşeyler yazıp size fikir üretiyorum.Tabi ki severek ve isteyerek koymuşsundur o ismi.Ve umarım ilerki zamanlarda kızın da ismini sever..bunlar senın dusuncen bırazda sacma dusunceler bu hem turkce olsun dıyorsun hemde ıngılızcede daphne aynı dıyorsun nebıcım ısım defn etmek gomek gıbı yaprak ısmı ayrıca benım kızımın ısmı ravza anlamıda Çimeni, ağacı bol olan yer, bahçe. Ravza-i Mutahhara; Rasulullah'ın medfun olduğu mekan.o mubarek yerde namaz kılmak cennette namaz kılmak kadar sevaptır bu benım ıcın onemlı sızı bılmem bu ısımle dalaga gecen neyle dalga gectıgıne dıkkat etsınlmaz:herkez ozenerek dıkkat eterek koyuyor ısımlerını turk ısmı olsun arapca olsun cocuklar dalga gecmek ıstedımı mutlaka bırsey takıp dalga gecerler gecerler aile terbiyesi buda bana gore bunlarda benım düşüncem canım:dilcikar:
İsimler, İsim Anlamları Sözlüğü, Dini, Erkek, Kız, Bebek İsimleri burdan dinimize uygun isimlerin anlamları cok guzel acıklanmış
Öncelikle konuda yazılan bütün isimleri tek tek dikkate alarak yorum yaptığımı belirtmek istiyorum , , ve lütfen bu yorumlarıma " günah , hadi ordan , o senin görüşün , Kur'an'da geçiyor nasıl böyle dersin" gibi yargılarda bulunmayın lütfen.İleride kızlarınızla dalga geçilmesini istemiyorsanız bence okuyun hepsini.Yalnızca fikir olabilir size.Öncelikle;
BURGE ne ya ? burgu makarnası gibi.Burge burge ..
RAVZA ; o nasıl bi isimdir ? yok ranza yok kanepe.Hatta sandalye falan.Kötü.
Çişem e değinmiyorum bile.
MEDİNE? Dikkat edin bir yerleşim birimi adını koymuyorsunuz , kızınıza isim koyuyorsunuz..
ZÜMRA ya ne demeli.İleride okulda zümre eşyaların arasına girerse kızınız üzülmeyin..Ayrıca telafuzu çok kötü..
DURU özde çok güzel bir isim , ama kolonya markası olmasından kaçışı yok..
ECRİN ; Hem telafuzu kötü , hem de gerçekten kötü bir isim.Anlamı da pek iyi birşey değilmiş sanırım.
ESMA ; Bu da çok eskilerde kaldı artık..
TÜRKİZ ; güzel gibi duruyor fakat Türküz gibi bi anlam çağrıştırıyor..
NEVRESTE ; nevresim mi ?
ZİŞAN ; Hakikaten kötü bir isim.Ziiişan diye okunduğunu öğrenince daha çok şaşırmıştım.Benim bir arkadaşım vardı zişot diye çağırıyolardı.
YÜSRA ; Her seferinde bana hüsranı falan çağrıştırıyor.Anlaşılması çok zor bi isim.
hayra.havle,hansa,suayra ; Siz kızınıza böyle isimler koyarmısınız ? Ya havle ve la...
NEHAR ; Nüfus memurunun gazabuna uğramış gibi..
DALYA; Dalyan gibi kız maşallah! Ya da 101 dalmaçyalı.Ne dersiniz ?
EFSA ; ne si de olsun da tam olsun ..
ERVA ; duyduğum en iğrenç isimlerden biri daha.Her tarafa çekilebilir.
EBRAR ; Bi deneyin bakalım , ebraaaaar gel kızım buraya , gitme o tarafa..
İKRA ; Türkçe'sini düşünün bi , kızınıza OKU fiilini veriyorsunuz mantık var mı? İkra oku kızım ..
İKLİM ; Coğrafya derslerinde çekeceği sıkıntıyı düşünebiliyormusunuz ? Karadeniz iklimi bol yağışlı ve serindir.
HİRA ; bir mağara ismi ?
BERGÜZAR ; telaffuzu kötü..
ZENAN ; "Anan" ile başlayan küfürlerle güzel uyum sağlayabilir.
ZÜLAL ;telaffuz ..
BENNU ; söylerken en nefret ettiğim ve zorlandığım isimlerden biri.BERRU da öyle.Söyleyemiyorum kardeşim.
ŞÜHEDA ; şehit ? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan ..
BENSU ; Hey , sen kimsin !? Ben ben Bensu ...
DUA ; dua mı ? Hadi duayı okumaya gidelim..
SURE ; yapmayın Allah aşkına.
OMAYRA ; Duyduğumda yuh dediğim isimlerden biri.Mantıklı olun azıcık.
VERDA ; verda bize bi kere dağda versene . Nihahohahahahaha!
EYŞAN ; bana her defasında geyşa yı hatırlatıyor.
VERA ; Aleo vera özlü şampuanlarla...
BETİNA ; Betina betin atmış senin ?
TARA ; yorumsuz..
KAYRA ; erkek ismi yalnızca.
ALYA ; Al şunu yaa...
BERCESTE ; buna da bi yorum yok ..
KATRE ; Size de bir katırı çağrıştırmıyor mu ? İyi bir isim değil.
ÇEŞMİNAZ ; Hayat ne güzel , çeşmeler falan ..
GÜŞTA ; telaffuz..
SERRA ; "
AYLİZ ; Analiz , Hidroliz bilmemneyiz...
BAŞAK ; Benim en çok sevdiğim isimlerden biri.Fakat malesef başka bir organ ile karşılaştırılınca talihsiz bir isim oluyor bu güzel isim..
BALİN ; Dalin mi dedin ?
REYYAN ; o ne be ?
LEYAL ; nüfus memurunun gazabına uğrayan bir isim daha ..
AFRANUR ; bir alışveriş merkezinden mi bahsediyosunuz ?
DIRAHŞAN ; Değinmesinden bile kaçınılması gereken isme benzeyen bir organizma..
KAVİN ; Kavunu ben de severim canımm..
LEYLİFER ; Lüfer balığı mı ?
LALİN; telaffuz güzel ama dalinden kurtuluş yok ..
HÜMA ; iyi değil ..
ZÜLEYHA ; kötü isimlerden biri daha ..
BENAN ; an bakalım beni..
BERRAK ; Her seferinde başka bir organı akla getireceğinden dalga konusu olan isim..
Nedir bu Kur'an'da geçmesi lazım şartı ? Öyle olunca cennete gideceğini mi sanıyorsunuz çocuklarınızın ? Arapça isimler koyarak hayırlı mı olacağını düşünüyorsunuz?
Siz Türk iseniz , ve diliniz Türkçe'yse , çocuğunuza yabancı bir isim koymanın mantığı ne ?
Benim adımdan olan başka bir kızla tanıştım , ve tamamen farklı karakterler gösteriyoruz.Verilen ad her zaman kişiye o özelliği katacak diye bir kaide yok hiç bir zaman ...
Lütfen isim seçerken , çocuğunuzun geleceğini de düşünün.Hem telaffuzu kolay hem anlamı düzgün bir Türk ismi olsun.
Ya da başka bir açıyla bakarsanız , mesela DEFNE bana göre çok güzel bir isim , ve eğer kızıma bu ismi koyarsam ileride yabancı bir ülkeye gittiğinde sıkıntı çekmeyecek.Çünkü İngilizce'de DAPHNE sözcüğüyle aynı biçimde okunuyor.
Lütfen isimleri koyarken tekrar tekrar düşünelim , ve çok dikkatli olalım..
bende 3 aylık hamileyim henüz cinsiyetini bilmiyorum,inşallah yarın öğreneceğim ama içime hep kız gibi doğuyor ve isimlerde buldum en çok SUDEM ismini beğendim ama internet sitelerinde farklı farklı anlamlar yazıyor kimisinde sürmüş sürülmüş anlamında kimisinde de cennetin kapısının anahtarı anlamında bilgisi olan varmıdır.
Bu ismi de bu gün ilk kez duydum. Farklı ve Kur'anda geçiyormuş. Aynil Anlamı: Aydınlık' demek. Ben çok beğendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?