Doğuma Hazırlık Kızlar bebegim kiz olacakmis duyulmayan kız isimleri yazar mısınız lutfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar allah kısmet ederse benimde kızım olacakmış...
baştan sonaa bütün isimleri okudum, bazılarına çok şaşırdım açıkcası...
ben CEMRE ismini çok beğeniyorum, bi kaç arkadaş koymayın demişler, nedenini yazmamışlar ama...
nedenini bilen varsa açıklarsa çok sevinirim...

Peygamberimiz bazı isimleri anlamlarının kötülüğünden dolayı değiştirirken ateş parçası manasına gelen Cemre'yi de güzel kız manasına gelen Cemile'yle değiştirmiş.

neredeyse hep aynı ısımler hep takıp edıyorum..ama bunlar degısık degılkı hep duyulmus ısımler.daha degısıklerı aklınıza gelmıyor mu?

Benan - Parmakla gösterilecek kadar güzel

bir kişide gördüm bu ismi ve inanılmaz bir kızdı gerçekten

ilk öncelikle adına çok sevindim kız bebeğin olacakmış..inş sağlıklı sıhhatli kucagına alırsın bebeğini..bende hamileyim..haziran sonu gibi cinsiyetini öğrececez nasipse..benimde ilk bebeğim ve kız çocugu tadını almak istiyorum rabbim hayırlısıyla nasip eder inş..beğendiğim isimler bunlar..hakkınızda hayırlısı olsun şimdidenn canım .allaha emanet olun..

Ecrin : Allah’ın hediyesi anlamını taşımaktadır -Köken :Arapça

Buğlem : Cenneti müjdeleyen melek -Köken : Arapça

Esila : Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: “vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla Rabbinin adını sabah akşam an.” buyurulmaktadır

Berra : Doğru sözlü, hayır işleyen kimse-Köken : Arapça

Elvin : Cennet çiceği, Gökkuşağının her bir tayfına verilen isim, Sıcak-Köken : Arapça

Tuana : Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası

merhaba bende kızımın adını söyliyim SERRA yeni bir isim sayılmaz ama pek duyulmamış anlamı:Genişlik, kolaylık.birde mitolojide cennette bebekleri koruyan meleğin adıymış

yengemin gelini doğum yaptı kıza ecrin ismini koydular belki yardımcı olur

Bilgilendirmek amacıyla söylüyorum:
Ecrin'in anlamı internetteki isim sözlüklerinde yazdığı gibi 'Allahin hediyesi' değil.:1no2:
Ecrin'in anlamı 'ücret'.

Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet:
قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ
(Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir.
Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

Devamini okumak için: Ecrin (Ecren) - Isimler Hakkında Herşey - Blogcu

Belki yengenizin gelinine söylemekte de fayda vara.s

ecrin söylenişi çok zooooorrrr bence hiç te hoş gelmiyor kulağa, anlamı güzel olabilir ama biraz da kulağa hoş gelsin yaaaww

daha önce yazıldı mı bilmem, ama benimde isim önerilerim var,

Elgiz, Yürekteki sırlar, sır tutan anlamında
Beliz, Mücize ve işaret anlamında
Berfin, kartanesi veya karda açan çiçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…